Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1167

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

jazbar ::^ Nema šanse u doba intereneta da će Evropljani ginuti za SAD na istočnom frontu? Možda će SAD da nasamari nekog tupog i ekstemnog i to je to. Pogotovo jer su politićke partije Evrope sa kraja levice i desnice pa i neke više od sredine protiv ukrainske i ameriške politike te protiv sankcija. Čak UKIP iz VB a svi znamo kakve sentimente gaje Britanci do Rusije je jako kritikovala politiku EU do Ukrajine i Rusije.
a moje je misljenje da bas zbog tog interneta padose doskorasnji neprikosnoveni vladari a ako uzmemo u obzir i moc zapodnog uticaja na internet generacije i isprane mozgove,mogu sa siguroscu da tvrdim da je sada daleko lakse podpaliti javno mnjenje nego li pre 50 godina pa i ranije. Ranije CNN sada Facebook i YouTube.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Majdan ponovo gori, nacisti šalju tenkove na narod i to za zapad može a Janukoviču su branili i policiju da šalje.

https://pbs.twimg.com/media/BucMgOXIAAQGbaf.jpg:large

https://pbs.twimg.com/media/BucHsk7CMAALnRd.jpg:large

https://twitter.com/segodnya_online/status/497348707541843968

Wrangler ::Putin uveo sankcije i Crnoj Gori! Very Happy
http://www.kurir-info.rs/planeta/zabrana-uvoza-put.....ak-1498913


eee ne zna on s kim se zakačio Mr. Green



offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

jazbar ::^ Nemoj se veseliti previše, udariće sankcije posredno i Srbiju, biće manje novca iz pristupnih fondova jer će se pokrivati gubitke članica EU. Osim toga sada će tek Srbija da doživi pritisak jeli sa ili protiv EU/SAD
I tu se ne slazemo,nece niko udariti ni posredno a ni neposredno sankcije Srbiji,jer nikako EU nije potrebno bas u ovom trenutku da udara jos jednoj evropskoj zemlji nekakv tihi ili pravi embargo. Pre ce biti da ce se zapadni vlastodrsci rastcati po zemljama koje nisu sa Rusijom na noz i tamo pokusati da presele svoju proizvodnju.Da EU htela da da na bilo koji nacin opomene Srbiju u vezi Rusije prvo bi nam ukinuli vize ili bi poceli sa gasenjem nekih njihovih ekspozitura u Srbiji,cak pojedinim zemljama EU odgovora to jer docice do jeftinije radne snage.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

ccc ::Obzirom na sve cescu praksu kacenja analiza u celosti , koje meni mnogo bode oci , evo jedne analize analiza !
1. sve analize tretiraju americku stranu jedinstvenom , zaboravljajuci skoro dvogodisnji tihi sukob Obamine administracije sa obavestajnom zajednicom ! Sukob te dve strane je poceo otkrivanjem losih informacija o Iraku i oruzjima za masovno unistenje , preko smanjenja budzeta za neke agencije , preko losih informacija o Siriji , preko Snoudena ( mi ga trazimo , a boga molimo da nam ga ne date ), preko finansijske blokade federalnog budzeta , preko namernog ne upotrebljavanja obavestajnih nalaza , do price o pomocniku Snoudena( navodno se pojavljuju informacije novijeg datuma , za koje se tvrdi da ih je objavio Snouden )!
Zakljucak koji bi doneo na ovom preseku stanja , borba administracije protiv pojavljivanja nekog/nekih novih Huvera !
2. Taktika i ponasanje Rusije , i pokusaji predvidjanja njenih poteza , zaludan posao ! Pocetkom zahuktavanja krize u Rusiji , Cak Hagel je imao neobicno iskreno obracanje stampi , prenecu onako kako sam ja shvatio " Mi znamo , da Rusi znaju , da mi znamo , da rusi znaju , da mi nemamo pojma sta oni ( Rusi ) rade !" Cinjenica je da su Ruski potezi toliko ne specificni za globalno shvatanje Rusije , da smo svi zbunjeni i uporno ocekujemo poteze iz , recimo , Madjarske ili Cehoslovacke ! Od tih poteza je mnogo vode Dunavom proslo , zasto svi misle da Rusi nisu napredovali !
Sto se mene tice , nemam ni nagovestaj ideje sta su Rusi isplanirali ! Sta god to bilo , dosada su bez greske i sa potpunim uspehom anulirali sve udarce protivnika , bez da se oznoje !

Amerikom ne upravlja Obama vec senat a senatom upravlja novac,tako da ako senat odluci ili novac da ce biti rata onda ce ga biti pa makar on bio i sa Marsovcima. A sto se tice da oni nemaju pojma koji ce biti sledeci Ruski potez je samo mit ili lepa rec za nas slobodne ljude koji ne podnosimo bilo kakav jaram.Znaji oni dobro dokle smeju da idu i koliko im vremena treba da pripreme javno mnjenje da je rat neizbezan,izmislice oni jos koji Racak i Merkale da bi zapoceli to sto su naumili. Ovde samo slep ne moze da vidi da je na pomolu treci svetski rat.

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2005
  • Poruke: 41
  • Gde živiš: srb

МАТ СА КОЊЕМ И ЛОВЦЕМ

Мат са ловцем и коњем је најтежи од свих елементарних матова и доста ретко се среће у практичној игри, па га ја нисам научио првих десет година бављења шахом. Матирање може узети до 35 потеза, онда, зашто га научити ???

По мом дубоком уверењу савлађивањем технике овог мата, може вам помоћи да координишете ваше фигуре. Да ли ми спроводимо напад или се бранимо или једноставно развијамо фигуре у отварању, све ово захтева ефективну сарадњу фигура. Мат са ловцем и коњем је један од најчистијих примера сарадње фигура у шаху.

Да би успео, нападачки краљ и и фигуре (ловац и коњ) морају бити у перфектној хармонији, јер ако је нема, нема ни мата. Према шаховским правилима, нападач има 50 потеза да матира противника. Ово захтева да нападач буде прецизан, да разуме који му циљ и да буде технички способан да да мат.

Мат са ловцем и коњем може бити ефективно оруђе у помагању почетнику да вежба и да научи важне шаховске концепте и технике у другим деловима игре, као што су:

Координација фигура
Одлагање потеза
Цуг цванг ( zugzwang )
Опозиција
Централизација
Контрола поља и дијагонала
Основне могућности фигура
Циљ је дати мат у ћошету које је исте боје као ваш ловац:
Ovo poslednje je strategija Vladimirova(moje skromno misljenje).Svedoci smo da se odigrava Majdan 2(uz veliku pomoc KGB-a,koji uzgred budi receno NIKAD nije rasformiran,vec izvezen u liku tajkuna i oligarha).Sam Porosenko odgovara Vladimiru Putinu(jer bolje on nego neko pametan) za ostvarenje plana.Plan predvidja(moje misljenje) da se Ukrajina srusi sama od sebe uz pritisak zemalja clanica EU koje su za dalji nastavak saradnje(citaj prodaje proizvoda),sa Rusijom a da se to ne ne implicira na odnose sa SAD.Nemackoj bi najvise odgovaralo da Porosenko ode(na bilo koji nacin) cime se u prvi plan dovodi Klicko(zato su se i povukli Nemci racunajuci na Porosenkove kriminalne aktivnosti a koje ga diskredituju).Elem,ovih dana Nemci propituju javno mnenje o mogucem ratu Rusije i NATO-a??????Gospodo,,NEMA RATA,to je unistenje nase civilizacije,svega sto poznajemo.Rat do istrebljenja,zar neko misli da ce Nemci ostati postedjeni???Putin NE BLEFIRA,uvideo je da sa sociopatama nema razgovora,napasce ih pre ili kasnije i on to dobro zna.Pokoj dusi NASOJ BRACI u Ukrajini,jer ne zaboravimo,velika vecina vojnika su nasa pravoslavna(mladja) braca.
O nasim begovima zalutalim,mislim da nema smisla komentarisati niti trositi vreme na njih,sto rece Ivo Andric-"|Dodje vreme............... a fukara progovori''

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

mihovil78 ::bataljon Aidar ušao u dio luganska u kojem je uhapsio samoproglašenog gradonačelnika 8koliko kontam kombinaciju ruskog i ukrajinskog) https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TRHsf72_gCg

Kad vec zracis kartama ala Deki i dezinformacijama onda fino napisi da su covjeka uhapsili u gradu Schastia koji nije Lugansk i nalazi se 20-30 km od Luganska a nemoj proturati neistine i svoje fantazije uz okacen link

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

mihovil78 ::zoran-ruma ::evo je gotova lista proizvoda na koju vazi zabrana uvoza

http://img.rg.ru/pril/article/100/37/67/Postanovlenie.pdf

Uvod Medvedeva 1,5 strana
Lista 1,5 strana
Steta po EU par milijardi Very Happy

meni je najgenijelane sto zabranjuju sve, kratko, primer:
Фрукты и орехи
Молоко и молочная продукция
Свинина свежая, охлажденная или замороженная
Овощи, съедобные корнеплоды и клубнеплоды

Ja mislim da niko nikada nije krace napisao sankcije a da toliko bole

http://www.rg.ru/2014/08/07/pravitelstvo-site.html

Doduse da su malo smanjili font moglo je sve stati na jednu stranu


prijatelju previše veseliš kad si ti u državi koja je u začaranom krugu žarkih interesenata za članstvo u EU, evo jučer sam gledao na rts1 46% srpa je za članstvo a 13 5 protiv pa vi ste veće pristaše eu nego što je bila rvacka,,,, tako da neće ni vas zaobići ma koliko sudjelovali u natjecanjima tenkova u rusiji


Nisam u zemlji koja je u EU (makar na papiru) stavise 3 puta je odbila ulaz u EU, gradjani na referendumu, tako da si sa te strane u pravu gde zivim, i nisu mnogo pogresili. Takodje jedno je kada postavis pitanje ''da li ste za... ?'' a drugo kada se pita ''..ili..ili'' te da te ankete o 41% u sustini ne moraju nista da znace. Naravno da moze da se sada odluci za jednu od strana ali nema potrebe, i nadam se da ce nasa (ne Norveska vec Srpska) diplomatija makar sada biti na visini zadatka. Naravno sve opcije su u igri, i mi gubimo u vecini, ili Istok ili Zapad, ali ne mora da znaci da ne mozemo balansirati jos neko vreme. Daleko smo od ulaza u EU, cak ni poglavlja o spoljnoj politici nismo otvorili, imamo izjave gde cemo najverovatnije cekati mnogo na ulazak te i ako budemo imali pritiske necemo mnogo gubiti, a ne verujem da je i EU sada spremna drsko da zatvori vrata kao pre recimo godinu dana kada je bila prica o kojekakvim ruskim raketama na teritoriji Srbije. RF ce nas pustiti da sami odlucimo kada budemo hteli jer neutralan stav znaci da smo na njihovoj strani.

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 719

ART610 ::Juče sam razgovarao sa jednim Ukrajincem, koji je pravoslavac i živi u Kijevu. Sada je najveći problem u Kijevu kako izbjeći mobilizacijui skloniti se dok sve ne prođe. Nikom se ne ide na front, a što mi je posebno interesantno svi su za jedinstvenu Ukrajinu i protiv Rusije su većinom svi, ali rijetki se odluče da se late puške.
Većina u Kijevu je ubjeđena da je pitanje dana sloma otpora na istoku zemlje, a da će Rusija pod pritiskom zapada morati da napusti Krim. Ruse smatrju lažnim prijateljima i da su Moskovske vlasti dobro znale za korumpiranost predhodnog presjednika i Vlade Ukrajine, a da nisu ništa uraduili na tome išli su na svjesno uništenje Ukrajine. Govori kako je zapad konačno prepoznao potencijal Ukrajine i da će Ukrajina za pet godina biti dosta uređenija zemlja od Rusije ("ljepše mjesto za živiti") od RUSIJE.

Da vidimo šta će biti.

Kaд се кијевљанин буде смрзавао после децембра, излечиће свој горди национализам. Научиће и да не слуша вести са телевизије 1+1 и сличних јер су обичне пропагандне лажи.

offline
  • Cufo  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 21 Feb 2012
  • Poruke: 868
  • Gde živiš: Whitecity

mihovil78 ::

Po ovoj mapi Luhansk i Donjeck su razdvojeni,Donjec okruzen i pred opsadom a ruska artiljerija i VBRovi krljaju po Ukrima u kotlu i ovima blizu granice.

'Aj ovo prvo dvoje i da poverujem,al' da ih tuku Rusi I DA IH JOS IMA(???)-e,to tesko da je moguce...tako da je ova mapa rezimsko sanjarenje!

offline
  • Pridružio: 09 Jul 2013
  • Poruke: 157

Slobodarko ::mihovil78 ::bataljon Aidar ušao u dio luganska u kojem je uhapsio samoproglašenog gradonačelnika 8koliko kontam kombinaciju ruskog i ukrajinskog) youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TRHsf72_gCg

Kad vec zracis kartama ala Deki i dezinformacijama onda fino napisi da su covjeka uhapsili u gradu Schastia koji nije Lugansk i nalazi se 20-30 km od Luganska a nemoj proturati neistine i svoje fantazije uz okacen link
nemoj se ljutit ja samo citiram, don't kil the messenger'

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1310 korisnika na forumu :: 62 registrovanih, 10 sakrivenih i 1238 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Apok, Atomski čoban, babaroga, bladesu, bojank, Boris Bosiljčić, Bubimir, cenejac111, DejanSt, delrey, Denaya, djboj, Djokkinen, Doca, Dorcolac, dragoljub11987, dule10savic, Faki-Valjevo, GandorCC, Georgius, havoc995, HogarStrashni, ikan, Joco Skljoco, kalens021, Karla, kokodakalo, Krusarac, Krvava Devetka, kunktator, kybonacci, mačković, mercedesamg, milenko crazy north, milimoj, Miloskec, MiroslavD, mnn2, mrvica78, nebkv, nemkea71, nikoladim, NoOneEver Dreams, oganj123, panzerwaffe, Parker, pein, Rogonos, Romibrat, sasa87, Sićko, SR-3m, Srky Boy, vathra, virked, wizzardone, Wrangler, YugoSlav, zdrebac, Zimbabwe