Vesti iz Srbije...

15

Vesti iz Srbije...

offline
 • Pridružio: 09 Feb 2015
 • Poruke: 1143

https://www.mycity.rs/must-login.png

offline
 • Pridružio: 29 Jun 2009
 • Poruke: 3339
 • Gde živiš: Karaburma

liman ::boyce ::
1. Predaja dela teritorije ili postizanje konačnog sporazuma sa tkz. Kosovom


Ovo sumnjam da je jer Rusija nema interes da se Kosovo ikad reši. Njima savršeno odgovara da sukob "tinja" u sred evrope i tako proizvodi nestabilnost u regionu.

A ovo ostalo je naš "vođa" ionako prepisao od putina tako da je moguće da je nagrada namenjena dobrom đaku Smile


Да се разјаснимо причаш о америма(и њиховој политици завади па владај) или неком другом Wink

offline
 • Pridružio: 29 Jun 2009
 • Poruke: 3339
 • Gde živiš: Karaburma

boyce ::Ništa, ja reko ti sigurno znaš, slab sam sa ruskim, a i nemam vremena da pozabavim sa prevođenjem, možda Bogoljuba da priupitamo zašto je on dobio pa da dođemo do nekog saznanja, a možda i u četvrtak čujemo, tako da za sada ostavljam tu spoznaju neiskazanom.

Laughing Јој човек говори о мраку у медијима,а курир му светиња...јој хвала слатко се смејем,чак поче ме пролази глава...од главобоље устах и немогах да спавам више... Ziveli
Селективност исправности...ахахахахах Laughing

offline
 • boyce 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 05 Nov 2007
 • Poruke: 984

Deder nadjide gde sam ja napisao ili izjavio da mi je Kurir svetinja? Ako ne nađeš očekujem barem izvinjenje! Ako misliš na Bogija i skrin šot iz kurira, onda upravo si dao svoju interpretaciju nečega, sa umetanjem svoje tvrdnje koju ja nisam dao kao istinite, odnosno meni je podmećeš.
Kurir je u mom korišćenju samo vremenski zabeležen događaj od pre tri godine da je Bogoljub dobio orden, znači nisam ga ja napisao, izmislio, niti se kleo u njega, google ga je arhivirao, mogao je tako da bude i blic, informer, večernje novosti isto bih to stavio, dal bi u to slučaju napisao da mi recimo Informer svetinja? Kurir je čuven po uređivačkoj politici, plati pa te ne diram, pa je tako do pre koju godinu bio veliki borac za slobodu štampe, dok se nije dogovorio, pa su samo odjednom prestali da pišu kritičke tekstove o vlasti, čak ni oni nisu bili kritički , nego više blago dosoljeni, a u međuvremenu su se prodali zvanično, sad su umireni za stalno.

offline
 • boyce 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 05 Nov 2007
 • Poruke: 984

darkangel ::

Elem, Vucic je nagradjen zbog:
"Александар Вучић је награђен за велики лични допринос развоју мултилатералне сарадње са Руском Федерацијом."
http://static.kremlin.ru/media/events/files/ru/G0Z.....3qUvZW.pdf


Jao bre, pa što nekažeš da je za kukanje i prenemaganje, jel vidiš da sam bio u pravu😁

Rus igra sa ovim ordenom partiju šaha, kupuje odluke za unapred, a koje se tiču očuvanja svojih pozicija ovde, nije ništa naš Prvorođeni Mesija i spasitelj zaslužio, ovo je samo taktički potez ili kupovanje vremena za (ne)uvođenje sankcija EU, plasman svojih kredita, robe i usluga, kao i zaštite svojih interesa, očigledno da na njega računaju za ubuduće, jer on svojom šojićevskom politikom obećavanja svima sve, dolazi do trenutka kad će svojim zapadnim prijateljima morati da ispuni obećano, na našu štetu nažalost, a ako to ne učini da zna na koga da se osloni, samo što ovaj naš nema nameru da ne ispuni obećano u Vašingtonu, jer zna šta ga čeka, tako da će šizofenija i naše sve opšte propadanje u cilju očuvanja njega na vlasti da se nastavi. A nikad nam u istoriji nije bilo bolje ...

offline
 • Mačak
 • Zavarivač
 • Pridružio: 30 Dec 2011
 • Poruke: 2636
 • Gde živiš: Čačak

I konacno pojavi se snimak ubistva Olivera Ivanovica.
Siptari su rekli da nisu radile kamere.

offline
 • boyce 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 05 Nov 2007
 • Poruke: 984

Srbija pri dnu Barometra slobode za 2018.
Beta

Srbija je na 35. mestu od ukupno 45 zemalja Evrope i centralne Azije po Barometru slobode za 2018. koji rangira zemlje po stepenu političkih i ekonomskih sloboda i vladavine prava.


Srbija je najniže ocene dobila iz slobode medija, nezavisnosti pravosuđa, korupcije i imovinskih prava, uz komentar da su demokratski standardi i sloboda medija u ubrzanom padu i da se ionako slaba nezavisnost sudstva pogorošava neefikasnim reformama i korupcijom.

Po Barometru slobode fondacije Fridrih Nojman najbolje su rangirane Švajcarska, Norveška, Finska, Holandija i Irska, a pet poslednjih mesta zauzimaju Kirgistan, Turska, Azerbejdžan, Rusija i Tadžikistan.

Od bivših jugoslovenskih republika najbolja je Slovenija koja je na 21. mestu. Od Srbije su bolje i Hrvatska (30) i Crna Gora (33), a lošije su ocenjene Makedonija (36) i BiH (40).

Gledano po kriterijumima Srbija je najslabija u domenu vladavine prava i nalazi se na 37 od 45 mesta.

U poređenju sa zemljama regiona po vladavini prava bolja je od Albanije (3Cool i BiH (39), ali je lošije rangirana od Slovenije (1Cool, Crne Gore (31), Hrvatske (32) i Makedonije (34).

Na vrhu tabele po vladavini prava nalaze se Finska, Norveška, Švajcarska, Švedska i Holandija, a na poslednjih pet mesta Tadžikistan, Ukrajina, Moldavija, Rusija, Turska, i Kirgistan.

Po političkim slobodama Srbija je na 32. mestu tik ispred Albanije (33) i Crne Gore (34), BiH (3Cool i Makedonije (39). Bolje od nje su Slovenija koja je na 13. i Hrvatska na 26. mestu tabele.

Najviše političkih sloboda ima u Norveškoj, Holandiji, Švedskoj, Danskoj i Finskoj a najmanje u Kirgistanu, Turskoj, Rusiji, Azerbejdžanu i Tadžikistanu.

Kada je reč o ekonomskim slobodama Srbija je na 35. mestu.

U regionu je ubedljivo najbolje rangirana Makedonija koja je osma na tabeli, a u prvoj polovini tabele nalaze se još i Rumunija (14), Albanija (1Cool i Bugarska (21). Crna Gora je na 31. mestu.

Slabije od Srbije na listi ekonomskih sloboda rangirane su Slovenija (37) i Hrvatska (41).

Poslednje su na tabeli Francuska, Ukrajina, Grčka i Italija, dok su ekonomski najslobodnije Švajcarska, Gruzija, Irska, Estonija i Island.


Srbija je u oblasti "Političkih sloboda" za "Slobodu i pravičnost izbora" dobila ocenu 7,5. U analizi prilika u Srbiji se navodi se izborni proces pogoršao četvrtu godinu za redom u Barometru slobode.

"Slabljenje demokratskih izbornih institucija, zloupotreba vlasti i državnih resursa, povećanje kontrole nad medijima i neregularnosti na izborni dan označili su nejednake uslove za političke partije. Građani su u okruženju stalnih izbora, često vanrednih, koje vladajuća partija koristi da konsoliduje vlast i skrene fokus s upravljanja državom", navodi se u izveštaju

Dodaje se da su izbore u Beogradu prošle godine obeležili pristrasno medijsko pokrivanje vladajuće partije, zamagljivanje linije između kampanje i regularnih aktivnosti državnih zvaničnika, zastrašivanje birača i prevare u izbornom danu.

Srbija je dobila ocenu 5,83 u oblasti "Odsustvo neustavnih veto aktera", okoja se odnosi na to koliko neformalne grupe mogu uticati na poličke odluke.

"Donošenja odluka u Srbiji je pod efektivnom kontrolom izabranih državnih zvaničnika. Ipak, koncentracija vlasti u ustavno ceremonijalnoj ulozi predsednika i slab sistem podele vlasti ometaju demokratske institucije i vladavinu prava", navodi se u izveštaju

Ocenjuje se da je politizacija sudstva uveliko sputava njegove kontrole funkcije, dok su bliske veze vladajuće elite i pojedinih kompanija uspostavljene tako da pogoduju njihovim ličnim koristima.


Po pitanju "Medijskih sloboda" Srbija je dobila ocenu 5,1 uz komentar da su "demokratski standardi, sloboda i nezavisnost medija u Srbiji u ubrzanom padu".

Podseća se da je pozicija Srbije na listi Reportera bez granica pala za 10 mesta i da je najnižem mestu među zemaljama Zapadnog Balkana.

"Vladajuća elita ne okleva da zloupotrebi pravne - ili upotrebi vanpravne - instrumente da se suoči s onim koji su kritični prema vladi i/ili predsedniku Aleksandru Vučiću", navodi se u Barometru slobode.

U "Vladavini prava" za "Nezavisnost sudstva" Srbija je dobila ocenu 2,92.

"Nezavisnost sudstva u Srbiji je na veoma niskom nivou i pogorošava se usled nepostojećih ili ponovljenih sporih, plitkih i nekonzistentnih reformi, odsustva politčke volje za sprovođenje ili poštovanje zakona, kao i preko različitih pritisaka izvan vlade, poput organizovanog kriminala ili nereformisanih delova 'duboke države' ili korupcije, nepotizma ili kronizma", navodi se u izveštaju.

korupcija pare, korupcija, mito, euro, evri, novac, podmićivanje, mito i korupcija Izvor: Shutterstock
U oblasti "Korupcija" Srbija je dobila ocenu 4,1. Srbija radi i manje nego što je realistično moguće da se postepeno smanji mito, navodi se u izveštaju.

"Zarobljenost ključnih institucija (uključujući one koji bi trebalo da budu nezavisne) i ključnih pozicija u javnom sektoru (koji je sam veoma veliki i tek delomično korporatizovan) lojalnim ljudima vladajuće partije omogućava ogromno polje za netransparente megaprojekte dok se smanjuje polje za istraživanje navnodnih neregularnosti", dodaje se u izveštaju.

Za "Zaštitu ljudskih prava" Srbija je dobila ocenu 6,12.

Navodi se da se po pitanju ljudskih prava u Srbiji primetni različiti trendovi. Na primer, u obrazovanju su pozitivne stvari obrazovanje na jeziku manjina ili inkluzija dece migranata, dok se, s druge strane "dopuštaju prilično očigledni korupcija, kupovina diploma i plagijati".

Dodaje se da je trgovina ljudima i dalje veliki problem, dok je, uprkos rastu ekstremizma i govora mržnje, zaštita manjina u proseku bolja.

Navodi se da su seksualne manjine nedavno imale najveći napredak sa redovnim Paradama ponosa i uzmicanjem homofobnih narativa u medijima. Najgori je razvoj u slobodi misli i izražavanja, što je povezano sa smanjenjem medijskih sloboda i povećanom cenzurom kod javno finansiranih umetničkih radova.


U "Ekonomskim slobodama" za "Bezbednost vlasničkih prava" Srbije je dobila ocenu 4,6 pošto se navodi da privatna svojina nije odgovarajuće zaštićena, dok pravosuđe nije nezavisno od snažnih spoljnih uticaja.

"Slučaj Savamale iz proleća 2016, koji je pokazao do koje mere su vladine službe navedene da služe pojedinim privatnim interesima, još nije rešen usled opstrukcije i manjka politčke volje", navodi se u izveštaju.

S druge strane, pravno sprovođenje ugovora je neefikasno usled odlugovlačenja i skupih pravnih procedura.

Za "Veličinu vlade" Srbiji je data ocena 6,21, a za "Regulisanje kredita, rada i poslovanja" 6,25.

U Barometru slobode se navodi da povoljno okruženje za poslovanje u Srbiji i dalje nedostaje, sa navećim izazovima koji dolaze iz niskog nivoa vladavine prava, parcijalnog sprovođenja propisa i korupcije.

"Usled povećane centralizacije političkih ovlašćenja, Srbija pokazuje neke karakteristike zarobljenje države u kojoj restriktivna pravila važe samo za one koji nemaju dobre političke veze", navodi se u izveštaju.

Ocenjuje se da su reforme sprovedene poslednjih godina uglavnom poboljšale situaciju velikim kompanijama koje imaju mogućnost da direktno kontaktiraju političare.

Za "Slobodu spoljne trgovine" Srbija je dobila ocenu 8,74. Carine su uglavnom niske, ali postoje necarinske trgovinske barijere s komplikovanom standardizacijom i procedurama izdavanja dozvola.

Navodi se da je Srbija jedna od retkih evropskih država koje nije u Svetskoj trgovinskoj organizaciji, pošto su pregovori o učlanjenju obustavljeni 2013. zbog potpune zabrane prodaje GMO proizvoda.

Carinska služba je neefikasna, dok su carinski zvaničnici skloni korupciji i političkom uticaju što ljudima s dobrim političkim vezama daje prednost nad konkurencijom

offline
 • boyce 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 05 Nov 2007
 • Poruke: 984

Dragan Mačak Damljanović ::I konacno pojavi se snimak ubistva Olivera Ivanovica.
Siptari su rekli da nisu radile kamere.


Gde si našao tu informaciju za snimak?

offline
 • Pridružio: 29 Jun 2009
 • Poruke: 3339
 • Gde živiš: Karaburma

boyce ::Srbija pri dnu Barometra slobode za 2018.
Beta
Po Barometru slobode fondacije Fridrih Nojman


Постоји једана изрека која кажа: кадија те тужи кадија ти суди Ziveli

offline
 • Pridružio: 29 Jun 2009
 • Poruke: 3339
 • Gde živiš: Karaburma

boyce ::Deder nadjide gde sam ja napisao ili izjavio da mi je Kurir svetinja? Ako ne nađeš očekujem barem izvinjenje! Ako misliš na Bogija i skrin šot iz kurira, onda upravo si dao svoju interpretaciju nečega, sa umetanjem svoje tvrdnje koju ja nisam dao kao istinite, odnosno meni je podmećeš.

Кад једно причаш,а друго радиш(кад ти одговара)...закључак се намеће сам по себи...извињавам се за здраву логику Laughing
Неко други треба се извињује за чињенице које испадоше лажне...ал јбг сујета је то...

Превише си се острастио колико си почео да коментаришеш једе се више сендвича за снагу,а Mr. Green
А аргументација, разумност и логика на нивоу догматизма и не прихватања чињеница равноземљаша. А мислих да си либералан човек самокритичких модерних схватања...батаљујем...већ тако напустих једну тему овај пут нећу али разговор да...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 621 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 5 sakrivenih i 578 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 1540 - dana 15 Jul 2016 19:19

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, AMCXXL, aramis s, bane.gr, comi991, darios, dekao, djonsule, dragoljub11987, DragonRider, Filip Marinković, helen1, imperator10, indja, ivica976, KUZMAR, liman, Mali Veseljak, milandlc84.wow, milanstankovic087, Nikica Marinkovic, nuke92, panticstefan53, Raptor1, S-lash, sakota79, shaja1, Skywhaler, stug, t84dar, vasa.93, Vlad000, vlahale, vlvl, Wisdomseeker, 187