Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1850

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Koliko god to izgledalo cudno, bice u medjusobnim odnosima Novorusija - ukroruina jos gore.
Mnogo, mnogo gore. Samo da porastu deca koja ovo moraju da citaju




Ostale slicice su ovde, ne morate da znate jezik, obratite paznju na boje po slikama
http://gwinplane.livejournal.com/2110788.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Pogodjena zgrada policije u Avdeevki. Direktan pogodak. Podaci o žrtvama se čeka.
Javljaju Ukrajinski Mediji i Blogeri.



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

da sam na putinovom mestu vratio bih ga tamo odakle je došao
Оланд у изненадној посети Москви
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/С&.....1080;.html
eto kozaci su čestitali ukrima dan vojske
https://www.youtube.com/watch?v=v5biyTAQciQ#t=56

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Председник Чеченске Републике Рамзан Кадиров је наложио да се покрене кривични поступак против тројице посланика украјинске Раде због јавних изјава којима су подржали терористички напад у Грозном 4. децембра, током којег је погинуло 14 припадника полиције.

„Вечерас сам наложио правосудним органима и специјалним јединицама Чеченске Републике да неодложно покрену кривични поступак против посланика Украјине Јурија Берјозе, Андреја Левуса и Игора Мосијчука“, написао је Кадиров 5. децембра на свом профилу на „Инстаграму“ и додао: „Наложио сам да се предузму све потребне мере како би се наведена лица ухапсила и спровела у Чеченију“, преноси агенција ТАСС.

Према речима Рамзана Кадирова, украјински политичари су и раније пружали подршку терористичким нападима, али више нема сумње да „украјински фашисти и националисти пружају финансијску или другу врсту помоћи преосталим терористичким групацијама на Кавказу“.

„Ако неко мисли да може некажњено да подржава тероризам, грдно се вара. Свакога ко речима или доларима пружи моралну и материјалну помоћ терористима, пронаћи ћемо по сваку цену и закопати дубоко под земљу!“, запретио је Кадиров.

Раније је објављено да су у украјински посланици подржали терористички напад у Грозном. Посланик „Народног фронта“ Андреј Левус је тражио од Русије да прекине операцију против терориста и да са њима започне преговоре. Његов колега из партије Игор Мосијчук је изјавио да Украјина треба да подржи „отварање фронтова на Кавказу и у Средњој Азији“, а командант батаљона „Дњепар-1“ Јуриј Берјоза је терористе назвао „својом браћом“ и савезницима Украјине. Истражни комитет Русије је већ почео проверу у вези са изјавама украјинских политичара.

Служба безбедности Украјине је 6. децембра покренула кривични поступак против председника Чеченије Рамзана Кадирова због његових изјава на рачун украјинских посланика.
http://ruskarec.ru/news/2014/12/06/kadirov_ako_nek.....35641.html

offline
  • Pridružio: 03 Jul 2014
  • Poruke: 69

@ds69. " Историја се не може тако паушално тумачити као у горе наведеном тексту."
Moze. Ovde se ne takmicimo ko je sta zapamtio iz citanke, nego iznosimo misljenja. A moje je da bez Rusa od pravoslavaca na Balkanu nista ne bi bilo i da su ti pravoslavci uglavnom za to nedovoljno zahvalni.

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2013
  • Poruke: 122

radoznao ::sezan ::radoznao ::Kakvi su ovo novi panciri na opolčencima? Da to nije dio "ratnika"?

youtube.com/watch?v=GGQJgPTFue4


Novi ,skoro stigli kao pomoć ..
Kakvih " ratnika"?


Nove opreme za ruskog vojnika "ratnik"... No, čini mi se da nije iako je internet prepun slika "nove opreme" ruske vojske. A negdje sam, u prolazu i ovakve pancirke vidio. Mislim na fotkama sa nekog sajma vojne opreme u rusiji.

Inače, a sad malo u revijalnom tonu... Jel netko zna tko ovo pjeva. Btw, snimak je rijetko dobar. Kažu malo stariji..
youtube.com/watch?v=Nw4XiG8VbO4

Ako pročitaš ispod videa komentare, videćeš da je to jedna od himni "Majdana". U pitanju je beloruska pank-rok grupa "Ляпис Трубецкой". Furaju prozapadnu politiku i pljuju po Lukašenku i Putinu. Koliko vidim na Wiki, grupa se raspala letos. Evo videa sa pro-UKROpskom "Majdanskom" tematikom. Preko 5 miliona pregleda i preko 55 hiljada lajkova, što dovoljno govori o promašenosti ruske politike u poslednjih 25 godina ( možda tačnije skoro 100 godina poslednjih) prema sopsvenom narodu i kulturi. Taj proces predugo traje da bi se tako brzo anulirao nekim vojnim pobedama, tipa Donjecki aerodrom, Debaljcevo, Maruopolj, Volnovaha, Slavjansk, Krematorsk, ...Zaporožje, Dnjepopetrovsk, ...Harkov, Odesa,... Cela Novorusija, ...Poltava, Černigov, Kijev, ...Ljvov...cela bivša Ukrajina. Rusofobija je previše uhvatila korena, čak i u samoj Rusiji a kamoli u svojim zapadnim oblastima, zvanim Ukrajina i Belorusija. Bitka za "duše" mladih naraštaja za "ruskost" je izgleda definitivno izgubljena. Rusija se nekako i drži ali u bivšoj Ukrajini i Belorisiji se "ruskost" i ljubav prema zajedničkoj kulturi i istoriji praktikuje još samo kod starije generacije, koja još pamti zajedničku državu, kod mladih naraštaja je rusofobija "cool i in". Čak u UKROruini i ta generacije (preko 50 godina), definitivno je zagazila duboko u rusofobiju, nakon dešavanja u poslednjuh godinu dana.
Džaba je što većinom pričaju i misle na istom jeziku ( ruskom) i što se na Donjeckm aerodromu i sa jedne i sa druge strane priča, gotovo isključivo ruskim jezikom ( kmoandni kadar se trudi da "razmovljaju" po ukrajinskom, mada im to nekad ne polazi lako za rukom), mržnja prema "moskaljima", "vatnikami", "koloradami", "kacapima", dobija epske i kolosalne razmere.Čak i "Teletabis br.1" kaže da mu je otac Rus (ne Rus iz Ukrajine, već iz Rusije), uzima pseudonim u ukrajinskom stilu (Semjon Semenčeko) a originalno mu je ime Konstantin-Kostja Grišin i "usput" mrzi Ruse patološki. Verovatno što ga je otac Rus napravio tako ružnog. Kaže on (posle ilovajska), da će praviti partizanske odrede i kampove za obuku " kako da ubijaju Ruse". Doslovno tako kaže u jednom svom intervjuu (mrzi me da tražim sad link za taj video). Boris Berjoza, desna ruka Jaroša (jedan od učesnika u poslednjoj "draki" u Radi) gotovo isključivo priča na ruskom, mada zna u ukrajinski da "movi" ali mu ne ide baš najbolje, kao i većini političara ( i ne samo političara). Većina stanovnika Ukrajine u privatnoj komunikaciji priča na ruskom ili na surdžiku a za medije se trude da koriste "movu". To ne važi baš za "Zapadence", oni "move" svoj neki jezik a dobro znaju i ruski, barm većina. Karakterističan mi je bio onaj presretnuti telefonski razgovor između Julije Timošenko i Nestora Šufriča, kad Julka preti da će baciti atomsku bombu na ove Ruse u Donbasu. Oboje pričaju na tečnom ruskom, mada je Šufrič iz Zakavkazja (znači Rusin) i ruski mu nije maternji. Na TV-u se vidi da ukrajinski priča sa lakoćom. Izgleda da je problem kod Jule, jer joj je izgleda lakše da priča na
"okupatorskom" jeziku, nego na svom (tobože) maternjem jeziku, odnosno "movi".
Sve u svemu, Novorusija gubi. Gubi ne samo u vojnom smislu, već u propagandnom. Do inskog spor
azuma, UKROpi su imali samo antiheroje, tipa "Teletabis" i slični "podenosci" , koji su bili istamburani pod Ilovajskom i širom Donbasa. Sada su dobili svoje prave heroje u "Kiborzima". A sami opolčenci Novorusije su ih promovisali i ime im dali. Cela nacija se sad ponosi "Kiborzima" sa Donjeckog aerodroma. Sada svaki mali UKRop sanja o tome da bude "Kiborg", da budu "doblesni" kao "kiborzi" koji odolevaju svim svim "moskaljskim" herojima i "podrazdeljeniam". Na njih su polomili zube: bataljon "Vostok", "Oplot", pa onda došo Givi sa svojim "Somalima" i Arsenij Pavlov zvani "Motorola" sa svojom "Spartom" i morali da se povuku (navodno zbog umora). Sad opet pokušavju da ih slome "Vostok" ali sad već kao brigada i pomenuti "Oplot". Opet je broj poginulih opolčenaca na aerodromu naglo skočio od kad je "Vostok" preuzeo smenu a Hodakovki "kiborzima" propušta humanitarni konvoj. Za koga radi taj Hodakovski?, jer bitka za aerodrom se vodila kod Karlovke a on jse povukao i pustio UKRope u Peski i Avdijevku. Sad se kusa to što je tada skuvano. Karlovka je morala da se drži svim raspoloživim sretsvima a napuštena je olako.
Može Givi i Motorola da po sedamnesti pot obznane da je Donjecki aerodrom očišćeš od UKRopa i da je pod pod kontrolom Armije Novorusije ali im niko vie neće verovati. Potrošeni su kao heroji i mitske ličnosti. Nisu više u modi, u modi su "Kiborzi" a "Somali" i Sparta" su luzeri. Ne može se biti ratnik na "oruk", mora se biti pametan a ne samo ludo hrabar kao "Motorolovci". Džaba Plohi Soldat i Stelkov pričaju, da se aerodrom ne može uzeti i držati bez zauzimanja Peski i Avdijevke. Zašto su Peski i Avdijevka a i Marinka, pod kontrolom UKRopa, to treba pitati Kurginjana i njegovog pulena Hodakovskog.

offline
  • Pridružio: 03 Jul 2014
  • Poruke: 69

Da li jos neko od forumasa ponekad pogleda sajt koji se zove ukraine@war.nl. Nivo i perfidnost propagande je neverovatan. Naprimer da bi opovrgli validnost nekih snimaka koje dokazuju Ukrajinska zverska bombardiranja zgrada u Donejcku, prikazuju desetine fotografija kojim se dokazuje fotomontaza i kako su to ustvari Rusi gadjali. Ili recimo prikazuju fotografije Ruske vojske koja je navodno snimana negde u Rusiji, kobajagi sa sve znacima Novorusije navodno spremna u svakom momentu da udje u Donjeck ako zatrerba. Ili tabla za poginule u Cecniji, koji su navodno poginuli u Avgustu u Novorusiji. U Septembru prikazu navodnu rutu kojom su Ruski tenkovi usli neopazaeno u Novorusiju. Pa je onda bio neki mladic iz Moskve kao neonacista koji se slikao na internetu kako odrubljuje glavu nekom stenetu. I onda gle fotografija njega kao doborvoljca u Novorusiji. Ko im te snimke dostavlja? Kao da postoji peta kolona u Rusiji ili je sve to namestaljka.

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Srećan praznik ,,Agonj "

https://www.youtube.com/watch?v=v5biyTAQciQ#t=174

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1402

Mislim da do sada niko nije komentarisao sledecu vest:

Američki predsednik imenovao je danas Eštona Kartera za novog ministra odbrane SAD navodeći da je on "istaknuti lider u nacionalnoj bezbednosti"...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&....._id=932936

Detaljnije o njemu:

Ashton Carter is the typical Beltway apparatchik – profiting from the revolving door between the military, heavy industry and academia.

He advised Goldman Sachs on military technology.

He was an actor in the dismantling of the Comprehensive Test Ban Treaty, signed by Bill Clinton, which allowed a collection of Dr. Strangeloves to go rampant on computer simulated lab tests of nuclear weapons coupled with underground tests in the Nevada desert (plutonium blown up with explosives, for instance).

He was and remains a key actor in the ever evolving “policy” of demonization of Russia.

He advised Bubba Clinton on missile technology - and how the Empire of Chaos could deploy a missile shield in Alaska while claiming it was not violating the 1972 ABM treaty with Russia.

Clinton violated the ABM treaty; Dubya Bush went one up and LEFT the ABM treaty. A new missile race started – which, by the way, Russia is winning.


Way back in 1996, he was totally paranoid about both Iraq and Iran non-existent WMDs.

Then, in 2006, he even upstaged the Cheney regime calling for a strike on axis of evil member North Korea if they did a ballistic missile test (they did; no strike).

And here’s the icing on the weaponized cake: he advised Obama on the “pivoting to Asia”.

Run for cover, everybody.

http://russia-insider.com/en/politics_opinion/2014.....one_minute

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1402

Samo da se nadovezem na prethodni post (ili da administratori spoje ova 2 u jedan, s obzirom da su na istu temu)

Barry the Kenyan's presumptive Defense Secretary, btw, back in 1999 co-wrote a paper for the CFR separate from the PNAC overtly Zionist filth, talking about a "new Pearl Harbor" giving the example of an attack on the World Trade Center and forecasting a heavy handed clamp down on Americans liberties.

http://belfercenter.hks.harvard.edu/publication/652/catastrophic_terrorism.html
http://belfercenter.hks.harvard.edu/files/catastro.....s-1198.pdf

Catastrophic Terrorism: Tackling the New Danger - Journal Article, Foreign Affairs, volume 77, issue 6, pages 80-94
November / December 1998

co-author, Ashton B. Carter

Excerpt:
"Such an act of catastrophic terrorism would be a watershed event in American history. It could involve loss of life and property unprecedented in peacetime and undermine America's fundamental sense of security, as did the Soviet atomic bomb test in 1949. Like Pearl Harbor, this event would divide our past and future into a before and after. The United States might respond with draconian measures, scaling back civil liberties, allowing wider surveillance of citizens, detention of suspects, and use of deadly force. More violence could follow, either further terrorist attacks or U.S. counterattacks. Belatedly, Americans would judge their leaders negligent for not addressing terrorism more urgently."


Po mom licnom misljenju SAD su zauzele kurs ka WW3 i krenuli punom parom.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1219 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 7 sakrivenih i 1168 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Apok, Atomski čoban, bokisha253, bolenbgd, ccoogg123, cenejac111, crnitrn, deLacy, DonRumataEstorski, Gall, Goran 0000, hyla, ivan1973, jackreacher011011, janbo, Joco Skljoco, Krvava Devetka, Kubovac, laurusri, Leonov, Lošmi, mercedesamg, milutin134, MrNo, nesa1962, ninareflex, NoOneEver Dreams, operniki, opt1, Oscar, pein, procesor, raptorsi, sasa87, Srle993, tubular, Tvrtko I, Valter071, xpforswodniw, šumar bk2, žeks62, 125