MiG-29 Fulcrum

1977

MiG-29 Fulcrum

offline
  • Pridružio: 10 Apr 2018
  • Poruke: 54

Mercury ::Bese Svabenzi koristili i drugacije kacige na MIG-29, tj nisu nosili Zs5 sa NSC vec su NSC integrisali na drugi tip kacige (zaboravih tip).

Posto je kod nas zazivela Gallet-ova nova na Lastama, G-4, Orlovima pa i na Mi17, da li bi mogli NSC integirsati na tu kacigu i time opremiti i pilote LA?


Opet dio teksta od USAF MIG29 agressor pilota:

The Archer and the helmet-mounted sight (HMS) brought a real big stick to the playground. First, the HMS was really easy to use. Every pilot was issued his own HMS. It mounted via a spring-loaded clip to a modified HGU-55P helmet. The pilot then could connect the HMS to a tester and adjust the symbology so it was centered in the monocle. Once in the jet the simple act of plugging in the power cord meant it was ready to go. There was no alignment process as required with the Joint Helmet-Mounted Cuing System. It just worked.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Maj 2013
  • Poruke: 428
  • Gde živiš: Burkina Faso: Ouagadougou



-Copyright by Dejan Milinković-



offline
  • Dicus  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Okt 2008
  • Poruke: 2991
  • Gde živiš: Beogard

ray ban11 ::^

Da ,Dikuse ,mogao si pogledati u VTUP za obe fotke ,nije tesko .Visina je u stopama rekoh ,od kuda MiG-29 na 25 000m visine ? Dakle stope ,to je 7620 m . Wink Brzina je cini mi se u cvorovima /knots ?


Pa neću valjda za ovakve stvari da otvaram VTUP? Ovo svako zna. A prva slika je toliko nezanimljiva da je nisam ni prokomentarisao, jer sem da je 18 km (ili milja u ovom slucaju) od tačke na maršruti (eventualno aerodroma) i nema šta puno da se kaže, dok je ova druga pravi raritet. A potpuno si upravu za feete, jer drukčije nikako ne bi moglo biti 25K Wink

Citat:Hm ,sluzi za uvezbavanje u sim- BVB . Onomad u sim- BVB tokom vezbe `BARS-2018`, vezbali sa lanserima za NRZ S-24B . Confused

Verovatno im po programu vežbi rakete nisu bile ni bitne, u suprotnom bi svakako koristili i URZ-60 ili URZ-73. Imamo obe rakete, već se letelo sa njima i korišćene su u obuci. Nadam se da ne aludiraš opet da su "neznalice", i da ne znaju čemu služi UZR-73 a čemu APU68...

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

^

Pa dobro,mozda ima kolega koj ne poznaju detalje na prvoj slici ,to sam mislio .Ona druga je svakako bolja za detaljisati .Za ovo drugo ,ma kakvi ,koje aludiranje,nego jeste smesno i cudno da u sim-BVB idu sa lanserima za S-24B .

Nego ovo ostade bez odgovora Smile

Citat:
Cudna neka zuta linija se vidi... Sta bi ovo moglo biti ? Sta oznacava ? Smile

offline
  • dakota  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 12 Feb 2008
  • Poruke: 970
  • Gde živiš: Beograd

Ta zuta crta znaci

locus occasum tribunalis , sto bi rekao
Marcus Didius Severus Julianus Augustus, koji je presto osvojio na licitaciji

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2010
  • Poruke: 2411
  • Gde živiš: Beograd

dakota ::Ta zuta crta znaci

locus occasum tribunalis , sto bi rekao
Marcus Didius Severus Julianus Augustus, koji je presto osvojio na licitaciji

Hehehe, dobra fora! Pozdrav svima koji su odmah guglovali ovu malo poznatu "latinsku izreku"!

online
  • Apok  Male
  • Elitni građanin
  • Izrada proPotipova
  • Pridružio: 27 Apr 2013
  • Poruke: 2114
  • Gde živiš: Beograd

Крило "Орла" прелеће Дрину
Помиње се ремонт/рад на проточном делу мотора за МиГ-29.

offline
  • Pridružio: 17 Sep 2010
  • Poruke: 24371

Drug pukovnik ::Pilota nemamo, ali imamo stručnu literaturu kojoj vjerujem. Iz te literature se može pročitati i ono što pilota kao korisnika aparata možda i ne zanima toliko pa možda i nije upućen toliko u samu srž teme. Zato VTUP i je napisan tako kako je napisan. VTUP se koristi kao dodatno sredstvo obuke pilota i tekst je sukladno tomu i prilagođen.
Naravno siguran sam da u toku školovanja piloti prođu teorijsku nastavu, ali sumnjam baš da ulaze u detalje teme kao što je sistemska konverzija kutnog odstupanja objekta od linije ravnosignalnog usmjerenja i pretvaranje istog u amplitudni signal na prijemniku i slične stvari.

Ranije sam spomenuo radove koje su pisali školovani i učeni ljudi, o eventualnim mogućnostima korištenja ''praznog hoda'' u radu radara kako bi se isti iskoristili za radio-elektronske protumjere i kontra radio-elektronske protumjere, REP i KREP.
Evo nije mi bilo teško da prevedem tu jednu stranicu, tu koja opisuje upravo to o čemu već stvarno predugo diskutiramo. Znam da će pojedinci popljuvati i posmrditi ovo, šta da im kažem, možda su i u pravu kada sam budala da trošim svoje vrijeme u pokušajima koji su očiti bezciljni. Za one koje tema zanima, a ne za neko dokazivanje i prepucavanje koje je zaista kao kad se djeca čupaju za kosu u pješčaniku, mislim da će ovo biti sasvim razumljivo i egzaktno. Meni od samog početka je jasno, ali eto iznuđen sam da stalno moram ponavljati i u lažima i obmanama otkrivati pojedince. Bezveze, zaista.
Suma sumarum, 12 prijemnih kanala, u fazi osmatranja/obzora 9 ih se koristi 3 slobodna, u fazi samonavođenja 3 kanala se koriste 9 slobodnih, u napadu cilja 3 kanala se koriste 9 ih je slobodno.
Valjda je jasno na šta aludiram, ako se kao navodno u isto vrijeme prati napadani cilj, a usput i dalje prati situacija i ostali objekti u zračnom prostoru, pa onda naravno ne bi bilo zauzeće samo ta 3 prijemna kanala.



https://www.mycity.rs/must-login.png

Ostav Mr. Green .Ovim si samo pokazao i dokazao koliko ides daleko u nekim stvarima .Naravno u kontriranju i sto je najgore po tebe ,licnom demantovanju .Za sav trud koji si iskazao do sad ,ovakvim i drugim materijalom ,to cenim i treba da se ceni .No ne treba ceniti ovo sto komentarises i ovako pises .

Ovako ,imamo 12 prijemnih kanala prijemnika osmatranja(pazite osmatranja ) ,samo 3 prijemna kanala se koriste za obradu signala pracenja i spadaju u sistem pracenja :`три прийомні канали слідкуючих систем`.

Citat:З 12 прийомних каналів оглядового приймача тільки 3 канали використовуються для обробки сигналів супроводження.

Pogledaj ovo :

Citat:Тривалість такту пошуку і виявлення цілей 10.24 мс.Тривалість такту при супроводженні обраної для атаки цілі ТТ=20.48 мс.

Тривалість тактів:
-машинного і огляду – 10.24 мс,
-супроводження – 20.48 мс, підсвітлювання – 30.72 мс.


Dakle takt osmatranja ( Tti1 ) traje 10,24ms ,2 ta takta(taktna impulsa ) cine takt pracenja gadjanog cilja / Tti2 / a 3 takva taktna impulsa /Tti3/ ,cine takt Podsveta cilja .

Sta cemo za ovo ?

Citat:Під час такту підсвітлювання і радіокорекції тривалістю 30.72 мс супроводження цілі продовжується в режимі екстраполяції.

Evo sta pise u onoj tabeli :

Citat:в тактах підсвітлення всі приймальні канали; ведення КРЕПр.

Pa svi prijemni kanali prijemnika osmatranja su slobodni ,zasto ? Hehe . Zasto taktni impulsi osmatranja ( oglijad ) spadaju u interval poiska/pretrage ? Zasto takt rezima pracenja i Podsveta cilja pripadaju intervalu pretrage ? Gde je u toj prici dvokanalni predajnik gde je glavni kanal ,kanal Obzora a drugi kanal je kanal Podsveta .

Obrati paznju sta si tamo na temi o raketama V-V napisao 20 sept. :

Drug pukovnik ::Kubovac, pročitao sam šta si napisao, ali nisam siguran dali sam dobro shvatio šta si poentirao pa da ne ostane u nedoumici.
Ova dva pregleda su vezana isključivo i samo za režim osmatranja, obrati pažnju na taktove, 10,24ms od kojih impuls ide 7,92ms. Tak-tak-tak-tak-tak...




Arrow https://www.mycity-military.com/Vazduhoplovno-naor.....l#p2104513

Covece ti si jos tada samo potvrdio ( demantovao kako sebe tako i druge `zahvatchike` ), da se rezim pracenja cilja i njegovog Podsveta/osvetljavanja , desava upravo u osmatranju ( pracenje u osmatranju ) .To stoji i u onom ukr .dok. ,fino pise ,Podsvet i RK se desavaju u rezimu KNI .

Dakle taktni impuls osmatranja traje 10,24ms a sondirajuci signal impulsa traje 7.92ms.Sve se to odigrava u kom rezimu ,pa u rezimu KNI `kvazi-neprekidno izluchenie` ( ona oznaka IZL ) .

Nadjoh link ka onom ukr. dok. tekstu sa opcijom prevoda,tu imate one detalje o dva visekanalna prijemnika ( visokofrekventni i niskofrekventni ) ,o dvokanalnom predajniku itd itd ...

Arrow https://studfiles.net/preview/5383872/

Je li sad jasno sta znaci ono iz ruskog VTUP `obespechenia podsveta v rezhime obzora` ,pa na to vam je D.pukovnik ukazao tamo na temi . Mr. Green Laughing

PS
Kako ce te sad pokazati i dokazati vi koji ste svo vreme napadali ne toliko mene i druge kolege koliko vazd.struku ,kako cete pokazati/dokazati da se cilj stalno drzi u zahvatu ili samo on prati ,kad sad vidite da za njegovo pracenje sluze samo 3 prijemna kanala ( u sistemu pracenja gadjanog cilja ) i to fino pise prijemnika osmatranja ,pazite osmatranja/pretrage ,ne pise prijemnik pracenja ,e ljudi . Ostalih 9 je za osmatranje .
Sto je najgore po vas ,sve vas je kao i sebe licno ,demantovao niko drugi do D.pukovnik .Svo vreme od pocetka cele ove rasprave ,on vas je i demantovao ,no kako to da znate i uvidite kad ovu `nauku` ne poznajete .Da ste izucili i proucili one taktove i intervale,litere i literne frekvencije pa i ove prijemne kanale ,bilo bi vam sve jasno,ovako .... Skitate umesto da pitate .

Izvinjavam se kolegama sto ovo oduzih,nadam se da je sad ovo sve reseno i da `javnost` zna o cemu se radi ovde,sta je istina ,sta je stvarnost .U ovom slucaju su istina i stvarnost ono sto kaze vazd.struka i vazd.strucnjaci .Sve mimo toga je znamo sta ...

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96553


Citat:Взлет МиГ-29УБ Дмитрия Косорукова, пилотажная группа «Стрижи», город Краснодар.
https://twitter.com/Nasok/status/1059093264521945088

offline
  • Pridružio: 22 Mar 2014
  • Poruke: 3484
  • Gde živiš: Bog će suditi mojim neprijateljima,mi samo ugovaramo sastanak.

Prelete 5 komada kroz valjevo i ode ka šabcu

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1110 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 8 sakrivenih i 1059 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Apok, atmel, babaroga, BORUTUS, darkojbn, Djokislav, DonRumataEstorski, elenemste, FileFinder, FOX, gomago, Insan, kalens021, Karla, kihot, Koridor 11, Kubovac, kunktator, ladro, Lubica, Marko Marković, MiG-29M2, milutin134, Mixelotti, Neutral-M, Nikolaa11, nuke92, Panter, panzerwaffe, pein, procesor, RJ, Rogan33, ruma, sasa87, Smiljke, Srle993, stalja, Steeeefan, TheBeastOfMG, theNedjeljko, YU-UKI, Zimbabwe