Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1090

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Mene zanima koliko Ukrajina ima tenkova, transportera i sl. pošto se ovde malo malo postavljaju vesti o stotinama uništenih istih. Ona mora da ima više hiljada tenkova i transportera. Mrtvih vojnika je preko stotinu hiljada. Samo po nekim džepovima i kolonama koje su uništene iz zasede uglavnom VBRom.
I neko posle kritikuje onog sa kartama?
Rugao se koto loncu da je čađav Smile



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Ova vesti iz Britanije je danas aktuelna.

NATO nije spreman da odgovori na vojnu pretnju iz Rusije i mora da se prilagodi kako bi bio u stanju da odgovori na "nekonvencionalan napad" te zemlje, upozorili su danas britanski poslanici.

Kakvo je stvarno stanje u vojnoj snazi NATO i Rusije dobro bi bilo da se ovde malo analizira. Kakva je stvarna vojna moc ruske armije ako ipak dodje do upada u Ukrainu.
Na ono sto sam procitao da ce novi ruski avioni imati nadmocne radare i PA rakete ovde sam jako zestoko demantovan ali da li sam u zabludi i da li zivim u snovima kad spomenem Topolj,Bulavu,Pancir S1,TOR,Hrizantemu,Tungusku,Jahont ili podmorice koje su izronile u blizia Meksika i pored nosaca aviona Nimic a nisu ih locirali sonari ili kad se radi o novim verzijama S300 i S400 ili mozda nije tacno da su NATO brodovi zavrsili misiju u Crnom moru kad im se priblizio stari avion ,a nije bio vidljiv na radarima.

Dobro bi bilo osim geopolitike i prava ukrainaca na samoopredeljenje da se malo doda ovaj faktor tehnologije. Zasto vise puta cujemo da NATO nije spreman da intervenise u Siriji ili Ukraini?

Da li je tacno da nemaju dovoljno aviona ?

Da li bi ukrainska vojska izdrzala vise od gruzijaca u naletu ruskih trupa koji nikad ne treba skroz iskuljuciti i sta bi Rusi mogli dati ovim nasim ustanicima ,a da oni postanu preko noci jako efikasni i krenu napred?

Koliko je realna teza da ukraina ima ogromne kolicine oklopa i artiljerije?
Da li se mozda radi o starim i dotrajalim vozilima od koji su mnogi u kvaru ili se kvare u pokretu?

Cime ovi Istocni Ukrainci koji nemaju pravo na samoopredeljenje pogadjaju tenkove i vozala koje vidimo na slikama?
Dajte malo strucnih komantara ,a smanjite malo geopolitiku koju ocigledno tesko mozemo da predvidimo.



offline
  • Lox 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 557

Ajmo pogledati malo dugoročnije odnose snaga. Što je sad Putinu za činiti. Ima samo dva izbora. Očigledno je da Rusije "nije to" bez njega, a on po sadašnjem ustavu ne može biti doživotni predsjednik. Znači ili mijenjati ustav ili uvesti diktaturu. Obje su opcije katastrofalne za demokraciju u Rusiji. Vidjet ćemo, ne treba podcjenjivati oligarhe i njihovu vezanost na Zapad.

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

Prilika za biznis Smile?

Blic: Poljaci jedu jabuke u inat Putinu

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/484393/Poljaci-jedu-jabuke-u-inat-Putinu

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Citat:Сводка от Штаба ополчения МО ДНР 31.07.2014 11:31 мск

В течение ночи противник полностью занял Авдеевку силами 8-ми танков и батальона “Правого сектора”. Противник пытается охватить Горловку силами бронетехники.
Н.п. Павлоградское(западнее Моспино) с юго-западного направления атакован батальоном “Азов” при поддержке танков и сил ВСУ. В атаке принимают участие до 70-ти единиц техники противника. Идёт бой.
Продолжается тяжёлый бой между Шахтёрском и Торезом. В ходе боя уничтожен 1 танк противника и захвачено 2 БМП, одна из них находится в исправном состоянии.
Там же артиллерийским огнём уничтожена колонна снабжения противника. Уничтожено три “Урала” со снарядами. С севера движется еще одна колонна противника в 40 единиц бронетехники.
В районе Саур-Могилы идут тяжёлые бои. С боями оставлены н.п. Степановка и Мариновка. Из-за боевых повреждений при отходе пришлось взорвать два танка и БМП.
Противник продолжает развивать наступление в попытке соединиться со своей южной группировкой.


Nije dobro, izgubili su Stepanovku i Marinovku. I Avdejevka je pala.

offline
  • Pridružio: 05 Dec 2011
  • Poruke: 388

hawkeye ::Nesumnjivo da je Krim znacajan, pre svega zbog baza i kontrole Crnog mora. Ali opet Crno more je strateski gledano, najobicnija bara iz koje se u slucaju da protivnik tako odluci prakitcno ne moze izaci. Stoga Krim je znacajan samo regionalno i zbog infrastrukture, koja je opet stara sto su i sami Rusi priznali.

Takodje mora se prizanti Krim je anektiran, vecinsko stanovnistvo je tako zelelo ali to je suprotno medjunarodnom pravu i presedan je. Mozemo na to gledati kao ispravljanje nepravde iz doba SSSR, ali svet mora funkcionisati po pravilima.

Uostalom isto je uradjeno i sa nama, pocev od bombardovanja pa do svega ostaloga.

Stoga verujem da bi Rusi vratili Krim, kroz neko ustavno preoblikovanje, uz cvrste garancije da ce Ukrajina ostati sto i do sada. A takve garancije ce imati na dugi rok samo ako neposredno uticu na desavanja u Ukrajini, ako ne mogu preko vecine, onda mogu kroz federalizaciju zemlje.


Krim je znacajniji vise nego sto mislis, ko drzi Krim kontrolise Crno More. A ako Rusi kontrolisu CM onda kontrolisu svoj jug i jugozapad. Isto kao sto im Kalinjingrad omogucava da kontrolisu Baltik.
Sto se tice ulazaka i izlazaka iz CM vezano za Ruse, jedini koji bi mogli da im "zabrane" su Turci i to samo ako su u ratu sa Rusijom. Mislim da je svima jasno sta bi se dalje desilo kada bi Turci pokusali da zabrane prolaz Rusima kroz Bosfor i Dardaneli.

Tehnicki gledano Krim je aneksiran (ne u smislu u kojem vecina ljudi misle, vec u sirem smislu te reci). Ali Krim nije presedan, presedan je KiM. Setimo se sta je MSP presudio po pitanju nase zalbe, znaci ni Krim nije protiv zakonito doneo odluku o nezavisnosti.

Rusi vise nece ispustati Krim iz ruke cak po pitanju atomskog rata videli su od 1991. kako "garancije" funkcionisu i koliko su sigurne bas po pitanju flote na Krimu, a da ne pominjem neke druge garancije.

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

Zixo, strateski je Krim vazan, ali samo regionalno. Zbog dominacije Crnim morem, zbog buducih gasovoda, kao odskocna daska za dejstva u istocnoj Evropi i maloj Aziji.
Globalno gledano, Crno more je beznajajno. Rusi ce verovatno i obnoviti flotu u Crnom moru, bice sigurno najjaci igrac u tom podrucju, ali udarna pesnica Rusije se nalazi u severnoj floti i na Pacifiku. To su kljucne luke Rusije, to su maticne luke svi strateskih snaga i to sa debelim razlogom.

offline
  • član biblioteke
  • Pridružio: 18 Jul 2007
  • Poruke: 28514
  • Gde živiš: iznad smoga Beograda

Međunarodno pravo je uništeno kada je liga naroda otišla iz Ženeve u NY pod imenom UN. Društvo je postalo ujedinjeno ali pd kapom USA, koja pravo tumači kao i svoj ustav-kako joj odgovara.

offline
  • Pridružio: 06 Feb 2012
  • Poruke: 351

cezar 35 ::@hawkeye....
Citat:Ali ako je vec svejedno da li ustanici doziveti poraz zasto je ustanak u prvom i zapocet? AKo je jedino bitna ekonomija, a ne ratne vesti nije bilo razloga ni zapocinjati ovako nesto. A treba biti iskren i reci da je ustanak organizovan od strane Moskve, podrzan i jos uvek podrzavan na svaki moguci nacin, koliko je to u njihovoj moci u ovom trenutku.

Nije ambicija Moskve da osvaja Ukrajinu, uostalom to bi bila ogrmnna greska i nanela bi ima ogrmonu stetu kada je ekonomija u pitanju. Njihov cilj je da zadrze Ukrajinu van NAto pakta pre svega, to je njihova crvena linija.

Posle "slucaja Odesa" postalo je jasno da Rusija nece upotrebiti vojnu silu u Ukrajini, al' ocigledno podrzava sukob niskog inteziteta u kombinaciji sa ekonomsko-politickim merama u cilju slamanja sadasnjeg Kijeva. Obojica moramo priznati da sadasnji intezitet borbenih dejstava strahovito iscrpljuje Kijev i da to znacajno doprinosi konacnom slomu Kijeva, pa mozemo zakljuciti da je dizanje ustanka bilo usmereno u tom pravcu i pod pretpostavkom da se Novorusija moze vojno odrzati. Dal' ce se odrzati, videcemo.

Da, slazem se. Rusiju ne zanima institucionalna kontrola Ukrajine, vec neutralnost u odnosu na Nato. Da bi to obezbedila, mora srusiti postojecu vlast u Kijevu i namerniti neki od oblika federalne drzavne zajednice u kojoj bi Novorusija bila federalna jedinica. Preko nje bi kontrolisala centralnu vlast u Kijevu.
Verujem da je g-din Trajkovic recenicu "pripajanje Ukrajine Rusiji" figurativno upotrebio.


Upravo tako.
Šta bolje i efikasnije iscrpljuje ekonomiju jedne zemlje od rata?
Rat je bio neophodan kako bi se proces "prizivanja Ukrajinaca pameti" ubrzao.
Neko će reći da je to bezobzirno sa moralne strane,ali,koliki god da budu ljudski gubitci,u slučaju otvorenog napada Rusije - bili bi još veći + što bi time mnoge Ukrajince okrenuli proitv sebe.
Ako se hladne glave razmisli,ovaj pristup,koji sada Rusija koristi je i najefikasniji i najlogičniji,pa ajde da kažemo i najbezbolniji.
Igra još uvijek traje,ali kada stane - slijedi otrežnjenje.
Treba obnoviti zemlju,pokrenuti privredu,ponovo uspostaviti normalan izvoz,i tu na scenu stupa Rusija.
Prve naznake otrežnjenja se već mogu vidjeti po YT.
Za sada je to tiha "pobuna",protesti,blokade saobraćaja,ali kako vrijeme bude odmicalo,postajaće sve glasnija.
Vrijeme radi za Rusiju i njene interese.
Sve su u detalje isplanirali.
Opet. Very Happy

offline
  • Pridružio: 26 Jul 2014
  • Poruke: 59

shadower78 ::Neko je pitao za analizu njemackog pilota,..
globalresearch.ca/german-pilot-speaks-o.....ysian-mh17

Отворих тек сада и прочитао сам.
Дакле није члан комисије и није са лица места, али добар је.
Не могу да улазим у његову анализу, али ако има трагова 30мм на кабини - то је то.

Добро комисије, као комисије, не смеју да излећу без целокупне слике догађаја, а као ми (ја конкретно) на интернету, али сигурно је да је неко на то УНАПРЕД рачунао. Зашто би иначе обарали авион топом, а не ракетом (нпр)? Са друге стране Украјна очигледно не жели да са себе "опере љагу" и пружи доказе да није (што екстра лако може), а (зачудо баш...) "међународна" комисија на томе не инсистира? Опет фактор времена, који разним Гебелсима САД уопште не смета да оптуже Русију.

Све у свему све већ виђено и ефикасно за мале тиранске државице, али апсолутна небулоза ако се примени на Русију. Јер нити су Руси постали меки, већ супротно, још жешћи, нити су склопили примирје, већ леше остатке опкољених фашиста, нити ће ово проћи тек тако, а после тог одуговлаченог периода.

Судски ово је већ решено, ко онемогућује истрагу - крив је. А то је у сваком случају Украјна, односно њена прекоокеанска глава, трупину нико ништа и не пита. Јер комисија је дошла, омогућена јој истрага у потпуности од стране Руса, али побегоше од офанзиве фашиста - поштеном доста.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 930 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 9 sakrivenih i 876 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: arton, babaroga, bladesu, bojanM84, celik, comi_pfc, darcaud, Dimitrise93, Dorcolac, Dr.Strangelove, dule10savic, dzoni19, h8propaganda, havoc995, hologram, Karla, kubura91, lord sir giga, Metanoja, Mihajlo, mikrimaus, milenko crazy north, MiroslavD, nenad81, nextyamb, nuke92, pein, repac, ruma, sasa87, savaskytec, ser.hill, slonic_tonic, sovanova95, Srle993, stegonosa, StepskiVuk, theNedjeljko, TwinHeadedEagle, uruk, voja64, wolf431, zillbg, |_MeD_|, Žrnov