MiG-29 Fulcrum

1970

MiG-29 Fulcrum

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5389




A sa profesorom koji navodno tvrdi drugačije od ovoga što piše bi vrlo rado ušao u detaljniju analizu. Pa malo račun jedan pa račun drugi, pa češljanje po matematičkim algoritmima. Do tada prekidam.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Apr 2011
  • Poruke: 317
  • Gde živiš: Beograd

DCS se drasticno menja iz godine u godinu i treba jos uvek uzimati sve sa rezervom. Neke stvari se poboljsaju, neke pogorsaju i tako u krug. Radari na migu i suhoju nemaju sve modove. Poslednje 2 godine ta igrica je je prosla kroz radikalne nadogradnje, od ponasanja aviona, raketa (AIM-120 AMRAAM je bio skroz fire and forget i imao je veliki hit ratio, dok je verovatnoca pogotka R-73 bila mala usled upotrebe IC mamaca, mada se i to popravilo)i senzora.

@Apok - Upravo zbog KGB Djure je razvijen J-11. Na Su-27 bas falila R-77 raketa i zbog tog nedostatka nije mogao da se iskoristi njegov pun potencijal dok je MiG-29s koji koristi tu raketu ima mali domet radara.

Evo ovde je SNP2 mod i gadjanje 2 mete. Jedna je u krsticu a druga u kruzicu.



offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

Apok ::
Тамо тај мод функционише као праћење једне мете и приказивање њених података док се приказују и остале. Али то је све док не дође у домет ракете па се аутоматски одради захват и губе преостали циљеви, пилот може сам да захвати раније. Исто је и при дејству на 2 циља у СНП2 моду стим што се по уласку у домет ракета захвате та 2 циља а остали губе. Онај видео што је Пуковник окачио са МиГ-29М2 где се види 2 циља а један аутоматски прати би требало да одговара овоме. Штета тамо на снимку су били ван домета па нисмо видели прелазак у захват. Било шта из DCS треба узети са резервом. Рецимо био је Су27СМ у развоју па је батаљено јер је у употреби а руски Ђура има исто тешку руку.


Poenta je da je podrezim SNP isto sto i TWS ,isto znace .U tom podrezimu N019 auto.- prati najvise do 10VC-a i to je jasno .Ne mora uvek biti 10 ,moze biti 2,6,8 a nekad i samo jedan cilj jel tako ,znaci zavisno od situacije na nebu .

To sto si komentarisao ,sve ti vazi za nisanski rezim,zahvat, dakle ,nije pojasnjeno sta se desava nakon lansiranja rakete/a ,znaci sta se desava u osmatrackom rezimu ( osmatracka indikacija na IPV ) .Logicno je da tokom zahvata ( RNP ) ,radar gubi ostale ciljeve ,zasto ? Vrlo jednostavno, radar vise ne skenira VaP usmeravanjem snopa levo-desno/gore-dole , vec taj snop zabravljuje tj zaustavlja na cilju .Dva cilja se kod N019M ne mogu istovremeno zabraviti i to da znate vec odvojeno ,dakle nemoguce je lansiranje dve ( ili 4 rakete u paru ) , na dva cilja a da to bude bas istog trenutka ,iste sekunde sto bi rekli ,e to nece da moze .

@miodrag2 i D.pukovnik

Ne pravite od teme ujdurmu ,to sto je postavljeno kao citat na ruskom se odnosi na rezim zahvata opet( fino pise `etap zahvata cilja` -nisanski rezim i automatsko pracenje jednog cilja,odabranog za gadjanje .Nema u tom citatu ni govora o rezimu DNP ,pracenju cilja nakon lansiranja rakete/a na njega .Prica kako je na vasoj strani VTUP kojeg verovatno i niste procitali je prazna prica.U VTUP nema price o stalnom zahvatu cilja nakon lansiranja R-27R1 ,prema tome ...

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

Sto se tice ovih indikacija tj raznih sekvenci ,kadrova koje su stavljale mnoge kolege, sledi analiza :

Prvo ,ovo sto je Zeka_Peka stavio ,onaj snimak sa komentarom na franc. , u svim kadrovima jeste nisanska indikacija na IPV,to je ovo :

Luka ::
https://www.mycity.rs/must-login.png

Evo i slike vezane za te kadrove:

Apok ::Слика из МиГ29 по лансирању Р-27Р. Домет у чело 15км.

Из видеа на 1:40.
Украинская ракета Р-27. ГАХК Артем


Vide se: oznaka RL ,skala daljine,oznaka /strelica daljine do cilja ,indikacija podvesenosti raketa R-27R ( preciznije : znak postojanja izabrane tacke vesanja UbS i spremnost rakete za lansiranje ) ,nisanski krug,zona zahvata ( veci krug ) ,skala nagiba ,skala naklona, linija vestackog horizonta,simbol aviona.

Dakle rezim zahvat :

Arrow https://www.mycity-military.com/slika.php?slika=13.....8%2089.jpg

Dalje :

Zeka_Peka ::


Slika 4 predstavlja famozni "radarski ekran" na avionu MiG-29. Kao sto vidite ni tu nema nikakvog pretrazivanja vazdusnog prostora vec naprosto tu sistem duplira sliku sa nisanskog stakla kao sto lepo pise na Olujevom linku. Zahvaceni cilj se nalazi unutar kruga a rakete su sisle sa sine.

**Ostavljam originalni tekst da bi citalac video gde je greska - na ekranu je dupliran rezim navigacije a ne zahvata cilja. Ako medju bekapom pronadjem onaj koji odgovara opisu zakacicu ga naknadno**


Ispravio se kolega sam ,tako je, vidi se rezim navigacije ,vide se : instrument. brzina leta ,visina po SVS ,
skala i indeks tekuceg kursa u rezimu osmatranja ,oznaka za upravljanje po kursu pri navodjenju sa zemlje ili u letu po mars-ruti u rezimu Nav.,simbol aviona,linija vestackog hor. ,daljina do prekretnog orijentira mars-rute POM ,skale naklona i nagiba .

Dalje ,nema potrebe da se tupi kad je tu VTUP (mozemo jedino `VTUPiti` Smile ) a on kaze sledece :

Citat:Posle lansiranja raketa sa RGS ( PARS ) ,nastaviti pracenje cilja ,ne dozvoljavajuci izlazak polozaja antene van granica ekrana SEI ,do unistenja cilja ili do paljenja simbola OTV ( OTVOROT) -izlazak iz napada .

Sto se KOLS tice i raketa sa TGS sledi uputstvo :

Citat:Pri lansiranju raketa sa TGS skrenuti od cilja odmah posle njihovog silaska .

Jasno kao dan jel tako ,za male daljine (podvuceno i podebljano vazi i za velike daljine ) a kod raketa sa RGS sledi uputstvo :

Citat:Pri gubitku automatskog pracenja posle lansiranja raketa R-27R ( R1 ) ,na malim daljinama ,energicno zaokrenuti na cilj radi obezbedjenja ozracavanja u rezimu osmatranja .Izlazak iz napada vrsiti posle unistenja cilja .

Prevedeno sa ruskog a evo i iz ruskog VTUP :

Citat:




Jasno kao dan opet,pise da se Podsvet cilja ,time i njegovo automatsko pracenje obezbedjuje u rezimu obzora tj osmatranja .Osmatranje ili `pracenje u osmatranju/prolazu ` kako hocete -SNP . Amin .

Ono sto je kolega` dakota` pomenuo ,da vise nema IPV ,tako je. Sad je tu MFI-54 i to smo rekli takodje. Medjutim i na tom MFI-54 kojeg imaju nasi ,Slovaci npr itd ,mora biti indikacija simbola po prikazu radarske situacije ( od radara kao izvora ), te od KOLS jel tako .Evo prikaza MFI-54 od ranije iz sim.

Dicus ::



Za kraj napomena ,molba kako god, pronadjite kadar,sliku ,sta vec ,osmatracke indikacije na onom IPV a koja se desava nakon lansiranja R-27R1 ,to je poenta .Na osmatrackoj indikaciji se vide redom :

Skala i indeks tekuceg kursa u rezimu osmatranja,oznaka polozaja antene u rezimu auto-pracenja cilja uz upotrebu vodjenih raketa ( zakosena linija ) ,linija koja ogranicava radno polje IPV u rezimu osmatranja radara ( desna vertikala ) ,oznaka horizonta, polozaj zone osmatranja radara po mesnom uglu ,broj tekuceg reda u rezimu osmatranja radara .

Podvuceno je samo na IPV ( ekran radara i KOLS ) .Sve ovo pilot vidi u rezimu osmatranja na IPV ,pre i posle lansiranja R-27R1 a tokom osmatranja znaci ,naravno ne i tokom nisanskog rezima-zahvat .

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5389

Slikovnica onda će da bude...ma razumijem ja da nisu svi istog kapaciteta i sa mogućnostima čitanja sa razumijevanjem.
Zato slikovnica i logično propitivanje bazirano na nekim općim postavkama koje su manje više svima poznate i jasne.



Dvije rakete su na raspolaganju. Pilot je dobio PR, a to znači da je sistem već “prebačen” iz režima Obzor preko međukoraka Zahvat u Praćenje. Drugačije ne može dobiti PR. Inače usput, kada se gađaju ciljevi u ZPS (režim D, Dogon) međukorak Zahvat se ne provodi jer su koordinate dobijene iz režima Obzor dovoljno precizne da se direktno pređe u režim Praćenje.



Prva raketa je lansirana, i ništa se nije promjenilo osim nestanka indikacije te rakete. Drugu raketu pilot može ručno lansirati sada, za jednu sekundu, za sedam sekundi ili je uopće neće lansirati.
A šta bi sa onom prvom lansiranom raketom, kako se ona navodi, kroz Obzor, kroz prozor, kroz gaće. Šta ako pilot ne lansira drugu, jel ona prva onda uopće nije ni vođena.

Eto pa sad fino logičkim pristupom, kad ne ide drugačije, razmotrite i zaključite. Znači bez algoritama, termina, fraza...šta će se promjeniti sa lansiranjem druge ako se ništa nije promjenilo nakon lansiranja prve.

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

Ides logikom ??? Vidi ,idi ti VTUP-om,pa pogledaj kako se lansiraju R-27R1 u seriji( plotun ) i koliko vremenski traje prelaz iz osm. u nisansku indikaciju i obrnuto .Tu treba i vremena malo jel da ,za rezim `V` cak 2-7 sek npr ...

Da si pogledao onaj snimak ( ocito nisi ), uocio bi da je vrlo brzo nakon lansiranja one druge R-27R ,kadar prekinut i pojavljuje se kadar sa indikacijom rakete R-60M sto nema blage veze sa pozadinom ,tj MiG-29 koji ispod krila ima R-73.

Porucio sam ,nadjite kadar,snimak bilo sta ,gde se vidi osmatracka indikacija na IPV nakon lansiranja jedne ili dve ,nebitno R-27R/R1,to nadjite .

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5389

Logičko zaključivanje je naravno bilo kako sam i očekivao.
Minus i minus daju dva minusa.

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24370

^

Vidi stari moj ,ovako cemo sad,jesi ti zavrsio VTVA ? Nisi .Jesi ti zavrsio VVG/VVA ? Nisi .Dakle, jesi ti inzenjer ili mozda gl. inzenjer puka a pri tom i licencirani inzenjer -strucnjak za 9-12/9-51 ? Nisi .Jesi ti mozda vojni-borbeni pilot ?Nisi. U redu ...

Prema tome,`shuting i pokloping` ,jel ok ?

Vidite nesto moje drage kolege ,evo vam primer ,`bese sam prozvan` da sam uvredio ( ali ne daj mi Boze to ) , nas letacki i tehnicki sastav ??? Dikus ( ma ne ljutim se ja naravno na njega,nas dvojica se znamo ono ) ,meni rece tako .Dikuse ja za pilota koji je rekao tj preneo tebi valjda da se R-27R1 navodi po stalnom zahvatu na cilj ,dakle rekoh da je neznalica,ovako javno ovde na MCM.Da, ljudi stojim iza toga , to su moje reci i iza mojih reci stojim ja i niko drugi ,neznalica je ako zaista tako rece i tako misli.

Vidim moj Dikus rece da je to `u zargonu` ,e i to moze biti ,to prihvatam .Na Dikusa se ja rekoh ne ljutim ,ma kakvi ,Dikus je meni drag i on je rekao ono sto mu je receno ,preneseno i to je u redu .Ama zasto bi se ljutio pobogu ? No ovaj detalj oko zargona ? E to je ljudi nesto sto cini razliku izmedju letackog i tehnickog sastava .

Kod inzenjera a posebno kod gl. inzenjera puka vam zargona nema to da znate ,po pitanju vojne terminologije i bilo kakvih detalja uopsteno .Dakle kod gl.inzenjera puka vam nema price kako se R-27R1 vodi `po radarskom snopu nisanskog rezima` svo vreme kako ovde nasi `zahvatchiki` propagiraju .

Prema tome ,uz veliko izvinjenje za sve do sad prema svima vama ,svim mojim kolegama ovde ako nekog nesto zanima ,rekoh, neka pita, `bolje da pita nego da skita` .

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5389

ray ban11 ::Ides logikom ??? Vidi ,idi ti VTUP-om,pa pogledaj kako se lansiraju R-27R1 u seriji( plotun ) i koliko vremenski traje prelaz iz osm. u nisansku indikaciju i obrnuto .Tu treba i vremena malo jel da ,za rezim `V` cak 2-7 sek npr ...

Svjesno silovanje i falsificiranje sada i tog molitvenika u koji se toliko kuneš. Ne samo što ga ne razumiješ već ga i falsificiraš.
Ovdje navodiš “i obrnuto” , da prelaz iz nišanjenja u osmatranje traje 2-7 sekundi. A to tu ne piše, to ti izmišljaš.



Al nema veze, ovo je ionako samo javni forum.

offline
  • Pridružio: 04 Sep 2005
  • Poruke: 679

Verovatno je u ovih 2635 strana vec bilo ali ako nije negde na 18-tom minutu ima interesantnih prikaza

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 907 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 3 sakrivenih i 888 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Battlehammer, brundo65, Dimitrise93, dragoljub11987, goxin, havoc995, Insan, JOntra, kovac9mm, mikki jons, pein, radionica1, sasa76, Srle993, wizzardone, šumar bk2