Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

1003

Nabavka novih aviona za RV i PVO vojske Srbije

online
  • Pridružio: 22 Avg 2010
  • Poruke: 78

vojo svaka ti dala Laughing

offline
  • Pridružio: 28 Feb 2008
  • Poruke: 565

Moze li mi ko objasniti zasto pilot Srpskog RV na promociji novo ofarbanog tegljaca nosi kacigu na kojoj pise Gripen NG?

offline
  • zixo  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 27 Sep 2006
  • Poruke: 23450
  • Gde živiš: Beograd

Вероватно зато што му се тај авион свиђа... Smile

offline
  • voja64  Male
  • Stručni saradnik foruma
  • Pridružio: 10 Okt 2012
  • Poruke: 25477

Možda je i njegov kodni naziv - mož da bidne a nemora da znači ...

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10344

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/473096/Vucic-Postujemo-Moskvu-ali-idemo-u-EU
Sticem utisak nakon ovog intervjua, da od nabavke tesko da ce bilo sta biti.

offline
  • nebkv 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Mar 2007
  • Poruke: 3110

Ne vredi,jednostavno rokovi upotrebe danasnjih stranaka i politicara su suvise kratki da bi sebi mogli da dozvole da sede prvo na jednoj stolici dugi niz godina i da se opremimo sa te strane,pa onda na drugu stolicu pa i od njih
U bivsoj FNRJ i SFRJ na celu sa Titom je to moglo jer je on sam bio svestan dozivotne vladavine a mislim da su i ostali mislili da ce jednopartijski komunizam-socijalizam trajati do veka pa se razmisljalo "u ovoj deceniji cemo ovako,u onoj narednoj onako"
Sada je i petogodisnji plan ili ti "petoljetka" fantazija

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

Lici da je *izmenio svest*te bi se moglo desiti da se opredeli za maglu umesto pomoci koju jedino Rusija nudi.Oholost Zapada smo osetili.Oni ne smatraju da je potrebno da bilo sta nude.Njima se mora pokoravati bespogovorno,,,,za narod brinu koliko i za Ukrajinski.

offline
  • Pridružio: 01 Feb 2014
  • Poruke: 1297
  • Gde živiš: Nacionalni park Srbija

Da li to znači da ćete pristupiti NATO-u?
- To je veoma škakljivo pitanje. Morate imati u vidu: NATO je bombardovao Srbiju 1999. godine. Danas imamo dobre odnose sa NATO savezom. Kuda će nas to odvesti, videćemo.


Ili u prevodu - ''možda postanemo član jednog dana''. Ja lepo kažem, čekaju da se smire strasti u narodu pa da krenu i sa tim procesom, koji je nažalost neizbežan u budućnosti, kad nas okruže sa svih strana. U priču o nekoj dugoročnoj neutralnosti i izigravanju Balkanske Švajcarske više niko od političara ovde ne veruje. Čak ni one najzadrtije i najtuplje stranke i pokreti. Nisu ni oni baš toliko glupi i slepi. Samo još zadrti deo naroda treba to da shvati. I čim prođe još neko vreme i sve se to malo ispegla, počeće i sa tim procesom, pazite šta vam kažem.


A što se pisanja i apela na ovoj temi tiče - ne bih da ubijam nadu, ali sve ovo pisanje, i da li je 800 ili 1400 strana teme... to Vlasti ne znači ama baš ništa. Kao što vidite, njima nije značilo ništa ni kada ih je nekoliko generala iz Batajnice kumilo da se obezbede sredstva. A baš će sad nešto da im znači šta (po njima) ''nekoliko entuzijasta sa nekog tamo foruma misli o kupovini novog oružja''. Podržavam diskusije, predloge pa čak i ŠBB KBB priče. Ali nemojte da mislite da što se više ispiše, to su veće šanse da neko od njih to pročita i da ga to gane i natera da promeni nešto. Veliku većinu njih u ovom momentu to prosto ne zanima. Ili ih zanima ali, po nekoj njihovoj filozofiji i sistemu, stoji nisko na listi prioriteta.

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2014
  • Poruke: 31

Mercury ::Naravno da si trol.Prvom svojom porukom na forumu u kojoj si iznao stav da bi Hrvatska na kratko mogla preuzeti kontrolu VaP Srbije, pokazao si da si trol.

I sad si dosao na temu u kojoj je ispisano 1000 strana o nabavci da nam otvaras oci kako nece biti nabavke jer eto tebi je to fikcija, a iznosis pausalne ocene bez da si se prethodno informisao kako je tekla ta nesrecna nabvka u pokusaju (koja je inace i dalje u procesu, mnogo vece drzave nabavljaju avione nekoliko godina-trazi se nacin da se plati)

Onda jos tvrdis da niko nije razmatrao remont MiG-21 i jos boldujes taj deo.A ovde je vise puta pisano o ponudi iz Rusije i da su odvojeni avioni za to, da su Rusi uradili pregled vazduhoplova itd.

Bio si u Srbiji tokom poplava u nekom od ugrozenih podrucja pa znas da vojska nije radila posao?
Da si malo ispratio sta se sve desilo tokom tih poplava (gde je ceo grad kompletno potopljen preko noci) ne bi pisao ove gluposti...

I daj molim te kakav veliki vodja...


Nisam stručnjak za avijaciju kao neki, pa sam ono za migove-21 rekao iz perspektive LAIKA i nedovoljno informirane osobe , isključivo iz dobronamjernih razloga. Ja sam specijaliziran za obavještajne poslove, ne za avijaciju i slične stvari. Kasnije sam malo čitao odgovore korisnika foruma (koji malo više razumiju tu domenu od mene) i shvatio da to nije realno - ne zbog toga što Srbija to ne bi dala ili zbog toga što Hrvatske ne bi željela, nego zbog toga što se migovi-21 HRZ-a nalaze predaleko od granice sa Srbijom da bi mogli patrolirat nad Srbijom. Ne zadovoljavaju te standarde čak ni sa dopunskim tankovima goriva- a Hrvatska nema vojni aerodrom u istočnom djelu zemlje blizu granice sa Srbijom koji bi mogao primiti migove-21.

Nisam rekao da vaša vojska nije odradila posao, uvjeren sam da je odradila i više nego perfektno s obzirom na opremu koju su imali na raspolaganju. Ja sam tvrdio da vam je stanje opreme i organizacije bilo katastrofalno , i to je sve pisalo u vašim novinama i televiziji.

Priča vezana za MIG-21 Srpskog RZ-a i njegov generalni remont nije prošao kroz ozbiljnu debatu u javnosti, barem ja ne mogu naći sve te linkove, najave srpskog ministra obrane ili premijera koji bi tako nešto nagovijestio. Sve je ostao na rekla-kazala nekoliko puta, zar nije tako ? za sada to slovo stoji samo na forumu i mrtvo je na papiru koliko ja pratim.



stringer bell ::Vintorez,a što je tebi tolko pa stalo do toga šta će biti ili šta neće biti sa srpskim RVom?

Daj bože da se sve nabavke ostvare - time biste pomogli i susjednim državama da i one malo ozbiljnije krenu u opremanje vojske , pošto bi svom tom opremom Srbija značajno promijenila vojnu sliku Balkana i time bi natjerala i HRV da počne razmišljat u tom pravcu. Vjerovao ili ne, ja bi volio da to nabavite - ali moja rasprava usredotočena je na to , da ja ne vjerujem da je to realno u zemlji poput Srbije. To je sve. Ako se dokaže suprotno, kao što sam reko, svima ću vam čestitat , dat ruku i reći svaka čast, znate kako se vodi zemlja i vojska!

Mercury ::http://www.blic.rs/Vesti/Politika/473096/Vucic-Postujemo-Moskvu-ali-idemo-u-EU
Sticem utisak nakon ovog intervjua, da od nabavke tesko da ce bilo sta biti.


Mercury - sada okreni cijelu priču unatrag i sve komentare u kojima si me bez razloga popljuvao i obrati pažnju na ovaj posljednji post koji si napisao.

I , jel shvaćaš na šta se sve opet okrenulo ? SAM sebi si dao odgovor na sve u vezi čega si me vrijeđao i pljuvao ovdje zapravo. Jesam li i dalje zlonamjerni anti-srpski trol ?

Pozdrav i sretno, daj bože da svo to oružje što prije stigne. Zaista iskreno to želim.

offline
  • Nebojša
  • prodavac magle u penziji
  • Pridružio: 23 Maj 2012
  • Poruke: 2846
  • Gde živiš: Niš bre

vintorez
Kolega, pretpostavljam da si upoznat s tim da je ekipa RSK MiG bila pre skoro godinu i po u Srbiji i odabrala 11 MiG-21Bis kojima se može produžiti životni vek bar još 5 godina, dok se ne dogovorimo s mozak šta ćemo dalje. To što naša neodgovorna vlast još ništa nije uradila, to je naš problem, al ja lično iz tvojih postova ne vidim ništa loše. A za razliku od naše neodgovorne vlasti u RH su po meni uradili pravu stvar. Zbog nedostatka novca za kupovinu novih aviona (a siguran sam da bi piloti RZ to voleli, jer su sadašnji avioni stariji od njih) oni su uradili pravu stvar i poslali na remont i dokupili potreban broj aviona kako bi, makar na mišiće, održali nadzvučnu komponentu u životu. Za razliku od ovih mojih naučnika, u komšiluku i pored loše finansijske situacije koliko toliko vode računa o HRZ (tu je i remont helikoptera, jer koliko znam oni tu tokom godine najviše korišćeni), a znam da pored obaveza u RH imaju i da ga nazovem odeljenje (2 he Mi-17) koji su angažovani u misiji KFOR. Da li treba da spominjem naše situacije iz februara i maja ove godine, kada su nam helići leteli na mišićima?! Ja se iskreno nadam da će ovi moji da se dozovu pameti pa da kupe nešto novo, makar to bili i helići.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 786 korisnika na forumu :: 14 registrovanih, 2 sakrivenih i 770 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bestguarder, bigfoot, bobomicek, drimer, Ilija Cvorovic, Lazarus, Milometer, miodrag, samsung, Shilok, Srki94, suton, wolverined4, šumar bk2