Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1177

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 29 Sep 2006
  • Poruke: 421

http://nrk.no/verden/_-ukrainsk-jagerfly-skutt-ned-1.11868846

navodno rakete koje su oborile ovaj poslednji avion

Doduse ispod slike pise da nije jasno jos da li su bas ove rakete oborile avion, ali ovo su ispalili pobunjenici u vremenu kada je oboren avion




Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

Француски посланик: Увођење санкција Русији је самоубиство
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_07/Francuski-p.....stvo-6168/

Немачки бизнис позива Русију и ЕУ за преговарачки сто
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_07/Nemachki-bi.....-sto-4808/

Jedina šansa Rusa i Evropljana je da se ovi drugi opamete i napokon uvide gdje ih to USA gura inače su najebali i jedni i drugi.



offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96053



Citat:Activists clash with forces from the Kiev-1 volunteer battalion as firemen spray water on burning tyres on Independence Square in Kiev, Ukraine, Thursday, Aug. 7, 2014.

offline
  • Pridružio: 27 Nov 2013
  • Poruke: 2990

Сајт http://icorpus.ru са кога се најчешће преносе обавештења на многим форумима није званични сајт војске ДНР (ополчения) већ лажни сајт под контролом хунте - информациони рат...

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1096
  • Gde živiš: Banja Luka

Западни медији Обамине изјаве о Русији оценили као некомпетентне
http://ruskarec.ru/news/2014/08/07/zapadni_mediji_.....32637.html
Citat:По речима Адоманиса, имигранти из Централне Азије су саставни део живота у савременој Русији која је на другом месту у свету по привлачности за имигранте. Испред Русије је само Америка. Просечан животни век мушкараца у Русији је у 2013. износио 65,14 година.
Адоманис напомиње и то да број становника у Русији константно расте од 2009. „Што се тиче Обамине тврдње да Русија ништа не производи, навешћемо да Русија извози полупроизводе црне металургије, дијаманте, вештачка ђубрива, дрвену грађу, бакарну жицу, радиоактивне материје и хеликоптере које су чак и САД купиле за потребе авганистанске војске“, пише „The Daily Beast“.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

i.senica ::Strelkov kaže i da su dobili večji broj tehnike:

Nije to Strelkov. Prestao je da pise i svodke na antikvariat forumu. Samo je potvrdio par vesti.
Ali ove svodke od MO DNR mi lice na njegov stil pisanja a i on je naglasio da se nadalje citaju ti izvestaji.

Tesko da ce DNR dobiti bilo sta od te tehnike, vec je bilo pitanja da li ce LNR pomoci u vezi sa teskom situacijom na teritoriji DNR ali bez nekog odgovora za sad.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 59

Ono sto ja primecujem iz pisanja kolega forumasa koji imaju kontakte sa ljudima iz Ukrajine a verujem da prenose istinu je stav Ukrajinaca o Rusima kao glavnim krivcima i krvnicima. Po meni to je nesto sto ce njih kostati vise od svih ovih razaranja, mrtvih, ranjenih i unistene zemlje. Oni ljudi jednostavno ne vide sa koje strane vetar duva! Oni imaju zestok problem pre svega sami sa sobom. Ako Ameriku vide kao saveznika i prijatelja a ne vide sebe kao Americko oruzje protiv Rusa u debelom su problemu!

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

Milan A. Nikolic ::Непотврђена вест:
Хунтине трупе заузеле су место Пантелејмоновка (између Горловке и Макејевке).

На правцу из Кутејникова хунтине трупе нападају ка Иловајску... Изгледа да ће на овом правцу покушати нови продор како би окружили Доњецк и спојили се са снагама које су (изгледа) заузеле Пантелејмоновку.


Do sada je vec postalo tradicionalno da hunta podje u proboj oklopima , prodju ko nozem kroz sir , za njima se koridor zatvori i onda nastaje ocaj , unistavanje , mrtvi , spaljeni ,zarobljeni ...

Hunta je zvanicno priznala danasnji gubitak 1 MiG-29 i 1 MI-8

http://korrespondent.net/ukraine/politics/3402981-.....spyker-ato

A opolocenci govore o jos jednom pogodjenom avionu na Saur Mogilu koji je otisao u pravcu severa dok na radioskeneru postoji danasnji zapis koji ide u prilog te tvrdnje.

http://www.radioscanner.ru/files/aviarecords/file17578/

Rezimska stampa govori o proboju grupe iz Dolozanskog kotla i spajanju sa glavninom snaga i kazu da su pri proboju imali 3 poginula iz 72. brigade i 5 granicara

http://dumskaya.net/news/pri-vyhode-iz-dolganskogo.....de-038085/

Saopstenje Strelkova o trofejima iz juznog kotla :

В Южном котле были захвачены неплохие трофеи. Точного числа пока нет, но источники указывают цифру примерно в 67 единиц. В это число входят танки, БМП, БМД, БТР, гаубицы, РСЗО, ЗРК. Техническое состояние разное, есть полностью исправные машины (без боеприпасов и ГСМ), есть с техническими неисправностями, есть поврежденные в бою, есть полный неликвид (нужен заводской ремонт). Точное число боеготовых единиц будет понятно в ближайшие дни, разговоры про "сотни единиц захваченной техники" представляются завышенными, хотя, если хунта не сожжет оставшуюся в котле технику, то могут быть и сотни. Основная масса захвачена в котле и при разгроме 25-й аэромобильной бригады. Но в целом, успех очевиден и в ближайшие дни на фронтах ДНР и ЛНР стоит ожидать серьезного прироста техники у ополченцев, хотя тут я предостерегаю от излишней радости, даже с этими трофеями, хунта превосходит по технике ополченцев в разы. Но разрыв с июля неуклонно сокращается. Так что если чему и можно радоваться, так это тенденции.

Kaze 67 jedinica borbene tehnike , tenkova,BMD/BMP/BTR , haubice , grad-ovi , ZRK ( bice da su to te OSE ) i da ima potpuno ispravnih , ima ostecenih u borbama , ima tehnicki neispravnih i ima potpuno neispravnih kojima je nuzan remont u zavodu . Narednih dana ce se znati tacan broj operativnih jedinica , preterane su informacije o stotinama komada a ako hunta ne zapali ostalu tehniku u kotlu to moze biti ta brojka. Najveci broj je zarobljen pri unistavanju 25. brigade VDV i u narednim danima treba ocekivati finu popunjenost opolocenaca DNR i LNR borbenom tehnikom mada ne treba poleteti visoko jer hunta i dalje ima znacajnu prednost u borbenoj tehnici ali se od Jula razlika smanjuje i nastavlja se taj trend.

Hunta je zadnjih par dana izvukla 101% mogucnosti , posla je tehnikom i avijacijom , negde su se tenkovi probili ali ni USA armija se ne moze toliko naprezati i raditi konstantno u crvenom ( na 7000 obrtaja) a do sada se sve zavrsavalo tako sto se jedinica koja napravi prodor uhvati u klesta , zatvori im se ulaz i izlaz i umiru u mukama a za razliku od proslih puta sada opolocenci imaju cime da uzvrate da odnos u tehnici sa tom grupom koja se probila bude 1:1. Ja sam 100% siguran da ce opolocenci masakrirati ovu kolonu sto se probila.

Do kraja ce sigurno zatvoriti obruc oko Donjecka ( zatvaranje granice je sada nerealno ) a onda sledi glavna runda u gradu , samo je rano da sredinom avgusta odvoje Donjeck nego bi idealno bilo da opolocenci izdrze do Septembra ili cak pocetka Oktobra bez opsade pa da gledaoci u Kijevu gledaju Grozni u Donjecku negde u Oktobru - Novembru kad zazimi i onda da pocne raspad rezima i bunt a ako nekom magijom rezim to spreci kec u rukavu za narod na istoku je intervencija Rusije i sprecavanje humanitarne katastrofe ili rezija nekog Racka na granici pa odmazda za bombardovanje Rusije. Cudno je da se niko u LNR armiji nije setio ( neki nizi komandant npr nekog blok posta gde ima 1-2 MB) pa da ih je stavio u kola sa jos 2 bas dobra i pouzdana prijatelja , otisao do granice i sprasio 10-tak mina u centar Gukova ili nekog gradica u Rusiji sto je u dometu i da se u tisini vrati na blok post da niko ne zna da su ga uopste napustali.

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Uhvaćeni piloti Mig- 29 , izgleda da je dvosed.
Evo odličnog snimka Ukrainske armije , pokušavaju da dejstvuju minobacačem , ne polazi im za rukom jer su se pokočili od votke ili neke druge brlje , šta je bilo na kraju zaključite sami .

https://www.youtube.com/watch?v=TeWIxVcEDnE

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Megapurpletv ::Moram nešto da pitam jer verujem da ovde ima osoba koje su mnogo bolje informisane od mene.
Moje pitanje: Da li iko na ovom forumu ima informaciju da je neko predložio neke pregovore u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja za trenutnu situaciju u Ukrajini?


Bili su kao neki kratki pregovori, ustvari konsultacije, Porosenko je proglasi primirje , koga nije bilo jer je bombardovanje Slavjanska i Luganska nastavljeno istom merom.
Ukrajinska vojska je samo pregrupisala snage inastavila ofanzivu.

Evo ga Mig

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 926 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 9 sakrivenih i 879 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Petar, A.R.Chafee.Jr., airsuba, babaroga, bojank, ccoogg123, FileFinder, FOX, HogarStrashni, JOntra, Krvava Devetka, Kvazar, kybonacci, ladro, lord sir giga, Luka Blažević, MB120mm, milanovic, milenko crazy north, Milos ZA, Milos82, MilosKop, Misirac, Motocar, nuke92, pein, pera bager, procesor, raptorsi, Ripanjac, Sirius, sovanova95, Srle993, stegonosa, Stoilkovic, tubular, VitezKoja, |_MeD_|