Medija centar -Odbrana-

3

Medija centar -Odbrana-

offline
 • zoro+ 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 11 Feb 2006
 • Poruke: 921

Pa ne mozes njih pitati za to vec autore tekstova..... kao i fotografija...Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • boksi  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Jun 2008
 • Poruke: 6480

zoro+ ::Pa ne mozes njih pitati za to vec autore tekstova..... kao i fotografija...

Da ali vecinu fotki oni obljavljuju na sajtu vojske ko ce znati ko su autorioffline
 • zoro+ 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 11 Feb 2006
 • Poruke: 921

Zna se ko radi kao fotograf za Odbrana.. ima ih nekolicina i oni su autori... poput Perge, Darimir, itd....

offline
 • boksi  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Jun 2008
 • Poruke: 6480

zoro+ ::Zna se ko radi kao fotograf za Odbrana.. ima ih nekolicina i oni su autori... poput Perge, Darimir, itd....

imas li kontak mail?

offline
 • zoro+ 
 • Počasni građanin
 • Pridružio: 11 Feb 2006
 • Poruke: 921

Pozovi redakciju.....

offline
 • Pridružio: 26 Maj 2009
 • Poruke: 3384
 • Gde živiš: Sremski Karlovci, Srbija

Hoce li biti kakav poster u nekoj od dve Odbrane do kraja godine? Prethodne dve godine su bili MiG-29 i kalendar za narednu (ovu) godinu.

offline
 • Bili smo vojnici
 • Pridružio: 19 Maj 2009
 • Poruke: 4608
 • Gde živiš: Beograd - Srbija; Novi Grad - Republika Srpska

DJORDJE-NO-1 ::Hoce li biti kakav poster u nekoj od dve Odbrane do kraja godine? Prethodne dve godine su bili MiG-29 i kalendar za narednu (ovu) godinu.

Sigurno. Ziveli

offline
 • Pridružio: 26 Maj 2009
 • Poruke: 3384
 • Gde živiš: Sremski Karlovci, Srbija

Odlicno! Ziveli

offline
 • Bili smo vojnici
 • Pridružio: 19 Maj 2009
 • Poruke: 4608
 • Gde živiš: Beograd - Srbija; Novi Grad - Republika Srpska01.12.2010. 08.49
Магазин ОДБРАНА у броју 125 од 1. децембра доноси

Споразум у области одбране између Србије и Бразила омогућиће развој билатералне сарадње, нарочито у области војне економије, науке и технике, војне медицине и образовања, истакао је министар одбране Драган Шутановац после сусрета са бразилским колегом Нелсоном Жобимом у Београду.

На састанку министра Шутановца и шефа Делегације Европске уније у Србији амбасадора Дежера разговарано о наставку европских интеграција Србије.

После земљотреса у Краљеву припадници Војске Србије предузели су мере на утврђивању настале штете на својим објектима и почели санацију оштећења. Утврђено је да штета није мала и процењена је на 131,4 милиона динара.

Председник Србије Борис Тадић истакао је на свечаности поводом Дана Војнобезбедносне агенције да од ВБА очекује да добро обавља свој посао у будућности, јер је безбедност грађана и сигурност система одбране, који треба да обезбеди сигурност и читавој земљи, приоритет над приоритетима.

Податак да имамо четири кандидата за једно упражњено место професионалног војника говори о повратку угледа и поверења. Очекује нас завршетак професионализације, а чињеница да су овде присутни само професионални војници говори да ћемо тај процес завршити до краја године – истакао је министар одбране Драган Шутановац на свечаности у Нишу поводом Дана Копнене војске и рода пешадије.

Са потписивањем новог уговора од 400 милиона долара вредност извозних послова српске одбрамбене индустрије од 2007. године прелази износ од милијарде долара.

Дипломата и политичар из Краљевине Норвешке Каи Еиде одржао је предавање на тему „Конфликт у Авганистану и његови утицаји на политичке институције – шта смо научили?” полазницима Школе националне одбране и професорима Војне академије у Центру за симулације и учење на даљину.

Тема броја је Национални акциони план за примену резолуције 1325 УН – Жене, мир и безбедност. Усвајањем тог документа ствара се атмосфера за афирмацију улоге жена у сектору безбедности, као и њиховог ангажмана у мировним процесима, имајући у виду
да учешће жена у ратним и постконфликтним условима доприноси бољем сагледавању питања мира.

Према овогодишњим резултатима Галуповог Балкан монитор истраживања Војска Србије заменила је цркву на првом месту, која је, као државна институција, уживала највише поверења у претходне три године. Од 2008. поверење у војску порасло је са 63 на 73 одсто у 2010. години.

У интервјуу ОДБРАНИ бригадни генерал Мирко Вранић, командант 204. авијацијске базе говори о резултатима који 2010. годину чине најуспешнијом од оснивања Базе, набавци вишенаменског борбеног авиона, обуци пилота и другим актуелним темама српског војног ваздухопловства.

Представљамо 250. ракетну бригаду ПВО. Командант бригадни генерал др Миодраг Гордић истиче да бојна гађања не смеју бити преседан, него редовна, годишња активност. Нови ракетни систем ПВО веома је потребан Војсци Србије, али до набавке новог постојећи се модернизују. Колективни дух и правилан однос према дужностима, уз обуку која се темељи на искуствима, рецепт су успеха.

На полигону касарне „Бачка” у Бачкој Тополи, припадници Прве бригаде Војске Србије и Пете бригаде оружаних снага Мађарске демонстрирали су организацију рада на контролном пункту приликом учешћа у мировним мисијама Уједињених нација.

Поводом Дана Војнотехничког института, директор пуковник доц. др Зоран Рајић каже да се сада у Институту ради предлог мапе пута технолошког развоја у наредном петогодишњем периоду. Та мапа базира се на средњорочним плановима научноистраживачке делатности у Министарству одбране и расположивим капацитетима.

Од 16. новембра до 16. новембра нижу се године постојања Централне логистичке базе – баштиника 608. позадинске базе ГШ ВЈ. И свака је измерена милионима пређених километара и десетинама хиљада тона пренетог терета. У протеклом периоду База је успешно потврђивала место и улогу у хијерархијском систему логистичке подршке Војске Србије, као централни снабдевачки орган, а поднела је и значајан терет обавеза организацијско-мобилизацијских промена јединица Војске од 2006. године.

На вежби Combined endeavor 2010 у Немачкој , на којој српска војска равноправно учествује већ другу годину, припадници Бригаде везе укључени су у тест тимове и техничко руководство сачињено од експерата појединих техничких области одговорних за остваривање амбициозно замишљених циљева, чиме је, на свој начин, признат висок ниво операбилности телекомуникационо-информационог система и стручне оспособљености наших „везиста”.

Квалитетна обука водича паса и паса минотрагачке службе представља још једну потврду да постоје добри услови за формирање Регионалног центра у Нишу, у коме би се обучавали војни службени пси за потребе Војске Србије и партнерских земаља у региону. Нема сумње да би узгој и обука службених паса специјалне намене могли да представљају један од брендова и наше војске и Ниша, односно добар и дугорочан извозни посао.

Бразил, пета највећа земља на свету, мерено површином и бројем становника, све више се уважава као глобална сила. За такву позицију, за заштиту националног суверенитета, одбрану огромних приобалних нафтних поља и ресурсима богатог Амазона, Бразил мора да се ослони на националне оружане снаге и њихову модернизацију.

Авганистан, судећи по резултатима лисабонског самита НАТО-а, биће један од потеза на „скраћивању фронта” превише захтевних задатака које су на себе чланице Алијансе преузеле у бурним почетним годинама 21. века. Последице одлука администрације Буша млађег да се улази у оружане конфликте без јасног политичког плана за завршетак примене силе, сада се ломе на леђима Обамине администрације, која мора да прихвати повлачење у недостатку бољег решења.

Војни музеј у Београду окончао је рестаурацију наоружања. Збирка тешког наоружања на отвореном, изложена у београдској тврђави, једна је од највећих изложби те врсте у Европи, специфична по изложеним предметима и историјској вредности експоната. Садржи и више раритета, од којих су најзначајнији пољска танкета, једини примерак на свету, и југословенски тенк Т34Б, којег нигде више нема.

Квалитет спотова за кампању „Буди професионалац” не заостаје за светским стандардима. Може некоме да се не допада радња видео-клипова, што је ствар укуса, али нико не може да оспори њихов холивудски изглед – истиче потпуковник Зоран Крупеж, директор Војнофилмског центра, који је недавно обележио 62. годишњицу постојања.

Тема новог фељтона је верски екстремизам косовских сепаратиста. Хапшење Бајрама Асланија у јужном делу Косовске Митровице, кога су власти САД оптужиле за подршку терористима, покренуло је још једном питање јачања утицаја исламског радикализма на простору Косова и Метохије, његове повезаности са албанским екстремистима и опасности која прети Републици Србији, региону западног Балкана и шире.

Из спорта занимљива тема о тродимензионалном стреличарству. За разлику од класичног метног стреличарства у коме стреличари одапињу стреле у кружну мету, у тродимензионалном стреличарству све је реалније, од такмичарског амбијента и начина на који се оно изводи до мете, а само такмичење, понајвише сличи мирољубивом спортском лову у природи. Стога је све већи број поклоника тог спорта, од кадета до ветерана.

Специјални прилог у овом броју - КОДЕКС ЧАСТИ ПРИПАДНИКА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ.

ОДБРАНУ можете купити на киосцима ШТАМПЕ и ФУТУРЕ ПЛУС и у "Војног књизи" у Васиној 22 у Београду по цени од 100 динара.

Dopuna: 01 Dec 2010 10:46

http://www.odbrana.mod.gov.rs/index_regular.html

offline
 • Pridružio: 12 Jan 2006
 • Poruke: 3142
 • Gde živiš: Gde ja zivim...

Bio bi pravi zlatni ridnik, ako bi smo imali za clana ovde nekog fotografa iz Odbrane!!!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 669 korisnika na forumu :: 35 registrovanih, 4 sakrivenih i 630 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Anton Vucic, Apok, axa, Bane san, bankulen, dedalus, doom83, Duh sa sekirom, goxin, i.jovanovich, ivance95, kos milorad, krunc, Kubovac, Libertas, lord sir giga, Marko Marković, Milan A. Nikolic, Milos ZA, Mlav, mushroom, RJ, robertino, ruseskij, S-lash, Sall, Sirius, StefanS, stug, Toni, vlvl, voja64, YU-UKI