Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2135

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17738


http://www.vecernji.hr/svijet/u-mariupolju-se-prot.....aca-987794



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 07 Nov 2007
  • Poruke: 8384
  • Gde živiš: Ravni Banat

Је л' има нешто о животу цивила у позадини ЛНР и ДНР? Како се "крпе" пензионери од првог до првог? Шта ради, а шта не ради?



offline
  • ikan 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 03 Feb 2013
  • Poruke: 2761

Zorge ::Је л' има нешто о животу цивила у позадини ЛНР и ДНР? Како се "крпе" пензионери од првог до првог? Шта ради, а шта не ради?

I dodao bi, pošto rudnici rade, šta rade sa ugljem koji iskopaju?
Ajd da su razdelili narodu da se greje, toplanama... ali to su ogromne količine. Železnica sa Rusijom je u prekidu, ne može na tu stranu.
Valjda i termoelektrane drži hunta. A struje po gradovima ima, gde mreža nije pokidana. Jedino ako njima daju ugalj, a ovi vraćaju u struji, ili tako nešto. Zna li neko nešto o tome?

offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25671
  • Gde živiš: I ja se pitam...

dobri covek ::Ovde
http://ivanoctober.livejournal.com/903638.html
moze se naci misljenje da bi, zavrsavanjem borbi u kotlu, cija linija iznosi oko 25% ukupne duzine zapadnog dela fronta koji drzi narodna armija, snage oko cetiri brigade narodne vojske bile slobodne da se upute na druge pravce...

A ima i simpaticna reklama za "kotlove svih vrsta i velicina, uz popust"



..И по наруџбини (на заказ). Very Happy Ратни хумор. Развијена књижевна дисциплина код Руса.

Иначе, Запад нуди Русима ''Нови Дејтон''. Доказ да не одступају од провидних шаблона.

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4924
  • Gde živiš: Novi Sad

Требали су Руси ући у Тбилиси кад су имали прилику Smile

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2335840&2335840

п.с. Рогозин га назвао идиотом Mr. Green


offline
  • Pridružio: 10 Jan 2012
  • Poruke: 1700
  • Gde živiš: U koloniji po imenu Republika Srbija

УКРАЈИНА: Дирљиви опроштај српског снајперисте Декија од страдалог руског саборца
Српски снајпериста и одликовани херој Новорусије Дејан Берић написао је вечерас дирљиви статус на Фејсбуку о погибији свог саборца снајперисте Добермана.

Берић је написао да је Доберман био један о тројице преживелих бораца прве интернационалне бригаде у којој се овај Србин првобитно борио и додао:

– Добер или Доберман је херој прави. Од двадесет деветог сам чекао потврду надајући се да је грешка, али није . Доберман је погинуо као прави снајпериста извиђач. После погибије скоро свих чланова прве интер бригаде, нас пар што смо остали били смо прикључени посебној групи за напад на Мариновку и прављење коридора за рањење и помоћ која сада редовно стиже из Русије. Од тих момака остали смо само нас тројица Доберман, Бревно и ја. Бревно, наш командир, је претрпео тешко рањавање и од септембра је ван строја, али је барем жив.

Доберман је био у рату од самог почетка. Прави борац, никад није остављао своје борце, увек се како и приличи задњи извлачио. Имао је своју фирму пре рата, могао је лагано да оде за Русију и тамо настави посао јер је робу и пласирао у Русију. Али је узео пушку и бранио своју земљу и народ од фашиста. Био је одличан ученик, а после и одличан друг, пријатељ, брат. Почивај у миру друже мој – написао је Берић на Фејсбуку.

(Правда.рс)

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Banja Luka



Дакле, уцјене се настављају. Рјешење о достављању наоружања Украјини зависи од исхода преговора. Не знам како остатак форумаша гледа на преговоре... Ево неко моје виђење. Ја се само надам да је руска администрација свјесна лицемјерности "западних партнера" и да након свега што се догодило и безброј жртава неће оставити овај народ на цједилу, да не кажем, да га неће издати. Преговори су били потписивани и раније па се ништа није догодило. Све тако подсјећа на оно што се дешавало код нас и здрав разум ми говори да би Руси требали бити свјесни тога али опет, политика је ку*ва и никад не знаш шта се иза брда ваља. Овакви потези гдје Русија у име ополченаца одлучује могу довести до проблема са локалним командантима и слично. Већ постоји проблем са различитим идеолошким ставовима и дјеловањем у армији Новорусије а ово би само довело до безвлашћа и све изграђене командне структуре би нестале.. Шта НовоРусе чека након примирја? Дејтон и уједињене нације? Аутономија гдје већа и јача страна константно притиска и угњетава мању? Нови хашки трибунал са политичким пресудама? Не знам не знам.. тотално сам скептичан према овоме али живим у нади да већи умови одлучују и да знају шта раде за најбоље интересе свог народа.

offline
  • Pridružio: 19 Jun 2014
  • Poruke: 1401

Samo poredjenje Putina sa Milosevicem se moze protumaciti i kao pretnja ratom. Svi znamo kako je na kraju prosao Milosevic, popustao svim zahtevima da bi na kraju bombardovali Srbiju.

Danas Dejton, sutra Kosovo...

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1096

Blumberg piše da nikakav napredak u Moskvi nije postignut, s obzirom da Ameri to pišu ja im verujem, njima nije u interesu mir.
Očigledno nisu prihvatili Putinove uslove tj., Merkelica i Frenči su možda i pristali ali zna se ko je Gazda..
http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-02-06/.....fter-talks
Citat:(Bloomberg) -- European and Russian leaders failed on Saturday to reach an agreement on ending the carnage in Ukraine in more than five hours of talks as U.S. officials debated new steps to pressure Russia, including military deployments in countries like Poland and the Baltic states.
The talks, held by Russian President Vladimir Putin, German Chancellor Angela Merkel and French President Francois Hollande, took place at the Kremlin in a high-stakes effort to stave off a deeper confrontation between Russia and the West over Ukraine. Little of substance emerged and Merkel and Hollande left Moscow, although talks are to continue by phone on Sunday. The German leader will address the Munich Security Conference at 10:30 a.m. Ukrainian President Petro Poroshenko, who’s attending the meeting, told reporters he won’t meet Russian Foreign Minister Sergei Lavrov who’s also in Munich.
“There’s been no breakthrough; Ukraine can’t meet Putin’s demands,” Joerg Forbrig, a senior program director at the German Marshall Fund in Berlin, said by phone. “Military aid for Ukraine is becoming more likely after the failure of these talks and the likelihood that the rebels will now go on the offensive.”

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2011
  • Poruke: 483

Naši prodaju naoružanje...pretpostavljam po direktivi NATO kancelarije u MOD.
Kakve su šanse da nešto od ovoga završi u Ukrajini, na strani UKR?

http://www.mod.gov.rs/sadrzaj.php?id_sadrzaja=7762

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1226 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 10 sakrivenih i 1168 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, amstel, Apok, Areal84, armor, babaroga, bokisha253, Brana01, BraneS, CheefCoach, Dannyboy, darionis, DPera, DragoslavS, elenemste, goxin, havoc995, HogarStrashni, ILGromovnik, Istman, jukeboxer, Karla, Luka Blažević, MB120mm, moldway, Ne doznajem se u oružje, Nemanja.M, NoOneEver Dreams, Oscar, ozzy, pein, raptorsi, rasok, repac, royst33, Sale.S, sombrero, Srle993, Tvrtko I, vathra, Vlad000, Vlada1389, Webb, wizzardone, zdrebac, žeks62, 79693, 223223