Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1826

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

Dragan Mačak Damljanović ::Ovakav predlog još nisam čuo od kada je sveta i ljudi , ovo samo u Ukraini postoji.

http://www.advance.hr/vijesti/potez-bez-presedana-.....koj-vladi/


pa i ovi naši su uzeli onoga iz svjetske banke kao savjetnika u vladi prilično sam siguran da nije uzeo srpsko državljanstvo



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Ко о чему курва о поштењу, војник о скраћењу а Порошенко и конпанија му о миру и мирољубивости и итд...
""Samo Ukrajina poštuje dogovor iz Minska"
"Sporazum u Minsku je baza za stvaranje nove ukrajinske politike" naveo je zamenik direktora Nacionalne bezbednosti Ukrajine Vladimir Polevoj."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/452759/Samo.....-iz-Minska



offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@....

Mislim da ovaj video nije bio.
O stradanju Ukrajinaca u ilovajskom kotlu

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?v=d2M5l__vCwo&app=desktop
Можда је због овога Меркелова љута на Путина

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17652


Ополченцы ДНР зачистка зеленки с БТР


Засада Тактика ополчения ЛНР

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Жестоке борбе на доњецком аеродрому – Украјинци губе и последње упориште
ПОКУШАЛИ ДА ЗАУЗМУ СТАРИ ТЕРМИНАЛ, ДРЖАЛИ ГА ДВА САТА, АЛИ ПОТОМ ИЗГУБИЛИ И ПОЗИЦИЈЕ КОЈЕ СУ ДРЖАЛИ
ДОЊЕЦКИ аеродром поново је главна ратна тачка целе Новоросије.

Јаке украјинске снаге – потпомогнуте својима који још држе неке позиције на самој периферији аеродрома – успеле су биле да привремено заузму већи део старог аеродромског терминала. Међутим, у њему су се одржали свега два сата.

Уследио је контраудар одреда „Спарта” којим командује целом Донбасу добро познати Моторола. Украјинци су били брзо избачени из терминала.

Права битка се тек тада разгорела јер су Украјинци из суседног града Авдејевка и насеља Пески појачали артиљеријску паљбу по положајима снага ДНР на аеродрому, а истовремено су послали пешадију и оклопна возила да поврате изгубљене позиције. Пре свега стари терминал.

Убрзо су Украјинци почели да туку и нови терминал, а армија ДНР гађа артиљеријом и вишецевним ракетним бацачима њихове ватрене тачке око Авдејевке и места Пески.

Ратни извештач Генадиј Дубовој јавио је са аеродрома да су оба терминала под контролом снага ДНР. Такође: да међу убијеним са украјинске стране има и црнаца-плаћеника и да је у борбама Моторола лакше рањен.

Ако се ништа крупно не догоди, Украјинци ће дефинитивно изгубити и последње упориште које су држали на периферији аеродрома. При таквом стању ствари, армија ДНР има отворен пут према околним насељима које држе украјинске јединице.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/zestoke-.....e-uporiste

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 713

Ipak, po mom misljenju naravno, pomenuti stavovi ne izrazavaju stvarnu politiku Rusije prema Ukrajini. Vec sredinom marta je Rusija preduzela korake u potpuno suprotnom pravcu, rec je naravno o odvajanju Krima. Jos simptomaticnije je ruski karakter demonstracija na jugoistoku, od samog pocetka: isticanje ruskih zastava, skidanje Ukrajinskih, jednom recju negiranje ukrajinstva na racun ruskog identiteta. Mozda je to logicna reakcija na antirusku histeriju druge strane ali sigurno nije nacin da se pridobije vecina Ukrajinaca. U to vreme smo ocekivali da antimajdanske demonstarcije insistiraju na bratstvu i bliskosti ta dva naroda, simbolicki, ocekivali smo isticanja obe zastave kao simbola antimajdana. Odvajanje Krima i karakter proruskih demonstarcija je po meni dokaz da su srednjorocno Rusi odustali od Ukrajine tj. od marta u Ukrajini spasavaju sta se spasti da. I mislim da je to ispravna politika, dolazak izborima proruske vlade na vlast u Kijev nije moguce u narednih 5 godina, mozda i vise. A bez aktivne anitukrajinske politika ta smena bi postala jos neizvesnija.
Добро би било да је политика Русије била овако доследна. На жалост није. У фебруару су могли по "рецепту" Крима заузети без борбе целу Новорусију од Одесе до Харкова. Неколико хиљада разних локалних звничника из Партије региона се скупило у Харкову да им тако нешто предложи. У мају пре велике офанзиве украјинске војске су могли много боље оперемити Стрелкова и његове добровољце. Вероватно би одбранили Славјанск. Тек када је запретило потпуно расецање и опкољавање новоруских ополченаца су помогли средином августа. Па потом уместо офанзиве да бар украјински топови не могу да убијају по жељи цивиле у сваком делићу Доњецка, лажно минско примирје.
Изгледа да би, неколико стотина енормно богатих руских олигарха и корумпираних високих чиновника, у року од 24 часа предали Новорусију у замену за скидање санкција и несметани свој и живот својих породица на западу. Ипак председник није могао да дозволи такву бруку.

Ocekivanja da ce socijalni bunt promeniti stvari u centralnoj Ukrajini takodje nisu realna u narednih najmanje 5 godina: nema organizovane antimajdanovske politicke snage, zapad je i dalje dovoljno jak da moze pomoci Kijevu da kontrolise situaciju, na kraju moramo priznati i da Novorusija doprinosi delimicnoj homogenizaciji ukrajinskog nacionalnog korpusa.

Неки видови социјалног бунта су могући, као што је било бунта и око мобилизације. Кажњавање на следећим изборима исто тако. Не може пропаганда предуго помоћи против реалности све горег живота. Цене меса су за 30-40 % више него у Србији а плате људи из државне управе нпр. су на нивоу 2013. године уз пад гривње са 10 на 20 за евро и наравно инфлацију у сличном износу.

Једна озбиљна победа Армије Новорусије, којом би се рецимо украјински топови и ВБР-ови трајно одбацили за 100 км од Доњецка и Луганска би донела велику наду свим оним присталицама Новорусије у Харкову, Запорожју, Николајеву или Одеси да "дигну главе" на разне начине. Има их доста. Неке знам лично.
На жалост оних неколико стотина раније наведених олигарха и корупционаша још увек много утиче да се води политика овде познатија као: "мир нема алтернативу". Арсланбек Дудајев, познатији као Владислав Сурков је персонификација те политике на терену.

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

A03-D ::pein ::De manite se IZDAJNIKA i njegovog naziva na forumu čovek se trudi da dobavi ioformacije kolko tolko da imamo uvid u stanje na frontu sa obe strane to što se nekim IZDAJNIKOVO ime/naziv na forumu i pisanje smeta nek zadrže za sebe!!! Kraj OT
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo ovo mi smeta:

Izdajnik (strana 1823):

"...................dok Ukrajina neojaca da u par dana Se rješi Donbassa kao Hrvati Krajine."

Suptilno, da se Vlasi ne dosete. Verovatno su Srbi u Krajini bili problem da su ga hrvati resili.....

A ti ako i dalje ne vidis gde je problem, blago tebi.....


Iskreno i meni je odmah upala u oči izjava i kontekst iste , ali pošto odavno primećujem da kolega ima problem sa srpsko-hrvatskim , pomislio sam kako nije imao zlu nameru već se loše izrazio...
Kako god,idemo dalje..svako ima prava da komentariše dogadjaje na svoj način pa bili oni i zlonamerni (ako je to bio cilj)...nije zabranjeno...

offline
  • Pridružio: 17 Avg 2012
  • Poruke: 1254
  • Gde živiš: Šid, Srbija

Koji je ovo vec put da je Motorola ranjen? Shocked


Nadam se da ce sve biti u redu Ziveli

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11.....n-kollaps/

MMF vidi bankrot Ukrajine. 17 Mlrd već potrošeno. Rezerve 12,5 Mlrd. Dovoljne za sljedećih 6 sedmica pokrije uvoz. Crna Ekonomija od 30-100% čitavog BNP. Na naplatu dolazi 60 Mlrd većinom u Dolarima a Inflacijom su izgubili 50% vrijednosti. Kamata na njihove dugove su dosegli 17% (kritična granica je 6%).


PS. Zna li se tko drži Aerodrom? Na www.dialog.ua pišu da je Aerodrom njihov. Vijest je od prije 10 sati. Od tada ništa sa Ukrajinske strane.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 976 korisnika na forumu :: 26 registrovanih, 2 sakrivenih i 948 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, amstel, babaroga, Bobrock1, Botovac, darkangel, Futog 74, ILGromovnik, Karla, Kriglord, krkalon, Krvava Devetka, LUDI, m0nstrum_, milenko crazy north, Mixelotti, mkukoleca, Nemanja.M, paja69, Parker, pein, powSrb, sabros, Shilok, slonic_tonic, sovanova95