Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1485

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 07 Jun 2014
  • Poruke: 1275

Lutugino - još jedna kolona poklopljena :
http://youtu.be/VeLCB3FLWoI
Georgijevka -zaplenjene 4 Rapire i 4 minobacača 120 mm :
http://youtu.be/fNQ8H0YFC2s
Georgijevka - zaplenjena municija :
http://youtu.be/iI6BQX-F7-8



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32579

16.50 - Најмање 87 украјинских војника убијено је у граду Иловајску на истоку Украјине, пошто су се нашли у окружењу проруских активиста, саопштили су високи украјински војни званичници, јавља АП.
ode još 1
Оборен Су-25 - Авион кијевских снага Су-25 је оборен у атару села Петренка у Доњецком региону, саопштено је за РИА Новости из штаба Народне војске. Ово није први извештај ове седмице да је оборен авион. У понедељак је такође оборен Су-27 у близини места Мерјешки.
vreme da se napravi čistka oko donjecka
Народна војска напада кијевске снаге у северним предграђима Доњецка - Народна војска покушава да избаци кијевске снаге из северних предграђа Доњецка и у више наврата је нападала позиције кијевских снага, саопштено је из штаба Народне војске.
Тако је, у Горловци диверзантска група Народне војске под командом Игора Безлера известила да су уништили артиљеријске посаде и оружја у селу Пантелеимоновка из којег је гађано Јенакиево.
Артиљерија Народне војске је гађала и положаје кијевских снага у местима Нижнаја Кринка и Авдејевка. "Уништена су 3 тенка, 8 БМП и БТР, 6 моторних возила и 20 војника је убијено или рањено,.", - саопштено је у седишту Народне војске
od lovca postali su lovina
Кијевске снаге прешле у активну фазу одбране, саопштава СНБО Украјине - Председник информационо-аналитичког центра СНБО Андреј Лисенко је рекао да је ситуација на подручју "антитерористичке операције" и даље напета, нарочито на југозападу Доњецке области.
Како је саопштио, кијевске снаге се прегрупишу и прелазе у активну фазу одбране. Раније је координатор групе "Информациони отпор" Дмитриј Тимчук саопштио, да је као резултат повлачења кијевских снага Народна војска преузела контролу над готово читавим југом Луганског региона.
87 тела кијевских војника пребачено у Запорожје јављају кијевски медији - Тела 87 кијевских војника су довежена у Регионални центар за судску медицину у протекла два дана, изјавио је заменик војног комесара Запорошког региона Михаил Логвинов. Према његовим речима, међу мртвим војницима су редовни војници као и добровољци.
"Током протекла два дана смо примили 87 лешева војника. Војници су из различитих војних јединица:. 93. механизоване бригаде, 51. механизоване бригаде и добровољачких батаљона" - цитирао је Логвинова кијевски медиј УНИАН.



offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Значи да је вероватно борј погинулих много већи од ових 87 колко преноси Б92 наш омиљени портал...
Arrow http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&....._id=895625

offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3635

Путин изнео план о стабилизацији ситуације на југоистоку Украјине
Током посете Монголији шеф руске државе изјавио је да је припремио план о стабилизацији ситауције на истоку Украјин. Председников план укључује седам тачака.

Као прву тачку он је навео „прекид активних офанзивиних операција оружаних формација устаника на југоистоку Украјине на Доњецком и Луганском делу фронту.

Друга тачка, оружане јединице украјинских војних јединица морају да буду повучене на удаљеност, са које није могуће отварање артиљеријске ватре на насељених места и пуцање из свих врста вишецевних бацача ракета.

Трећа тачка предвиђа обезбеђење комплетног и непристрасног међународног надзора поштовања услова прекида ватре и организацију праћења на тај начин створене ситуције у зони безбедности.

Четрто, употреба борбене авијације против цивила и насељених места у зони конфликта, мора бити искључена. Пета тачка предвиђа организацију размене насилно задржаних лица по формули „сви за све“, без било каквих претходних услова.

Шеста тачка отварање хуманитарног коридора за кретање избелица и доставу хуманитарног товара у градове и друга места у Донбасу, Доњецкој и Луганској области.

И коначно седма тачка предвиђа обезбеђење могућности упућивања у погођена насељена места у Донбасу екипа за обнову порушених објеката инфраструктуре и пружање помоћи становништу у припремама за зиму.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_09_03/Putin-izneo.....jine-6747/

ОБАМА: У Велсу NATO треба да покаже јединство поводом онога што чини Русија
У ТАЛИНУ ЈЕЗУИТСКИ ИЗЈАВИО: „САД СУ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ДА РУСИЈА
БУДЕ ЈАКА И ДА САРАЂУЈЕ СА МЕЂУНАРОДНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ“
Као прави Американац - који, по дефиницији, слабо стоји и са историјом и са географијом - председник САД је изговорио и ово: „Покушаји враћања земаља изгубљених у 19. веку нису начин на који Русија може показати своју величину у 21. веку“
Very Happy
http://fakti.org/globotpor/obama-u-velsu-nato-treb.....ini-rusija

ПУРГИН: Наш услов за прекид ватре је повлачење украјинских јединица из ДНР
У ДОЊЕЦКУ СЕ СМАТРА ДА ПОРОШЕНКО НЕ КОНТРОЛИШЕ СИТУАЦИЈУ У ЗЕМЉИ
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/purgin-n.....ica-iz-dnr

Почело одбацивање украјинских снага од Доњецка
НАРЕДБА ЈЕ ДА СЕ ОДБАЦЕ БАР 30 КИЛОМЕТАРА КАКО ГЛАВНИ ГРАД ДНР
ВИШЕ НЕ БИ БИО У ДОМЕТУ ДАЛЕКОМЕТНЕ АРТИЉЕРИЈЕ
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/pocelo-o.....d-donjecka

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2008
  • Poruke: 198

GRAD ::Иако сам одавно на овом форуму тек сам сад одлучио да се региструјем и то из једног јединог разлога,момка који се овде представља као Декии ,елем,оригинални момак(човек) је у четвртој деценији живота , а не 88 годиште како је регистрован овде, човек који је на сликама од раније у радном оделу и ракијом у руци не верујем да уме да барата нетом и да пише по форумима и то у сред борби.Сви чланови овде који су били у неким борбама а ценим да их има нека се изјасне да ли би они писали са ратишта на нету.Толико од мене , нећу некога да нервирам нити ста слично али се прикључујем људима који траже доказ, надам се да грешим.Поздрав
А ко је онда окачио на Youtube све оне силне снимке из Либије,Сирије и ове несретне Украјине а које ми сви пратимо на овом форуму? Па све људи који су директно укључени у те сукобе и најчешће са прве линије фронта.Ако то умеју они неписмени,мусави је****чи камила,што то не би умео и наш човек.За то не мораш да будеш нобеловац,данас то и деца умеју да пошаљу са готово сваког мобилног телефона.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Dali netko zna?
Ukrajinci su se povukli sa nekih područja. Zna li NETKO odakle su se povukli?
Zna li NETKO gdje su uzeli nove položaje?
Zahvaljujem na odgovoru.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Изгледа да је НАТО решио да иде даље са својим провокацијама ка рату са Русијом у сваком погледу.
" NATO: "Udrana pesnica" za Rusiju i islamiste
Vođe zemalja NATO u četvrtak u Njuportu, kod Kardifa, treba da se dogovore o stvaranju nove vrhunski spremne "udarne pesnice" od četiri do šest hiljada vojnika u bazama na istoku Evrope s ciljem da se hitro osujeti moguća "ruska pretnja" i te snage upute, ako zatreba, i u bitku s islamskim teroristima izvan Evrope. "
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/430792/NATO.....islamiste-

offline
  • Pridružio: 31 Jan 2014
  • Poruke: 1599
  • Gde živiš: na zalasku sunca

Погинуло 87 украјинских војника


Нове жртве на истоку Украјине, убијено најмање 87 украјинских војника. Опречне информације из Кијева и Москве након телефонског разговора Петра Порошенка и Владимира Путина. Договорен прекид ватре у Донбасу, тврди кабинет украјинског председника. Руски председник: Не учествујемо у сукобу. Кијев планира "пројекат зида" – изградњу "истинске државне границе", најавио Арсениј Јацењук.


17.05 – Украјина ће средином септембра бити домаћин војних вежби које ће предводити америчка војска, саопштило је министарство одбране Пољске.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/С&.....1072;.html

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4934
  • Gde živiš: Novi Sad

Овде се види колико су ови украјинци дилеје.
Путин каже једно, тј постави услове у виду 7 или колико већ тачака да би се постигло примирје а затим из Украјине стижу контрадикторне вест.
Путин ---- > http://ria.ru/world/20140903/1022608618.html

Јацењук изјави да ништа од примирја јер Русија хоће да обнови СССР
Јацењук ------> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&....._id=895568

Прaшенко изјави да ће војне акције престати у Новорусији и да очекује 5. септембра у Минску почетак мировних преговора

Потрошенко/прашенко или како већ желите -----> http://russian.rt.com/article/48348 и http://russian.rt.com/article/48282

чиста патологија....

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2012
  • Poruke: 597

15minutni film njemacke kuce ARD , bili su u pratnji nekim jadnicima koji su odvedeni u ispomoc u Ilovajsk ili bolje receno u smrt .....posebno obratiti paznju na kraju kada vozac mahne proruskoj posadi na BMP -u i nastavi ....jos je spomenuo da je ostalo 40 vozila sa oko 400 vojnika i da su oni jedini se izvukli ...zakljucke sami izvucite ...

http://www.daserste.de/information/politik-weltges.....k-106.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 827 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 0 sakrivenih i 824 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: draggan, MilosKop, Shilok