Dešavanja u Latinskoj Americi

87

Dešavanja u Latinskoj Americi

offline
 • Neimar i savremeni farmer.
 • Pridružio: 24 Nov 2010
 • Poruke: 9839
 • Gde živiš: U sremu voljenome...

dragon996

Чим тамо мурици нестане новаца, покреће се рат ротив гле чуда земље која има ресурсе. Јебе се истој тој америци за тамо неке земље које немају шта да им понуде. Земља у којој се штампају долари како им се прохте, коај је наметнула свој систем плаћања и која убира преко истог огромна средства како би њихов систем опстао, тачније не систем, већ урпаво тих пар породица које кроје капу света.

Имаш нас за пример, узели су косово не зато што воле албанце или ти зато што смо им ми трн у оку, већ због ресурса истог. Ко зна шта све тамо доле има а да ми не знамо.

Зна се где ће у будућности бити највише залиха воде за пиће у Сибиру, а да не причамо о томе шта у том Сибиру све има. Па госпођа Олбрајт која нас је онако фино бомбардовала и убеђивала да је то за наше добро је једном рекла: Није у реду да једна нација има на располагању трећину светских резерви. То треба да се на равне части подели.

Пошаст овог света је та америка, која је од нас нарпавила робове, ево гледам од пре неки дан, деца 1-2 разред основне школе сви имају мобилне телефоне. Да ли је то нормално, уместо да се играју са својим другарима, вршњацима напољу, они сви пиље у телефоне. Пре пар година док сам шетао градом Новим Садом, слушао шта су два основца причала о мобилни мтелефонима и њиховим спецификацијма. Да не поверјеш, само о томе и чији је бољи, игрице и друго. Ни да спомену, еј наћићемо се вечерас ту да играмо фудбал...Значи постали смо класично потршачко друштво које сам о о томе и размишља, шта да купи не би ли му наводно био бољи живот. Живот савременог роба.

Нажалост тај њихов капитализам неће пропасти док год има слепарије попун наших држава, које највише финансирају такав систем и наравно оних које имају ресурсе да би та машинерија могла да живи...

Да се вратим на Венецуелу и погрешно вођење истом, од стране елите. У покушају да помогну сиротињи направили су још већу беду, јер уместо да су отварали фабрике и да су нешто правили оно ис петродолар трошили на ко зна шта. Нажалост да су се предали северним комшијама, можда би малко боље живели, наравно уз амин да је то што раде добро и за добробит народа. Јенкијима не треба богата држава, јер што је држава богатија, самим тим ће у догледно време псотати твдр орах за њихову пљачкашку политику. Њима треба Венецуела која ће бити на исто овом новоу, ал само под њиховим патронатом, док они фино експлоатишу ресурсе за добробит своје нације.
Кажем грешка Чавеза, а поготво Маруда је била у томе што нису покренули привреду са петро доларом који је једно време фино цуркао. Привидно благостање које је трајало док је то хтела америка, тачније док се Русија није окуражила превише.

Све ово има везе са Русијом, јер је то последња станица тог њиховог ширења у потрази за ресурсима...Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • stug 
 • Elitni građanin
 • Pridružio: 05 Feb 2018
 • Poruke: 1751

Jako ljepo napisano @ sremac.
Inace da se podsjetimo: baba Olbrajt90ih kaze da nije posteno da jedna drzava posjeduje trecinu svjetskih resursa. Sta mislis zasto? Da uputi ostar protest? Nee braco. To je objava rata samo takva. Sljedeci potezi murike to dokumentiraju. Kosovo: na ovu temu se ne oglasavam jer je to tema republike Srbije sa SVIM njenim stanovnicima. Samo ovoliko: dobro se zna cime je bogato Kosovo. A to nije lignit (ima i njega ali on nije razlog okupacije)offline
 • Pridružio: 02 Jun 2013
 • Poruke: 1972

[quote="sremac983"]dragon996Citat:
Ukratko
Citat:Чим тамо мурици нестане новаца, покреће се рат ротив гле чуда земље која има ресурсе. Јебе се истој тој америци за тамо неке земље које немају шта да им понуде. Земља у којој се штампају долари како им се прохте, коај је наметнула свој систем плаћања и која убира преко истог огромна средства како би њихов систем опстао, тачније не систем, већ урпаво тих пар породица које кроје капу света.

Rat za resurse se vodio od kako je čovečanstva i on nema veze samo sa Amerikancima. Vode ga i druge sile danas to je normalno. U svakoj zemlji na svetu SAD ima nekakav interes veći ili manji.
SAD imaju mogućnost da štampaju dolar koliko hoće je stvar unutrašnjeg javnog duga nema veze sa globalnom ekonomijom. Sve zemlje koje imaju javni dug u svojim valutama mogu štampati novac bukvalno u nedogled. Potražite koje su to zemlje i koliko su im javni dugovi.
SAD nije nametnuo sistem plaćanja već je prihvaćen zbog bezbednosti i poverenja koje države imaju u dolar. Bilo je već priča o tome. Pitanje što Kina drži dolar, što Rusija, što Iran, sve američki neprijatelji. Zašto zato što imaju poverenja u tu valutu, odn ceo sistem SAD stoji iza toga. To je stvar izbora, a pitaj te sile zašto neće da napuštaju dolar. Ispada da ste vi pametniji pametniji od Putina i ostalih, razmislite malo. Ma kakve porodice i engleska kraljica, ajde malo nauke a manje teorija zavere. Nemojte slušati nešto i nekoga samo zato što vam taj daje neko objašnjenje koje vam najlakše opisuje neki problem. Ekonomija je izuzetno kompleksna nauka i ako želite da pričate o njoj morate i da učite nešto, a ne da idete copy paste tekstove određenih stručnjaka.
Citat:Имаш нас за пример, узели су косово не зато што воле албанце или ти зато што смо им ми трн у оку, већ због ресурса истог. Ко зна шта све тамо доле има а да ми не знамо.

E nemoj molim te resursi kosova mi ne znamo šta ima tamo. Tačno se zna šta ima. I znaju se razlozi zbog čega je kosovo i cela kriza krenula.
Albanci su u raspadu SFRJ videli priliku da i oni ostavre svoju državnost. Natalitet je daleko ispred našeg, komunisti im dali prava koja nisu smeli da dobiju, a posle mi uzeli ta prava i očekivan sled događaja. Pokrenuli su lobi dali silne pare i vola eto vam tj eto nam. A ko je nama kriv što smo mislili da ćemo posle 1990 i pada komunista mislili da možemo da vodimo svoj put i da možemo da budemo nesvrstani i da sa petokrakom zvezdom napadamo "nevine hrvate". A znamo šta je evropa i SAD mislila o tim petokrakama. Izgubili smo odmah na početku propagandni rat a onda je išla greška za greškom koje su naši protivnici itekako koristili.
A o lobijima da ne pričamo. SAD funkcioniše tako a to što mi to kao da ne znamo i zavlačimo glavu u pesak i milslimo da ćemo pregovorima sa Mogerinijevom i Briselom nešto rešiti to je drugi problem.

Citat:Зна се где ће у будућности бити највише залиха воде за пиће у Сибиру, а да не причамо о томе шта у том Сибиру све има. Па госпођа Олбрајт која нас је онако фино бомбардовала и убеђивала да је то за наше добро је једном рекла: Није у реду да једна нација има на располагању трећину светских резерви. То треба да се на равне части подели.

Ta izjava Madlen Olbrajt je odavno demistifikovana, nju su jedino preneli ruski komersant i gazeta. I nigde više nećete naći tu izjavu. A evo vam odakle je i potekla. Kažem vam ja proveravajte svaku izjavu koju čujete.

Citat:The origins of the alleged remark are murky. Perhaps the most bizarre version is that it was “gleaned” in a mind-reading project run by Russia’s security service. In 2006, retired KGB general Boris Ratnikov claimed to have read Albright’s mind in 1999 and discovered her Siberia-coveting thoughts there. (Video at around the 13-minute mark). However, in an extensive piece last yearon Albright’s alleged remarks, Novaya Gazeta found an earlier mention in a June 2005 comment on an Internet forum that, it said, bore all the hallmarks of a Kremlin troll. But the Albright-Siberia urtext may have a more illustrious author than some obscure Internet commenter: prominent film director and Putin admirer Nikita Mikhalkov, who cited the purported claim in an interview with Argumenty I Fakty in February 2005. Perhaps he was reading Ratnikov’s mind?

https://www.polygraph.info/a/siberia-madeleine-albright-/28088063.html


Citat:Пошаст овог света је та америка, која је од нас нарпавила робове, ево гледам од пре неки дан, деца 1-2 разред основне школе сви имају мобилне телефоне. Да ли је то нормално, уместо да се играју са својим другарима, вршњацима напољу, они сви пиље у телефоне. Пре пар година док сам шетао градом Новим Садом, слушао шта су два основца причала о мобилни мтелефонима и њиховим спецификацијма. Да не поверјеш, само о томе и чији је бољи, игрице и друго. Ни да спомену, еј наћићемо се вечерас ту да играмо фудбал...Значи постали смо класично потршачко друштво које сам о о томе и размишља, шта да купи не би ли му наводно био бољи живот. Живот савременог роба.

Ne pričaj svašta svako doba ima svoje loše strane. Živiš u tehničkom dobu tehnologija je preuzela gotovo sve. Kao što smo se u mom vremenu već krenuli da deo slobodnog vremena posvećujemo igricama (ps, sega, nintendo), danas deca imaju dostupnije sve te stvari zbog jeftinije cene. Potrošačko društvo postoji od kako je uspostavljeno tržište samo je danas razvijenije zbog globalne povezanosti.

Citat:Нажалост тај њихов капитализам неће пропасти док год има слепарије попун наших држава, које највише финансирају такав систем и наравно оних које имају ресурсе да би та машинерија могла да живи.

Više nauke......

Citat:Да се вратим на Венецуелу и погрешно вођење истом, од стране елите. У покушају да помогну сиротињи направили су још већу беду, јер уместо да су отварали фабрике и да су нешто правили оно ис петродолар трошили на ко зна шта. Нажалост да су се предали северним комшијама, можда би малко боље живели, наравно уз амин да је то што раде добро и за добробит народа. Јенкијима не треба богата држава, јер што је држава богатија, самим тим ће у догледно време псотати твдр орах за њихову пљачкашку политику. Њима треба Венецуела која ће бити на исто овом новоу, ал само под њиховим патронатом, док они фино експлоатишу ресурсе за добробит своје нације.
Кажем грешка Чавеза, а поготво Маруда је била у томе што нису покренули привреду са петро доларом који је једно време фино цуркао. Привидно благостање које је трајало док је то хтела америка, тачније док се Русија није окуражила превише.


Jenkije briga šta ćeš ti da radiš unutra kada ostavare svoj interes. Rusiju briga isto za tvoje unutrašnje problema kada ostvare svoj interes. Kinu briga za tvoje unutrašnje probleme dok ostavruju svoje interese. EU isto. Velike sile će uvek to raditi a kako ćeš ti uređivati svoju unutrašnju politiku zavisi od tebe. Jel ti je stalo do prosperiteta države ili tvog. A u većini slučajeva je tvoj prosperitet najbitiniji, a onda kada želiš da zamažeš oči narodu i da skineš odgovornost, nastupiš sa terminologijom, soroš, SAD, Rusija; Kina, Familijhe, nije do mene spoljašni faktor je kriv. Jel vam poznata mantra.
Spoljnog faktora će uvek biti i to je to.

Citat:Све ово има везе са Русијом, јер је то последња станица тог њиховог ширења у потрази за ресурсима...
Tako je SAD ima za cilj poraz Rusije na neki način. Al medlin olbrajt nije to rekla.

offline
 • Mrkva 
 • Ugledni građanin
 • Pridružio: 21 Jan 2018
 • Poruke: 368

sina ::Rezim Madura ce propasti ovako ili onako ako bi se odrzao na vlasti srusila bi ga neka gerila mnogo krvavije .

Sansu su prokockali previse demagoskim ekonomskim pristupom ,nisam ljubitelj kapitalizma ali ono sto je pokusano je cista ludost ,nije moglo da funkcionise i trebala je ideloski fanatizam da se to i uradi.


U startu si falio.
Mnogi pišu o svim tim osobama ali nitko nije napisao možda čak i najvažniju osobu u venezuelanskoj vlasti. To je Diosdado Cabello. Nije to neki birokrat koji se navrat-nanos dokopao svevlasti već je riječ o osobi iz vojnog miljea. On je još sa Chavezom sudjelovao u neuspjelom puču 1992. Bio je njegova desna ruka još i tada njemu kao sada Maduru. Štoviše, baš on je glavni ideolog i vladar iz sjene. Tada i sada. Dakle Maduro ne ovisi o Rusiji, Kini ili kome već nego isključivo njemu koji gospodari vojskom i obavještajnim službama. Ima tu još bitnih osoba, poput Delcy Rodriguez, Tareka Aissamija, Padrino Lopeza itd... ali i navedeni su isto figure koje je on postavio.


GnaeusDomitiusAhenobarbus ::

Kina je kapitalistička zemlja, kakav crni socijalizam.


Probaj tu tvrdnju dokazati na sjednici njihova CK-a, nakon što se okonča aktualna petoljetka.

offline
 • Pridružio: 09 Okt 2014
 • Poruke: 1778

Кина је неки хибрид тоталитарног комунизма, раног капитализма и технолошког прогресивизма.

offline
 • stug 
 • Elitni građanin
 • Pridružio: 05 Feb 2018
 • Poruke: 1751

Sve si u pravu. Samo nevjerujam da olbrajtova nije izjavila isto. Iza zatvorenih vrata se svasta kaze jer diplomatija bas ovaj instrument koristi jer imas rjec protiv rijeci. Dementi olbrajtove su upravo postupci americke vanjske politike tj pikusaji destabilizacije Rusije. Od pokusaja otimanja sjevernog pola preko dolaska u "meki trbuh" rusije, snizavanja cijena nafte nebili bankrotirali Rusiju kao sovjetski savez. Lista je neiscrpna samo javnih dogadjanja. Ono ispod zita ...

offline
 • Pridružio: 02 Jun 2013
 • Poruke: 1972

Zvanično ga nije rekla. A onaj ruski oficir od koga je navodno potekla ta tvrdnja je rekao da je on zaključio da ona to misli. E sada ja misli ne čitam a verovatno ni on. Ruska obavestajna služba je izuzetno profesionalna i efektivna u medijskom ratu, po meni boljja od zapadnih trenutno.Ne samo sada nego i ranije. Setite se kako je ohrana ubacila protokole u novine.. tako da i dan danas imamo ljude koji veruju da je to pisano od strane cionista. Ima i na zapadu toga ono pismo alberta pajka itd a sve laž do laži. I ljudi to otkriju ali ovi teoretičari zavere unose zabune i tako se održava ta priča.

offline
 • Pridružio: 19 Sep 2013
 • Poruke: 3167

Мало шале


Извор
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/foto.110.html?galleryId=4#image_

offline
 • Pridružio: 02 Feb 2010
 • Poruke: 3732

"Ненаписане књиге" често испадну тачније од написаних... Wink

offline
 • Pridružio: 19 Sep 2013
 • Poruke: 3167

"Češki predsednik upozorio Gaida na neslavan kraj
Predsednik Češke Miloš Zeman upozorio je predsednika parlamenta Venecuele Huana Gaida na "neslavan kraj"."
https://vesti-online.com/Vesti/Svet/727191/Ceski-p.....lavan-kraj

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 403 korisnika na forumu :: 2 registrovanih, 2 sakrivenih i 399 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Boris90, Krusarac