Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2073

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 16 Jun 2010
  • Poruke: 3152
  • Gde živiš: bela crkva banat

Sr.Stat. ::https://www.youtube.com/watch?v=LBr2x7PxUGs&x-yt-cl=85114404&x-yt-ts=1422579428
Још један хуманитарни конвој из Русије?
До сада се није могао видети овакав.


у чему је проблем? гориво, мазиво, разне хемикалије потребне су и болницама и становништву. генератори, топлане, гас, кисеоник, азот... није хуманитарна помоћ само храна и вода и по неко ћебе.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Jan 2015
  • Poruke: 241

Izdajnik ::Isplati se citat Ukrainski dijalog.ua
...
inače Ukrainu čeka sudbina Jugoslavije za tri četri godine. Isplati se bacit pogled.

Imaš jak želudac, ako si spreman da prevrćeš po gebelsovskom materijalu tražeći istinu. Svaka čast.
Ukrajna je već sad mrtvo slovo na papiru, za četiri godine...
Izdajnik ::Ja mislim da je greška u Forumu šta nitko neće da piše o negativnim vjestima. Trebalo je vremena da nadjem zašto su se ANR povukli iz okoline Mariupola. Po Militar Map ANR se povukao do Sirokino. Razlog je da Ukrainci su svoje Topništvo postavili u grad. Tako da ANR nemoze da ga ušutka. Zato da bi se spriječile neophodne žrtve se ANR povukao. Ja smatram da je vazno i o tome da se piše.
Hvala Bogu, pa loših vesti malo ima. Ovo za premeštanje haubica u centar varoši je važna vest, ali i u skladu sa nemoralom fašista. Takvih vesti ima i previše. To i nije loša vest, nego odvratna.
Lucije Kvint ::
Moram da se slozim sa ovom konstatacijom. Koliko primecujem, svi koji se po ovoj temi iole cesce javljaju su apsolutno proruski orijentisani. To je mozda pomalo i mana na ovoj temi.
...
ja poverujem u pozitivan dogadjaj tek kada ga kolega Izdajnik potvrdi iz svojih izvora.

Tvoja stvar kome veruješ, izdajnik redovno promaši i širi zloćudne vesti bez ikakvog osnova, ali nije bitno.

Po tebi je mana biti proruski orjentisan?
A kako da budem orjentisan? Za očite zlikovce-fašiste? Ili kao i većina stanovnika ukrajne, da budem "nepristrasan" (autista, sebičnjak, ...) pojedinac, pa da mi majdanom spoljni zlikovci dovedu zveri na vlast i izazovu krvavi rat? Za ovaj rat nisu krivi nacionalisti, koji vole svoj narod, već rasisti koji mrze tuđ narod (ukri proruse). A rasiste podstiče, baš ta gomila "nepristrasnih", koji gledaju "svoja posla", a ispred nosa im vitlaju ludaci i čine sve veće i veće ludosti. Vrlo teško će takva "nepristrasnost" biti naplaćena, jer ludilu dok se ne stane za vrat, ono kosi naročito te "nepristrasne".

"Nepristrasnost" je tipična moda i kao i svaka moda predstavlja običan šund. A šire je oni što upravljaju narodima pravljenjem raznih majdana, jer "nepristrasnost" teži da blokira ljude u otporu zlu. Jer "nepristrasnost" PODJEDNAKO TRETIRA i dobro i zlo! A (bez mode), treba biti ZA dobro, a PROTIV zla, inače te zlo proguta čim ojača.

Ništa lično naravno.
dozorni ::
Ukrajinci maksimalno koriste medijsku osudu bombardovanja u Mauripolju... Ako NAF krene da bombarduje opet Mauripolj, opet krece medijska hajka ovaj put za red velicine jaca...

Bogu Hvala, kad Rusima bude trebao Marijupolj, uzeće ga. Ne zanimaju njih medijske hajke i druge zapadnjačke pokvarenosti. Čak će sa više "slasti" da krenu.



offline
  • Pridružio: 17 Dec 2014
  • Poruke: 25

Zakarpatje, ,ne Zaporozje sumnjam da Zaporozaca ima u ATO

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2014
  • Poruke: 837

U Chersonu se broj poginulih popeo na 6.

U Kiewu 500 Vojnika protestira protiv Porosenka. Traži njegovu smjenu.

Nepotvrđena vješt da su u Luganskoj Regiji neki Aydarovci nestali. Jednostavno kad je došla smjena nisu bili tu. To nije bilo na borbenoj liniji, piše dijalog.ua znaci istina je.

offline
  • Pridružio: 03 Maj 2014
  • Poruke: 103

У Дебаљцевском котлу са дешавају предаје АПУ и прелазак на страну НОС. Вероватно да нису у питању неке веће војне јединице.
У Красном Пахаре један део војника се побунио против укро-фанатика, и започео борбу са њима. Тада су се појавиле снаге НОС па су се заједно обрачунали са фанатицима, и наставили даље заједничким снагама да чисте округ Мироновскиј.

warfiles.ru/show-78833-soldaty-vsu-massovo-.....kotel.html

offline
  • Pridružio: 29 Jan 2015
  • Poruke: 1

BasCelik ::voja64 ::O ovome je već spominjano ali ja nisam video snimak..
Погледајте како заробљени украјински официри једу - сопствене еполете


Tipična "dobrovoljačka" stoka, koja u građanskom ratu ispliva na površinu. Nagledali smo se i mi sličnih dobrovoljačkih "junaka", nekih priučenih automehaničara i sitnih kriminalaca, koju su preko noći postali generali i jurišnici, a jedino što su znali jeste da idu po pozadini i kolju i zlostavljaju zarobljenike.

Mislim da sam gledao intervju ovoga "Kivija", pri čemu je gospodin jurišnik bio trešten pijan.

Rat ne dobijaju pijani sadisti u uniformi, već organizovana, disciplinovana i obučena vojska, koja tačno zna šta radi. A takva vojska je u leto prošle godine i razbila ukrajinsku tzv. ATO. Mislim, naravno, na Rusku vojsku.

U trenutku kada je ovim vajnim pijanim "dobrovoljcima" gorelo pod dupetom (a la Kivi, Motorola i slično), Rusi su neprimetno ušli, razbili i zaokružili Ukr. snage, slomili njihovu ofanzivu i odbacili ih na položaje na kojima su oni sad... I onda sve ponovo prepustili, ovakvim pametnjakovićima da se slikaju pred kamerama.


Somali je samo u jednom tenkovskom napadu imao 10 mrtvih i 15 ranjenih.Mjesecima su se tukli na aerodromu Somali ,Sparta i Vostok bataljon,i sad se nadje neki mamlaz da priča kako su se oni tamo samo slikali.Imaju na fejsbuju slike nekih od poginulih boraca,tu je Yalta dobrovoljac sa Krima,običan čovjek,pekar,došao u Donjeck i dao život iz čistog ideala,neki momak iz ruskog Specnaza i mnogi drugi.
Stavljanje mehaničara u isti koš sa sitnim kriminalcima je takođe sramno.
BašKalaj,kad budeš skinuo neprijateljskog pukovnika s tenka javi se.

Hvala svima na aktuelnim informacijama,pratim vijesti iz Novorusije sa velikom pažnjom.

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2010
  • Poruke: 152

Interesantan tekst.

defencetalk.com/ukrainian-forces-face-.....-us-62350/

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&v=GJxHA8bQASg&x-yt-ts=1422579428
Још лепих новости из Доњецка

offline
  • Pridružio: 10 Sep 2008
  • Poruke: 198

aljosa7 ::Невјероватно ми је да проРуси нису послали диверзанте да дигну цесту,која води до Дељбацева, у ваздух на пар мјеста да би онемогућили транспорт ка јединицама у окружењу.Шта бих ја радио,неко моје лаичко размишљање.Уништио бих цесту на неколико мјеста,и држао ту путну комуникацију на нишану,тако да се онемогући доток муниције,а прије свега хране у окружење.И онда бих чекао.Прво што би им нестало је храна и након неког времена Украјинци би се предали.Замислите 7500 војника нека сваки од њих дневно поједе килу хране 7,5 тона хране дневно.Не бих срљао у нападе на окружење и ризиковао бесмислене губитке у овом још бесмисленијем рату,чекао бих да се предају са свом техником.
Терен на коме се изводе борбена дејства је раван ко тепсија. Да минираш пут и направиш кратер од десет метара не значи ти ништа јер може без икаквих проблема да се заобиђе и настави даље. Има смисла минирати неке мостове и надвожњаке на том путу уколико таквих има али то сигурно знају и Украјинци па их добро чувају.

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136



Дали је ово граната од М1 Абрамс? http://rusvesna.su/news/1422802806

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1255 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 7 sakrivenih i 1205 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Petar, AC-DC, ajo baba, aleksandarbl, Atomski čoban, Bobrock1, dekan.m, Dimitrise93, Djokislav, Djokkinen, doktor123, DonRumataEstorski, Dorcolac, FileFinder, flash12, frenki1986, Insan, kjkszpj, krkalon, Kubovac, kunktator, Lieutenant, ljubacv, Mercury, Mi lao shu, Milometer, nemkea71, novator, opt1, panzerwaffe, pein, pristinski korpus, procesor, savaskytec, slonic_tonic, Srle993, suton, Trpe Grozni, Tvrtko I, virked, VJ, voja64