Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

2845

Ukrajina kao novo globalno odmeravanje snaga, 2014, 2015, 2016. godina

offline
  • Pridružio: 23 Maj 2014
  • Poruke: 1163

powSrb ::Боље им је да ратују него да трпе ове будале до краја живота, и они и њихова деца и деца њихове деце...

Да ми је знати какав је план кремља за остатак Руса у Украјини...
Чини ми се никакав у скорије време.

шта је стварно било


U tom naselju zive vojni penzioneri. Te mladice koji su se suprotstavili ce sigurno pokupiti.
Ovde se bolje vidi sta se desavalo.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

[quote="powSrb"]Боље им је да ратују него да трпе ове будале до краја живота, и они и њихова деца и деца њихове деце...

Да ми је знати какав је план кремља за остатак Руса у Украјини...
Чини ми се никакав у скорије време.

шта је стварно било
https://www.youtube.com/watch?v=HFvM2E9Utb8
шта хунта жели да се види


Ово неколицина наоружаних и за борбу опремљених припадника наци-батаљона Азов, која је дошла од некуд минибусом, покушава да сруши споменик Уљанову у неком месту Одеске области док се мештани, који сви говоре руски, одупиру. Главу и попрсје су срушили, остало нису могли јер немају неки багер или камион. Када се скупио већи број мештана, нацисти виде да их вређају и изазивају врло непријатељски расположени локални становници и одлазе. Још један од доказа о растућем отпору рускојезичног становништва на југу и југо-истоку, које је за разлику од наших крајева крајње несклоно изазивању сукоба са влашћу или у овом случају паравојскама.
Мислим да Кремљ уз стално појачавање и увежбавање Војске Новорусије тј. два армијска корпуса, чека даље урушавање украјинске економије и нове резултате њихових економских санкција према украјинској пољопривреди и неким другим секторима са краја 2015. године.
Руси у Украјини за Русију не представљају предмет особитог интереса јер сем великих градова Донбаса и по неког градића у Запорожском, Харковском или чак Сумском региону, нигде не чине ни близу већине становништва. Циљ руске политике и наравно пропаганде су заправо огромне масе рускојезичних украјинаца (вероватно 35-40 % укупног броја украјинаца), нарочито са југа југо-истока, који иако говоре руски још имају нешто националне свести, али никада нису били баш блиски са својим западноукрајинским "земељама (земљацима)".
Украјинско становништво већ дуго тоне у масовно разочарање према мајданској власти. Струја је жестоко поскупела, па се ових дана када је захладнело нико не усуђује да упали грејалице а грејање станова је одавно престало јер гас купују на западу иако је руски. Неки познаници тамо планирају да на терасама узгајају поврће у врећама са земљом. Сења Крољик је отишао, али док је Андриј Парубиј спикер Врховне раде а особито руку пуних крви Олександар Турчинов на челу Савета за националну безбедност, нема могућности за озбиљне промене украјинске политике. Ипак уклањање Крољика са места премијера значи да власник фабрике Рошен, уз то и председник ове земље, све мање верује да ће добити неку значајнију финансијску помоћ или улагање од прекоатланских спонзора, коју би онда он и још неки њихови олигарси тј. богаташи гледали кроз корупционе шеме да оскате за рачун својих офшор компанија по пореским рајевима.
Ипак неке транше од ММФ-а се очекују и због тога није ишао на превремене изборе на којима би већи део нацистичких политичких организација (тзв. Народни фронт или Прави (Десни) сектор) отишао у потпуни политички суноврат.
ПП је пре неколико дана тупио о својим новим условима за мирно регулисање кризе (полицијска мисија ОЕБС...), али се већ сутра о томе није ништа помињало јер већ дуже времена због присуства крвожедних у владајућој коалицији, Врховна рада не може да донесе ништа од докумената везаних за Минске договоре, које је ПП потписао пре више од годину дана. Последње "генијалне" идеје Парубија и Турчинова да се за грађане Русије уведу визе и потпуно и званично прекину дипломатски односи са Кремљом исто тако нису разматране.
ПП се чуо пре неког времена са ВВП-ом, али све то није имало никаквих резултата. ВВП је тај разговор искористио када је недавно имао видео-конференцију са "широким народним масама" у Русији да овог другог компромитује код украјинских националиста јер је разговор заправо био тајан. ПП је преузео премијерско кормило у лику себи оданог, некадашњег успешног виницког градоначленика, потом спикера Врх. раде, уз то пореклом јеврејина, Володимира Гројсмана, али је још увек далеко од могућности да самостално води политику. Америчка држављанка Јареско је испала из Владе тј. са места министра финансија.
Већина украјинског народа, као и украјинских олигарха је за брз престанак рата и какву-такву нормализацију са Русијом, али се ПП наравно плаши да би екстремни националисти, са својим паравојскама и прекоатланским шаптачима могли да покушају државни удар или да у случају понављања кризе власти као марта 2014. године дође до распада Украјине као државе јер сада против себе већ имају солидно организовану оружану силу у Донбасу.
Нацисти, као њихов идол тзв. "фирер" у пролеће 1945. године, теше себе са паролама да се "ужива у рату", јер ће мир бити гори. Пед...ина Љашко, Јуљка Тимошенко и западенац Садовиј (Самопомич) су прешли у опозицију и чекају нове изборе да би осетно поправили своје учешће у Врховној Ради. Опозициони блок као наследник Партије региона се и бољем може надати. Велика победа Вилкула у Кривом Рогу им је дала ветар у леђа. Власт подржавају разни олигарси, независни посланици или окупљени у посланичке групе Наш Крај и Видрожденије (Препород), али је све то на климавим ногама, од данас до сутра.
Последњих недеља, нацисти, осим покушаја да сруше по неки преостали споменик Уљанову, жестоко оптужују Труханова, градоначелника Одесе, и неке друге, да имају тајно држављанство и пасош суседне им и мрске земље и сличним компромитацијама, али не наилазе на никакав посебан одзив код народа. Главна жеља већине тих несрећних људи је као из песме једног нашег кантаутора: Само да рата не буде...



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32558


+ slie Arrow 18+ http://rusvesna.su/news/1461614460

Боевики «ОУН» обстреляли украинских срочников под Авдеевкой, погибли два человека
http://rusvesna.su/news/1461592774

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Pokušaj državnog udara u Rusiji
Pripadnici "Desnog sektora" pokušali su da organizuju masovne nerede u Rusiji kako bi izvršili državni prevrat, navodi se u izveštaju ruskog državnog tužioca Jurija Čajke koji je podneo Savetu Ruske Federacije."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/567900/Pokusaj-drzavnog-udara-u-Rusiji

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32558

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32558

offline
  • ds69  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 29 Dec 2012
  • Poruke: 718

У Кијеву се појавила утовљена Нуланд. Срела се са новим премијером Гројсманом. Циљем њене посете по писању РИА Новости за Украјину се претпоставља питање у прошлој реченици наведеном: да ли су цару покорни. Потом ће у разговору са Парубијем, спикером Врховне раде видети колико још могу да помогну нацистичким партијама и њиховим све посусталијим пропагандама. У тексту се наводи да је главни циљ њене посете заправо притисак да се испуни договор са ММФ, тзв. "реформе" и повећају цене за грејање, гас, воду и струју. Ако их као што се прича подигну на 32 гривње по квадрату, грејање ће тада бити 50-70 евра за стан од 40-60 квадрата. За Украјину катастрофално много, особито за пензионере. Њима ће тада стварно остати избор: јести или платити грејање?
http://rian.com.ua/columnist/20160426/1009054933.html
Непозната маскирана лица испребијала активисте Мајдана и растурила им шаторе и опрему испред градске куће у Одеси, где протестују против руског држављанства градоначелника Труханова. Мајдановац, вероватно ромске националсности, на руском са акцентом, и још један старији објашњавају. Нападачи су мање-више пазили да не бију ове плаћене протестанте по глави. Полиција се није мешала. Порошенко тражи истрагу од СБУ око тог држављанства. Кува Одеса као и 2014. године, на почетку маја.
https://www.youtube.com/watch?v=yavwBt7kkuM
У ЛНР убијен помоћник Плотницког, Карагајев. Пише на Сводки от ополчения да му је у стану нађено милион долара. По тексту, био је умешан у монополисање парено скупим лековима у ДНР, заједно са шефом кабинета Плотницког, Ирином Тејцман, и богаташем Курченком, па потом у покушај монополисања руским гасом, за који је наплата тек око 45 %, па су онда хтели да се наплате од фабрика са њиховом прдукцијом коју продају у Русији, опет са Курченком, није успело. Мала бара много крокодила, позната реченица из филма Видимо се у ч....

offline
  • Pridružio: 10 Nov 2015
  • Poruke: 127

Jelenovka, poginulo 5 civila medju njma trudna zena! Video 21+... srb.news-front.info/2016/04/27/ukrajinski-n.....-mesta-21/

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32558



Slike Arrow http://rusvesna.su/news/1461756807

offline
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1104

Nisam našao vest o ovoj tragediji na ruskim državnim portalima, to im je nebitno, živelo primirje...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 903 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 8 sakrivenih i 848 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, arton, babaroga, bladesu, bojanM84, comi_pfc, darcaud, Denaya, Dimitrise93, Dorcolac, dule10savic, dzoni19, Fog of War, h8propaganda, havoc995, hologram, Karla, kubura91, lord sir giga, Marko Marković, Mihajlo, mikrimaus, milenko crazy north, Milometer, MiroslavD, mkukoleca, nemkea71, nenad81, nextyamb, opt1, repac, robert1979, ruma, slonic_tonic, sovanova95, Srle993, stegonosa, StepskiVuk, t84dar, theNedjeljko, TwinHeadedEagle, voja64, wolf431, zillbg, |_MeD_|, Žrnov, šumar bk2