Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1131

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

dobri covek ::Pametan postupak ukrajinskih vojnika - ako samo nenaoružani predju granicu, Rusija je dužna da ih vrati u ukrajinu na bezbednom mestu, i biće u ratu ponovo. Ukoliko zatraže azil, mogu biti vraćeni tek kada rat završi ...a mogu i stalno ostati, što je još i najbolje jer ih u svakom slučaju čeka neki sud
Čekaj polako. Koja će to obaveštajna služba da ih tek tako pusti bez obrade.
Trebaju prvo da se utvrde činjenice da li su činili ratne zločine. Pa onda da se utvrdi ko je gađao Rusku teritoriju, ko je nardio ko izvršio, itd.
To sve može da potraje. Ne vidim da će se oni skoro vraćati, kao ni ona lepotica Nadežda Savčenko.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Moja procena je da je u kotlu ostalo oko 1500 ljudi. Vodimo računa, tamo nisu bile cele brigade, mehanizovane i padobranske čete su po broju manje od običnih pešadijskih četa...Dosta je uteklo, dosta je otišlo kod Sv.Petra, neki su ranjeni i izvučeni. Mislim da ih je od početnih oko 2500 do 3000 ostalo polovina.

Ovih oko 400 koji su se juče predali, pripadali su 72. brigadi, bar prema podacima koje daje pukovnik Cassad i RT (mada ovim drugima ne treba mnogo verovati, znaju oni i da slažu ponešto). Od njih je jedan ranjen, pružena mu je pomoć, a za ostale je podignut šatorski logor i nahranjeni su. Uskoro će biti i slika, kada natrčim negde na njih...

A evo i dopune, više od 180 je već vraćeno, nazad u ukroruinu, na g/p Gukovo
http://itar-tass.com/obschestvo/1358887



offline
  • Pridružio: 09 Jun 2014
  • Poruke: 93

dobri covek ::
A evo i dopune, više od 180 je već vraćeno, nazad u ukroruinu, na g/p Gukovo
itar-tass.com/obschestvo/1358887

Kad ih pre pustiše.
Ali malo se ne slaže računica. Kažu prešlo 438. Preko 400 razmišlja šta će dalje a 180 vraćaju.
438-400=38 a ne 180. Možda i oni koji su prešli ranije.

offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 1312

Veoma interesantan intervju sa avganistanskim dobrovoljcem u miliciji Donbasa.

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_04/Na-jugoisti.....chat-6992/
Коментатор часописа Печат, Украјински историчар Сергеј Белоус
Нестао на Југоистоку Украјине

https://www.youtube.com/watch?v=xFVfBK3BAFY
Украјински нацисти у тучи једни против других. Униформисани против цивила
Потукли су се на једном концерту, јер нису знали, како да разделе новац
од улазница

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_6768

"04.08.2014 сдались остатки 72-й бригады, которые оттеснили от Изварино и Свердловска к границе с РФ. При этом сохраняется котел в промежутке между Мариновкой и Бирюково, где держат оборону остатки 79-й отдельной аэромобильной бригады и 24-й отдельной мех".

Predali su se ostaci 72 brigade, koje više nema.


offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25671
  • Gde živiš: I ja se pitam...

TitovPionir ::dobri covek ::Pametan postupak ukrajinskih vojnika - ako samo nenaoružani predju granicu, Rusija je dužna da ih vrati u ukrajinu na bezbednom mestu, i biće u ratu ponovo. Ukoliko zatraže azil, mogu biti vraćeni tek kada rat završi ...a mogu i stalno ostati, što je još i najbolje jer ih u svakom slučaju čeka neki sud
Čekaj polako. Koja će to obaveštajna služba da ih tek tako pusti bez obrade.
Trebaju prvo da se utvrde činjenice da li su činili ratne zločine. Pa onda da se utvrdi ko je gađao Rusku teritoriju, ko je nardio ko izvršio, itd.
To sve može da potraje. Ne vidim da će se oni skoro vraćati, kao ni ona lepotica Nadežda Savčenko.


Управо тако! Гледао сам прошле недеље на НТВ редовно вести (пошто је код нас немогуће да тако нешто прође) и запамтио сам сјајну секвенцу приликом преласка оне прве групе украјинских војника. Прво је ишао ноћни снимак њих како седе голи и боси (у сваком случају - не личе на војску), затим утовар груз 200, а онда преподне још интересантнији призор: камера с леђа снима ОСЛ, а испред њега седи Украјинац и ''пева''. На леђима ОСЛ пише ''Иследователь''. Тако је на више пунктова. Да се зна... Wink

Пошто је безбедносна профилактика РФ на изванредном нивоу (богато фронтовско искуство и деценија ПД и ПТ рада дају резултате), нормално је да о овим пребезима Руси сада знају све, укључујући и крвну групу, отиске прстију, итд, итд...

offline
  • Pridružio: 14 Dec 2010
  • Poruke: 1312

Evo vesti sa snimkom prebeglih ukrajinaca.

http://ria.ru/world/20140804/1018742501.html

Dakle otvara se veći deo granice prema Rusiji, a ako se ne varam još dve jedinice su u okruženju.

offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

Dobro je sto opolcenici pokazuju humanost ( dobro, sad za one koje planiraju za snimanje da ostanu zivi Mr. Green ) ostace u "secanju" bivsih zarobljenika da to nisu teroristi nego ljudi koji se brane od fasisticke ideologije.
Imace priliku da vide i sve one fotografije i video snimke na koje su raskomadani civili i deca kao posledica bombardiranja nasumice ukrainske vojske. A to ostaje u glavi - samo da se malo ohlade, od uzbudjenja, osetice posledice . Oni nisu spremni za ovakavu sudbinu protiv realno slabijeg protivnika a zapoceli kao brojcano i tehnicki nadmcni.
Nisu spremili moralno psiholoske pripreme ( sta ih ceka, sto sve mogu da vide i okuse, mnogi od njih iako su vojnici- nisu ni zivotinju ubili u zivotu).

Nazalost, ukrainski borci moralno psiholosku inekciju dobijaju u formi mrznja prema sve sto je rusko, desnosektorasku filosofiju, nacisticka obecanja. To je jedini motivator da se ide u rat, ali to pali samo kod naci-clanove koji konacno dobili sansu da se izbore za status ratnika i heroja.
A u stvari, realnost je zagrejani ramboliki desnosektoras koji slika bicepse pre nego sto ode na front, i isti taj cvileci i moleci stvor koji kune one koji su ga zahebali da dodje frekventno upotrebljava rec "mama" vise nego sto je celi zivot izgovorio.
Ne postoji dekopmresiona faza posle izlaska iz borbe, to je veoma vazan process koji koliko toliko spasava civilno drustvo od nepozeljno ponasanje boraca a najvise same vojnike- da ne poubijaju svoje kod kuce ili da ne prebace konopac preko grane pa na vrat.
To je veoma vazna stvar- jer geografski gledano, mali deo Ukraine pretvoren u borbenu zonu a ostatak seta u mini suknjice i lize sladoled po kafice. I odjednom- se pojavi neki koga su izvukli iz kazana sa sve syndrome..

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Svestan sam ja da ih obradjuju i to dobro. I ja sam nekada službovao na granici pa znam (znam i kako se to radi). A prenosim vesti onako kako ih čitam. Uostalom dajem linkove pa se uverite da piše to što piše.

Nekih 180 je vraćeno autobusima i čak oklopnim transporterima. Nije ni meni jasno, ali ...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 924 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 1 sakriven i 895 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, bigfoot, DragoslavS, drimer, kolle.the.kid, maiden6657, MB120mm, mikrimaus, Milometer, ozzy, panzerwaffe, pein, repac, RJ, rovac, royst33, S2M, savaskytec, Shinobi, Steeeefan, Trpe Grozni, Vlada1389, Webb, wolf431, wulfy, |_MeD_|