Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1465

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 07 Apr 2012
  • Poruke: 1473
  • Gde živiš: Iznad zvijezda

Ukrajinska tehnika na putu ka mariupolju,..






Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 707
  • Gde živiš: Beograd

Čika Puta otresa sa one stvari jednog napornog BBC "spinera" koji je hteo malo pažnje.Ne znam i što mu je poklanja.
https://www.youtube.com/watch?v=QdpZ_Q7GR7I



offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16069
  • Gde živiš: Lublana

Futurama ::
Sa političke strane:
Iz Kremlja su opovrgli da se Putin založio za nezavisnost Novorusije.
Pretpostavljam da bi sa političke strane to bilo previše za Evropu da proguta ali sa druge strane neka vrsta (kon)federacije je izgleda nešto što će čvrsto da gura.
Naravno uz to bi išle i mirovne trupe i izbacivanje Ukrajinske vojske iz DNR i LNR ali možda i postepeno rasformiranje armije ANR što će biti jako teško ostvariti.
Ako Evropa ovo prihvati imaće častan izlazak iz situacije (a la elminacija sirijskog hemijskog oružija) i smirivanje koje će doprineti oporavku krhke evropske ekonomije i manjoj šteti za Rusiju.
Ako pak Briselske birokrate nastave sa glupavim zaoštravanjem situacije imaće pre ili kasnije probleme kod kuće zbog kontrasankcija Rusije (cifre nisu toliko velike ali mislim da će domino efekat biti presudan). Taj trenutak jedva čekaju Nacionalni Front (FR), Šrederovci (GE), Slobodarci (Austrija), Zlate Zore i ostali a tada će briselske fotelje početi nezgodno da se luljaju (tu nisu ništa bolji od ovih domaćih verujte).
Naravno preduslov je da Rusija ne interveniše otvoreno nego da nastavi sa tehničko/materijalnom podrškom. To se zasad pokazuje kao dovoljno a stanovništvu Evrope se pokazuje da nisu nikakva pretnja nego da samo podržavaju lokalno stanovništvo.

Tu je i ekstremana levica i oni su za konstruktivniju politiku do Rusije. npr. Siriza i Die Linke koji imaju sestrinske partije u pola Evrope...

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

http://donbassfront.livejournal.com/18015.html
Jezivo ako je istinito.

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16069
  • Gde živiš: Lublana

regul ::Американци коначно објавили детаљне снимке уласка руске војске на територију Украјине!


Urnebes... Laughing Laughing Laughing

offline
  • jazbar 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2009
  • Poruke: 16069
  • Gde živiš: Lublana

Lucije Kvint ::Kad se pogledaju Ukrajinski i zapadni sajtovi, slika je ova: taman kad smo bili na korak od pobede, uleteli su Rusi i mucki nam naneli poraz. Oni nemaju tu nikakvu zadrsku, to je to.

Ja nemam nikakav problem da Rusija treba da pomaze Novorusiju, ali bih malo korigovao predhodnu tvrdnju: KAD GOD bi zapretio poraz ustanicima, Rusija je dodala taman toliko pomoci da se ustanici odrze. Sasvim je jasno da je Rusija i najdirektnije pomagala ustanike u ratu, artiljerijskom paljbom sa svoje teritorije a verovatno i ogranicenim angazovanjem odabranih malih jedinica.

Mislim da se moramo sloziti da je proslonedeljni slom ukrajinske vojske svakako izazvan ubacivanjem novih najmanje nekoliko bataljonskih taktickih grupa, ovaj put skoro sigurno iz redova regularne armije RF. Ustanicke jedinice, koje su se noktima drzale da zadrze dostignute polozaje, sigurno nisu imale rezervu za ovakva iznenadno opkoljavanje velikog broja huntinih vojnika, u nekoliko kotlova. Tim pre sto znamo da je kolaps nekih jedinica hunte nastupio tek nakon napada iz nekoliko pravaca. A najocigledniji primer ruskog angazovanja je pojava oklopne grupe kod Novoazovska: cak i da su ustanici mogli da odvoje tih 10tak oklopnih vozila za otvaranje primorskog fronta, ta kolona je na jug stigla kroz rusku teritoriju a to bez saglasnosti Rusije ne ide.

Dakle, osmisljena ogranicena vojna akcija uz pomoc Rusije, sa ciljem da uzdrma ali ne i unisti armiju hunte. Verovatno je u Moskvi zakljuceno da bi za ambicioznije ciljeve (tipa osvajanja bar jos jedne oblasti, sire opkoljavanje angazovanih jedinica hunte...) bila neophodna otvorena akcija koju Rusi jos uvek ne zele. Ovako dozirana akcija Rusije je verovatno dovoljna za oslobadjanje celog Donbasa, a Kijev (njegova armija) je "ustrojen" tako da nece moci da mu se digne do proleca.

Ja se ne slažem sa tvojom konstatacijom! Jasno da su Rusi odigrali pre svega obaveštajnu i izvidnićku ulogu svojim satelitima i UAV te prosledili te podatke opolčencima. Bilo je i malih grupica specijalaca iz Rusije u zadatku analize terena i savetovanju taktike opolčencima i naravno logistika u naoružanju (pre svega PORS i manpadovi Igla). Ali se nikako nebi složio da je u Ukrajini redovna ruska vojska i da se pucalo sa ruske strane na ukrainsku vojsku. Uglavnom su iz Rusije dobrovoljci i sad su se okupili u većem broju jer to neide preko noči i tako jako osnažili domačine.

offline
  • Dekii 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 22 Avg 2014
  • Poruke: 21

Pozdrav momci, sad zvanicno iz Rostova.
Moji me oterali u penziju Smile

Dobio samo becanje da ce ako jos jednom zadjem na front da mi pucaju u noge radi preventive Wink

Citam sat ako ne i vise, stvarno ste informisani dobro.
O gubicima Ukrainske armije koji sada deluju mnogo nerealno onome ko nije na licu mesta, pricace se kad budu oni koji su ih poslali morali da objasne rodjacima gdesu nestali njihovi najmiliji.

A cifra prelazi daleko preko deset hiljada.

Onaj bradonja lucko, koji puca je jednostavno takav, lud sto posto. Upoznali smo se kod Stepanovke kada se moja grupa prikljucila kao pomoc MOtorolinima.
Ti momci imaju muda kao najvece vojvodjanske lubenice.

Postoji jos jedan grupa koja je ludja i od njih i komandir joj je Rezanj.
Imao sam cast da se borim sa njim rame uz rame.
Prvo sammu rekao da je idiot, kad planira napad kako je planirao, ustvari onneplanira nista nego krene i plan pravi pod vatrom, i plase ga se kao kuge .

Grupa broji do trideset boraca, poslati smo bili zacisti jedan kotao, inace ih je mnogo vise samo sto su mali ,broje po nekoliko stotina vojnika i par komada tesketehnike pa ih i neracunaju u ozbiljne probleme.
Uglavnom umesto 150-200 vojnika , bez tehnike naleteli smo na grupu od dvadeset tri tenka sa nekih 300 vojnika.
Obavili izvidjanje i na predlog da damo koordinate da ih sredi artiljerija izdao je tip naredjenje da svako uzme MUHU nesto tipa Zolje ali snaznije, zasli kroz sumu na nekih dvesta metara i sto cetiri komada ispalili jednovremeno.
Uzeli ih na putu do tamo zaplenili dva kamiona punih.

Gledao sam kako bije grad, ali ovako jos nesto nisam video jos me usi bole.
Neznam tacno ali minimum sedam osam tenkova se bukvalno raspalo a sve i jedan je pogodjen, ono sto je ostalo zivih vojnika se dalo u beg bacajuci sve sa sebe.

Tako da kad su gubici u pitanju cifre su im ogromne, ima i kod nas ali su stvarno minimalne.

Dok je takvih ludaka kao sto su Rezanj i njemu slicni nema te armije koja ce da odnese pobedu u Novorusiji.

Bili su jaci ali neorganizovani,to im se obilo o glavu i lazu na ukrainskoj televiziji za medalju.
Inace sto se tice aerodroma, nama je predstvaljalo problem da ga zauzmemo to sto ima strasno mnogo tunela u njemu i oooooooogroman je.
Udari su bili ograniceni , unistavati im snajpere i korektore vatre koji su se povremenopojavljivali, nazalost i oni su imali dobre snajperiste pa je nekoliko drugara poginulo ali smo im nanosili ozbiljne gubitke i sve vise i vise su se zavlacili u te bunkere.
Sad su sateran kao pacovi u njih.
Regularna vojska se predala ali placenici nece, prosbali su ih isterati hladnom vodom lai neide.
Sinoc su poceli da izlaze zalivaju betonom.
To je informacija od boraca iz prve inter brigade koji su tamo, nisu znali vise detalja.
Ali prtpostavljam da hoce da im daju do znanja da ce ih zive zatrpati ako se nepredaju, akoliko su zla naneli sto psot sam siguran ako odbiju predaju da ce tako i da zavrse.

Jedna lepa stvar za mene licno.
Rusi su se organizovali po sajtovima posebno na vkontaktu,sakupljaju novac dami pomognu da vratim dug koji je dat za otkup.
Daju po malo koliko ko moze i vidi se da daju oni koji nemaju.
Imam uvid u spisak, nije sakupljeno mnogo pocelo je ali je vazna zelja.
Pokazuje njihovo postovanje kao naroda prema onome sto sam uradio ovde .
Jedna uplkata je bila na 200 rubalja to je oko 5 eura.
Na sajtu vkontakti javio se jedan decko neznamkolikoima godina i poslaoporuku da je toliko mogao dobio je dzeparac i sve uplatio na racun.
Doslo mi da placem da li od muke ili srece ,sto nemisle svi kao nasi politicari.
Decko je iz Sevastopolja, i kad tad moracu da odem da se upoznamo.

offline
  • Pridružio: 27 Apr 2010
  • Poruke: 90

The Wall Street Journal -- Ukraine Suffers Harsh Defeat in Eastern Town:

Citat:
Ukrainian volunteers seized the strategic rebel-held town of Ilovaisk last month "quickly and greedily" without loss of life, said their commander Semyon Semyonchenko, marking another triumph over Russia-backed rebels in the east.

Today, Mr. Semyonchenko is in a hospital bed, and more than half of the at least 600 Ukrainians who held the town are dead, wounded or missing.


Sto bi rekli: 'de si pos'o lopatom na bager... Cool

offline
  • Pridružio: 27 Apr 2010
  • Poruke: 90

Azijati imaju svojih briga oko Ukrajinskog konflikta: cena tecnog gasa ce skociti u nebo ako Rusi zavrnu slavinu Evropi, pa ovi moraju da kupuju LNG bez obzira na cenu:

Asia would pay a price if Russia-EU gas trade collapsed

Citat:
Ultimately, Western sanctions are testing what Russia is prepared to sacrifice economically in order to attain its foreign and security policy objectives. It is a risky game to play, especially for Europe. Russia's response so far suggests that it is prepared to incur significant costs and even to add to them by retaliating through mutually-costly measures.
.
.
.
Cut-off from Russia, even if only partially, Europe would become desperate for LNG. Market arbitrage would bring Asian spot prices higher immediately, and European demand would increase the longer-term competition for LNG supply.

Asian expectations of a forthcoming fall in natural gas import prices would be disappointed.

There would also be important energy policy implications. The hope to see gas play a more important role in the region's energy mix would be frustrated. The return of Japan to nuclear power would be accelerated. Declining gas production in South-east Asia would be replaced mainly by coal, increasing carbon dioxide emissions. The Ukraine crisis could also alter Asian governments' perception of the political risks attached to large-scale gas imports from Russia.

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

Опет "ОН" Very Happy
Расмусен: За НАТО су корисни партнерски односи са РФ
Из руских изјава схватили смо да они НАТО сматрају непријатељем. Жао ми је због тога, јер сматрам да би развој добрих партнерских односа са РФ био користан за евроатлантску безбедност. Суочили смо се са реалношћу да нас Русија сматра непријатељем, па се прилагођавамо тој ситуацији, нагласио је генерални секретар.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_09_02/Rasmusen-Za.....a-RF-0183/
Да ли овај човек некада прочита шта је изјавио...



На самиту НАТО ће се размотрити питање повећања борбене готовости и отварања нових база
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_09_02/Na-samitu-N.....baza-2451/

Камерон би да руску економију уништи - заувек
ОВО СУ НЕКАДА НАМЕРАВАЛИ ХИТЛЕР И ЊЕГОВИ И ОНИ КОЈИ СУ СТАЈАЛИ ИЗА ЊИХ ИЗ ЛОНДОНА И ВАШИНГТОНА Cool
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/kameron-.....sti-zauvek

ЗАХАРЧЕНКО: Није тачно да смо спремни да останемо у саставу Украјине
„Нејасно је одакле су кренуле „информације” о спремности да останемо у Украјини. Највероватније ветар дува отуда што би Кијев волео да тако буде. Ми остајање у саставу Украјине не сматрамо могућим” – подвукао је премијер дНР Александар Захарченко
Председник спољнополитичког одбора Државне Думе Алексеј ПУШКОВ: Федерализација Украјина била је актуелна „неко време”. Тада је то и Москва подржавала, али је Кијев на Исток кренуо војном силом. На Истоку Украјине сматрају да је и сам ток догађаја одбацио могућност федерализације. Сада ми подржавамо принцип да становништво тих региона има право да тражи специјални статус. А какав статус – то треба само да одлучи”
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/zaharcen.....u-ukrajine

Украјинци изгубили последње упориште за нападе на Луганск
АРМИЈА Луганске Републике преузела је контролу над насељем Весјолаја Гора.
КИЈЕВСКА ХУНТА ЗА КОЈИ ДАН МЕЊА НАЧИН ИЗВОЂЕЊА „АНТИТЕРОРИСТИЧКЕ ОПЕРАЦИЈЕ” НА ИСТОКУ УКРАЈИНЕ
ШТО?Добре ствари не треба мењати... Mr. Green
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/ukrajinc.....na-lugansk

ШЕВЕНМАН: Може бити превисока цена коју ћемо сви платити за украјинску кризу
СВЕТСКИ ПОЗНАТИ ФРАНЦУСКИ СЕНАТОР ВЕРУЈЕ ДА БИ РЕШЕЊЕ БИЛО - ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА УКРАЈИНЕ
http://fakti.org/globotpor/sevenman-moze-biti-prev.....sku-drzavu

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1139 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 6 sakrivenih i 1085 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, aleksmajstor, bankulen, bojanM84, bojcistv, Bokiboks, Boris BM, CikaKURE, crnitrn, darionis, Denaya, djboj, Dovla, drimer, dushan, FileFinder, Fog of War, ginjica, gomago, janbo, Kibice, kripo, Kubovac, kuntalo, Luka1998, mercedesamg, Mercury, Metanoja, milutin134, minmatar34957, moldway, nenad81, nesa1962, nikoli_ca, pacika, Panter, panzerwaffe, Parker, radoznao, Springfield, suton, TheBeastOfMG, Tvrtko I, vathra, vladulns, x9, zlaya011, 1107