"Nova" istorija Kosova i Metohije

1869

"Nova" istorija Kosova i Metohije

offline
 • Pridružio: 19 Maj 2019
 • Poruke: 404

Iranska "opoziciona" grupa (prethodno klasifikovana kao teroristička od strane SAD) Mujahedin e-Khalq (MEK) je u prethodne 2 godine izgradila sedište u Albaniji u okolini grada Drač. Grupa ima blisku vezu i deli istoriju sa ISIL-om. Ovo nam u stvari pokazuje u kakvom mi okruženju živimo. Iz ovoga proizlaze sledeća pitanja: Da li je ovo jedini kamp? Da li više radikalnih grupa ima svoje kampove u Albaniji i da li se nalaze samo u Albaniji ili postoje i na Kosovu ili Makedoniji? Da li je Albanska vlada dozvolila izgradnju sedišta poznate terorističke organizacije na svojoj teritoriji, da li EU zna?

https://mobile.twitter.com/Samir_Madani/status/1137739901376577536

Snimak:

https://youtu.be/3oIChqqSgzo

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 11 Feb 2014
 • Poruke: 540
 • Gde živiš: U zemlji čuda-Srbiji i u svom svetu

2.decenije od rezolucije Ujedinjenih Nacija 1244.iz 1999.godine.
Sporazum, kao ni rez. 1244 nisu sami po sebi kapitulacija, ali jesu korak u tom smislu. Kapitulaciju karakteriše predaja oružja i vojske u zarobljeništvo. U godinama koje će uslediti vojsku smo desetkovali, smanjili borb.spremnost , vojni vrh smo predali u međ.krivični sud(u Hag) zajedno sa politickim vrhom. Definitivno nismo bili vojno poraženi, međutim, ostaje da nagađamo da li bi nas NATO sravnio sa zemljom bombama da nismo na ovo pristali. Lično mislim, gledajući šta se drugima posle nas desilo, da nisu blefirali i da oni prosto nisu smeli taj rat da izgube, itd. Pretnja je bila u Kumanovu da su oni spremni na sve,i da će ići do kraja .Ali u suštini kako su preteški bili pregovori i stanje koje je neizdrživo bilo ovo je bila svojevrsna politička kapitulacija pred zahtevima natoa.Jedna jako teška,tmurna i tragična priča srpskog naroda...Svakako pred.MIlošević nije bio u pravu da je to pobeda bila.Ili je barem upitno svakako tako nešto reći,mada znamo i zašto je to rekao.Jer rat je ipak obustavljen, potpisano primirje , ali takođe SRbija je tražila i odustala od dalje borbe.NATO nije uspeo da prodre kopneno ,tako da je svako dobio svoje.Ali mi jesmo ipak najgore prošli...To ne može niko da negira!

10.6.1999-10.6.2019.REZOLUCIJA 12 44 SB UN-a (ukratko i najvažnije)Rezolucija je doneta dan nakon potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu, kojim je okončano bombardovanje SRJ koje je trajalo 78 dana. Usvojena je sa 14 glasova za i nijednim protiv. SR Jugoslavija defakto gubi svu kontrolu nad Kosovom i Metohijom, ali je Rezolucijom 1244 SB OUN, potvrđen njen suverenitet i teritorijalna celovitost.Кina je ostala uzdržana zbog kritikovanja NATO agresije, naročito zbog bombardovanja njene ambasade. Njeni predstavnici su izjavili da je sukob trebalo da reši Vlada SRJ i njeni građani.Međutim, kako je SRJ prihvatila mirovni predlog, Кina nije stavila veto.22.marta 99-te godine ,dva dana uoči bombardovanja ,specijalni izaslanik SAD-a, Ričard Holbruk ,pokušao je , poslednji put,da ubedi predsednika SR Jugoslavije Slobodana MIloševića da prihvati sporazum u Rambujeu, po kojem bi Kosovo dobilo natrag svoju autonomiju,OVK se razoružala,a mirovne snage i NATO se rasporedile na tom području( na Kosmetu).
MILOŠEVIĆ JE - ODBIO!! SVE OVO ISTO JE KASNIJE PRIHVATIO ! Kasnije se išlo i dobilo sve što je NATO org.tražila-SOFA sporazum o prolasku njihovih snaga kroz upravo našu zemlju itd.
Ovom rezolucijom odobreno je međunarodno, vojno i civilno prisustvo u tadašnjoj SRJ i uspostavljanje Privremene administrativne misije OUN na Кosovu (UNMIК), a Kosovo i Metohija su stavljeni pod mandat UN. Rezolucija 1244 usledila je nakon saglasnosti tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića na uslove koje su predložili finski predsednik Marti Ahtisari i bivši ruski premijer Viktor Černomirdin 8. juna, koji su uključivali povlačenje Vojske Jugoslavije sa Kosova i Metohije (aneks 2 rezolucije).Između ostalog : ,,Pozdravlja to što SR Jugoslavija prihvata principe i druge tražene elemente koji se pominju u gore navedenom stavu 1, i zahteva punu saradnju SR Jugoslavije u cilju njihove brze primene;Naročito traži da SR Jugoslavija odmah obustavi nasilje i represiju na Kosovu na način koji se može verifikovati, i da započne i okonča povlačenje u fazama sa Kosova!!
Glavni ciljevi Rezolucije 1244 su:
Smeštanje Kosova i Metohije pod privremenu upravu Organizacije ujedinjenih nacija (trenutno tu dužnost obavlja Privremena administrativna misija OUN na Kosmetu, UNMIK), dok je Srbiji ostavljena mogućnost da vrati svoje institucije kada se za to budu stekli uslovi.
Ovlašćene mirovne snage predvođene NATO-om (KFOR);
Upravljanje UNMIK-a da uspostavi privremene institucije lokalne samouprave na Kosmetu;
Reafirmisanje teritorijalnog integriteta Savezne Republike Jugoslavije (npr, Kosmet bi ostao deo SRJ, čija je Srbija sada priznata zemlja kontinuiteta (između SRJ, odnosno DZ Srbija i Crna Gora i Republike Srbije postoji znak jednakosti);
Ovlašćivanje OUN da pokrene politički proces kako bi se ustanovio budući status Kosmeta (ovaj proces je počeo krajem 2005).
U rezoluciji isto tako stoji da će određenom broju srpskog osoblja biti dozvoljeno da se vrate i da održavaju prisustvo na:
1.srpskim istorijskim lokalitetima
2.graničnim prelazima +čišćenje minskih polja itd.
Rezoluciji najvišeg tela UN prethodili su brojni pregovori predsednika SRJ Slobodana Miloševića i Viktora Černomirdina, koji je bio predstavnik tadašnjeg ruskog predsednika Borisa Jeljcina, a u pregovore je ušao po dogovoru sa Amerikom i EU.Ti pregovori završeni su početkom juna, uz posredstvo Martija Ahtisarija, koji je predstavljao EU i UN. Dokument o dogovoru Milošević-Ahtisari-Černomirdin, koji je prihvatila Narodna skupština a zatim i Savezna vlada, bio je osnova za Rezoluciju 1244.
Snimci jugoslovenske i nato delegacije u BJRM-Makedoniji za vreme pregovora
2.snimak kada je postignut konačno sporazum ,gen.Džekson i g.Marjanović se obraćaju javnosti posle potpisa Vojno-tehničkog sporazuma
3.Kraj nato agresije i rata,10.juna 1999-te sa ulica Beograda itd :
4.Sputnjik specijal ,na kraju se govori i o Kumanovskom sporazumu i kraju rata.offline
 • Pridružio: 22 Jul 2018
 • Poruke: 1068

Подгузна мува свих српских непријатеља показује које су праве намере ове власти око КиМ.
https://www.youtube.com/watch?v=Hnse8ChnynM

offline
 • Pridružio: 19 Feb 2006
 • Poruke: 10784
 • Gde živiš: Banja Luka

@...

Dr. Petrovic o tajnim pregovorima o KiM i ulozi novog ambasadora u Moskvi u vezi s tim.

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 21721

After today’s #UNSC session on #Kosovo, as I was speaking with the #US & #UK delegations, the Serbian FM came after me shouting, spewing insults towards me & the #Kosovo delegation
“The ones you are sitting with are your colonizers” he said (referring to #USA & #UK)
https://twitter.com/vloracitaku/status/11381922841.....%3D1553407

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je, po završetku sednice Saveta bezbednisti UN, žestoki verbalni okršaj sa delegacijom Prištine.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1553407

offline
 • Pridružio: 22 Jul 2018
 • Poruke: 1068

SsssssNOVI ::Iranska "opoziciona" grupa (prethodno klasifikovana kao teroristička od strane SAD) Mujahedin e-Khalq (MEK) je u prethodne 2 godine izgradila sedište u Albaniji u okolini grada Drač. Grupa ima blisku vezu i deli istoriju sa ISIL-om. Ovo nam u stvari pokazuje u kakvom mi okruženju živimo. Iz ovoga proizlaze sledeća pitanja: Da li je ovo jedini kamp? Da li više radikalnih grupa ima svoje kampove u Albaniji i da li se nalaze samo u Albaniji ili postoje i na Kosovu ili Makedoniji? Da li je Albanska vlada dozvolila izgradnju sedišta poznate terorističke organizacije na svojoj teritoriji, da li EU zna?


То није класична терористичка група него војна организација под директном командом САД-а. Нешто попут Хезболаха само што служе Амере. Једина њихова веза са ИСИС-ом је што су и једни и други у неком тренутку били под контролом САД. Ови су шиити и левичари, бар су били док су такве идеје биле популарне (на грбу им је и даље петокрака). После Иранске револуције где су се борили против шаха су се сукобили са Хомеинијем и протерани и од тад служе сваког непријатеља иранског режима. Прво Садама а после 2003. Американце. Њих су САД довеле у шиптарију када је Ирак (сада у добрим односима са Ираном) коначно успео да се избори да их преселе. САД су их до 2016. држале у свом Либерти кампу код Багдада а затим наредили шиптарима да их приме. САД су им изградиле ту базу код Драча и она је потпуно под контролом војске САД. То што су у шиптарији није толико битно кад затреба преселиће их газде негде другде. Њих не треба посматрати као класичну терористичку групу него као одељење америчке војске. Задатак им је и даље да дестабилизују Иран. Са шиптарима, Косметом и класичним исламским тероризмом (Ал Каида, ИСИС и слично) немају везе. Е сад што се тиче терористичких кампова на Космету њих сигурно има. Ако се не рачуна преименована ОВК, и класични исламисти се сигурно тамо обучавају и регрутују али то не може да се пореди са овим код Драча. То тамо је класична САД војна база са свом пратећом логистиком. Нешто као Бондстил само је већина особља иранског порекла.
Дакле овде се ради о правом малом граду са 4-5000 чланова МЕК-а плус амерички инструктори. О томе се све зна јер се види на гугл мапсу и писале су све светске новине. Па и ЕУ колико год била у хаосу сигурно зна све о томе али Амери их сигурно нису питали за мишљење. Као ни оног јадника Раму.

offline
 • Luka 
 • Elitni građanin
 • Pridružio: 14 Mar 2011
 • Poruke: 1977

@...

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 21721

Novopostavljeni komandant američke vojne baze Bondstil na Kosovu Roj Makareg izjavio je u intervjuu "Tanjugu", prvom datom srpskim medijima nakon ceremonije preuzimanja komande, da će njegova jedinica "biti spremna da izvede operacije u slučaju bilo kakvih nasilnih delovanja protiv bezbednosti i sigurnosti kako bi održali tu bezbednost i sigurnost".
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....adimo.html

offline
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 21721

Klinton u Prištini: Kosovo zaslužuje da bude u EU i NATO; Tači: Klanjamo se pred Vama
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019.....id=1553758

offline
 • jazbar 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 28 Dec 2009
 • Poruke: 15370
 • Gde živiš: Lublana

^ Reči Klintona su potpuno beznačajne u međunarodnoj zajednici! On ide tamo i govori to što mu se plati. Čudi me da srbski mediji uopšte posvečuju pažnju tome.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 511 korisnika na forumu :: 2 registrovanih, 1 sakriven i 508 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: NoOneEver Dreams, vladom6