Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

1991

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 10 Jun 2014
  • Poruke: 336

Malo o gubicima:
Citat:“There are many, many more. At least 280 were injured in just one day last week and 30 or 40 killed. There were many more killed this week, Debaltseve and Konstantinovka are the worst cities now. I take 18 wounded to Kharkiv myself every day.”
najmanje 280 ranjenih u samo jednoj nedelji, 30-40 poginulih. Još više poginulih ove nedelje. Debaljcevo i Konstantinovka su najgori gradovi sada. Svaki dan odvezem u Harkov 18 ranjenih...
Izvor je KyivPost, nešto se tamo krupno dešava, među samim Ukrima.
http://www.kyivpost.com/multimedia/photo/ukraine-h.....78321.html



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 02 Feb 2010
  • Poruke: 3637

_commandos_ ::zapadna propaganda na delu , pravljenje heroja od nacista (boraca azova)

Ово не може више да прође чак ни у Америци...
(колико су само неталентовани то је чудо једно... Ziveli )
...................................................................................................................................................
Порошенко жели преговоре са Москвом
Председник Украјине Петар Порошенко договорио се са потпредседником САД Џоом Бајденом, председником ЕУ Доналдом Туском и шефом европске дипломатије Федериком Могерини о неопходности одржавања преговора у "женевском формату", уз учешће САД, ЕУ, Украјине и Русије, саопштила је прес-служба украјинског председника.

Са своје стране, Европска комисија је саопштила да је Могерини разговарала са Порошенком о погоршању стања на истоку Украјине и могућим путевима изласка из настале ситуације.
опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2015_01_25/Poroshenko-.....kvom-6288/



offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

alexey ::Шта ће се догодити сада (ако) када Новоруси освоје Мариопуљ? Шта ће бити са локалном полицијом и другим јавним службама? Знамо како су у другим градовима изјављивали лојалност ДНР, ЛНР али шта у полумилионском граду који се преузима од противника и гдје су укропи сигурно протјерали или отпустили "неподобне"?
Dogodice se to da ce stanovnistvo Mariupolja da odahne kada hunta bude proterana. Dobro se secam da je negde u maju, pre pocetka upotrebe armije, Turcinov izjavio da u celom Donbasu treba potpuno promeniti bezbednosne strukture jer je postojeci sastav potpuno nepouzdan. Avakov je govorio da, kada ATO zavrsi posao, bice problem gde da nadju 20 hiljada policajaca za DNR. Pa i u samom Mariupolju je u maju policija stala na stranu naroda. Cak je i u Harkovu hunta morala da posalje bataljon specijalaca iz Lavova kako bi branio nekoliko vitalnih institucija u gradu od demonstranata.

Na kraju, evo rezultata parlamentarnih izbora iz oktobra, jesenas, za Mariapulj i okolinu, rat uveliko traje, hunta gvozdenom rukom drzi grad, prorusi su u misjoj rupi: plavi 70%, narandzasti 30%.Kako je izlaznost bila samo 30%, jasno je za koga je narod! U Mariapulju majdan i dalje ima oko 10% glasaca, koliko je imao i 2012!

offline
  • Pridružio: 21 Sep 2013
  • Poruke: 112
  • Gde živiš: Maribor

dobri covek ::Glavnokomandujuci kopnenom vojskom `kenjije u Evropi, general Ben Hodzes doneo je ukro vlastima "katil ferman". Ne neki politicar sumnjivih ovlascenja, nego bas glavnokomandujuci vojske koja se proslavila po Bosni, Iraku i slicnim zemljama koje je trebalo "demokratizovati"

Ukoliko za deset dana narodna vojska ne bude pred porazom ili ne budu predstavljeni jasni dokazi da ruska vojska ucestvuje u sukobima, bice prekinuta sva pomoc ukrofasistima

Prema autoru, izvor je licnost koja je prisustvovala navedenom sastanku...

9oodw1n.livejournal.com/13988.html

Ako je i od `kenjaca, mnogo je. Naravno, pod uslovom da je istinito.
Nazalost tesko da ce jim prestati pomagati, to jih malo pritiskaju da se sto vise potrude da zaustave Novoruse i da ocrne Rusiju. Jer kenjcima voda tece u grlo i znaju ako im projekat u Ukrajini propadne, nije vise povratka na staro, zato mislim da ce pomagati do zadnjega Ukrajinca. A i kad bi dokazali da Rusi ucestuju u borbama u Novorusiji, mislim regularna Ruska vojska, sta jos mogu napraviti protiv Rusije, do sad nije nista pomagalo, Rusija i dalje stoji pri svojem stavu glede Ukrajine. Iz sveg srca se nadam da ce borbe uskoro prestati i da ce napokon ovaj robovlasnicki sistem jednom pasti, vecina svjeta ispasta zaradi toga, negdje se ratuje, ako se ne ratuje pa je kriza ali glad, kako god okrenes ide na ledja obicneg naroda GUZ - Glavom U Zid I to zbog grupice izabranih robovlasnika.

offline
  • MarkoO 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 27

Cijene nafte se vraćaju u normalu, ili pripremaju za Ruse nešto drugo ili odustaju od Ukrajine.

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

Hajde da malo apsolviramo raspolozenje medju narodom Donbasa. U delovima Donbasa koje drzi hunta vlada strahovlada, gradovima i selima se muva desni sektor, garda, policija iz zapadnih delova Ukrajine. Ono malo majdanovaca iz Donbasa je diglo glavu, vodi glavnu rec, doslo njihovih 5 minuta. Glavni aktivisti za prorusku stvar su pobegli, nisu smeli da cekaju uspostavljanje "zakonskog stanja" u junu. Antimajdanovski lokalni politicari spustili profil, naravno da su za jedinstvo i suverenitet, ali ipak "ne smemo biti protiv Rusa, necemo opstati"... U takvim okolnostima, kako ce narod da glasa? Neki ce leci na rudu, iskreno ili od muke, pa ce reci, necu da rizikujem (da me provale za koga glasam), glasacu za majdan. Neki nece izaci na izbore, neki ce stisnuti petlju pa ce glasati za proruske snage (koje su jos uvek legalne).

Evo nekih rezultata sa predsednickih izbora u oktobru, probrao sam naravno gradove u kojima je hunta komotno mogla da organizuje izbore. Redosled rezultata: izlaznost, % glasova naranzastih, % glasova prorusa:

Rejoni (ne samo gradovi, vec i okolina):
Mariapulj:30%, 29-69%
Krasni Liman: 31%, 31-63%
Artemovsk: 35%, 37-56%
Debaljcevo: 23%, 17-78%
Djerzinsk: 20%, 27-67%
Kramatorsk: 33%, 42-54%
Krasnoarmejsk: 30%, 42-54%
Slavjansk: 27%, 44-53%
Konstatinovka: 38%, 28-65%
Krasnoarmejsk: 30%, 42-54%
Sad nekoliko zapadnih, slabije naseljenih ruralnih rejona, tu je majdan uvek bolje stajao:
Volnovaha: 37%, 64-32%
Velikonovoselivka: 46%, 52-40%
Dobropolje: 37%, 29-65%

Izvor je ukrajinski, koga zanima ima xls fajl na http://www.electoralgeography.com/new/en/countries.....-2014.html

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

http://rusvesna.su/news/1422135826
MO DNR,o gubicima hunte...

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Lucije Kvint ::Hajde da malo apsolviramo raspolozenje medju narodom Donbasa. U delovima Donbasa koje drzi hunta vlada strahovlada, gradovima i selima se muva desni sektor, garda, policija iz zapadnih delova Ukrajine. Ono malo majdanovaca iz Donbasa je diglo glavu, vodi glavnu rec, doslo njihovih 5 minuta. Glavni aktivisti za prorusku stvar su pobegli, nisu smeli da cekaju uspostavljanje "zakonskog stanja" u junu. ...


... Izvor je ukrajinski, koga zanima ima xls fajl na http://www.electoralgeography.com/new/en/countries.....-2014.html


Sve je to lepo, podatak je podatak.

Prvo se zamisli nad time gde si nasao taj podatak i ko ga je uneo u komp da ti bude dostupan.

Zatim se zamisli, sta bi taj nepoznati hteo da postigne tim podacima

I trece, znam da znas, ali da te podsetim. siklguber je slikao lirske akvarele, u mladosti pisao pesme, a onda je mrtav `ladan naredio da se otpocne istrebljivanje par grupa naroda. Ne jednog naroda, nego par grupa naroda...

Jedan covek glasa ili odredjuje koje je nacionalnosti u mirno doba, a sasvim drugi covek je (taj isti iz prve slike) kada mu tenkovska granata proleti kroz dnevnu sobu ili geleri udare u decji krevet.

Tek toliko, da se zna.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2014
  • Poruke: 139

Mislim da je sasvim jasno, da direktnog napada na Debeljcevo neće biti. Kako govore podaci tamo je stacionirano oko 8000 ukropa, mislim da bi ulazak u direktnu borbu mnogo opteretio ANR.
Moje laičko mišljenje je, da će posle pada Mariuopolja, da se zauzima Artemovsk i automatski Debeljcevo biće rešeno, a možda kotao zatvore i pre uzimanja Mariuopolja, jer poslije Mariuopolja Artemovsk će ići ko po ledu!

offline
  • Pridružio: 03 Jan 2012
  • Poruke: 1078
  • Gde živiš: Beograd

Nekoliko rezultata za Lugansku oblast, za gradove gde su se kijevski izbori u oktobru lako mogli odrzati. Redosled rezultata: izlaznost, % glasova naranzastih, % glasova prorusa:

Rejoni (ne samo gradovi, vec i okolina):
Lisicansk: 24%, 37-58%
Rubeznoe: 31%, 26-70%
Severodonjeck: 30%, 40-57%
Novoajdar: 34%, 37-53%
Popasjana: 7%, 18-78%
Troickoe: 39%, 27-68% (sam sever Luganske oblasti, ruralni kraj)
Kremenskoe: 29%, 36-60%
Markovkoe: 45%, 42-51% (severoistok oblasti, ruralni kraj)
Markovskoe: 45%, 41-51% (sam severoistok oblasti, ruralni kraj)
Starobesevsk: 33%, 45-49% (ruralni kraj)

Sem Lisicanska. Rubeznoa i Severodonjecka, gore pomenute oblast su tradicionalno manje proruske u odnosu na gusto naseljen juzni deo oblasti koje drze prorusi. Zakljucak je potpuno pozitivan: deo Luganske oblasti koji sada drzi hunta, bez obzira na sve, i dalje je cvrsto proruski orijentisan.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1099 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 6 sakrivenih i 1050 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, antonije64, Apok, bankulen, bojcistv, Boris BM, cavatina, ccoogg123, Denaya, Dimitrise93, DonRumataEstorski, draganca, drimer, esx66, FileFinder, goxin, Još malo pa deda, Karla, kjkszpj, kolle.the.kid, Krvava Devetka, kunktator, kybonacci, Mercury, milenko crazy north, moldway, nemkea71, nikoladim, opt1, procesor, RJ, Stanlio, stegonosa, Sumadija34, TheBeastOfMG, Toper, Trpe Grozni, uruk, vathra, virked, YugoSlav, Zoca, žeks62