Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2237

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 07 Dec 2012
  • Poruke: 598
  • Gde živiš: Nis

Narodni poslanik Viktor Baloha predlaze Porosenku da preda Debaljcevo. Kaze, time bi hiljade zivota bile sacuvane, a Kremlj ne bi mogao da im nametne odgovornost za prekid primirja...
http://korrespondent.net/ukraine/3480031-baloha-pr.....debaltsevo



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

orao_1 ::Pozdrav! jeli vam poznato da jeUkraina i ostale drzave izisle iz SSSR-a imale vanjski dug
nula dolara .Sva potrazivanja po vanjskim kreditima je preuzela Ruska Federacija. Ruskoj federaciji je ostao nuklearni arsenal.Ukraina je imala povlastene cijene energenata, povlasteni partner Ruske Federacije za izvoz svoih industrijskih i poljoprivrednih proizvoda.Sad bi joj EU trebala te povlastice kompenzirati.Mozda. U nadi je spas.
Koliko znam i Srbija vraca neke dvanjske kredite od Kosmeta.
Znaci Ukraina je sigurno imala razlog da prekine sa saradnjom?
E sad da cujem komentare:)


Ali preuzela i potraživanja. Samo je Kuba bila dužna preko 35 milijardu USD. Sjeverna Koreja čini mi se preko 10 milijardi. Dugačak je spisak.
Ali je dosta toga otpisano.
I onda pišu SSSR propao ekonomski. Pa dug ex-yu republika je sada prevazišao dug kompletnog SSSR-a. Ako se uzme u obzir vrijednost dolara sada i 1989. godine.
I ovo pokazuje koliko je Rusija žilava i sposobna.



offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 25611
  • Gde živiš: I ja se pitam...

sezan ::Sirius ::Lucije Kvint ::http://www.pravda.rs/2015/02/16/ukrajinu-u-celovitim-granicama-ne-bi-sapasao-ni-putin/
::Možemo li mi spasiti Ukrajinu u njenim sadašnjim granicama? Čak ni Putin nije za to sposoban. Ni on nije Gospod Bog. I Bogu je teško da spreči ludaka da napravi dar-mar u duševnoj bolnici, pogotovo ako su čuvari bolnice takođe ludaci.


Стигло пре пет минута у моје сандуче...Видећемо да ли је тачно, или је рекла-казала. Wink

Citat: Pakao i ad Debeljceva je nemoguće opisati .....Takvo uništenje nije zabelezeno u poslednjih 200 god...bilo ih je preko 11500 u okruženju...zarobljenih nema do sad prebrojano na LADNO preko 6500 !!!!!!!! Inf 1000% tačna !!! ....

Faktički totalni krah UK vojske


Odakle ova informacija'?
Jel moguće? Stravično... Confused


Не бих се разметао изворима информација, али знаш да не пишем напамет и да не стајем на трулу даску. Информација је из украјинских извора. Колико је то валидно? До сада се показало да је општи правац информација тачан, а да су оне најфрапантније вести приближно тачне..Wink

offline
  • Pridružio: 12 Feb 2015
  • Poruke: 63

alexey ::

Заиста ми се не улази у полемику с тобом овдје јер је очигледно да је твоје мишљење необјективно и засновано на повлачењу неких паралела тамо гдје апсолутно нема основе да се оне повлаче. Поредити Србију и Русију је у најмању руку пресмијешно, да не употријебим неку грубљу ријеч. Неки људи овдје као да заборављају да је НАТО дошао пред врата једне велике земље која је успут и нуклеарна сила и да се не бори са малим вјештачким државицама и босоногим афричким племенима са аутоматима. И један савјет за оне који изједначују Русију и НАТО те Украјину ту приказују као неку жртву тобоже борбе великих сила. То је просто безобразно. Ово се не одиграва у Мексику, ово се одиграва у Украјини. Шта би било да је неко напао на Американце у Мексику или било гдје друго у свијету? "Ми морамо заштити наше грађане бла бла". Украјина, тј. садашња украјинска власт је издајничка и полтронска, доведена ту са једним циљем а врло добро знамо и од стране кога да изазове нереде и уништи земљу.
Ја се осјећам глупо јер понављам чињенице које су хиљаду пута поновљене на форуму па се онда питам како се онда осјећају они који неће да их прочитају и схвате.

Немој се трудити да реплицираш јер одговор нећу ни прочитати а засигурно нећу одговорити. Извињавам се и другим учесницима на теми који су овдје да прате информације за које се иначе трудим да их постујем те их такође позивам да игноришу постове Трифка, hawkeye и осталих тролова.


Kao prvo da bi shvatio o cemu govorim, morao bi da znas ko je Trifko Grabez i onda bi ti moji stavovi bili mnogo, mnogo razumljiviji. Ovako zaista nema svrhe da repliciramo, pogotovo sto si moje postove razumeo kao prozapadne. Nekako moj username ne ide uz prozapadnu politiku. Ako ne znas ko je Trifko Grabez ne bi trebao da se upustas u polemiku o geostrategiji. Ponovicu ti jos jednom. Ovo nije rat Ukrajine i prorusa, vec SAD i Rusije. Rusija je napadnuta, trpi udarce van linije fronta, ako to necemo da priznamo onda forum nema svrhu. Vreme radi za Rusiju i nikako za SAD, zato Rusija treba da pokusa da ga dobije. Valjda ti je ovim jezikom razumljivo

offline
  • nemam
  • Pridružio: 30 Nov 2011
  • Poruke: 657

Jedan od sudionika masakra u Odesi umro u bolnici u Švicarskoj...

http://www.048.ua/news/741004

A i onaj dole na slici, Kozak, izgleda da je otegnuo papke kod Mariupolja... Dva manje...

A što se tiče ove rasprave o razlozima rata u ukrajini, držim da sam naslov teme govori sve. Ne vjerujem da je bilo planova za organizirani genocid nad Rusima no, što ne znači da ih ne bi bilo s namjerom da se Rusiju uvuče u rat ukoliko bi ona ostala previše pasivna promatrajući smjenu vlasti u Ukrajini a što se nikako nije moglo dogoditi bar zbog Krima. Za Ruse je najvažnije bilo sačuvati Krim pa tek onda, ako je moguće, i Ukrajinu. Kao i svaka zemlja na svijetu Rusija ima pravo štititi svoje nacionalne interese unutar i van svojih granica. Rusiji treba mir da se razvija, a to nije imala zadnjih 500 godina valjda. Amerika se, za razliku od njih, razvija jedino (ili bar najviše) u ratu a izazvati rat na granicama svog najvećeg neprijatelja, iliti najveće prepreke prema aposlutnoj dominaciji u svijetu, zarađivati na njemu, i gledati kako ti se protivnik iscrpljuje, vrijedno je "divljenja" - u onom smislu da se zaista radi o supersili koja je u stanju projicirati svoju moć hiljadama kilometara daleko od svojih granica. I na koju god stranu se okrenu, uvijek nađu "saveznike". Za razliku od Rusije...

Trenutno, Rusija se brani, a koliko uspješno, pokazat će vrijeme. Jer svi ovi porazi Ukrajinaca, od Ilovajska do Debaljceva, samo su pirova pobjeda Novorusa/Rusa iz više razloga a dva najvažnija su:

1. Iscrpljuju se materijalno i što se tiče ljudstva (druga strana zaista ima puno veći mobilizacijski potencijal) i
2. Što je više prolivene krvi to je više goriva za anti-rusku histeriju kako u Ukrajini tako i u Svijetu.

Vjerujem samo da će se u Evropi nastaviti promjene (Grčka, Španjolska, Portugal, Mađarska) dok se ne dostigne jedna kritična masa političara i ne razvije svijest u narodima da stanje permanentnog sukoba sa Rusima nije u interesu ni jedne strane u Evropi već samo gazdama s druge strane Atlantika (i nekim s ove strane velike bare). No, to će biti jedan dugotrajan i bolan proces s (za sada još) neizvjesnim ishodom jer "sile zla" koje to pokušavaju spriječiti, još uvijek su vrlo, vrlo jake.

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

hawkeye ::Tacno je da ima desnicara, fasista, idiota i ljudskog sljama u Ukrajini. Tacno je da su zbog nemoci drzave dobili prostor koji ne smeju imati. Tacno je da su pocinili zlocine izmedju ostalog i taj u Odesi. I zbog toga treba da stradaju, da odleze najstroze kazne u zatvoru jer im je jedino tamo mesto.

Mi smo bar imali takva iskustva ovde, kada takvi dobiju slobodu kakvu u normalnom okolnostima nemaju desavaju se najgore moguce stvari. Ali ukrajinsko drustvo nikako nije fasisticko, niti su zlocini opsta stvar.
Niti postoji bilo kakav organizovani teror nad ruskim stanovnistvom, bilo gde na teritoriji Ukrajine.

Ovo nije borba dva naroda, borba za prava ili jezik, ovo je borba za sferu uticaja.


Andrej Parubij, deklarisani nacista je bio drugi covek u Savetu za nacionalnu bezbednost Ukrajine ( do avgusta mislim). Deklarisani nacista je sef policije u Kijevu.
Za snajpere na Majdanu niko nije procesuiran ( osim par pripadnika Berkuta koje su uhvatili).
Za Odesu niko nije procesuiran, evo video sam jucer da su Mikulu ( jednog od organizatora) koji je pucao na ljude u zgradi uhapsili u Svajcarskoj i da ga hoce deportovati. A on je prvo zvao gubernatora Odeske oblasti koji tamo ima firmu.

Niko ovde ne tvrdi da su vecina Ukrajinaca nacisti, ali su doticni preuzeli vlast i poluge moci i sile. Verujem da ovde na forumu vecina dobro razume da je ideologija samo orudje da se pokrenu mase.
I na tvoje iznenadjenje i Harkov i Odesa i Mariopolj su se pobunili i to masovno, ali su ih razbili za uvezenim odredima pravoseka i SBU je pohapsila sve koji su bili i malo sumnjivi. Bili su odlicno organizovani za razliku od pro-ruskog stanovnistva.
Spominjao si Slavjansk i kako su sada zadovoljni. Malo sutra. Ljudi nestaju, stotine, kao i u Harkovu...


offline
  • Pridružio: 05 Jul 2014
  • Poruke: 139

Sirius ::sezan ::Sirius ::Lucije Kvint ::http://www.pravda.rs/2015/02/16/ukrajinu-u-celovitim-granicama-ne-bi-sapasao-ni-putin/
::Možemo li mi spasiti Ukrajinu u njenim sadašnjim granicama? Čak ni Putin nije za to sposoban. Ni on nije Gospod Bog. I Bogu je teško da spreči ludaka da napravi dar-mar u duševnoj bolnici, pogotovo ako su čuvari bolnice takođe ludaci.


Стигло пре пет минута у моје сандуче...Видећемо да ли је тачно, или је рекла-казала. Wink

Citat: Pakao i ad Debeljceva je nemoguće opisati .....Takvo uništenje nije zabelezeno u poslednjih 200 god...bilo ih je preko 11500 u okruženju...zarobljenih nema do sad prebrojano na LADNO preko 6500 !!!!!!!! Inf 1000% tačna !!! ....

Faktički totalni krah UK vojske


Odakle ova informacija'?
Jel moguće? Stravično... Confused


Не бих се разметао изворима информација, али знаш да не пишем напамет и да не стајем на трулу даску. Информација је из украјинских извора. Колико је то валидно? До сада се показало да је општи правац информација тачан, а да су оне најфрапантније вести приближно тачне..Wink


Da je samo pola od ovog tačno, ukrajinska armija više ne postoji

offline
  • Pridružio: 18 Mar 2011
  • Poruke: 15

Ево мале информације:

Главни фронт је око 452 км дугачак. Један део чине реке Северски Доњец (ЛНР) и Каљмиус (ДНР).
Фронт око котла је око 74 км.
(по подацима militarymaps.info)

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Sirius ::sezan ::Sirius ::Lucije Kvint ::http://www.pravda.rs/2015/02/16/ukrajinu-u-celovitim-granicama-ne-bi-sapasao-ni-putin/
::Možemo li mi spasiti Ukrajinu u njenim sadašnjim granicama? Čak ni Putin nije za to sposoban. Ni on nije Gospod Bog. I Bogu je teško da spreči ludaka da napravi dar-mar u duševnoj bolnici, pogotovo ako su čuvari bolnice takođe ludaci.


Стигло пре пет минута у моје сандуче...Видећемо да ли је тачно, или је рекла-казала. Wink

Citat: Pakao i ad Debeljceva je nemoguće opisati .....Takvo uništenje nije zabelezeno u poslednjih 200 god...bilo ih je preko 11500 u okruženju...zarobljenih nema do sad prebrojano na LADNO preko 6500 !!!!!!!! Inf 1000% tačna !!! ....

Faktički totalni krah UK vojske


Odakle ova informacija'?
Jel moguće? Stravično... Confused


Не бих се разметао изворима информација, али знаш да не пишем напамет и да не стајем на трулу даску. Информација је из украјинских извора. Колико је то валидно? До сада се показало да је општи правац информација тачан, а да су оне најфрапантније вести приближно тачне..Wink

Moja greška,nisam video rečenicu "stiglo mi u sanduče..."
Da sam video ne bih ni pitao..brzopletost je moj najveći naprijatelj (jedan od)... Bebee Dol

offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Taksi do Kieva..
Volim ruski humor.... Laughing

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1430 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 9 sakrivenih i 1387 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Ageofloneliness, Arahne, babaroga, bagor10, bigfoot, Dannyboy, debeli, Dimitrise93, draganca, Georgius, ILGromovnik, JOntra, kovinacc, lord sir giga, LUDI, M1los, Marko Marković, Mi lao shu, Mixelotti, nikola990, oganj123, raptorsi, robert1979, ruma, S2M, Shinobi, shone34, Skywhaler, SlaKoj, Trpe Grozni, Vlada78, zlaya011, zziko