Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2163

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 22 Feb 2011
  • Poruke: 1748

Off
Da pomognem. Bojni i Bojevi nisu sinonimi, i u pitanju su dve potpuno razlicite reci razlicitog etimoloskog porekla i razlicitog znacenja. Bojni (Bojni vojvoda( zakon o ustrojstvu vojske) Bojni brod, bojni otrovi itd... je sinonim za vojni i u sklopu nabrojanih pojmova ima indenticno znacenje. Suprotno znacenje bi bio "civilni, gradjanski...".Nije greska reci da su Misic, Putnik i Bojovic bili vojne vojvode, mada je tacan naziv koji se tada po terminologiji koristio bio "bojne vojvode". rec potice od reci "BOJ". Istovremeno se koristi termin " Vojna krajina" ali nije greska reci ni "bojna krajina" jel te reci imaju isto znacenje ali razlicit koren iz koga su nastale. Sa druge strane, rec Bojeva ( bojeva glava, bojeva municija, bojevo punjenje itd) ima potpuno drugo znacenje, i ne moze se reci "bojna glava" jer bi suprotno bilo "civilna glava". Sa druge strane, tacan termin je "bojeva glava" a suprotno bojevoj glavi je "manevarska, ili vezbovna glava,mina,municija...". Analogno recenom suprotno "bojnom brodu" nije "manevaraki, vezbovni brod" vec "civilni brod". Ko ne veruje, dobije autenticno tumacenje MS, mada mislim da je i ovako dovoljno jasno argumentovano.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Jul 2014
  • Poruke: 306

vranjanac29 ::
Postovanje
U slucaju Nemacke znamo kako se je ishod zavrsio, a sto se tice Izraela da im ameri nisu uskocili u pomoc isti bi im ishod bio kao i Nemcima. Kada krenu oficiri da ginu u ratovima a narocito u savremenom nacinu vodjenje bitaka veruj mi toj vojsci vise nema spasa a narocito kada krenu generali da ostavlju kosti po satorima i zaklonima.


Krivo,to je samo iskaz kako časnici imaju muda i vode svoje vojnike u boj a ne stoje u zaklonu,samim time dižući moral svojim podčinjenima. U jednoj oslobodilačkoj akciji koju bolje da ne spominjem ovdje,koja je trajala razmjerno kratko,petina poginulih i ranjenih su bili časnici.



offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

Командоси ДНР у центру Дебаљцева, убијен заменик команданта снага кијевског режима
ОДБИЈЕНИ СВИ ПОКУШАЈИ УКРАЈИНАЦА ДА СЕ ТЕНКОВСКИМ КЛИНОВИМА ПРОБИЈУ ИЗ ОКРУЖЕЊА
Снаге ДНР преузеле контролу и над Новогеоргијевком - „котао” коначно потпуно затворен
Други човек у војном врху ДНР Едуард БАСУРИН: У „дебаљцевском котлу” се тренутно налази 5-6 хиљада украјинских војника, плус неутврђен број рањеника
Украјинци тврде да су у данашњим борбама учествовала и четири „непријатељска” јуришна авиона

КОМАНДОСИ армије Доњецке Републике утврдили су се на неким позицијама у самом центру Дебаљцева у који су ушли под борбом.

Познати украјински ратни извештач Андреј Цаплиенко, који се налази у самом граду, послао је својој редакцији овакав извештај: „Дебаљцево. Безмало котао. Безмало, мада још није све изгубљено. Устаници су почели да котао затварају још јуче. Наши извиђачи су у Новогеоргијевки уочили непријатељску диверзантско-извиђачку групу која се расподелила на њеној периферији. Наши признају да непријатељ делује професионално. Ушли су у Новогеоргијевку по правој помрчини јер је ноћ била без месечине. Ујутру су им се прикључили тенкови”.

Убрзо потом, Цаплиенко је послао допуну извештаја: „Логвиново више није наше. Новогеоргијевка је у нашим рукама, али у опасности. Чим изгубимо Новогеоргијевку – котао ће се затворити”.

Трећи Цаплиенков извештај садржи и ово: „Јутрос су непријатељски командоси били чак у приземљу дебаљцевског железничког депоа. А то је град! То је толико близу нашим позицијама да се ни артиљерија не може користити”.

Руски електронски медији јављају из Дебаљцева да је „котао” коначно „херметички затворен”, да Украјинци пружају „очајнички отпор и покушавају да се пробију из окружења. Такође: да сви ти покушаји немају успеха и да се све већи број предаје.

Медији у Донбасу су у некој врсти еуфорије. На једном од сајтова појавила се и ова порука Украјинцима: „Ви сте са оружјем дошли у нашу земљу. Немојте се љутити кад наше самохотке, тенкови и вишецевни ракетни бацачи буду прилазили најпре Кијеву, а затим и Лавову. Сами сте то тражили!”

Командир чете извиђача-специјалаца ДНР, чије је кодирано име „Ољхон”, рекао је вечерас телевизији „Русија-1”, да су његови борци у борби за Логвиново убили двојицу украјинских пуковника. Притом је нагласио да је један од њих заменик команданта свих украјинских снага које учествују у такозваној „антитерористичкој операцији”.

Други човек у војном врху ДНР, Едуард Басурин, изјавио је да су Украјинци покушали да „оклопним клиновима” пробију обруч код Угљегорска и насеља Лозовоје. Према његовим речима, оба покушаја су одбијена.

Басурин је истовремено прецизирао да се у „дебаљцевском котлу” тренутно налази 5-6 хиљада украјинских војника, плус неутврђен број рањеника.

Басурин је изјавио да су украјинске снаге покушале да под окриљем ноћи уђу у Чернухино, али да су и ту биле враћене на почетну позицију.

Он је указао да се најжешће борбе ноћас воде на истоку Дебаљцева.

Додао је да су Украјинци током дана изгубили пет тенкова.

Сами Украјинци су, иначе, и данас тврдили да противник у борбама користи војну авијацију. Објавили су да су четири јуришна авиона тукла њихов утврђени положај на периферији Дебаљцева. Наводно је то био већ други налет у току дана.
http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/komandos.....kog-rezima

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Poznajete li ovog gospodina ?

offline
  • Pridružio: 20 Okt 2014
  • Poruke: 38

Zasto imam utisak de ce Putin jos jednom da spase Ukre primirjem?

offline
  • Pridružio: 15 Sep 2009
  • Poruke: 392

offline
  • Pridružio: 26 Apr 2014
  • Poruke: 2136

https://www.youtube.com/watch?v=z1Vc4JKt5vg
У Кијеву није досадно. Једни маскирани пале гуме, а други маскирани им недају.
После тога први маскирани, туку друге маскиране...

offline
  • aca018 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 12 Nov 2014
  • Poruke: 24

voicesevas.ru/maps/9701-karta-boevyh-deystv.....vorus.html

jedna karta koja nije prikayivana na ovom forumu

offline
  • Cigi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 05 Jan 2011
  • Poruke: 2830
  • Gde živiš: Novo mesto

Bojna glava je slovenski jezik. Idea

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2007
  • Poruke: 8384
  • Gde živiš: Ravni Banat

Ако се настави са дискусијом "бојна-бојева", бићу принуђен да дискутантима дам "главу".

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1246 korisnika na forumu :: 48 registrovanih, 9 sakrivenih i 1189 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Andrija357, cavatina, cifra, darkojbn, Denaya, doktor1964, DonRumataEstorski, dragoljub11987, FOX, Georgius, goxin, havoc995, ikan, Istman, ivica976, jackreacher011011, JOntra, Karla, ksyyaj, M1los, mercedesamg, mikrimaus, milenko crazy north, Mixelotti, nemkea71, nenad81, nextyamb, opt1, pein, Petarvu, Raso75, robert1979, rodoljub, royst33, sasa76, Sirius, solic, stalja, Steeeefan, theNedjeljko, Tvrtko I, wizzardone, yrraf, YugoSlav, zziko, 1107