Jermenija vs Azerbejdzan sukobi oko Nagorno-Karabaha

704

Jermenija vs Azerbejdzan sukobi oko Nagorno-Karabaha

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 75973

Iran threatens to respond to Israeli and mercenary presence along its Karabakh border
Citat:The spokesman for the Iranian Armed Forces, Abu Fadl Shikaraji, said on Saturday, that his country “will not tolerate the presence of terrorists at its borders with Karabakh, nor will it allow the establishment of bases for Israel near its borders.”
Brigadier General Shikaraji said in an interview with the Mizan News Agency that the Iranian Supreme Leader, Ayatollah Ali Khamenei, stressed the need for Armenia to return the lands that it “occupied” from the Republic of Azerbaijan, and that the Islamic Republic of Iran hopes that this matter will be resolved through dialogue.
He continued, “The two countries, the two parties to the dispute over Karabakh, are our neighbors, and we respect both of them, and at the same time we support the liberation of the occupied lands.”
He stressed the need not to harm the people of this region, who are Armenians, especially Armenians living in Muslim areas.
Shikaraji pointed out that Iran attaches importance to the security of its borders and its citizens living in the border region, stressing that the two countries (Azerbaijan and Armenia) must respect its territorial integrity, because “any exposure to his country will face a firm response.”

Arrow https://www.almasdarnews.com/article/iran-threaten.....kh-border/Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 15 Mar 2011
 • Poruke: 732

https://youtu.be/t3Eg8gp2n8Y ja mislim da je ista Gvozdika koja je bila u pitanju u vedu od War Gonza,
https://youtu.be/B8Aj1WASmLU Mihran Ediki Harutyunyan rvac na ratistu,snimak star nekoliko dana, https://youtu.be/Ig3rg85SFZw Azerske snage u kasarni u Zengilan regjonu.offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 75973

Jermeni cestitali Bajdenu
Armenian Assembly congratulates Joe Biden, calls for investigations of Turkish and Azerbaijani influence on the U.S.
Arrow https://en.armradio.am/2020/11/07/armenian-assembl.....n-the-u-s/
Citat:The Armenian Assembly of America (Assembly), the largest, non-partisan Armenian-American advocacy organization in the United States, has congratulated former Vice President Joe Biden and Senator Kamala Harris on being elected the next President and Vice President of the United States.
Anthony Barsamian and Van Krikorian, Assembly Co-Chairs, released the following statement on behalf of the Armenian Assembly of America

offline
 • Pridružio: 14 Dec 2018
 • Poruke: 192

djox ::Jermeni cestitali Bajdenu
Armenian Assembly congratulates Joe Biden, calls for investigations of Turkish and Azerbaijani influence on the U.S.


Mislim da ce ovaj rat zavrsiti vrlo brzo , Azeri su se kladili na krivog konja.

offline
 • 187 
 • Super građanin
 • Pridružio: 02 Feb 2017
 • Poruke: 1029

T-72 ::Цена ситница 7000 $
E nije ,po katalogu je 6,712.12 USD u Rusiji Mr. Green ↓↓
Fizicko lice ga moze kupiti tako da je ovo vjerovatno platio i poslao neko iz dijaspore .Na vise kom /lot popusti su pozamasni.

Gledao sam na YT snimke mogucnosti bas ovog T2.380
,nevjerovatno sta su sve spakovali ovaj sa slike a kod djeda je sa laserskim mjerenjem daljine a podtoji i bez .Ogroman asortiman svega i svacega imaju na dedalnvoptics .

offline
 • Pridružio: 22 Nov 2014
 • Poruke: 152

dejoglina ::https://youtu.be/t3Eg8gp2n8Y ja mislim da je ista Gvozdika koja je bila u pitanju u vedu od War Gonza,
youtu.be/B8Aj1WASmLU Mihran Ediki Harutyunyan rvac na ratistu,snimak star nekoliko dana, youtu.be/Ig3rg85SFZw Azerske snage u kasarni u Zengilan regjonu.

Dejo
Gvozdike su iste i na istom mjestu i dalje nisu maskirane osim blatobrana ili ti stitnika gusjenice pri zadnjem dijelu.Tu je vjerovatno oznaka pripadanja jedinici i tu je bio prebacen dio m mreze ili zatamljen snimak.
Dali nam to nesta govori? Zagrljaj

offline
 • Pridružio: 17 Mar 2020
 • Poruke: 128
 • Gde živiš: Kraljevo

'Наређено нам је да побијемо сваког Јермена у селу', каже заробљени сиријски плаћеник4. новембар, 2020.
ЈЕРЕВАН , 4. Заробљени сиријски плаћеник који се борио за азербејџанску војску против Артсака сведочио је како је он, заједно са стотинама других, регрутован и послат преко Турске.

Јусуф Алаабет ал Хаџија, становник села Жијадија у региону Јиср ал-Шугхур у провинцији Идлиб у Сирији, рекао је јерменским истражитељима да му је обећана месечна исплата од 2000 долара за борбу против Јермена.

Он је, поред осталих, тренутно задржан у притвору суочен са оптужбама за међународни тероризам.

"Пре 15 дана, увече, у моју кућу је дошао мој пријатељ Ибрахим, кога зовемо Абу Ахмад и кога познајем одавно, из нашег суседног села Сахан. Абу Ахмад ми је понудио да одем у Азербејџан за новац, питао сам га сврху и рекао ми је да се тамо одржавају војне вежбе. Обећана ми је месечна исплата од 2000 долара за учешће у војним вежбама. Моја породица, моја жена и отац, нису желели да идем, док моја браћа нису била свесна овога. Абу Ахмад је рекао да тамо има много других момака, из суседних села Сарариф и Сахамн, који су у Азербејџану већ месец дана", рекао је Јусуф Алаабет ал Хајџи.

Рекао је да му је наређено да не понесе ништа са собом, укључујући и лимену.

Плаћеник каже да је потом превезен из села Жијадија на контролни пункт Баб ал Салам, који се налази на сиријској територији коју контролише Абу Хамша.

Тамо се окупило скоро 500 људи, од којих су сви сиријски Арапи, рекао је он.

"У 8 сати ујутру стигао је брат Абу Хамше Сеиф. Када је стигао рекао је да нас не терају, да идемо на месечну рату од 2000 долара, и ко год не жели да иде може да се врати, али је рекао да ако одлучимо да одемо у Азербејџан и онда изразимо жељу да се одатле вратимо, пуцаће нам у ноге и неће нам дозволити да се вратимо. Брат Абу Хамше је потом почео да бира ко ће ићи", рекао је плаћеник и додао да је регрутер бирао борце старости између 20 и 40 година. Други ухапшени сиријски плаћеник такође је у свом сведочењу поменуо име Абу Хамша, кога је идентификовао као команданта бригаде Сулејман Шах.

Заједно са још 500 плаћеника, Јусуф Алаабет ал Хајџи пребачен је у 10 великих аутобуса. Сеиф , који је био у њиховој пратњи, рекао му је да је друга група од 500 плаћеника већ раније отпутовала у Азербејџан.

"Прешли смо границу Сирије и Турске преко овог контролног пункта. Локални турски војници и људи са цивилном одећом обезбеђивали су гранични прелаз, ништа нас нису питали, нису проверавали да ли има докумената, само су бројали", рекао је он.

2.5 сата касније стигли су до цивилног аеродрома, где је 500 плаћеника хитно пребачено на два цивилна авиона који су се летели под турском заставом. Рекао је да их нико ништа није питао на аеродрому. Плаћеник каже да је тамо видео турске војнике. Након што су стигли до другог цивилног аеродрома, одведени су у авионе других авиона, овог пута летећи под азербејџанску заставу, а то се поново догодило без икаквих безбедносних провера. Авион је потом слетео у Азербејџан.

У Азербејџану су 500 сиријских плаћеника дочекали азербејџански и турски војници и одведени у војну базу, где су поново били присутни и азербејџански и турски војници.

"Могли бисмо да разликујемо турске војнике од застава на њиховим униформама. Првог дана су нам дали ланце са бројевима на њима и фотографисали нас са овим ланцима на врату. Другог дана су нам дали униформе и орућје у војној бази. Дали су нам јуришне пушке руске мафијаше, ПК митраљезе и РПГ-ове, снајперске пушке и муницију. Високи турски и азербејџански војници имали су панцир, али нам нису дали ниједан. Рекли су нам да се спремимо за размештање следећег дана. Да напоменем да смо стигли у Азербејџан 18. октобра 2020. године", рекао је плаћеник током испитивања.

Њих су у војној бази обучавале азербејџанске и турске трупе.

"Наш командант у војној бази био је шеик Ибрахим. Трећег дана, заједно са шеиком Ибрахимом напустили смо базу и стигли у другу војну базу која је била удаљена око 4 сата. Тамо је Абу Хамша био са шеиком Ибрахимом, а око 5 људи наоружаних пиштољима их је пратило, а додатних 500 сиријских Арапа који су дошли да се боре за новац било је у овој бази. Тамо је било и турских и азербејџанских војника који су разговарали са шеиком Ибрахимом и Абу Хамшом. Абу Хамша је предводио групу и био је одговоран за унајмљене плаћенике који су долазили из Сирије у Азербејџан", рекао је он.

Абу Хамша им је рекао да не штеде никога у борбама.

"Рекао нам је да треба да покољемо, побијемо све Јермене, а у међувремену су долазили и турски и азербејџански војници и наређивали нам да убијемо и покољемо сваког Јермена. Абу Хамша, као и турски и азербејџански војници, говорили су нам да ће свако од нас добити додатних 100 долара за одсецање главе Јермену. Такође су нас наоружали дугим ножевима. Ми који смо се плашили добили смо неке посебне лекове од азербејџане војске, и престали су да осећају страх након што су их 5. Лично сам био сведок како су војници азербејџанских оружаних снага давали дрогу нашим сиријским момцима, дрога је била округла таблета, нисам је сам пробао, али многи наши момци јесу", рекао је сиријски плаћеник.

Седмог дана, одведени су на камионете које су предводили Абу Хамша и шеик Ибрахим. Затим су препешачили око 7 километара. Тамо им је наређено да стоје у формацији на удаљености од шест метара један од другог, ћуте и комуницирају само гестовима."Испратили су нас шеик Ибрахим и двојица азербејџанских војника. Шеик Ибрахим нам је рекао да морамо да заузмемо јерменско село испред нас, и морамо тамо побити све цивиле и војнике. Када смо се приближили јерменском селу, нашли смо се на удару ватре, а такође и минобацачке ватре, у овом периоду нас је 15 погинуло, операција је била неуспешна и морали смо да побегнемо у планине. Када смо побегли, још нисам био рањен, били смо изгубљени, ишли смо стазом док нисмо пронашли Азербејџанце који су нас пратили, кренули су неким путем, али током овога Јермени су почели да пуцају на нас. Рањен сам, био сам рањен 5 дана, нико ме ништа није питао, нико није био заинтересован за мене. После три дана, почео сам да се крећем ка јерменским положајима, Јермени су ме гестикулирали из даљине говорећи ми да сам безбедан, када сам им пришао одвели су ме у свој положај, лечили моје ране, давали ми храну и воду. Одвели су ме на сигурно, нису ме повредили, помогли су и лепо се опходили према мени, нека их Бог благослови", рекао је плаћеник.

Јусуф Алаабет ал Хаџи, који се неколико дана раније борио против Јермена, сада изражава захвалност Јерменима што су му спасили живот. Он је позвао своје сиријске сународнике да не буду преварени и да не иду у Азербејџан да се боре против Јермена.

"Желим да се захвалим Јерменима, они су ми помогли, лечили су ме, спасили су ми живот, погрешили смо што смо дошли овде, они – Јермени, много су бољи што смо мислили, лечили су нас, лепо се опходили према нама, нека их Бог благослови. Ја , Јусуф Алаабет ал Хајџи, констатујем да свако ко планира да оде у Азербејџан не треба да предузме тај корак, јер су Јермени веома добри људи, спасили су ме од смрти, помогли су ми. Апелујем на све вас, ако покушају да вас преваре и покушају да вас намаме новцем против ове земље и Јермена, немојте ићи, чак и ако сте сиромашни, боље је да останете сиромашни онда да одете у Азербејџан и борите се за новац. Азербејџанци јермене називају неверницима, али они сами су неверници, ми смо неверници што смо дошли овде и борили се против тих добрих људи, остао сам рањен пет дана у Азербејџану и нико ми није помогао, али Јермени јесу, помогли су ми и лечили моје ране", рекао је он.
Izvor:https://armenpress.am/eng/news/1033852.html

offline
 • Pridružio: 27 Avg 2011
 • Poruke: 2104
 • Gde živiš: treći kamen od sunca

Кад смо већ код масакрирања ваља рећи следеће:
Статут међународног кривичног суда то одређује као ратни злочин (тачка 21)Пошто обе земље нису потписнице римског статута у помоћ ће притећи женевске конвенције
(члан 15 прве конвенције)(члан 18 друге конвенције)


(члан 16 четврте конвенције )Ваља додати и да национална законодавства санкционишу оваква кривична дјела мимо рата.

offline
 • 187 
 • Super građanin
 • Pridružio: 02 Feb 2017
 • Poruke: 1029

T-72 ::

Zamagljen /blumiran vjerovatno evidencijski br gvozdike (pocetak snimka) .Mislim da je Jerevan ubacio nesto malo tehnike i vojske.Mozda grijesim za razlog prikrivanja ,mozda je nesto drugo u pitanju ali najlogicniji je navedeni razlog.


Posle Sirije i tamosnjih crnih ,sarenih ,bijelh slemova ,streljanja ,sakacenja ,bacanja sa krovova ,paljenja zivih vojnika i civila u kavezu ,gadjanja vojnika vezanog za stub sa RPG i sva ostala zivotnjska djela Homo sapiensa dobrim dijelom uvezena iz drugih drzava su doprijenela da sve te konvencije padaju u vodu zbog otbvorene podrske demokratskog zapada tim gamadima .

I jeste veoma je bitno ko je prvi poceo bilo kakavo nemoralno postupanje prema lesevima i zarobljenicima kao i civilima .Mozeda je nekome bas neko iz Azerske i Turske kuhinje pobio cijelu familiju na gnusan nacin i takav covjek ako se nadje na prvoj liniji trazit ce osvetu u nekom momentu i to je vec psihologija rata i nedostatak vojne policije koja ce da spreci osvetu u pocetku cuvajuci zarobljene i leseve a posle i prebacivanjem drugih jedinica u tom reonu i to jedinica koje nisu vodile borbe za to mjesto i kome nisu nastradali clanovi porodice - te se vojnike koji su imali nesrecu da izgube nekog svog treba razmjestiti na drugu liniju ili povuci u pozadinu na predah . U ratu ovo navedeno je svrha vojne policije .

LP

offline
 • Pridružio: 28 Avg 2017
 • Poruke: 1145

Citat:Posle Sirije i tamosnjih crnih ,sarenih ,bijelh slemova ,streljanja ,sakacenja ,bacanja sa krovova ,paljenja zivih vojnika i civila u kavezu ,gadjanja vojnika vezanog za stub sa RPG i sva ostala zivotnjska djela Homo sapiensa dobrim dijelom uvezena iz drugih drzava su doprijenela da sve te konvencije padaju u vodu zbog otbvorene podrske demokratskog zapada tim gamadima .


Ово Хомо сапиенс још звучи као комплимент.

Извињавам се колега ништа лично.

Arrow https://sr.wikipedia.org/sr/Razuman_%C4%8Dovek

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 687 korisnika na forumu :: 42 registrovanih, 7 sakrivenih i 638 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _commandos_, A.R.Chafee.Jr., Aleksa-, amonsrb, Andrija357, Atomski čoban, babaroga, borogrubic, caesar, cenejac111, CrazySerb_MLD, crnitrn, cvrle312, dane007, darkangel, dragon986, Duško, FehĂ©r János És Mária, Georgius, hyla, Insan, JOntra, L A Z A R, Marko Marković, Mercury, mushroom, nebkv, pedja63, pera12345, Regrut Boskica, ruan, Snorks, stegonosa, Toper, Trpe Grozni, vasa.93, vukovi, Vule, wolverined4, YU-UKI, Zerajic, zillbg