Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1280

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

B92 sajt je mnogo izgubio u kvalitetu od kada pokušava da zabavi široke mase. Od erogenih zona do kućnih ljubimaca ali ipak ovde je jasan. Nije to njihova vest jer su lepo naveli izvor: To je saopštio je portparol ukrajinskog informativnog centra Nacionalne bezbednosti i Saveta odbrane Andrej Lisenko.
Kome se vest ne sviđa ne mora da veruje ali i samo navođenje izvora daje mesta za to da se kasnije pokaže kao netačno. Ništa oni nisu uradili pogrešno po tom. Ovu vest praktično nije moguće proveriti osim ako ne verujemo u propagandu samo jedne strane. Lazanski je u Politici odgovorio jednom čitaocu u komentaru da za te pare koje prima i bez osiguranja života ne pada mu na pamet da rizikuje glavu u Ukrajini. Prema tome stručnjaci koji se pojave ovde juče posao vas čeka. Napred u lov na istinu ako smete. Veliki broj ovde objavljenog je kasnije stvarnost demantovala ali u ovakvoj zbrci nije ih lako razvrstati a biti koliko toliko u toku sa događajima.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Za one koji su se okomili na B92 istu vest i izvor imate i na RTS, Politika i kao šlag na torti NSPM. Ima doduše i ova
subota, 16. avgust 2014.
Moskva -- Moskva demantovala navode samoproklamovanog "premijera" Narodne republike Donjeck, prema kojima je proruskim snagama u Ukrajini isporučila vojnu opremu.
"Mi smo više puta ponovili da ne dostavljamo nikakvu vojnu opremu vojsci u toj oblasti (na istoku Ukrajine)", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenele su ruske agencije.
"Premijer" separatista, Aleksander Zaharčenko je objavio u petak da je dobio "150 komada vojne opreme, uključujući 30 tenkova i drugih oklopnih vozila, i oko 1.200 ljudi koji su imali četiri meseca obuke u Rusiji".
http://www.nspm.rs/hronika/angela-merkel-trazi-od-.....ajini.html



offline
  • Pridružio: 23 Jan 2014
  • Poruke: 320

novator ::Na ovoj temi nisam dosada pisao,

prije svega pratim situaciju tako da i nemam vremena pretjerano analizirati događaje koji su se desili ili pak koji se tek trebaju desiti.

Iako sam na strani prorusa složio bi se sa nekolicinom kolega koji predviđaju poraz novorusije ukoliko nedođe do direktnog uplitanja rusije u ovaj sukob.

Taktika koja se primjenjuje u ovom sukobu (ratu) je fascinantna i doslaovno baca sjenu na ukrajinsku vojsku kao instituciju. Več sami kadrovi sa krima npr. baza belbek (kao i pzo, topničkih i drugih baza) upučivali su da im je vojska u katastrofalnom stanju. Neupotrebljivi migovi-29 iz belbeka, sustavi s-300 koji su u jadnom stanju govore dovoljno o vojsci. Sada u punom jeku sukoba vidimo da je moral na istom nivou.

Osobno sumnjam da je btr-82 snimljen u ukrajini, tako nešto sigurno nije vjerovatno u ovom momentu.

Novorusiji treba pomoč i u ljudstvu i u tehnici, tako da i pored hrabre borbe i taktike (koja bi mogla postati štivo akademija), nanošenja strahovitih gubitaka protivniku svejedno moraju odstupati pred ukrima dan za danom...i sve zbog igre velikih i močnih (a narod svakako strada)

U svakom slučaju izbaciti iz stroja preko stotinu oklopnih vozila, desetke aviona-helikoptera, masu žive sile, više baterija topništva i još mnogo toga u ovako kratkom vremenu....svaka čast



Svaki dan gledamo uništena oklopna vozila, več na osnovu toga mogu se izvuči odredeni gubici ukrajinske vojske. Etničkih rusa ima u ukrajini oko 8 miljijona. Ne treba njim vojna pomoč u ljudstvu, treba jim samo tehnika, a to dobiju. Zavisi sve to prvenstveno od njih. Ne slažem se sa procenama da opoločenike čeka nužni gubitak rata. Sa ovom aktivnom odbranom mogli bi da nanose ukrajinski vojsci takve gubitke, koji ne bi bili više podnošljivi. Ako izdrže još jednu ofanzivu, koja se sprema za kraj mjeseca, sve je moguče.

offline
  • Pridružio: 02 Avg 2014
  • Poruke: 59

To da je Ukrajinska armija kao uostalom i citava Ukrajina drzava u stanju raspada bila i pre samog rata ne menja utisak da njih Oplocenci narodski receno ODRASE!
Snimci ubijenih, unistene tehnike, zarobljenih i onih koji su pobegli u Rusiju jasno govore bez obzira ko na kraju pobedi ko je ovde dobio o nosu.
Ako se zna da Ukrajinaca ima oko 40 000 a Opolcenaca 7 000 do 10 000 max da je odnos u tehnici 10:1 da ovaj rat traje puna cetri meseca jasno je sta se desava.
7 000 Oplocenaca drzi teritoriju velicine Slovenije. Shocked
Svaki dan slusamo na pro zapadnim medijima Hunta napreduje pa se pitam kako i Moskva nije pala?
Mislim da je danas ravno mesec dana od obaranja Maleziskog aviona i od tad se vode borbe oko tog podrucija i nisam siguran da ga drzi Hunta. (ispravite me ako gresim)
Ka Donjecku se besomucno napredue da se pitam da ga nisu omasili.
A najiteresantnije ce biti to kad se za godinu, dve na Americkim vojnim skolama bude izucavalo ovo sto danas izvode Opolocenci kao primer kako treba voditi rat.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25684
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Citat:Sim.a

Ništa oni nisu uradili pogrešno po tom.


Али нису урадили ни ништа исправно. Азбука новинарства је прекршена - ''аудиатур ет алтера парс''. Они не слушају другу страну. Б92 се сврстао, и то обема ногама и рукама. Тако му диктира борд власника, а коме се не свиђа може да пређе у другу фирму. Ко спречава Б92 да из уз Тачија напишу - ''такозвани председник самопрокламоване...''? НИКО! Осим њихових газда, наравно...Према томе, нема потребе да кукаш на туђем гробу. Wink

Њима још нико није јавио да су за сваког честитог Србина они одавно мртви.

offline
  • Pridružio: 12 Avg 2014
  • Poruke: 234

novator ::

Novorusiji treba pomoč i u ljudstvu i u tehnici, tako da i pored hrabre borbe i taktike (koja bi mogla postati štivo akademija), nanošenja strahovitih gubitaka protivniku svejedno moraju odstupati pred ukrima dan za danom...i sve zbog igre velikih i močnih (a narod svakako strada)

U svakom slučaju izbaciti iz stroja preko stotinu oklopnih vozila, desetke aviona-helikoptera, masu žive sile, više baterija topništva i još mnogo toga u ovako kratkom vremenu....svaka čast


Postoji pesma koja jako lepo objasnjava taktiku ratovanja na ovim Ruskim prostorima.
Poslusaj do kraja, imas i prevod i ako dobro razmislis, sve se ti biti jasno.
https://www.youtube.com/watch?v=c08EfT0_HtU
Sloboda je agregatno stanje u kojem Rus zivi, sve drugo za njega je neprirodno.
Ko krene na Rusiju, zavrsi sa Ruskom vojskom u svojoj prestonici.

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 719

Eyes Wide Shut ::WS2 ::Nije mi jasno sta rade ovi u Kijevu, sto ne sednu da pregovaraju sa ovima iz Inat -republike ( nece, pa nece da padnu :> ) , nije valjda potrosenkovo ego toliko, nece mu skinu (Mig29 :> ) cin ako potrazi razgovore. nemora on, neko iz njegove administracije. Evo na primer, moze da posalje onu vrecu boksersku, Ljasko ( al me asocira na ono pivo, Lasko :> ), da preda uslove za predaju opolcenicima. Ili da primi od opolcenike njihov... on dobro prima sve.
Ginuce i jedni i drugi ovako,s obe strane, mada su huntini ovu disciplinu mnogo razvili i usavrsili pa ginu masovno.
Hunta je potrosila sve Marvelove heroje i junake, i likove iz Lunov-magnusovog spiska..
ostaje jos da pozovu strumfove. moza ce oni imati vise srece.

Kad bi se oni nesto pitali, oni bi mozda i seli da pregovaraju s opolcencima.
Ali nisu ih njihovi nalogodavci instalirali Majdanom na vlast da bi vodili pregovore. Vec rat. Do poslednjeg Ukrajinca/Rusa.

Рат у Украјини је последица доласка на власт коалиције: екстремно националистичке партије из западног дела Украјине, која се зове Свобода, фашиста из Правог сектора, националисте Кличка и мање-више националистичке Баткившћине уз мањи број депутата(посланика) издајника из Партије Региона. Већина њихових носилаца власти после фебруара и дан-данас живи ван реалности и уста су им пуна мржње из разних разлога. Неки, нарочито из Баткившћине би и да се освете за "изгубљене" три године власти у време Јануковича. Међу таквима је нпр. Арсен Аваков из Харкова.
Олигарси тј. тајкуни као Порошенко или Коломојски су вероватно морали да плаћају "рекет" "фамилији" Јануковича као нпр. Клименку (најбољи друг Јануковичевог сина и шеф Пореске управе), па би и они да заувек ликвидирају Донбас као опасно извориште људи и идеја способних да узму власт.
Сви њихови страхови би нестали ако би признали Новорусију. Далеко једноставније решење од рата.

offline
  • Pridružio: 12 Dec 2011
  • Poruke: 211

ИГОР ПРОСВИРНИН: ЈЕДНА РУСКА ПОРУКА НЕМАЧКОЈ
Немци су пали на испиту. Када се Зло поново вратило у Европу, нисте ни покушали да му се супротставите

Зовем се Игор Просвирнин, и главни сам уредник руске странице Спутник и Погром (www.sputnikipogrom.com) која се залаже за европске вредности. Чуо сам да је један аспект живота који Европљани, а посебно Немци, цене – историја. Ако се присетимо недавне историје, сетићемо се да је огромна армија од 300 000 совјетских војника, 5000 тенкова, 1500 авиона и 10 000 топова (међу којима су била и тактична нуклеарна оруђа) просто отишла из поново уједињене Немачке, без испаљеног метка.

Био је то подухват невиђеног обима и брзине, када се цела совјетска армија повукла буквално у беспуће. Десетине хиљада совјетских официра, поступивши по наређењу врховне команде, напустили су топле касарне и отишли да живе у мемљивим шаторима разапетим на блатњавим снежним пољима. Често са породицама.

Због чега?

Због наде. Из наде да су мрачне странице историје између наше две земље заувек затворене. Наде да ће Европа ценити и поштовати наше интересе, па више нећемо морати да у њеном средишту држимо армију тенкова. Наде да ћемо у уједињеној Немачкој имати пријатеља и савезника, с којим ће Русија испунити сан Шарла де Гола о јединственој Европи од Лисабона до Владивостока.

Када су напуштали Немачку, нашим војницима је речено да је Немачка препознала и окајала своје грешке из прошлости, да у Немачкој више нема нерешених питања, и да нећемо више слушати немачке позиве на одмазду против Русије – и зато наша армија тенкова у срцу Европе више није потребна. Од тога часа, рекли су, Руси и Немци су пријатељи, а пријатељи немају потребу за армадом тенкова. Русија је требало да се више не плаши уједињене Немачке, и разоружа се.

И ми смо се разоружали. Двадесет година смо веровали да смо поступили исправно, да је прошлост заувек заборављена и да Немци цене колико брзо смо затворили све базе и повукли војску – иако и данас у Немачкој постоје америчке базе. Када је добро, пријатељи упознају нас; када је лоше, ми упознамо пријатеље. А са украјинском кризом дошло је лоше време. Постало је јасно да се Немци не сећају доброг. Испоставило се да Немци нису научили лекције из историје. Изгледа да су Немци схватили наше добровољно повлачење ратне машинерије не као гест добре воље и чојства, већ слабости.

Тако да, када су Американци подвикнули немачкој канцеларки – коју све ове године држе под присмотром попут кућне помоћнице лепљивих прстију – цело немачко друштво је поскочило као пудлица и потрчало под ноге свом америчком господару… иако сукоб са Русијом штети економским и политичким интересима Немачке. Значи, чак и кад вратимо мач у корице, скинемо оклоп, престанемо са совјетским припремама за Трећи светски рат и пружимо руку Немцима, они ће нам првом приликом пљунути у длан.

Испоставило се да су Руси поново „Untermensch”, подљуди, које немачки медији некажњено могу да клевећу, док са говорница Бундестага грме позиви за санкције, а Русији се ускраћује право да отворено и равноправно заступа своје становиште. С друге стране, влада Украјине може да забрањује руски језик, затвара руске активисте, артиљеријом гађа стамбена насеља, убија хиљаде цивила који су углавном Руси – и ништа од тога није проблем. Није проблем јер је Украјина „демократија“, а то одговара Немачкој јер су Руси „подљуди“, јер су Руси Јевреји чија је крв за Немце безвредна. Штавише, зато што покушавају да се бране и узвраћају ватру на нападе украјинских оружаних снага, Руси треба да се казне, јавно малтретирају, њихова воља за отпором да буде сломљена, а они сами позатварани у међународни руски гето.

И шта онда, да се тај гето спали попут Дома синдиката у Одеси, у којем је спаљено 49 проруских демонстраната? Знате ли како су украјинске друштвене мреже реаговале на овај холокауст [1]? Тако што су мртве називали „златицама на роштиљу“ [2]! Овако су писале десетине хиљада људи на украјинским друштвеним мрежама, стављајући непристојне коментаре под фотографије угљенисаних тела.

Значи, ми смо поново „подљуди“, звери које украјински нацисти могу некажњено да убијају како би створили „Украјину без Руса.“ По подацима које је прикупила организација Human Rights Watch, само у јулу су Украјинци убили 1.150 мирних Руса на истоку земље. Убијање се наставља свакодневно. Где су ваши протести, Немци? Где су ваше санкције против Украјине? Где је сад ваш вајни хуманитаризам, за који велите да сте научили од 1945. препознавши грешке прошлости?

Саур-Могила, стратешки вис на којем је споменик руским војницима изгинулим пре 70 година у жестокој борби са Вермахтом, опет је бојиште. Овај пут на њега јуриша украјински батаљон Азов, носећи обележја дивизија СС (Друге, Четврте и 34) – а ви ћутите! Руска самоодбрана као заклон од метака неонацистичке Националне гарде Украјине користи гранитне статуе совјетских војника, а ви имате образа да пристајете на америчке глупости о „руској агресији“! Украјина гађа градове балистичким ракетама, које од домова праве кратере, а ви уводите санкције не Украјини, већ Русији!

И док војска убија ненаоружани руски народ, ви расправљате да ли је дошао час да се овим убицама испоручи оружје како би могли да убију још Руса. Сва ваша „политика сећања“ и „учење из прошлости“ је просто гомила псећих гована. На ваше очи масакрирају ненаоружани народ, а ви аплаудирате и украјинским кољачима обећавате новчану награду.

Нисте се научили хуманости, Немци. Нисте се научили одговорности. Нисте научили да се супротставите Злу и јасно му у лице кажете: „Не, ти си убица. Нећу ти помоћи. Престани са убијањем сместа.“ Нисте научили да будете одговорно, независни, слободни народ, способан да на добро узврати добрим.

Ви сте робови, који мисле да је доброта слабост.

Хитлер вас је водио као овце 1934, а ове 2014. Обама је ваш пастир. Да сутра у Немачкој Американци отворе концлогор за Русе, половина вас би се пријавила да ради у гасним коморама, док би ваша штампа објашњавала како су ти логори родољубиви и добри за немачку привреду. Онда бисте убијали те руске „подљуде“ који су усудили да вам се супротставе, од њихових кожа опет правили абажуре, и слали их као поклоне у Вашингтон, да се умилите свом америчком савезнику.

Немци су пали на испиту. Када се Зло поново вратило у Европу, нисте ни покушали да му се супротставите. Очас сте пали пред њим ничице, попут роба који је дуго са чежњом ишчекивао повратак свог господара. Служите Злу, онда, уводите санкције, подржите убијање Руса, снабдевајте убице Руса оружјем, налазите оправдања за тај геноцид – вашој причи крај је већ познат. Јер Зло не може да победи.

Завршићу овај текст цитатом чувеног америчког државника, госпође Викторије Нуланд, која очито за вас уместо ваше канцеларке доноси одлуке о Украјини:

„Јебеш ЕУ.“

Свидело вам се то или не, Американци су паметан народ који тачно зна шта је „цена“ уједињене Немачке, и уједињене Европе.

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25684
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Rota 9 ::novator ::

Novorusiji treba pomoč i u ljudstvu i u tehnici, tako da i pored hrabre borbe i taktike (koja bi mogla postati štivo akademija), nanošenja strahovitih gubitaka protivniku svejedno moraju odstupati pred ukrima dan za danom...i sve zbog igre velikih i močnih (a narod svakako strada)

U svakom slučaju izbaciti iz stroja preko stotinu oklopnih vozila, desetke aviona-helikoptera, masu žive sile, više baterija topništva i još mnogo toga u ovako kratkom vremenu....svaka čast


Postoji pesma koja jako lepo objasnjava taktiku ratovanja na ovim Ruskim prostorima.
Poslusaj do kraja, imas i prevod i ako dobro razmislis, sve se ti biti jasno.
https://www.youtube.com/watch?v=c08EfT0_HtU
Sloboda je agregatno stanje u kojem Rus zivi, sve drugo za njega je neprirodno.
Ko krene na Rusiju, zavrsi sa Ruskom vojskom u svojoj prestonici.


Ваистину! Ziveli

offline
  • Pridružio: 12 Avg 2014
  • Poruke: 234

Maksim 3 ::ИГОР ПРОСВИРНИН: ЈЕДНА РУСКА ПОРУКА НЕМАЧКОЈ

Хитлер вас је водио као овце 1934, а ове 2014. Обама је ваш пастир. Да сутра у Немачкој Американци отворе концлогор за Русе, половина вас би се пријавила да ради у гасним коморама, док би ваша штампа објашњавала како су ти логори родољубиви и добри за немачку привреду. Онда бисте убијали те руске „подљуде“ који су усудили да вам се супротставе, од њихових кожа опет правили абажуре, и слали их као поклоне у Вашингтон, да се умилите свом америчком савезнику.

Немци су пали на испиту. Када се Зло поново вратило у Европу, нисте ни покушали да му се супротставите. Очас сте пали пред њим ничице, попут роба који је дуго са чежњом ишчекивао повратак свог господара. Служите Злу, онда, уводите санкције, подржите убијање Руса, снабдевајте убице Руса оружјем, налазите оправдања за тај геноцид – вашој причи крај је већ познат. Јер Зло не може да победи.

Завршићу овај текст цитатом чувеног америчког државника, госпође Викторије Нуланд, која очито за вас уместо ваше канцеларке доноси одлуке о Украјини:

„Јебеш ЕУ.“

Свидело вам се то или не, Американци су паметан народ који тачно зна шта је „цена“ уједињене Немачке, и уједињене Европе.


Jednom recju Nemci su NAJEBALI

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 859 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 10 sakrivenih i 801 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, Bane san, Bubimir, cenejac111, delboy, Denaya, Dimitrise93, doktor123, doktor1964, DonRumataEstorski, Faki-Valjevo, flash12, FOX, Georgius, goxin, Griffon vulture, havoc995, Ilija Cvorovic, JOntra, Karla, kikisp, Koridor, Kubovac, kunktator, laurusri, M1los, mile23, milenko crazy north, moldway, nenad81, oldtimer, Oscar, ozzy, pein, raso7, sasa76, sasa87, slonic_tonic, Srle993, stalja, tmanda323, VJ, VP6919, wizzardone, zastavnik, |_MeD_|, 1107