"Nova" istorija Kosova i Metohije

1855

"Nova" istorija Kosova i Metohije

offline
 • Pridružio: 27 Jun 2013
 • Poruke: 803
 • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Korisnik038 ::[…]једноставно треба вратити политичко стање на оно до априла 2013. (што је и даље још могуће учинити напуштањем и распуштањем паралелних институција на северу) […]
Као што ономад написах, то би било изводљиво кад би колонијални управ... упс... овај... "председник"... Bebee Dol играо за наш тим, али он нажалост игра за противички.
Јуче у скупштини је отворено (метафорички речено) и њихов дрес обукао, да не би више било икакве забуне.

Остаје чињеница да он нема овлашћење (нити било ко из владе) да потпише издају док је преамбула на снази, а неће стићи да је промени до 28.06.19. што им је свакако циљ.
Мораће прво да покуша да је промени - у супротном, сваки потпис је неважећи.

Такође, СПЦ би сада морала да баци анатему на Издајника.Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 22 Jul 2018
 • Poruke: 1417

Korisnik038 ::Не мора ВС да улази, ни да се конфликт ескалира директно или индиректно, једноставно треба вратити политичко стање на оно до априла 2013. (што је и даље још могуће учинити напуштањем и распуштањем паралелних институција на северу) и вратити барикаде за било каква возила сепаратиста, али и за возила КФОР-а (па нека се прикључе борби са корупцијом помоћу оног хрватског Ми 8 као 2011-12)

То је ипак све теорија, пракса је да се увек сагнемо, сутра је протест у Митровици и има нека минимална шанса да ће напустити паралелне инстутиције или бар места градоначелника као што су обећавали раније, мада и то делује превише оптимистично, највероватније ће донети закључак да најоштрије осуђују ово данас и то је оптрилике то. Ако то не учине сутра, на ово ће се заборавити већ прекосутра и неће учинити ништа ни у јулу (састанак у Паризу и контрамере), тада ће се договорити за неки други састанак за пар месеци,итд.

То је исто као што су у Украјини 2014. кукали што су 90-их предали нуклеарке, у Републици Српској што су укинули војску, после "Олује" што није прихваћен З-4 итд. После ј..... нема кајања. Ми смо имали неку врасту паравојске (цивилна заштита, чувари моста, како год) на северу КиМ организовану по систему ТО. У њој је био парктично сваки пунолетни мушкарац и имала је (бар тако кажу) више хиљада комада оружја. Она је укинута, оружје предато КФОР-у. Могу поново да је оснују али сада уместо пушака могу да се боре само пијуцима, а административна линија је превише добро чувана да би се било шта веће дотурило. Постојала је и полиција без ознака, заправо полиција државе Србије. Сада је та полиција под контролом "Косова" од њега прима плату, и види се да не може ништа да уради. Поготово што су раније тамошњи полицајци били заправо припадници Жандармерије, САЈ и слично који су се формално водили да тамо живе. Сада полицајци могу да буду само локалци који су далеко мање спремни и обучени. Стање које је постојало до 2013. тешко може да се обнови. Оно је створено у дугачијем времену и са другачијом државом.offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 22969

Priština nije sama donela odluku da krene u akciju na severu Kosmeta, smatraju Milovan Drecun i Nebojša Čović.
Predsednika skupštinskog Odbora za KiM i bivši predsednik Korodinacionog centra za KiM Nebojša Čović kažu za Sputnjik da očekuju da će se slični incidenti ponove.
Provokacije bi mogle da se intenziviraju u periodu oko 5. i 12. Juna kada Priština "pravi feštu" povodom "oslobođenja" i kada im dolaze Klintonovi i Vesli Klark, kaže Čović koji smatra da Srbija više treba da primeni "mere za odvraćanje", slično kao što Amerikanci pošalju nosač aviona za Iran i kažu da ga šalju "u funkciju mira i odvraćanja".
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1547874

Dragoljube oni da hoće da opet naoružaju tamošnje stanovništvo lakim naoružanjem (M70AB2, M84, M80 Zolja, M79 Osa ili mesto njih RPG 7) mogu uvek može određena količina da se prešverca međutim država ne želi. Tako da narodu preostaju krampovi,lopate, praćke, sekire, bejzbočke i ako imaju lično naoružanje sa olučenim ili ne olučenim cevima.

offline
 • RJ 
 • SuperModerator
 • Gavrilo Milentijević
 • Komandir stanice milicije Gornje Polje
 • Pridružio: 12 Feb 2005
 • Poruke: 31598
 • Gde živiš: ovalni kabinet

Koju posluku porati Smile

offline
 • Pridružio: 28 Mar 2015
 • Poruke: 959

Eyes Wide Shut ::Такође, СПЦ би сада морала да баци анатему на Издајника.
Bas ce se potresti oko toga. A i Sabor ne bi bio jedinstven, kad patrijarh prvi misli da se bori kao lav Laughing Eno mu lava, konacno se razokriva mada i dalje ima ljudi koji misle da je to neka taktika i da nece potpisati priznanje i izdati.

offline
 • Pridružio: 27 Avg 2011
 • Poruke: 2103
 • Gde živiš: treći kamen od sunca

Настави ли Вучић овако штитити Србе на КиМ ускоро ће их више бити у затвору него на слободи..

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 69031

Novosti: Pronađena poverljiva dokumenta posle upada na sever Kosova
Citat:Kako pišu Večernje novosti, u toku akcije, u kojoj je i pretučeno 100 osoba, neko od starešina specijalnih jedinica izgubio je poverljiva dokumenta sa detaljnim operativnim planom akcije, imenima i prezimenima policajaca sa brojevima telefona.
Kako prenose izvori lista, ove poverljive spise pronašli su građani, a osim navedenog sadrže i fotografije i lične podatke Srba koji su bili meta udara Albanaca na Kosovsku Mitrovicu, Leposavić i Zubin Potok.

Arrow https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1547922

offline
 • Pridružio: 11 Okt 2016
 • Poruke: 154

dragoljub11987 ::
То је исто као што су у Украјини 2014. кукали што су 90-их предали нуклеарке, у Републици Српској што су укинули војску, после "Олује" што није прихваћен З-4 итд. После ј..... нема кајања. Ми смо имали неку врасту паравојске (цивилна заштита, чувари моста, како год) на северу КиМ организовану по систему ТО. У њој је био парктично сваки пунолетни мушкарац и имала је (бар тако кажу) више хиљада комада оружја. Она је укинута, оружје предато КФОР-у. Могу поново да је оснују али сада уместо пушака могу да се боре само пијуцима, а административна линија је превише добро чувана да би се било шта веће дотурило. Постојала је и полиција без ознака, заправо полиција државе Србије. Сада је та полиција под контролом "Косова" од њега прима плату, и види се да не може ништа да уради. Поготово што су раније тамошњи полицајци били заправо припадници Жандармерије, САЈ и слично који су се формално водили да тамо живе. Сада полицајци могу да буду само локалци који су далеко мање спремни и обучени. Стање које је постојало до 2013. тешко може да се обнови. Оно је створено у дугачијем времену и са другачијом државом.


Срећом ово није ни 1% ситуација као са Олујом, неупоредиво је повољнија и нешто се ипак може вратити, на северу су полицајци практично искључиво Срби, а не верујем да би се они противили напуштању ткзв. КПС-а, успут та локална КПС вероватно нема неко јаче наоружање, али нешто ипак има, макар то били и најобичнији пиштољи, а уз њих и разну другу опрему од користи, панцире, можда неку жицу за блокирање путева, аутомобиле и слично. Ако би Срби напустили КПС, свакако да све то не би оставили Албанцима.

С друге стране РОСУ/ФИТ/КБС се не налазе на северу, не рачунајући ове упаде где дођу и оду после пар сати, тако да не би могли спречити да Срби узму те пиштоље и остало. Чак и да опет пошаљу РОСУ, јуче су се 6 сати пробијали само код тих пар полу-барикада код села Доње Вараге (између З. потока и села Зупче), а градоначелник Зубиног потока Стеван Вуловић је рекао:

Kako je naveo, nakon što se sve završilo, a s obzirom da je on u dogovoru sa državnim vrhom Srbije kontrolisao da otpor Srba bude miran i nenasilan, sugrađani su ga kritikovali zbog toga što nasilnicima nisu uzvratili i oružano. Smatra da je ovo poslednji put da su građani imali strpljenja i nisu i oružano upozorili da neće trpeti upade i nasilje.http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:797215-SRBI-NAJAVILI-PROTEST-U-SREDU-U-Zubinom-Potoku-pretuceno-100-nasih-drzavljana-Ziberaj-Dacic-ce-biti-uhapsen-ukoliko-udje-na-KiM-FOTOVIDEO

Колико би се тек пробијали да су барикаде биле много озбиљније од 2, 3 паркирана камиона у једном споредном селу, већ да су у све четири општине и у сваком селу, и то од дрва, земље, бетона,...? Не само барикаде, неко и да се окупи на стотине људи на свакој барикади, који би узвраћали каменицама и можда нечим озбиљнијим.. Ономад 2011. ни КФОР није могао да изађе на крај са таквим барикадама, а камоли да би могли ови неандерталци што немају ни обуку, а вероватно ни механизацију за такве сценарије.

То је што се тиче полиције и враћања неке страже или цивилне заштите, али поред тога ту су и судије и тужиоци Срби, који раде у паралелним институцијама, Срби у општинама које тренутно раде по паралелном систему, то се све може напустити без икаквих проблема.

Највећа два проблема за овакав сценарио су КФОР, који би можда помагао РОСУ и сам Београд, ако би се нећкао због потписа на бриселском споразуму, мада до целог овог сценарија не би ни дошло без дозволе Београда, тако да остаје само онај први проблем, КФОР, али се и то да решити.Понављам, ово је све само теоретисање о неком колико толико реалном сценарију када би постојала воља Београда, али се бојим да то није случај.

offline
 • jazbar 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 28 Dec 2009
 • Poruke: 15534
 • Gde živiš: Lublana

RJ ::Koju posluku porati Smile


Da sam ja šiptar više bi me bilo strah od J-22 nego od Mig-29. Kakve su uopšte praktične mogučnosti srbskih migova za delovanje po zemaljskim ciljevima.

offline
 • Pridružio: 17 Avg 2012
 • Poruke: 925
 • Gde živiš: Šid, Srbija

Nema sta da ih bude strah orlova, znaju ko je u BG

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 691 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 5 sakrivenih i 646 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., AleksandarJ96, aleksmajstor, BlekMen, boki199777, boracbl1389, cenejac111, dekir, Denaya, DM1994, dragon986, Drug pukovnik, Gama, goxin, komkom, Lieutenant, MB120mm, Mercury, milan47, Ognjen D., ostoja, Panter, perica5, rovac, ruger357, Sale.S, shone34, Sirius, StepskiVuk, suton, theNedjeljko, Toni, VJ, Vlada1389, vlahale, vlvl, vobo, YU-UKI, yufighter