Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini - diskusije, mišljenja....

2871

Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini - diskusije, mišljenja....

offline
 • raykan 
 • Zaslužni građanin
 • Pridružio: 15 Feb 2016
 • Poruke: 522

‼🇷🇺Руска влада спровела је административну реформу, отпуштено је око 30.000 државних службеника - премијер Мишустин

Odoše petokolonaši,dosta ih je biloRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Mrkva 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 21 Jan 2018
 • Poruke: 795

Prati li je netko stanovitog Dragana Ilića? Čovjek ima neke izvore pa piše neke stvari koje se jako teško nalaze čak i u blogosferi. Izvori su mu neki ljekari koje osobno poznaje. Jedan od zadnjih tekstova je o pokušaju izazivanja napada pod lažnom zastavom. Dakle, navodno jedna paramilicija je htjela napasti bolnički kamp pun ukropskih ranjenika kojeg drže francuski legionari. I to bi poslije podvalili kao ruski napad. Ali čini se da su osujećeni i to u rusko-francuskoj koprodukciji.
Prilažem tekst sa društvenih mreža. Videoklipove i slike se mogu naći na društvenim mrežama.
Citat:Ukrajina 27.06.2022

Video klip: Dejstvo ruske artiljerije po položajima grupe "Novi Azov" i kanadskih plaćenika.

U poslednje vreme, u nekoliko navrata, pisao sam objave o Rusko Ukrajinskom ratu, tačnije vesti sa terena i situaciji na bojnom polju između Donjecka i Luganska, a kao izvor informacija sam navodio osoblje poljske (field) ratne bolnice koja se nalazi na ukrajinskoj strani fronta i pod upravom je Lekara bez granica i crvenog krsta, a od skorije, Francuske dobrovoljne humanitarne medicinske organizacije.

Po samoj poziciji, bolnica je osnovana da zbrinjava i leči ukrajinske ranjenike, pa je shodno toj službi bila obezbeđivana od strane ukrajinske vojske. Kako su se Ukrajinci pokazali kao neodgovorni, bahati i nadasve neprimereno obezbeđenje (krali su šta su stigli), komandu nad bolnicom je preuzeo francuski viši oficir, a obezbeđenje od tada pada na teret Francuske legije stranaca pod komandom komandanta bolnice, dok su ukrajinski vojnici odstranjeni iz kampa pod pretnjom oružjem.
Moram da naglasim, da pored civilnog medicinskog osoblja, svo vojno osoblje su i profesionalni bolničari, a oficiri su i lekari raznih specijalnosti.

Još kod osnivanja bolnice, pored ukrajinskih ranjenika, ukrajinska vojska je u bolnički kamp dovela i veću grupu ruskih ranjenika na oporavak.
Po prijemu ruskih ranjenika, lekari su utvrdili i dokumentovali da Rusi nisu ranjeni u borbi, već su stravično mučeni od strane Ukrajinaca nakon zarobljavanja.
Nakon tog saznjanja doneta je odluka da se ruski zarobljenici ni pod kojim uslovima ne vraćaju Ukrajincima, već da se po mogućnosti predaju ruskoj vojsci, što se u nekoliko navrata i desilo, a ako se ne mogu predati Rusima, ostaće pod zaštitom Legije stranaca. Sa tom odlukom se složilo svo medicinsko osoblje i oficirski kadar Legije.
Nešto ranije, komanda bolnice je utvrdila da se operativa Lekara bez granica iz Kijeva bavi i trgovinom ljudskim organima, što je i predočeno, a u jednoj od predhodnih objava to sam i naveo.

Kako u bolnici rade i neki od mojih prijatelja lekara, uključujući tu i komandanta bolnice, nemam razloga da posumnjam u verodostojnost podataka i ako dokazi za svaku tvrdnju postoje kako u pisanoj, tako i u foto formi.

Nakon svih meni poznatih dešavanja, slobodno mogu reći da prijateljima mogu smatrati i oficirski kadar Legije stranaca pa i same legionare jer su se pokazali dostojnim tog prijateljstva koje su iskazali ne samo brigom i zaštitom ljudi, već i sopstvenim žrtvovanjem za medicinsko osoblje, ranjenike i civile kojih ima mnogo u kampu.
Ne smem zaboraviti ni ruske vojnike i oficire iz Luganska koji su se u jeku najžešćih borbi požrtvovano probijali kroz ukrajinske linije da bi prevezli ranjenike i izbeglice civile iz poljske bolnice na hitne operacije u Lugansk jer poljska bolnica ipak nije za delikatnije operacije.

I ako se bolnica, kako rekosmo, nalazi na ukrajinskoj strani ratišta, od samih Ukra nikakve koristi. Ni jedan jedini put se nisu našli spremni da pomognu makar svojim ranjenim saborcima, već su ih ili ostavljali ispred kampa ili po raznim jarugama fronta iz kojih su ih vadili legionari rizikujući svoj život i ako im to nije bila obaveza.
Čak je i ukrajinska bolnica iz Harkova odbila da primi svoje ranjenike, pa je poljska bolnica organizovala konvoj koji je prevezao veliki broj ukrajinskih ranjenika u Harkov. U povratku, konvoj je oružano napadnut od strane Ukrajinaca i u tom napadu je ranjeno nekoliko legionara. Rusi koji su bili na svojoj strani fronta, pomogli su da se konvoj odbrani i u toj borbi je poginulo dvoje mladih Rusa.

Povod za današnju objavu je sledeći...

Kao što sam naglasio, bolnica i bolnički konvoji sa ranjenima su redovno napadani od strane ukrajinske vojske i ako je ona tu da pomogne baš ukrajinskoj vojsci.
Poslednjih nedelju dana, bolnicu napadaju organizovane grupe Ukrajinaca koji trpe dosta velike gubitke. Ranjenici su ostavljani da se danima muče (čuje se njihov jauk i kukanje), a mrtve ne skupljaju, dok su asanaciju terena oko kampa danas radili legonari jer je postalo neizdrživo od smrada leševa u raspadanju.

Civili iz okolnih sela se probijaju do kampa kako znaju i umeju tražeći zaštitu jer ih po selima ubijaju Ukrajinski vojnici i nemilice pljačkaju sve do čega se domognu (o tome sam pisao u predhodnim objavama).

Zabeleženo je namerno trovanje okolnih bunara sa pijaćom vodom, pa se pojavila epidemija kolere među civilima i ranjenima. Da je trovanje vode urađeno sa namerom, utvrdili su analizama vode specijalisti bolnice, a da je u pitanju kolera, utvrđeno je analizma tečnosti bolesnika. Do sada bolnica ima nekoliko preminulih ranjenika koji nisu izdržali tešku dehidraciju.
Na žalost, lekova i infuzija nema jer Ukri ne dostavljaju ništa. Infuzija se kuva u vojničkim kazanima i to je jedino sredstvo da se koliko toliko spreči dehidracija bolsnih. Aktivnog uglja takođe nema pa od proliva trpe svi zaraženi.
Doktorka, naše gore list, koja je pretrpela tešku kontuziju pre dve nedelje u raketnom napadu Ukrajinaca, o čemu sam takođe pisao, zarazila se, ali kako je vakcnisana od kolere, oporavlja se i danas je ponovo na dužnosti i ako malo slaba.

Bolnica je od jutros napadnuta u dva navrata veoma jakim organizovanim formacijama Ukrajinaca. Prvi napad se desio oko 9 ujutru po lokalnom vemenu, lakim oružjem i ručnim bacačima. Napad je izvršen na obezbeđenje bolnice, a nekoliko mina je palo u sam krug kampa.
Komandant bolnice je od Kijevskih vlasti tražio objašnjenje za taj napad, ali mu je rečeno da su to odbegle trupe i strani plaćenici koji više nisu pod komandom ukrajinske vojske.
Nakon prestanka napada, stigla je informacija da će u kamp bolnice stići grupa zvaničnika Haškog tribunala da bi istražili ruske ratne zločine na tom terenu i to mi je odmah preneto.

Tokom samog napada, meni je objašnjenje ukrajinske komande bilo totalno nebulozno i neverovatno, kada se zna kakve se borbe odvijaju na toj teritoriji. A kada sam dobio informaciju o Haškom tribunalu, sve je postalo jasno kao dan. Prisetio sam se Markala i Račka i to je bilo dovoljno.
Preneo sam naše iskustvo komandantu kampa uz objašnjenje da je napad najverovatnije organizovan od strane Kijeva, da se kamp uništi, a osoblje, ranjenici i civili i zaštita kampa pobije, a da se za zločin okrivi ruska strana. Isti scenario ali drugi glimci. Tu će, naravno, biti ovi iz Haškg tribunala da sve lepo snime i zabeleže.

Interesantno je, da su se Ukrajinci nakon prvog napada povukli, ali svoje ranjene nisu nosili, već su ih pobili sve do jednog.

Nedugo zatim krenuo je drugi napad na kamp, još žešći, pa je komandant ignorisao kijevsku komandu i kontaktirao je Francusku. Tamo su bili zgranuti dešavanjima i obavezali su se, parafraziram „da će banda zapamtiti kad su se nameračili na Francuze“. Komandant je nakon Francuza kontaktirao i Ruse i obavestio ih je o napadima. Rusi su obećali brzu pomoć i kao što se na kratkom snimku vidi, krenuli su sa ravnanjem Ukrajinaca svojom artiljerijom.

Malo pre bombardovanja ruske artiljerije, primećeno je povlačenje Ukra, verovatno izazvano naredbom iz Kijeva pod pritiskom Francuske. Koliko sam obavešten, Rusi nisu dozvolili da se Ukri povuku mirno, već su ih radirali u stopu. Sa jedne strane nisu mogli od Legionara, a sa druge od ruske zaprečne artiljerijske vatre. Ne znam koliko ih je preživelo taj napad. Ne verujem da je puno njih uspelo da se izvuče.
Tokom ukrajinskog napada, ranjen je jedan legionar i nekoliko lekara i bolničara u kampu.

Naređenje komandanta kampa, a u vezi grupe iz Haškog tribunala, da ako se pojave, prvo pohapsiti, oduzeti svu opremu i proterati nazad odakle su došli.

Kao najnovija informacija, potvrđeno je, da su današnji napadi organizovani od strane Ukrajinske vlade i ukrajinske vojne komande, da bi se napravio pokolj u bolnici, a za to okrivila ruska strana.
Napad je izvršila novoformirana vojna grupacija „Novi Azov“ u kojoj se nalaze ukrajinski nacisti i strani plaćenici većinom iz Kanade. Koliko sam obavešten, niko od njih nije preživeo napad.

Lica na fotografijama vojnika, lekara i ranjenika su sa razlogom zatamnjene, a imena su namerno izostavljena.

Dragan Ilić - Zmajoffline
 • Pridružio: 02 Jun 2021
 • Poruke: 535

Према ANNA News (имали су и неку репортажу), Руси су прешли реку и напредују ка месту Привольеhttps://twitter.com/200_zoka/status/1541775909828628480/photo/1

offline
 • Pridružio: 23 Jun 2022
 • Poruke: 10

Mrkva ::Prati li je netko stanovitog Dragana Ilića? ...

Moze link ka tom tekstu?

online
 • Pridružio: 10 Mar 2022
 • Poruke: 336

Mrkva ::Prati li je netko stanovitog Dragana Ilića?
Prvi put sam čuo za njega danas i to kad je napisao post Nebojši Babiću na facebook (upravo ovo što si ti postavio)
...
Sale 1423, evo:
https://www.facebook.com/pisum/posts/pfbid029f1UNq.....BJ9ugHQHbl

online
 • S2M  Male
 • Legendarni građanin
 • Ein Albtraum für eine Sushi-Herde.
 • Pridružio: 21 Nov 2009
 • Poruke: 5027

Naletih na ovo na twitteru pa se sjetih kolege Mirbata.Vezano za tekst tog Zmaja, malo mi je to nategnuta priča.Kakav Tribunal u Hagu, kakve Markale, Račak....čuj nepobjedivi Francuzi i odbjegle horde ukra...sve je moguće u Diznilendu.

offline
 • Pridružio: 22 Okt 2006
 • Poruke: 264

Mrkva ::Prati li je netko stanovitog Dragana Ilića? Dragan Ilić - Zmaj

Nemoj molim te...
Samo dve/tri napomene a posle i osvrt na prilozene fotke...

napomene/nebuloze:
Spominje se trgovina organima!? valjda smo apslovirali da to tako ne ide..!?
Bolnica u dometu artiljerije ..!?
Rusi i Francuzi na prst u dupe, dogovor , ajmo sad mi malo bombardujemo... !?
Pobili svoje ranjenje!?
tekst je toliko supalj, kao da ga je pisao novinar Kurira...

I na kraju slag na tortu: sve prilozene fotke smo do sad videli ovde u zadnjih 15 dana i komentarisali itd itd...

Zakljucak:
od toliko istinitog/dobrog materijala ( za koji veruem da postoji) a koji moze da se pusti i da pokaze pravu narav ovog rata, ja citam ovakve nebuloze...

p.s.
A sta da kazem, ne zamerite, osecam se kao ona dvojica Mapetovaca Matoraca na balkonu...

offline
 • Pridružio: 22 Jul 2018
 • Poruke: 2241

ЛНР и ДНР 24.2. и данас.online
 • S2M  Male
 • Legendarni građanin
 • Ein Albtraum für eine Sushi-Herde.
 • Pridružio: 21 Nov 2009
 • Poruke: 5027

🇬🇧🇺🇦❗Овако је артиљерија ЛНР пресекла одступницу Оружаних снага Украјине од Северодоњецка. Сињецки мост до Лисичанска демилитаризовала је батерија Тоболске топовске дивизије (2АК).

https://t.me/intelslava/32121
VIDEO
Pogađaju nepogrešivo.

🇷🇺🇺🇦 Zolote after liberation.
https://t.me/intelslava/32123
VIDEO
Izgleda apokaliptično, ni blizu imena.

offline
 • Pridružio: 06 Feb 2010
 • Poruke: 201
 • Gde živiš: RS/BiH

Vidjeh ovaj snimak Zolote nakon oslobodjenja pa mi pade na pamet teza mnogih kolega ovdje koji kazu Rusi stede Ukrajince.Nakon ovog snimka pitam se kako bi ovo izgledalo da ih ne stede kad je sad ovako poravnano 😂😂😂

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 783 korisnika na forumu :: 67 registrovanih, 11 sakrivenih i 705 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: -[CoA]-, _Petar, A.R.Chafee.Jr., aboris, amaterSRB, backobaculoni, bladesu, Boris Bosiljčić, BORUTUS, Boter, Bubimir, comi_pfc, darkangel, Dejan84, djo97, doktor1964, Frunze, Georgius, Goran 0000, GreenMan, havoc995, Insan, Istman, IvanKotan, Krusarac, ladro, mean_machine, mercedesamg, Milan A. Nikolic, milimoj, misa1xx, mnn2, nenad81, nikoladim, nobutado, operniki, Panter, pein, powSrb, radoznao, raf87, repac, Rocker, royst33, S-lash, S2M, Sirius, slonic_tonic, srbijaiznadsvega, Stefan M, stegonosa, styg, theNedjeljko, Toni, Vl veliki, Vlad000, vladetije, Voja1978, VojvodaMisic, vsn111, vukdra, wizzardone, wulfy, YU-UKI, zdrebac, Zimbabwe, Zoca