Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2455

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

Intervju sa Leonidom Resetnikovim, generalom, poslednja vojna duznost nacelnik informaciono analiticke uprave SVR, a sada direktor RISI ( Ruskog instituta za strateske studije).

-Kako ce se po vama razvijati situacija u Novorusiji na prolece i leto? Bice nova vojna kampanja?

Avaj, verovatnoca je vrlo visoka. Jos pre godinu dana ideja federalizacije Ukrajine je mogla da prodje. Sada je Kijevu nuzan jedino rat. Samo unitarna drzava. Iz vise razloga. Glavni - u vodjstvu drzave su idejno antiruski ljudi, koji nisu samo podcinjeni Vashingtonu, nego se bukvalno sastoje od tih sila koje se skrivaju iza vlade USA.

-I sto je nuzno toj ozloglasenoj 'svetskoj vladi' ?

Jednostavnije je reci sto im nije nuzno, nije im nuzna federalna Ukrajina, to bi bila lose kontrolisana teritorija. Na njoj nije moguce razmestiti svoje vojne baze, novi esalon PRO. A takvi planovi postoje.
Od Luganska i Harkova krstarece takticke rakete dosezu iza Urala gde se nalaze nase osnovne sile za nuklearno odvracenje. I sa 100% verovatnoscu mogu unistiti nase balisticke rakete, podzemne i mobilne na uzletnoj trajektoriji. Sada to podrucje nije dostupno niti iz Poljske, ni iz Turske, ni iz JI Azije. To je glavni cilj. Stoga, za Donbas će se SAD boriti do poslednjeg Ukrajinca.

-Nas su nadigrali, "ku$%# sin" Janukovic je morao da se evakuise uz pomoc specijalnih snaga, a Vashington je postavio svoje "sinove " ?

- Sa vojno- strateske tacke gledista, naravno, nadigrali su nas. Rusija ima "kompenzaciju" - Krim. Postoji "kompenzacija" - otpor stanovnika jugoistoku Ukrajine. Ali neprijatelj ima ogromnu teritoriju koja je bila deo Sovjetskog Saveza i Ruske Imperije.

-Ako je nasa zemlja pala u svetsku izolaciju zbog Krima, zasto ne poci va-bank na jugoistoku ? Koliko je moguce licemeriti ?

- Va - Bank, po mom misljenju je rano . Potcenjujemo informisanost naseg predsednika, koji zna da se u Evropi odvijaju neki sakriveni procesi. Oni daju nadu da sada mozemo braniti interese drugim metodama i sredstvima.

Sada se tamo vodi rat, ne Ukrajinaca i Rusa, nego rat svetskih sistema. Jedni smatraju da su oni 'Ce Evropa' a drugi Rusija. Uostalom, nasa zemlja - to nije samo teritorija, odvojena velika civilizacija koja je donela svetu svoje stavove o svetskom poretku. Prvo, naravno, Rusko Carstvo kao obrazac istocno-pravoslavne civilizacije. Boljsevici su ga unistili, ali je data na videlo nova civilizacijska ideja. Sada smo blizu trecoj. I u 5-6 godina cemo to videti.
- Kakva ce ona biti?
- Mislim da ce biti dobra simbioza prethodnih. A nasi "zakleti kolege" to prekrasno shvataju. Zbog toga je napad i poceo, sa svih strana.

http://argumenti.ru/toptheme/n481/394395

Samo sam par delova preveo, odlican intervju.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 20 Jan 2015
  • Poruke: 106
  • Gde živiš: Banja Luka

Хајде да се оставимо вођења свјетске геополитике озбиљнијим људима а ми овдје да пратимо шта се догађа у Украјини.
Наиме, имам информацију са терена да је Дремов ополченцима рекао да Новоруси планирају напад послије 9-ог маја, ако Украјинци не нападну до тад.



offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

Uskoro u jedinicama narodne armije... nova sredstva i oprema ukrovermahta

http://bmpd.livejournal.com/1253376.html

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

U ukradini je, kao sto znamo, gradjanski rat, a optuzuje se Ruska federacija. U tu istu federaciju je od pocetka sukoba preslo oko milion ukradinaca. Od njih je oko 70000 vec primilo rusko drzavljanstvo, po raznim osnovama...

http://ria.ru/society/20150317/1052961121.html#ixzz3WhCiMfvr

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2014
  • Poruke: 38

Ranxerox ::Sve je ovo divno i krasno, jedini problem je što USA do te mere daje kintu Neo-Fašistima ...konkretno Jarošu, i na njih se sve više oslanjaju kada je u pitanju započinjanje otvorenog sukoba sa Rusijom, Nisu Ameri glupi ni ludi da šalju svoje da ginu kada ima dovoljno Ukrainaca koji će sa pesmom(Fašističkom na usnama) Poginuti...jako zanimljivu analizu o toj situaciji je dao Ruski ministar za (koliko sam ja shvati nekad za ekonomske odnose sa Ukrajnom) gde taksativno nabraja kako je od nepunih 2000 Neo.Fašista spremnih da uzmu oružije u Ruke, cifra za samo godinu ipo dana narasla na skoro 200.000.Onda O tome kako je jako glupo podcenjivati Ukrajnske oružane postrojbe, kada ima ko će da ih finansira, naročito u svetlu znanja da Kharkovski Institut gde se proizvodi sve manje više od Ukrajnskog oklopa, preko Modernih sistema za navođenje ICBM-ova, uz podršku zapada su dekonzervirali skoro sve rezerve T-80-ki , T60 a Zapad će biti široke ruke kada je u pitanju davanje gotovih sistema na primer, Thermal, NV Sight za Tenkove , razne Senzore i slično, a nemoraju da budu poslednje generacije, dapače, te u tom smislu Ukrajna lako može da veliki deo svojih konzerviranih vojnih resursa stavi u Pogon, i da sakupi Armiju od blizu pola miliona Ljudi, Uz Punu logistiku NATO-a etc....NATO jednog vojnika nebi morao da pošalje , a da izazove ogromnu štetu Rusiji, jer primera radi ukoliko bi te navedene za sada na papiru Ukrajnske oružane snage različitih ideoloških vodilja , Koncentrisale udar na Krim, to je RAT sa Rusijom...Tj.Rusija bi bila u Ratu koji bi je ako ništa drugo koštao jako mnogo para, ali i priličan broj života , naročito bi ginulu civili na Krimu popto Jarošu bi najveća satisfakcija bila da pobije barem 5/10000 Krimskih Rusa....a Ponavljam Sve veme nato nemora da Mrdne te u kontekstu toga ja moram priznati da baš i nerazumem Putina,Ako su Izraelci spremni da ubiju iranskog naučnika koji "Možda" ima znanje i "Možda radi na stvaranju nuklearne bombe" Sa druge strane Putin ima nekolicinu Ukrainaca koji otvoreno traže satiranje Rusije i Ruskog naroda, Molim lepo, čemu služe ti silni GRU.specijalci, i tisuće drugih što unutrašnjih dela(Pandan FBI...što FSB=CIA) I lepo nepobije govnakulturno i bez mnogo pompe,Mislim to su trebali da urade još u leto 2013.godine sa Jatzenukom i Sličnim, pa se majdan ne bi ni desio, ali niko me nemože ubediti da U Ruskoj bezbedonosnoj strukturi postoji problem pravovremenog delovanja, nego kada situacija več uveliko najdirektnije podriva Ruske interese onda se pravi zakasneli plan, doduše Ima tu sreče što su zaista dobri i znaju posao, pa maksimalno uspevaju u tzv "Kontroli Štete" Ali Sve u Svemu....Rat sa Ukrajnom je pravi način za USA da se izbegne Nuklearni rat, a Da se Rusija Destabilizuje maksimalno...i to je ono što je moje lično viđenje Američke Agende kada je u Pitanju Sukob u Ukraini....Amerikanci će drugim rečima sve učiniti da to postane Rat izmedju Ukraine i Rusije.

Slazem se sa vecim dijelom teksta, ali mislim da precjenjujes snagu fasista da njih ima 200.000 davno bi oni pregazili Donbas, pogotovo sto se vecina fasistickih bataljona dosta dobro pokazalo na frontu , blago receno su u Pjeskiju i Avdejevci izasli na kraj sa Republickom gardom DNR.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Dragan Mačak Damljanović ::Bez komentara , čovek je Terminator.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T6c1r5ol7cw

Dobar je, samo ako nije imao antifone u usima sa sigurnoscu tvrdim da ce imati posledice barem u jednom uvetu.

offline
  • Boter 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 31 Avg 2014
  • Poruke: 360

dozorni ::@situacija sa Jacenjukom

Nema tu nista od sukoba, kao sto nije bilo sukoba sa Kolomojskim, kao sto se ovde naveliko ocekivalo.

Amerikanci konsoliduju moc u rukama Porosenka a na sve bitne pozicije dovode svoje ljude. Ako Jacenjuk bude kocio proces, probudice se savest u njegovom umu i skocice sa vrha neke zgrade.

A Jaros, kao najnezgodniji, je dobio mesto savetnika u vojnom vrhu, cime su dobili dalju poslusnost desnog sektora.

EDIT:
@Ranxerox

I meni je taj aspekt cele ove price totalno neverovatan. Ali to samo pokazuje da Rusija nije ono sto mi zamisljamo da jeste vec ne moze da sredi stvari ni u svom komsiluku a kamoli sire. Verujem da ce se mnogi uzjoguniti na ovu izjavu, ali to je realno stanje stvari.


Фино каже наслов ове пропале теме ГЛОБАЛНО одмеравање снага. Да је сукоб између укроруине и Руса-Русије, били би у праву, али сукоб који ми видимо на медијима је само површински а шта се ваља испод немамо појма и то је реално стање ствари. Једино што можемо мало реално да процијенимо је сукоб пронатовске украјинске војске и армије Новорусије све остало је наклапање... Даље, све гледате из угла запада а заборављате или не знате како Руси посматрају свијет и како они кажу ”руски свијет”, руску цивилизацију... Па пола планете је руски комшилук, па шта.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32579

Ukro artiljerija krši primirje duž cele linije fronta.
Masovna psihoza uhvatila stanovnike Poltovske obl. te su formirali živi zid dug 38km da se odbrane od terorista.
LNR: stanovnici Katarinovke se žalili OEBS-u da im ukro vojska blokira put te da nemogu normalno funkcionisati nemogu do svoji njiva a deca u školu.
Ruska vesna
Ukri pripremaju nešta veliko pitanje je samo kad će se odvažiti da napadnu. :-)

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2015
  • Poruke: 75
  • Gde živiš: Gornji Pakao

pein ::Ukro artiljerija krši primirje duž cele linije fronta.
Masovna psihoza uhvatila stanovnike Poltovske obl. te su formirali živi zid dug 38km da se odbrane od terorista.
LNR: stanovnici Katarinovke se žalili OEBS-u da im ukro vojska blokira put te da nemogu normalno funkcionisati nemogu do svoji njiva a deca u školu.
Ruska vesna
Ukri pripremaju nešta veliko pitanje je samo kad će se odvažiti da napadnu. :-)


"te su formirali živi zid dug 38km" haha, a daj se uozbilji Very Happy

offline
  • Pridružio: 22 Avg 2014
  • Poruke: 99

Izdajnik ::Opet pišem o onome šta ce mnogi kritikovat.
Porosenko radi pametne poteze. Skinuo je mirno Kolomoyskog i kao prijeti ostalim Oligarsima. To se nikad nebi osudio bez zelenog svjetla izvana. Obećava borbu protiv korupcije. I Desni Sektor ce da skine. Ubacit ce ih u redovnu vojsku. Već je donio zakon da svatko tko nije registrovan u ATOu nema pravo na nikakve privilegije. Porosenko radi upravo ono sto Merkel od njega traži. Svi znaju da su to kozmetički potezi ali donjet ce mu nove kredite. Njegova vojska se obučava. To vise neće biti ona jadna plašljiva vojska. Bez nekih vanjskih utjecaja ANR nemoze Donbas da oslobodi. Ja se jos uvijek nadam, da ova pomoć koju daje zapad je vezana za neke uvjete. Te uvjeti ce mnoge Familije bacit u bijedu. Nadamo se da ce prazan stomak biti jači od nacionalizma. Nažalost je Porosenko kupio 4-5 godina. Dok pritisak zapada ga stisne i krediti dodju na naplatu proći ce jos vremena.
.
Slazem se u potpunosti, Porosenko radi dobre stvari za ukre, bez obzira da li ce ih uspjeti sprovesti do kraja, ali na osnovu ovog delovanja vecu podrsku zapada ce imati odnosno vise novca ce dobijati, zapad je spreman desetine milijardi dati samo da Putina unisti, ali pod uslovom da se otpocne borba protiv korupcije u ukrini, sto je ovaj i otpoceo a onda se moze reci da ce krenuti rat do istrebljenja, do zadnjeg ukrajinca. i ja se nadam da ce gladni narod ustati. Al mene vise interesuje sta nasi rade, sto se tice humanitarne situacije ona je jos uvijek losa, svadje oko komandovanja ne prestaju, odnosno cini mi se da hoce da uklone sav kadar iz Rusije, postavljaju ih za komandire vodova, ajd to i nekako, vojska trenira redovno, sto je isto dobro, ali ono sto je lose Rusija i njene sluzbe nista ne rade u drugim gradovima (Odesa, Harkov, ...) sporadicno bude diverzija, ali to samo moze imati kotraefekat, meni se cini da bi najpametnije bilo intezivirati diverzije po tim gradovima, jer vrijeme sada radi za ukre, a nasi kilavo i usiljeno rade (a to smo vec vidjeli 90-tih kod nas i svi znamo kako se zavrsilo)

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1175 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 4 sakrivenih i 1129 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, anta, Battlehammer, Ben Roj, CikaKURE, deimos25, Dimitrise93, DonRumataEstorski, Duh sa sekirom, dushan, FOX, Griffon vulture, HogarStrashni, ikan, kubura91, kybonacci, laurusri, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Milenaaa, milutin134, Miroljub1979, Mlav, Motocar, pein, procesor, repac, Shinobi, Sir Budimir, Sirius, Srle993, suton, Tvrtko I, Vlad000, vladaa012, vladetije, W123, wizzardone, wolverined4, 125