Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2475

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • vnf  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 06 Sep 2014
  • Poruke: 230

[quote="Markoni29"]dozorni ::@Izdajnik/Markoni29/sezan
На који начин је намештена на корист САД-а?
Демографска структура САД-а се драстично разликује од оне за време велике депресије.
Злато које се налази у САД-у није ни приближно довољно да покрије енормни дуг.
САД је буре барута које прети да експлодира сваког тренутка.
Није Путин луд што је рекао да ће САД завршити као СССР.Само ситуација у САД је много гора.
Ми као људи увек мислимо да "они" нешто знају,планирају и да ће све бити како су замислили.
Међутим историја нас учи другачије.Без обзира што се историја фалсификује она ипак лепо показује да сва царства имају свој успон,врхунац и пад.


Da li će SAD završiti kao SSSR??????

Prvo, SSSR je bio višenacionalna država, a SAD su u osnovi jednonacionalna.

Drugo, tačno je da u SAD postoji jaz između belaca, crnaca i meksikanaca. Ali da li taj jaz, ta rasna netrpeljivost tolika da može dovesti do nereda, sukoba ili novog građanskog rata? Na ova pitanja ne mogu precizno odgovoriti jer nisam analitičar.

Treće, ni u jednoj državi SAD, ne postoji jak separatizam.

Četvrto, u SAD mediske slobode postoje samo na papiru, mediji uglavnom pričaju istu priču. Recimo kad je bio rat u Iraku, gotovo svi mediji su agresivno su propagirali rat (čitao sam o dvojici američkih novinara koji su smenjeni jer se nisu slagali sa tim ratom). Ne postoji u SAD neka televizija ili novine sa jakim uticajem koje bi mogle da pokrenu narod protiv američke vlasti.

Peto, u SAD su glavne dve stranke republikanci i demokrate, ali da će te dve stranke da zarate, nema šanse! Obe stranke vuku manje-više u istom pravcu. Ne postoji u SAD neka stranka ili organizacija koja bi mogla da pokrene stvari na bolje.

Naravno, u SAD ima dosta problema, ne samo ekonomskih i socijalnih, već pre svega moralnih i civilizaciskih, recimo raspad porodice, porast kriminala...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • sezan  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2008
  • Poruke: 3132
  • Gde živiš: Kragujevac

Ukraine War 2015. Ukrainian Paramilitary in Heavy Fighting And Combat Firefight in Battle for Pesky



offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Markoni29 ::
Међутим историја нас учи другачије.Без обзира што се историја
фалсификује она ипак лепо показује да сва царства имају свој
успон,врхунац и пад.

Apsolutna istina! Nešto šta je sigurno kao izlazak sunca, samo je pitanje u kojem trenutku razvoja/pada carstva zla mi živimo (nadam se da je krivulja ipak krenula prema dolje) i dali ćemo za života dočekati njegov raspad (nadam se da hoćemo jer zvijer se otela kontroli).

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

dozorni ::

Iako
je Ron Paul jedan od retkih kriticara americke vlade i "cvrsta ledja"
Aleksa Dzonsa, imam osecaj da je on tu da se stekne iluzija opozicije a
zapravo su svi deo iste ekipe. Stalno nesto kritikuje, ali nikad nista
da uradi konkretno.

Stizu izbori i Klintonovka je skoro pa sigurno u fotelji, a sudeci po
skandalima koji izlaze na povrsinu ovih dana, ona nece imati nikakvih
moralnih dilema da spali ceo svet da bi osigurala americi vodjstvo.

Negdje pročitah da je američka politika konstantna bez obzira na figuru predsjednika, a ruska uveliko zavisi upravo o njemu,i u tome je tajna američkog uspjeha, bar do sad.Nije lako voziti brod koji krivuda.
Interesantno je tvoje predviđanje budućeg predsjednika/ce, znači misliš da ce Hilary ući u ORAL office svoga muža ? :-D :-D :-P

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Stvari treba gledati kakve jesu, a ne pričati o krizi na zapadu i teorijama zavjera.
Baš je strašna ta kriza na zapadu, sve jadna sirotinja, živi u straćarama, nitko ne radi, vozi raspadnute automobile i ne putuje nigdje.
A na istoku samo blagostanje, srednja klasa uživa kao u raju.[/quote]
Upravo tako sve jadna sirotinja u zemljama unije para se ima ko blata zato pojedine zemlje EU imaju preko 300 tisuća/hiljama umirovljenika/penzionera koji imaju i po 25 000 kn mirovine ma prosto milina živeti u tako jednoj zapadnoj zemlji gde je prosiječna plaća 3000-4000kn al zato se na mirovinama ne štedi ni lipe/pare. Na zapadu ima gomila muslimana koji su tempirana bomba 90% tih muslimana su radikalni i podržavaju ISIL pa šta mísliš odakle dolaze tolki islamisti nastave li sa crtanjem kakrikatura Rusi neće ni morati da intervenišu osim da otvore skladišta kako si ti to lepo rekao zastarelog ne perspektivnog oružja i naoružanja. Tako da ta tvoja priča o medu i mleku na zapadu nepije vodu ovde. Kina definitivno neće zabiti nož u leđa Rusima jer je ona sledeća meta za sad će da balansira između SAD i RF.
Crnogorci u šoku mesto na jadran Rusi idu u Srbiju. Na letovanju u CG će biti 80% manje turista.
U Švicarskoj miting podrške Donbasu.
Specijalne službe Poljske i SAD odgovorne za Euromajdan.
Ruska vesna

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2013
  • Poruke: 349

stipica1 ::Njemačka ima veći i realni i paritetni GDP, moderniju tehnologiju i kada bi odlučila da opet želi biti vojna velesila ima mogućnost nabiti tempo koji Rusija ne može pratiti.


Nemacka ne moze samo tako odluciti da postane vojna velesila, koliko god to tebi izazivalo nostalgiju ili bi to zeleo.
Niti ce Nemacka vise ikada biti velika sila, ona je svoju sansu profuckala u Drugome svetskome ratu u najglupljem i najneizglednijem pokusaju u ljudskoj istoriji,tako da sada mogu biti samo povodac sile koja kontrolose Evropu (danas je to SAD). Ona je veciti i konacan gubitnik. Mani se prica o nekoj EU koju kontrolise Berlin, sve je to placebo efekat, Nemacka nema ni trunku realne moci.

Koliko god realno bilo to sto govoris o nemogucnosti Rusije da uhvati svojom ekonomijom tempo sa SAD-om i Kinom, kao i da je daleko od moci nekadasnjeg SSSR, prenebegavas neke cinjenice, negiras da i u Rusiji moze doci do velikog rasta ekonomije a potencijala imaju stavise imaju najveci potencijal od svih drzava.

Govoris o nekakvoj Kini kao drugom polu u buducem svetu? Sta ta Kina osim ekonomije ima? Nema ni JEDNOG jedinog saveznika, resursno je hendikepirana, pitanje kako ce uletom liberalizma da funkcionise njeno drustvo, protiv sebe ce imati ceo napredni zapadni svet sa preko milijardu ljudi i 60% svetske ekonomije + Indija + Japan + Rusija + vecina azijskih drzava.
Daleko od bilo kakvog balansa kao u vreme Hladnog rata, prosto bili bi osudjeni na propasti.
Kina prosto nema potencijala da bude drugi pol u bilopolarnom svetu, svidjalo se to nekom ili ne.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

dozorni ::@Markoni29

Namesteno u smislu da je po Breton Woods dolar rezervna valuta sveta i da amerikanci mogu da stampaju dolare do mile volje. Njihov deficit je u ogromnom minusu sto je nedopustivo za bilo koju drugu zemlju. Inflaciju (zbog kolicine dolara u opticaju) izvoze u ostatak sveta i time odrzavaju visok standard i niske cene svom stanovnistvu. Takodje, berze su namestene kroz HFT (high frequency trading) gde superracunari namestaju cene na berzama kroz ogromne kolicine malih, brzih transakcija. LIBOR se regularno namesta kroz dogovore najvecih zapadnih banaka kao sto je skoro otkriveno u velikom skandalu. U MMF-u amerikanci imaju kontrolni paket i niko im to ne moze uzeti, cak ni kroz udruzivanje, nesto sto su Kinezi zahtevali da se promeni pa su dobili odrecno ne.

Tu bas nema puno mesta da se neki outsajder izbori za vodecu poziciju.

Tako je, amerikancima je sada demografija veliki problem jer imaju veliki deo baby-boomera (belaca) koji idu u penziju dok se troskovi za medicinsku brigu povecavaju svake godine. Udeo latinosa u populaciji je sve veci s tim da je na jugu teksasa vecinsko stanovnistvo meksickog porekla.

Na "food stamps" je ogroman broj ljudi, a sve je vise izvestaja o "trigger-happy" policajcima u punoj ratnoj opremi.

Sve u svemu socijalni nemiri su neminovnost, ali za razliku od SSSR-a, oni nece hteti mirno da predaju palicu.


Американци не извозе они УВОЗЕ!Они су у спољно трговинском дефициту.
Оног тренутка када се нафта буде плаћала поред долара и у другој валути настаје крах САД-а.И читавог запада.Само је питање на који начин ће се све то одиграти.Да ли грађанским ратом у САД или светским ратом.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

stipica1 ::dozorni ::@Izdajnik/Markoni29/sezan

Iako je Ron Paul jedan od retkih kriticara americke vlade i "cvrsta ledja" Aleksa Dzonsa, imam osecaj da je on tu da se stekne iluzija opozicije a zapravo su svi deo iste ekipe. Stalno nesto kritikuje, ali nikad nista da uradi konkretno.

Trenutno se odvijaju tektonske promene na globalnom planu. Kinezi su po obimu ekonomije izbili na prvo mesto i krenuli su u dekonstrukciju zapadnog sistema. Oni vrlo dobro znaju da, sve dok postoji Breton Woods i MMF, kao instrumenti zapadne oligarhije ne mogu nikako da izadju na celnu poziciju. Igra je namestena, ali ne na kinesku korist. Amerikanci imaju zlatnu koku sa kojom mogu da eliminisu svaku prednost koju ostatak sveta napravi.

Trenutno ne mogu da vojno pariraju americi, ali mogu da ih polako, kao zabu u vodi, smanje na nivo koji realno mogu da odrze.

Takodje, veliki deo ekonomskih portala govore o nastupajucoj ekonomskoj krizi (tj. vec je krenula sa ovim kvartalom), samo ovaj put su ispucali sve instrumente za stimulaciju ekonomije.

Stizu izbori i Klintonovka je skoro pa sigurno u fotelji, a sudeci po skandalima koji izlaze na povrsinu ovih dana, ona nece imati nikakvih moralnih dilema da spali ceo svet da bi osigurala americi vodjstvo.

http://www.zerohedge.com/news/2015-04-16/signs-eli.....ething-big


Bez tržišta SAD i EU Kina bi se vratila u srednji vijek, gdje je i bila prije 20 godina. Tko bi im kupovao proizvode?
Oni imaju veliki problem u rastu plaća i standarda, nisu više zemlja extra jeftine radne snage, plaća od 1000$ više nije nikakvo čudo u Kini, prosječna je 660$. Rast dolara ih također čini manje konkurentnima.
Veliki broj proizvodnih radnih mjesta se vraća u SAD, oni trenutno imaju realan broj nezaposlenih 0%.
Kinezi po GDP-u još uvijek nisu ni blizu najveća ekonomija, najveći su po GDP PPP.
U budućnosti možeš zaboraviti na sukob USA-Kina, izgledniji su problemi na relaciji Rusija-Kina.
Kina i SAD su prostorno daleko, imaju puno dodirnih točaka. S druge strane susjedi: Rusija, slabo naseljena i bogata prostorom i resursima i Kina - sve suprotno, gladna i prostora i resursa i moći.
Kina već odavno ne ovisi o ruskom tržištu, preuzela je zapadnu proizvodnu tehnologiju te sve manje ovisi o Ruskom oružju, još malo (avio motori i sl.) i biti će potpuno neovisni.
Kina i SAD će vojno imati hladnoratovski odnos - uvažavati će snagu onog drugog i amerima neće na pamet padati vojno se petljati u direktne Kineske interese, a Kina je svjesna snage SAD-a. Ekonomskih i političkih provokacija sa obje strane može biti - sukoba ne.
Rusija je ranjena zvijer, ma koliko je pokušavali ovdje pokazati predatorom u snazi, i ovo je zadnji pokušaj pokazivanja zubiju.
Lova sve diktira, a Rusija ima tek 10. najveću svjetsku ekonomiju (6. ako koristimo paritet kupovne moći) i jasno je da ne može financijski pratiti one najbolje. Ogromne zalihe oružja iz sovjetskog doba postaju sve starije i iz godine u godinu sve manje korisne, a love za projekte koje mogu raditi Kina i SAD jednostavno nema. A te ogromne količine oružja Rusiji uzimaju puno resursa na održavanje.

Njemačka ima veći i realni i paritetni GDP, moderniju tehnologiju i kada bi odlučila da opet želi biti vojna velesila ima mogućnost nabiti tempo koji Rusija ne može pratiti. Japan je još izraženiji primjer iste stvari.
Rusija već izdvaja 4,5% GDP za vojsku, najviše od svih velesila i teško joj je povećavati proračun.
S druge strane događanja oko Ukrajine će navesti mnogo zemalja na povećavanje vojnog proračuna i Rusija će biti u sve većim problemima. Japan odvaja 1% a Njemačka 1,3% - sad zamisli koje probleme Rusima radi njihovih 4,5% kad ove ekonomske velesile drže vojni proračun na ovim visinama od oko 1%.

Stvari treba gledati kakve jesu, a ne pričati o krizi na zapadu i teorijama zavjera.
Baš je strašna ta kriza na zapadu, sve jadna sirotinja, živi u straćarama, nitko ne radi, vozi raspadnute automobile i ne putuje nigdje.
A na istoku samo blagostanje, srednja klasa uživa kao u raju.


У америци реалан број незапослених 0% Laughing
Овим си све рекао.

offline
  • mickie 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 21 Jan 2012
  • Poruke: 532

pein ::
Ako se moderima ne sviđa ovakav način pisanja na ovoj temi neka me obaveste i ja ću prestati dok ne budem u mogućnosti da okačim i link.


Ne znam za modove, ali meni ne smeta, samo sam se pitao sto ne stavis link. Pretpostavljam da pises sa telefona? Sto se mene tice samo nastavi tako.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

[quote="vnf"]Markoni29 ::dozorni ::@Izdajnik/Markoni29/sezan
На који начин је намештена на корист САД-а?
Демографска структура САД-а се драстично разликује од оне за време велике депресије.
Злато које се налази у САД-у није ни приближно довољно да покрије енормни дуг.
САД је буре барута које прети да експлодира сваког тренутка.
Није Путин луд што је рекао да ће САД завршити као СССР.Само ситуација у САД је много гора.
Ми као људи увек мислимо да "они" нешто знају,планирају и да ће све бити како су замислили.
Међутим историја нас учи другачије.Без обзира што се историја фалсификује она ипак лепо показује да сва царства имају свој успон,врхунац и пад.


Da li će SAD završiti kao SSSR??????

Prvo, SSSR je bio višenacionalna država, a SAD su u osnovi jednonacionalna.

Drugo, tačno je da u SAD postoji jaz između belaca, crnaca i meksikanaca. Ali da li taj jaz, ta rasna netrpeljivost tolika da može dovesti do nereda, sukoba ili novog građanskog rata? Na ova pitanja ne mogu precizno odgovoriti jer nisam analitičar.

Treće, ni u jednoj državi SAD, ne postoji jak separatizam.

Četvrto, u SAD mediske slobode postoje samo na papiru, mediji uglavnom pričaju istu priču. Recimo kad je bio rat u Iraku, gotovo svi mediji su agresivno su propagirali rat (čitao sam o dvojici američkih novinara koji su smenjeni jer se nisu slagali sa tim ratom). Ne postoji u SAD neka televizija ili novine sa jakim uticajem koje bi mogle da pokrenu narod protiv američke vlasti.

Peto, u SAD su glavne dve stranke republikanci i demokrate, ali da će te dve stranke da zarate, nema šanse! Obe stranke vuku manje-više u istom pravcu. Ne postoji u SAD neka stranka ili organizacija koja bi mogla da pokrene stvari na bolje.

Naravno, u SAD ima dosta problema, ne samo ekonomskih i socijalnih, već pre svega moralnih i civilizaciskih, recimo raspad porodice, porast kriminala...


У САД-у се већ једном догодио грађански рат.
Ако се деси економски крах у САД-у зар развијеније државе неће хтети да се одвоје или направе неке конфедерације?
Семе сепаратизма је већ посејано у Тексасу.
Калинфорнија је несразмерно богатија од остатка САД-а.

Ја ово не пишем зато што ја желим да се тако ствари одвијају.Већ на основу онога што сам гледао и прочитао.На основу онога шта све више американаца прича.


Зашто вама све ово делује апстрактно?Делује вам немогуће?
Па колико је људи веровало 1986 да ће се СССР распасти?Да ће се Немачка поново ујединити?
Да ће се Југославија распасти у новом крвавом рату?
Колико је људи 1934 год. веровало да ће после једног страшног рата у коме је страдало неколико милиона људи догодити још страшнији и дужи рат у коме ће страдати десетине милиона људи?Ко је тада веровао да ће Немачка опет започети рат?

Већини то делује немогуће јер верује ономе што му се сервира кроз медије.Верује лажним информацијама.Верује да је на западу благостање.Јер возе добре аутомобиле.Јер имају паметне телефоне.А не размишљају докле то може да иде?До када може да се задужују?
Зар их све не може задесити судбина Грчке?
Неки овде мисле да је САД недодирљива.На основу чега?Зашто је недодирљива?Зато што то каже ЦНН?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1039 korisnika na forumu :: 19 registrovanih, 3 sakrivenih i 1017 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bokisha253, BORUTUS, FileFinder, GandorCC, Georgius, helen1, hyla, jaeger, Još malo pa deda, ladro, Mi lao shu, mik7, Milometer, Mixelotti, nenad81, nesa1962, raptorsi, Srle993, vukovi