Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1822

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32565

Бродови руске флоте допловили до Ламанша
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/С&.....1072;.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

Izdajnik ::Deki
Hvala i drži se.

Tko koči Novorusiju. Ovdje se priča o "kroatisierung" von diese Konflikt. To znaci sukob zamrznuti dok Ukrajina neojaca da u par dana Se rješi Donbassa kao Hrvati Krajine.

Bojim se da Novorusi ce biti prinuđeni na neki pokvareni Kompromis.

Tvoj pesimizam ce, bojim se, prerasti u fobiju Smile
Kako Ukrajina moze da ojaca? Kakva sila mora da je pogura? Koja vojska da joj pomogne? Ko ce da baca pare u bure bez dna?.......?
Od Ukrajine, s pocetka ovog sukoba, ostala je ruina i neki je s pravom tako nazivaju. Nema tih para ni oruzja koji bi je vratili u normalno stanje drzave kad znamo da je svrha njenog postojanja provociranje Rusije.
Ukrajina je samo segment siroke slike sukoba Zapada i Rusije (sa BRIKS-om), a dodeljena joj uloga umornog i bolesnog lovackog psa koji "pozrtvovano" laje na medveda u prolazu, govori o odnosu Zapada prema Ukrajini i "ozbiljnim" namerama da je osposobe kako bi funkcionisala kao normalna drzava. Na Zapadu to nikome ne pada na pamet.
Zato, pas moze samo da laje, al' ne i da ujeda....letos je polomio zube, a i crci ce uskoro, jer na kostima koje dobije, sve je manje mesa. Wink



offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

su27 ::
pa i meni je to jedino logično da se ide na ekonomsko slamanje Ukrajine do balčaka, jer inače bi se i ove "paravojne" ruske formacije za ovih pola godine i kusur probile do Kijeva ako ne i dalje

zašto Rusiji odgovara ogromna sirotinjska država na samoj granici ja nemam pojma al eto valjda oni bolje znaju šta je dobro za njih


Da Rusija to zeli vec je mogla to da uradi. Mogla je da trazi povrat 3 mld $ jer se Ukrajina zaduzila preko 60% GDP. Mogla je da povuce svoje banke iz Ukrajine i prakticno urusi bankarski sistem koji je ionako pred krahom. Putin je vise puta ponavljao da to nece raditi. Poslednji put je to spomenuo u intervjuu ARD-u, postavljajuci pitanje sta to zapad pokusava da uradi napadom na bankarski sistem Rusije. Da li hoce da urusi bankarski sistem Ukrajine ?
Rusija verovatno zeli da se to desi spontano ili neka Evropa i USA placaju racune. Moje misljenje je da ce to i raditi, ali samo toliko da je drzi na povrsini, na ivici gladi. I upirati prstom u Rusiju kao krivca za sve, hladne stanove, nestanke el' energije i nezaposlenost. I eto novih vojnika.

Evo malo dublje analize, gledati od 40-og minuta. Covek je zamenik gubernatora. Rusija je u klopci u Novorusiji. Nisu se bavili sa Ukrajinom 20 godina dok je USA predano radila svojim oprobanim metodama. Nema nikakvog "hitrog plana", Rusija igra defanzivno i kako navodi Amerika igra sa belim figurama. Objasnjava i zasto je Jevtushenkov zavrsio u pritvoru. Strani fondovi modeliraju krizu sa obe strane konflikta. Janukovic i Jevtusenkov su partneri, a Malofeev je valjda Jevtusenkov zet. Franklin Templeton fond i Vanguard Group su ih finansirali.

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

sta cu kad ih volim ::Odavno nisam vidio Motorolu i Givija (nema njihovih snimaka) zna li iko sta se desava gdje su i kako su? Hvala!
Citat:В ноябре ополченцы провели ротацию подразделений, которые воевали в аэропорту Донецк. В аэропорту прошла ротация подразделений „Сомали“ и Моторолы. Теперь там полностью стоит спецподразделение батальона „Восток“ и казаки Всевеликого войска Донского. Ротация связана с тем, что подразделения „Сомали“ и Моторолы уже 1,5 месяца воевали без ротации. Подразделения нужно было вывести на отдых. Это нормальный процесс. В аэропорт завели свежие силы.
Rotacija jedinice "Somali", posle mesec ipo na aerodromu zamenio ih bataljon "Vostok" i Kozaci neka se odmore i oporave.
http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/7542-voyna-v.....tml#dt2023
off topic
Malo o izvorima: pukovnik Kassad je bar hiljadu ipo kilometara bliži dogadjajima nego bilo koji naš medij. Ja sam u našim medijima nalazio rečenicu "od našeg dopisnika sa terena", a ne znam ni jednog da je otišao tamo. Znači naši mediji su bukvalno ono što mi ovde radimo: nalaze neke sajtove za koje po odredjenom ključu pomisle da su verodostojni i to prevode. RT na engleskom je krajem leta bukvalno presekao izveštavanje iz Donbasa, a zatim su sledili i ruski zvanični mediji. Znači, ako ne pratim ukrajinsku propagandu lansiranu na internet preko Reutersa (glavni izvor za B92 npr.) onda ću svakako pratiti i stepskog sokola, i pukovnika Kasada, Grahama Philipsa. Zato je Izdajnik potpuno u pravu kada se trudi da npr prevede vesti sa nemačkog vineyardsaker-a i pokušava da nadje odogovore ili potvrde na drugim sajtovima.

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17750



28.11.2014 Новости

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://www.nspm.rs/hronika/kanada-poslala-ukrajini-prvi-deo-vojne-pomoci.html
Kanada salje vojnu pomoc Ukrajini

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 70

Ono sto dosta ljudi pa izgleda i Izdajnik ne razumije je
1. u ukrajinini se ne vodi bitka za Novorusiju vec za cjelu Ukrajinu a PRIJE SVEGA za Rusiju
2. ovo nije lokalni konflikt vec globalni rat
3. ovo nije vojni vec politicki a prije svega EKONOMSKI rat.

Rusija moze sutra zauzeti Kijev vojno ali to znaci praz za Rusiju jer bi pogazila sve ono za sta se borila na globalnom planu zadnjih godina, nije mi jasno kako to ne vidite. Vojna opcija za Rusije je poslednja i najgora opcija. Kako ocekujete da nakon blokade americkog vojnog upada u Siriju u SB Rusija danas udje sa vojskomu Ukrajinu, to je ono sto je cilj amera svo ovo vrijeme i to bi bilo opravdanje NATO-u za sve ovo sto je uradio u Srbiji, Libiji, Iraku i sto je pokusao u Siriji i za svu ovu propagandu. Otovren ulazak Ruske vojske u Ukrajinu bi bio okupacija to bi se tako u svjetu prikazalo, to je ono sto ova crkotina od nato pokusava da izazove da bi se i dalje odrzavala u zivotu, pa bi onda i ono malo saveznika koje Rusija sada ima u svijetu podleglo americkom pritisku. I sta bi Rusija tada doblila? Dobila bi stogodisnji rat do iznemoglosti protiv skoro ostatka svjeta, ni Kini tada ne bi bilo lako da podrzava Rusiju, a koliko god bila jaka Rusija to ne bi mogla da izdrzi. Imace ga mozda i ovako ali ovako zapad, koliko god medjunarono pravo bilo izlizan pojam, nema pravnu osnovu za ovo sto radi a to je sanasa za Rusiju da na kraju dobije ovaj rat. Sta bi bilo da se sad Novorusija odovoji dobila bi ostatak ukrajine u natou na granici i stalni konflikt.
Zar zaista mozete i da pomislite da je Novorusija mogla da se odrzi do danas bez Rusije, da je sva ona tehnika oduzeta i remontovan, budimo ozbiljni, odakle municija ako ne iz Rusije, da mozda ne remontuju i rakete za grad nakon upotrebe, da samo tako ruski vojnici uzmu odmor i dodju malo da pomognu Novorusij pa se opet vrate u Rusku armiju a da to neko nije dozvolio i organizovao. Sve to stize iz Rusije ali nemoze i nesmije javno.
Rusiju je nato uvukao u ovaj konflikt i PUTIN radi ono sta moze i koliko moze. NE SMIJU SE STVARI GLEDATI LOKALNO. Od svih aspekata ovog sukuba EKONOMSKI je najvazniji, ako Rusija ekonomski uspije da se odbrni, na kraju ce izaci kao pobjednik. I meni je zao naroda u Novorusiji ali ce morati izdrzati.

Po meni jedina opcija za Rusiju je federalizacija Ukrajine, jer bi se tako zadrzala kontrola nad cjelom ukrajinom, ne bi ukrajina mogla u NATO a Rusija bi mogla ekonomskin razvojem Novorusije da kasnije preuzme kontrolu nad cjelom ukrajinom. Narod pa makara bio i ukrajinski ce se okrenuti za hljebom, perspektivom i boljim zivotom.
Ovo pisem zbog ovog foruma a prije svega zbog foruma NOVORUSIJA na kojem se doskora vodila prava hajka, skoro kao da citas vjesti na Blicu, protiv Putina sto kao ne brani Novorusiju i sto je podlegao pritisku ko zna kakvih liberala.

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 103

Potpisujem od reci do reci sve sto je rekao TabskoPit

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Zlato isparilo.

http://www.intermagazin.rs/rat-se-nastavlja-amerik.....vasington/

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7071

Niko ne kaže da Rusija treba da izvrši direktnu vojnu invaziju na Ukrajinu, ali opet, čini mi se, svi nekako očekujemo da ruska "black ops" u Ukrajini bude vrhunac Putinove vlasti koji treba Zapad da (po)tuče omiljenim taktikama upravo tog Zapada. Resurse ima, podršku naroda takođe, tako da ostaje da se vidi ima li te prijeko potrebne vitalnosti, živosti, volje u ruskim boljarsko - političkim krugovima da se bez opuštanja, bez kalkulacija, bez straha, odradi Ukrajina iznutra, majstorski i pomalo gospodski.
Ako to tako ne odrade, veliko je pitanje kako mogu da pomognu/nametnu se drugima u rabotama odbrane državnih interesa.
Tako da očekivanja jesu velika, taman na nivou nekakve briljantne vojne pobjede. Rusija u Ukrajini, tehnički gledano na neutralnom terenu ipak igra neku svoju utakmicu, vozi neku svoju auto trku, reli koji će pokazati zaslužuje li mjesto na vrhu tabele i glavne pogodnosti takvog statusa ili je tek neki srednjaš o čijoj sudbini ipak odlučuju drugi.
U svakom slučaju, bez obzira na socijalno - ekonomsko stanje i raspoloženje kijevskih huntadžija, Rusiju, Novorusiju, Moskalje, Donbašane, rusojezikoslovce, kako li već, očekuje neophodnost zauzimanja Mariopolja, Odese, spajanje sa Pridnjestrovljem i Krimom te zasebna akcija na Harkov, a možda i izlazak na Dnjepar. Velika zemlja, velike obaveze, veliki neprijatelji. Utjeha je da se nema kud nazad.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 534 korisnika na forumu :: 9 registrovanih, 1 sakriven i 524 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: darkojbn, dragoljub11987, Kenanjoz, mikki jons, MilosKop, Mixelotti, opt1, saputnik plavetnila, Shilok