Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1609

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2014
  • Poruke: 1157
  • Gde živiš: u međuvremenu

Graham Philips, dopisnik RT iz Luganska, čiji je život ucijenio Kolomojski, na poslu u uniformi opolčenija...




Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Neki "stručnjak" (ovo me podsetilo na jednog od mojih komandanata koji je svakoga, ko je u vojsku došao sa veelikim manjkom obrazovanja, a dobrim znjanjem za okopavanje, grabuljanje i slično zvao "stručnjak") iz ruine, tvrdi da Rusija ne može da sagradi most preko kerčanskog moreuza.
http://marv.livejournal.com/2147333.html
Sama gradnja mosta bi potvrdila rusku nameru da ostanu na Krimu, za neverne Tome, a istovremeno bi olakšala sadašnje teškoće (nedovoljno vode, gasa, struje, ogromni redovi za skelu i male, ili kratke, železničke kompozicije - iz nekog razloga (skela) samo 9 vagona.) Nije ni cena mala, oko pet milijardi evra, a gradio bi se 4-5 godina. Predvidjeno je da ima dva puta po dve kolovozne trake za autosaobraćaj i dva koloseka za železnicu. Očekujem svakog momenta da vidim vest o otvaranju konkursa, a najverovatniji izgled je ovaj

https://www.youtube.com/watch?v=fppGkUsPV2U

Ruinski stručnjak je rekao da Rusija ne može da sagradi most, jer to nije uspeo SSSR, a pre njega to nije uspelo ni trećem rajhu (interesantan je naziv koji je upotrebio...), koji je bio tehnološki najrazvijenija zemlja, i čija tehnologija nije uspela da očuva most od "ledohoda"...
Evo kako je izgledao most






Ah, da. Kandidatkinja za poslanika iz mog prethodnog posta se zove Olga Ljuljčak. Ako ste se slučajno ili namerno pitali.



offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

Ukrajina traži ubojitu vojnu opremu
Izvor: Beta

Vašington -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko tražio je danas u američkom Kongresu od SAD ubojitu vojnu opremu za vojnike koji se bore protiv proruskih pobunjenika.
Foto: Beta/AP, arhiva
Foto: Beta/AP, arhiva

Američki predsednik zasad nije pokazao spremnost da pošalje ubojitu opremu, a SAD su dosad obezbedile oko 60 miliona dolara u neubojitoj opremi.

Porošenko je pred članovima Senata i Predstavničkog doma zatražio od Vašingtona da njegovoj zemlji da "specijalni bezbednosni i odbrambeni status" s odnosima na najvišem mogućem nivou za državu koja nije članica NATO-a.

Ukrajinski predsednik je za rusku aneksiju Krima u maju rekao da je jedan od "najciničnijih podmuklih činova" u ovom veku, posle čega je dobio veliki aplauz od članova Senata i Prestavničkog doma, koji su zajedno prisustvovali govoru.

Ukrajinski predsednik je rekao da je na istoku njegove zemlje vojnicima potrebna podrška sveta u borbi protiv proruskih pobunjenika. On je tražio dodatnu političku podršku i vojnu opremu.

Obama bi kasnije danas trebalo da primi Porošenka u Beloj kući.

Američki predsednik Barak Obama najaviće danas novu pomoć ukrajinskoj vojsci za 46 miliona dolara, a pomoć će obuhvatiti i opremu za detektovanje dolazeće artiljerijske vatre.

Obama, međutim, neće uslišiti zahtev Ukrajine da njena vojska, koja se bori protiv proruskih separatista, dobije i ubojita sredstva, što je, takođe danas, u Kongresu u Vašingtonu, zatražio ukrajinski predsednik Petro Potrošenko.

U opremi koju će SAD dati Ukrajini biće radari, vozila, patrolni čamci, neprobojni prsluci i inženjerijska oprema.

Izvor b92.

Ja mislim da ameri sebi neće dati luksuz da barem zvanično daju bilo šta mimo već ovde navedenog, jer ako Rusi odluče mogli bi i oni dostaviti ponešto po Avganistanu, Iraku itd. Wink

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Nemojmo se puno zamarat sa Bankrotom Ukrajine.
To je totalno nevažno za ekonomske Planove Zapada sa Ukrajinom. Nitko neće Ukrajinske Kredite da vraća. Niti Njemački ili Francuski narod ima nešto od njihove pomoći Ukrajini. Ali Svjetska Ekonomija nefunkcionira na Nacionalnim principima.
Sa jednim jačim vezivanjem Ukrajine za Zapadni Svjet, profitiraju u prvoj Liniji veliki Konzerni u zapadnim zemljama. Ako recimo Mosanto dobije hiljade novih Hektara zemljišta poklonjeno, znaci na Burzi, Mosanto je otvorio novo tržište, Mosanto se širi i Akcije automatski skaču. Akcioneri dobijaju Dividende i sve su bogatiji i bogatiji. Naravno su Akcioneri jako zahvalni i davaju velike Donacije vodećim političarima. Svi profitiraju od toga. Ukrajinski narod ima jedan san koji se neće ostvariti, Zapadni Narodi vjeruju da su napravili nešto humano, a Političari i akcionari su bogatiji.
Sa danas datim Kreditima se Ukrajina može u svakom trenutku prisiliti na svakakve ustupke. Naravno tada će se tražiti privatizacija Rudnika, izvora Plinova, suma oranica...
Vjerovatno će Rudnici ići na Canadu i USA. Njemačka će se zadovoljiti sa obnovom Tramvaja, Elektrana i modernizacije niskih Firmi. Talijani i Francuzi će dobit obnovu Željezničke mreže...
Merkel i Holland i Obama će velike Ugovore dati Industriji i mogu očekivati smanjenje broja nezaposlenih i time šanse za sljedece izbore (Hollandu ni to nebi pomoglo)
Novac će davati Evropska Banka ili MMF koji će ići direktno zapadnim Firmama. Kredite će vraćati Ukrajinski Narod.
Jedna Država nije jedna Familija pa da mora da ima pozitivnu Bilancu. Još jedna zemlja kao Ukrajina ima dovoljno bogatstava da proda prije nego sto propadne.
U kratkim riječima tako funkcionira Ekonomija i Politika danas.

online
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25672
  • Gde živiš: I ja se pitam...

dobri covek

Citat:Ruinski stručnjak je rekao ...

Код нас се тачно зна за кога се користи синтагма ''румунски стручњак''...

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Na Krimu počela da funkcioniše nova vojna jedinica "brigada materijalno tehničkog obezbedjenja " koja raspolaže mobilnim jedinicama za MTO vojne grupacije na Krimu, u saradnji sa stacionarnim delom iste namene, koji je deo flote.
http://eagle-rost.livejournal.com/220693.html

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Нова карта ситуације, нешто другачија од оних које сам постављао до сада
http://ic.pics.livejournal.com/alex_leshy/69295380/68581/68581_original.jpg

ако добро погледате, види се да укро војска поставља јединице у одбрану на другом положају, , формирајући тако нову линију одбране...за сваки случај

offline
  • Pridružio: 24 Maj 2013
  • Poruke: 312

Izdajnik@

Delis nam lekcije iz ekonomije vidim.

A sta je u Ukrajini sve drzavno?

Ja sumnjam da ima zemlje za delenje jer znam da je tamo nas Kostic a gde se takvi pojave tu trava ne raste.

Od cega ce da profitira ta firma>? Od ukrajinskih plata od 100$ koje nece primati mesecima?

Tajkuna ima malo mislim da neko rece 12 koji sve drze. Oni ce da trose a ostali?

A jel iams primer neke propale drzave gde se svi bogate? Mozda Somalija? Eto Argentina koja je bankrotirala je isterala cak i naftne kompanije iz zemlje. Daj malo argumenarta za te teorije kojima nam naprezes mozak?

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/jos-2500.....jenakijeva
Војсци Новорусије успева, да од сваке линије на фронту, направи мањи или већи џеп. Овога пута им је успело,да између Горловке, Макејевке и Јенакијева, стрпају у џеп око 2500 Украјинских војника.
Претпостављало се а сада је сасвим јасно, да од примирја нажалост нема ништа. Нема ништа зато што Украјинска страна, није искрено ни желела примирје. Због промене ситуације на фронту у Корист
Новорусије, то им је био једини начин, да сачувају оно што им је од војске и технике остало. Сутра је поново састанак контакт групе у Минску. Можда ће политичари постићи неки договор, али то је само одлагање неминовности. А неминовност је да никада не могу победити обе сукобљене стране. Једна ће морати да капитулира. Биће ту још много искривљене гвожђурије, али и много изгубљених живота и унесрећених породица.

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2830
  • Gde živiš: Novo mesto

Gazda sa Strafor-a po prvi put upotrebljava izraz vojni poraz in da Ukrajina zbog manjka plina i smanjenja proizvodnje uglja i manjka el. energije ne može da izdrži zimu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 944 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 9 sakrivenih i 904 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AK - 230, amaterSRB, aramis s, bestguarder, bojanM84, Brana01, Bubimir, cikadeda, Darko001, Denaya, Djokislav, doklevise, drimer, Georgius, gomago, Karla, Kubovac, mikrimaus, mile23, nenad81, nikoladim, NoOneEver Dreams, opt1, ozzy, pavlo, Petarvu, Sirius, sombrero, vukovi, yufighter, šumar bk2