Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1973

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

U ukroruini postoji narodna igra koja se zove gopak. Priznajem da ga nikad ne bih mogao razlikovati od nekog drugog narodnog igranja

Ali postoji i bojevi gopak, za cistokrvne, koji, izgleda, cistokrvnost moraju da dokazu frizurom i odecom, ako su mladji, ili ostavljanjem ruke ili noge, a bogami i glave, u Donbasu (ako su stariji)



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Banja Luka

Borac Pravog Sektora prica o napadu na kolonu u kojoj se vozio Jaros i gdje ranjen..



Izdaja izdaja.



offline
  • Pridružio: 05 Jul 2006
  • Poruke: 376

Игор Стрелков говори о последњим догађајима на Донбасу

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Šta će sutra izmisliti na brifingu za medije ?

http://serbian.ruvr.ru/news/2015_01_22/SHtab-DNR-4.....cima-0487/

Заменик команданта устаника самопроглашене Доњецке народне републике (ДНР) Едуард Басурин саопштио је о предаји 44 украјинска војника.

"Укупни украјински губици у рејону аеродрома и околиних насеља до половине дана: погинулих 597 припадника украјинских снага безбедности. Говорим о онима чија тела су пронађена у рејону аеродрома и насеља Пески. 44 особа се предало", изјавио је Басурин новинарима.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2015_01_22/SHtab-DNR-4.....cima-0487/

offline
  • Pridružio: 01 Jul 2014
  • Poruke: 306

Granicar19 ::carasco ::Granicar19 ::Posleratni poredak u Evropi je narusen kada je dozvoljeno Svabama da se ujedine. Ipak je bilo najlepse Evropljanima dok su Rusi kontrolisali polovinu Nemacke. Rusi se mogu pohvaliti da su nacinili Nemce manjim od makovog zrna i to za 5 desetleca.

Nemacka gadja iznad svoje velicine. Nije ona taj kalibar da se mesa u te velike price.


To su govorili i iza prvog svjetskog pa su se prošetali do Moskve. To kako su rusi napravili njemce 5 desetljeća manjim od makovog zrna pitaj bilokojeg gasterbajtera koji je pobjegao u Zapadnu švabiju radit,možeš i ove danas. Dio njemačke je vazda bio i biti će ekonomska sila za Rusiju. Ujedinjenje te njemačke je kako god,označilo kraj Sovjetskog Saveza.,..sad ko je tu kog učinio manjim od makovog zrna ja neznam. Al ako te povijest naučila da Njemačku koja nemre izronit iz sranja...onda treba dić ruke od tebe.

P.S. navijam za Novorusiju da nebi bilo nismo znali.



Pre nego sto ti odgovorim, prijateljski ti savetujem da poradis malo na gramatici, toliko je gramaticki lose napisano da sam morao citati nekoliko puta da bih shvatio sta si hteo reci.

Ujedinjenje Nemacke znacilo kraj SSSR? Glupost, pored osnovne gramatike za cetvrti razred osnove skole, trebao bi poraditi malo i na istoriji. Ujedinjenje Nemacke je proizislo iz raspada SSSR a ne obratno. SSSR je izgubio u bici sa drugom supersilom (a Nemacka nije bila druga supersila, niti ce ikada biti a niti je ikada bila), i ujedinjenje Nemacke je poklon od brata preko Atlantika, uistinu dosta mocnog.

Da, Nemacka je bila manja od makovog zrna. Dva miliona Nemica je brutalno silovano pa su njihovi sinovi i braca posle 5 godina poceli pevati Sovjetske ratne pesme, pod kojima su im zene i sestre silovane, prevedene na nemacki jezik. 50 i kusur godina je Nemacka bila igracka SAD i SSSR. 50 godina je jedan komunisticki apartcik iz nekog sovjetskog zabacenog sela imao vise moci nego glavari DDR-a.

Izmedju ostalog imao sam par rodjaka u Americkoj vojsci koji su mi pricali sta su posle rata i kako cinili i radili Amerikanci po Zapadnoj Nemackoj.

Da li ti "rusim sneska" ili ne, ali istina je da je Nemacka, zmaj od papira i Potemkinovo selo, ciju politiku neposredno kroji americki predsednik, za koga nazalost ne mozemo reci da je slab i zavistan kao Merkelova, naprotiv. Nemacka se pita tek nesto vise od Srbije i ostalih Balkanskih drzava samo ima znacajnu rolu u ovoj drami, po vec napisanom tekstu.


Moja gramatika nije tvoja. To mislim da smo završili sa velikom nagradom 95' jednom za sva vremena. Prilagodi se. Onio koji se ne prilagode izumiru,"istorijski" dokazano...

Drugo,SSSR je otišao u bankrot,velikim djelom zbog održavanja vojne sile na granicama koje su pitam se bile gdje najistančanije: U NJEMAČKOJ.

Ujedinjena njemačka je produkt bankroritane Rusije,te tvrdoglavih centralističkih starješina u Moskvi.

Ovo su osnove "istorije" iz osnovne škole. I pitam se gdje si ti bio na tim časovima?

A dok god rusija treba njemačku elektroniku,aute,medicinske aparate,brze vlakove...u zamjenu za sirovine kojih ima zapravo svugdje u svijetu,dotle ćemo govoriti o naprednijoj njemačkoj ekonomiji.

Mogli bi početi i avione kupovati jer kolko im civilna flota ima udesa sa fatalnim posljedicama,nebi bilo ni loše.


Finished with OT.

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2007
  • Poruke: 8384
  • Gde živiš: Ravni Banat

carasco ::Finished with OT.
Пази шта си рек'о.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

Ništa novo. Nema raspada sistema. NETKO je nešto govorio o oborenom avionu iznad Debeltseva ali nikakve potvrde. Svuda teške borbe sa malim pomacima.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Za ruski govorece, intervju sa zarobljenim "kiborzima" (koji, posteno receno, lice na krpene lutke, ali ...)

https://www.youtube.com/watch?v=I7PVB1q8K7M

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Ima novog. Cak veoma vazno

Naime, ovde
http://alexandr-rogers.livejournal.com/287956.html
pise da je ukro fasisticka rada, ili skupstina (inace, do pre godinu dana, najinteresantnija politicka tvorevina u evropi - malo, malo pa neki urnebes...) je u prvom citanju prihvatila projekat zakona o posebnim ovlascenjima komandira vojnih jedinica u slucajevima "posebnih perioda" ...

Tim zakonom bi se, ukoliko prodje i drugo citanje i bude usvojen, a hoce - jer im gori pod nogama i dogorelo je do grla, dozvolilo komandirima i komandantima da samostalno donose presude za sitnije (narusavanje discipline, zloupotreba alkohola i sl...) prekrsaje, sve do upotrebe oruzja za teske prestupe kao sto su napustanje polozaja, bacanja oruzja i sl. (setite se slike onog T-12 bacenog u more kod Mariupolja...)

Istovremeno, nezvanicno je priznato da ukronacisti grcaju u problemima, kao sto su grubo narusavanje discipline, pijanstvo na frontu i u pozadini, saobracajke vojnih vozila u zoni borbednih dejstava, desetak hiljada pokrenutih sudskih procesa protiv dezertera, oko dve hiljade sudskih procesa za krivicno delo nepodcinjavanja pretpostavljenom staresini i neizvrsavanje njihovih naredjenja.

Takodje, onaj ko ima malo soli u glavi i neko vojno iskustvo, moze da zakljuci, citajuci izmedju redova

- Vise nece biti ocekivanja da ce ukrovojska "lomiti zube neprijatelju". Ostaje joj samo da se bori na liniji na kojoj je, sa sigurnim ishodom. Poginuti od Novorusa, ili poginuti od svojih, ukoliko napustis polozaj.

- Neoficijalno je priznato da ukrajinski vojnici i te kako znaju da svoje komandire posalju "Bogu na istinu" i to ne samo recima

- Uskoro cemo videti da komandiri streljaju vojnike, ali i vojnici komandire (makar sa ledja...), kao i veliku vestinu koju ce komandanti i komandiri morati da uloze u to da vojnicima prenesu cesto nebulozna naredjenja pretpostavljenih im komandanata i politicara...

Inace, za one koje to interesuje, autori projekta zakona su J.Bereza, S. Pashinski i A.Teteruk.

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/01.....-bedienen/

Ukraina ima problema plaćat dugove. Traže od privatnih Investitora da zamrznu Kredite koji dolaze na naplatu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1078 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 4 sakrivenih i 1033 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, Alibaba1981, antonije64, Apok, bankulen, Boris90, Brana01, CikaKURE, Denaya, dijica, Dimitrije Paunovic, draganca, esx66, Frunze, gorozup, goxin, kunktator, ljuba, milenko crazy north, mnn2, moldway, mrav pesadinac, MrNo, nemkea71, nikoladim, Nobunaga, Panonsky, pein, procesor, rajkoplje, raketaš, RJ, sasa87, Sumadija34, suton, Trpe Grozni, Tvrtko I, virked, Vlajman1957, voja64, zlaya011