Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2245

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 23 Jan 2015
  • Poruke: 241

Fuma ::+ Tekst
Tačno tako. A i da vežbam "spojlerisanje"...

Rusija se još od majdanskog ludila spremila da uleti i pokaže gde je njeno. Odlučili su se na pametniji korak, po mom dubokom ubeđenju. Umesto toga, osnovali su (podržali) malenu predstražu, koja uključuje najsvesnije Ruse iz Ukrajne i koja se širi. Drugo, sada svi znaju dokle ide kretenizam ukropstva, svi su ga prebolno osetili na svojoj koži, a to znači i osetili bezdušnost NATO vampira. Ukratko stanje u ukro privremenom delu, ni malo nije sjajno. Gomile pijanih budala koje sprovode ukropstvo po ulicama, samo privremeno sprečavaju opasan bunt. Ako u narednim mesecima NATO i ostane u ostatku Ukrajne, to je samo privremeno, do prve prilike. Zaduženi do neba, više neće maštati o vozovima punim para sa zapada, da im se pomogne. Da li će dobiti tenkove, avione? Oće kada bi NATO smeo! A i ako sme, onda će Rusi da ulete i počiste pacove vrlo brzo. Osnovni Ruski plan ostaje na snazi!

Inače ja onima koji kao svoju sliku stavljaju Hitlerove mrtve ludake, ne bih ni odgovarao na proročanstva. Hitler je uspeo da od jake nacije, koja je bila brojna po celoj evropi, napravi nemačku prepunu Turaka i Španaca. Ko su danas Nemci vojno, a koji su bili (posle Rusa) najjača vojna nacija u evropi? Koliko ja znam istoriju, Bizmark je težio da sarađuje sa Rusijom, a koji god Nemac je ljubio englesku-USA, taj ju je sahranjivao. Sad udarom na Rusiju (glupost neopisiva), koliko pameti imaju danas Nemci, ako na taj način sahranjuju EU - njihovu jedinu moć danas? Od njih neće posle svega ovoga biti ni ekonomski džin, slugeranje USA će im se opasno obiti o glave. Samo neka još malo zatežu za USA interese i grana na kojoj sede će pući bez mogućnosti popravke!

Da Bog da završe Novorusi sa ovim štakorima u kotlu sa što manje svojih žrtava i ostvarili su 95% planova za ovu "turu".



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • V. Uzelac
  • Pridružio: 28 Dec 2011
  • Poruke: 664
  • Gde živiš: Bačka Topola

Шта су Украјинци скривила Србима?

Изгледа то што нису признали Косово. Embarassed



offline
  • Pridružio: 29 Jan 2011
  • Poruke: 259

Pose ovih klipova gde se vide ogromne kolicine polupane vojne tehnike, kako ta ukropska vojska pravda tolike vojne zrtve i tu kolicinu polupane tehnike . Na jednom blekpostu sam izbrojao dvadesetak polupanih vozila i orudja. Jedno je sigurno da ce posle ove bitke moc ukro armije biti tragikomicna.
Posle Ilovajska su izgubili moc da izvode ofanzivne akcije , a sada vise nece biti u stanju da vode ni operacije defanzivnog karaktera . Treba cestitati politicarima i generalima koji su uspeli da toliko onesposobe armiju . A ovo sto Bredli preti da ce da posalje avione , znaci da su u kotlu strani placenici doziveli stasan poraz.

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Kijev odbio ponudu o bezbednom koridoru.
Ko će biti kriv ovim mučenicima što se tresu od zime i straha , jedini krivac ovog haosa je takozvana vlada u Kijevu.
Došli su na vlast sa motkama , tako će verovatno i otići .

Jedan video Filipsa

https://www.youtube.com/watch?v=4ylFYsudSiM
Ima dosta video snimaka na kojima se vide sve strahote rata ( ludila ) , neću ih večeras kačiti smučilo mi se .

offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Banja Luka

vranjanac29 ::mikrimaus ::Шта су Украјинци толико скривили Србима? Sad


Тренутно је на бањалучкој АТВ једна емисија гдје се прича о рату у Украјини а спомиње се и како је Антонов довозио оружје у Бихаћ, како су крајишници оборили један украјински хеликоптер са украјинском посадом итд итд.. Нисам баш све похватао али кад окаче снимак емисије на јутјуб окачићу и ја овдје па можемо дискутовати о томе.
На крају свега опет, ја Украјинце као нацију не доживљавам никаквим непријатељима, сматрам да су заведени и искориштени као што сматра и већина форумаша овдје.

Захарченко у Дебаљцеву

offline
  • Pridružio: 19 Jul 2012
  • Poruke: 1097
  • Gde živiš: Banja Luka

Uzelac2106 ::Шта су Украјинци скривила Србима?

Изгледа то што нису признали Косово. Embarassed

Ne znam kako vama dvojici nije jasno da "mi" u Ukropima vidimo NATO i sve zlo što nas je zadesilo u prošlom vijeku a osjećamo ga i sad.
Ako se vama (ili bilo kome) ne sviđa to što se ovde piše ne citajte
Niko ovde više nema živaca privoditi zdravom razumu zaglupljene EUSAD propagandom.

offline
  • Vuk
  • Pridružio: 24 Avg 2014
  • Poruke: 32
  • Gde živiš: Beograd

Trifko Grabez ::Citat:Vojska Ukrajine razmatra mogućnost izvlačenja snaga opkoljenih u Debaljcevu ne samo probijanjem iz obruča, rekao je Vladimir Polevoj, zamenik rukovodioca analitičko-informacionog centra Saveta za bezbednost o odbranu Ukrajine.
Pretpostavljam da ovo znaci priznanje da se razmislja o predaji
16.02. Украинские военные из Дебальцевского котла добровольно сдаются в ...: youtu.be/mJGk0JNyrYY
Касно, док се они одлуче, неће више имати коме шта да нареде
(Већ виђени идиотизам, кад се они који су још живи предају, генералштаб и
оно страшило јацењук ће да им "одобре" ) ;-)

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2013
  • Poruke: 94

Da li ima snimaka sa ukrajinske strane gde se vide neki uspesi ili zarobljenici ?
Da li smo mi ovde indoktrinirani da ova saka ustanika neprekidno unistava jednu ogromnu armiju ili je istina ono sto gledamo?

Bez obzira na razne teorije koje nekad i smesno deluju ja vidim obicne lokalce i istopljene ukrajinske oklope.

offline
  • Pridružio: 30 Avg 2014
  • Poruke: 70

aerodrom ::@Cezar35, Macak i ostali

Vole bih da vidim sta biste napisali da je oko Vas palo jedno 10-ak raketa iz VBR-a (bilo cijeg).
Ovo nije fudbalska utakmica, pa da navijamo za jedne ili druge (iako vecina na ovom Forumu to otvoreno cini, sto mene nesto i ne uzbudjuje). U Ukrajini ginu ljudi u gradjanskom ratu koji je nalik na onaj u SFRJ.

Pogledajte sta se desilo u Republici Srpskoj Krajini pre 20 godina (Vojska RSK, Knindze, Kapetan Dragan & Co.). Situacija je sada gotovo identicna (Givi & Co.) , sa malim izuzetkom - separatisti sada imaju iza ledja Rusiju, koja ih snabdeva svime sto im zafali, hranom, oruzjem, pa i ljudstvom. Separatisti nemaju stratesku dubinu, nemaju rezervu, nemaju taj kapacitet za mobilizaciju koji ima centralna vlast.
Snaznom i koordinisanom ofanzivom na vise frontova ukrajinske snage bi mogle da dovedu do daljeg cepanja teritorije koju kontrolisu separatisti. Da se ne granice sa Rusijom, prica bi bila gotova jos prosle godine. Proverite mape iz 2014-e, pa procenite sami. Slavjansk je najbolji primer. Ura, ura, ura...kad ono Ukri udjose u Slavjansk.
Bez ruske pomoci separatisti bi tesko izdrzali do kraja zime. Hrane i zaliha nemaju odakle da nabave, stanovnistvo pati, infrastruktura i ekonomija celog regiona pretrpele su velika razaranja. U takvoj situaciji podrska lokalnog stanovnistva veoma brzo pada, a narastaju problemi egzistencijalne prirode.

Sledece vazno pitanje je: ako oruzje utihne - ko ce i kako kontrolisati i nadgledati granicu sa Rusijom?


Sto bi rekla Sabina ja sad nista ne razumijem. Prvo si napisao da ce proruse vremenom ukri pregaziti a sad iz ovoga posta izlazi da ipak nece jer im rusi pomazu. Laughing Stvarno ne razumije sta u stvari tvrdis.

offline
  • Pridružio: 07 Nov 2007
  • Poruke: 8384
  • Gde živiš: Ravni Banat

Wrangler ::Niko ovde više nema živaca privoditi zdravom razumu zaglupljene EUSAD propagandom.
Ипак ово није начин дискусије којој тежимо на форуму.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1057 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 9 sakrivenih i 1010 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, amaterSRB, Andrija357, bojankrstc, Bokiboks, bufanje, cavatina, ccoogg123, Centauro, debeli, Dvojac005, FOX, gorican, kubura91, kunktator, ladro, Mi lao shu, mikrimaus, milenko crazy north, Milos ZA, mocnijogurt, moldway, MrNo, nenad81, Nobunaga, ObelixSRB, Parker, pein, pera bager, prle122, Sirius, slonic_tonic, stegonosa, Sumadija34, tubular, Vladko, vladulns, W123