Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

1068

Rat Rusija-Ukrajina 2023 - komentari

offline
  • Pridružio: 20 Okt 2020
  • Poruke: 120

Pokusavam da shvatim ovu silnu fascinaciju i medijsku histeriju oko nazovi kontraofanzive. Kako da znamo da samo Ukri planiraju tako nesto. U ruskoj strategiji je posle 2 sv rata da ne dozvole protivniku prvi napad nikada vise...
Ovi zapadnjaci pokusavaju da preslikaju Normandiju, cak po medijima pominju i D-day, najduzi dan i najvazniji. Pitam se gde li to jos pali?
Pitanje ze kolege, da li mislite da ce Rusi napasti prvi prema Odesi i Zaporozju kad probiju Bakhmut?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2626

hurmiza ::Pokusavam da shvatim ovu silnu fascinaciju i medijsku histeriju oko nazovi kontraofanzive. Kako da znamo da samo Ukri planiraju tako nesto. U ruskoj strategiji je posle 2 sv rata da ne dozvole protivniku prvi napad nikada vise...
Ovi zapadnjaci pokusavaju da preslikaju Normandiju, cak po medijima pominju i D-day, najduzi dan i najvazniji. Pitam se gde li to jos pali?
Pitanje ze kolege, da li mislite da ce Rusi napasti prvi prema Odesi i Zaporozju kad probiju Bakhmut?


Odesa je za sada nerealna skroz, posle Bahmuta se ide logicno prvo na zavrsavanje problema Marinke, Avdejevke, Ugledara, u LNR zauzimanje svih sela uz reku, pa na Seversk, Liman eventualnu Izjum ako krene Ruski napad sa severa (sto je realnije od Odese i Zaporozja), pa Kramatorska/Slavjanska i oficijalnog oslobodjenja DNR, posle toga pitanje je da li ce se ici na Zaporozje, a tek Harkov i Odesu.

offline
  • Pridružio: 20 Okt 2020
  • Poruke: 120

Pravac je OK ja sam samo hipoteticki stavio Odesu...moram priznati nije mi jasno zasto Rusi cekaju i daju prtivniku vreme da se spremi itd. Imaju neku svoju logiku da ce Ukri odustati...ili sta. Po meni nerealno skroz.

offline
  • Neimar i savremeni farmer.
  • Pridružio: 24 Nov 2010
  • Poruke: 11683
  • Gde živiš: U sremu voljenome...

Bez Harkovske, Dnjepropeteovskw, Nikolajevske i Odeske oblasti nema govora da Rusi stanu, pa makar rat trajao jos 3-4 godine...to mora biti Rusija, da se ukrajina potpuno odsece od mora, jer onda ona nece biti vise interesantna ovim zapadnim hostaplerima ...ovo ce se morati resiti za stolom sa SAD jer drugacije nam sleti ozbiljan svetski picvajz ukoliko ukri i dalje budu ginuli za iste i njihove ciljeve...svet je otisao u tri lepe...

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2626

Dok pisemo o Odesi, Ukrajinci su verovatno presli Dnjepar:

https://www.youtube.com/watch?v=9wfchP9hcw8

Utvrdjuju se na istocnoj strani Hersona, presli su reku, videcemo kako ce Rusi sada odgovoriti kako treba na ovo, ali ova kontra Ukra ce brzo poceti ili je vec pocela

offline
  • Pridružio: 14 Jun 2022
  • Poruke: 1307

mercedesamg

Неће никоме да извозе. Заборављаш да је Кина у питању.

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2626

Ovaj plavi klin je napredak Ukra:

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32621

Srle nije to niakakv napredak ukra na levoj obali između leve i desne obale Dnjepra ima nekoliko rečnih ada/ostrva još od pada Hersona i povlačenja Rusa na drugu obalu ukrainci tu upadaju sa malim brzim čamcima pre dva tri meseca sam okačio snimak i slike jedne takve grupe koju su dočekali rusi jedan ili dva mrtva i dva tri lakše ranjena. To traje poodavno nego su sad našli medijski da to eksploatišu valjda kako se Bahmutskoj bajci bliži kraj tako traže gde bi mogli sad da pumpaju propagandu.

Evo jedna sa gugl mape da se vidi o čemu se radi dakle moglo bi se reći da je tu početak delte Dnjepra koja je kao i svaka ispresecana rečnim adama i kanalima.

offline
  • Pridružio: 21 Avg 2022
  • Poruke: 63

slonic_tonic ::
argumenti "a kako oni naše..." su idiotski i samo generiraju spiralu zla. Obično ih i propagiraju oni koji su zametnuli zlo, u ovom (a praktično i svakom drugom kojeg se mogu sjetiti) slučaju Zapad. Ja sam uvjeren da zapadna politika savjetuje ukrajinsku stranu da radi takve stvari i da to razglase, kako bi maksimizirali razorni efekt. Oni jedini nemaju nikakvih emocija prema bilo kome tamo i na to gledaju kao na borbu svinja.



Evo kako to izgleda na terenu, lik im donosi opremu i na kraju poruka "hocu da vidim sve Ruse mrtve ..."


Za one koji ne pricaju Engleski, vrlo interesantna zapazanja ukrajinskog vojnika, izgleda kraken-ovci su debili kojima je najbitnije slikanje, ukrajinska podrska vojsci je ocajna za razliku od ruske koja se poboljsava iz dana u dan, u njegovom rodnom gradu rat ne interesuje vecinu koja zivi k'o da se nista ne desava.

offline
  • Pridružio: 13 Apr 2022
  • Poruke: 1078

Srle, evo topografska karta tog podrucja sa koje bi svakom trebalo biti jasno koji su razlozi da rusi drze polozaje na rubovima naselja Aleško.





Kao sto moze da se vidi, u pitanju je pojas mocvarnog terena koji je na nivou rijeke, apsolutno nemoguce bilo kakvo ukopavanje a desna obala dnjepra nadvisava ga za koju desetinu metara.
Taj pojas se produzava do Aleškog, tako da ukr strana može npr postaviti neko oruđe na samu obalu, a ruskoj je to moguće tek na rubovima sela.
Dakle, prestati sa ukr budalastinama i propagandom.

02 Jan 2024 01:06 Georgius Zaključavanje topica Razlog: Kraj godine.  
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 744 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 6 sakrivenih i 694 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., AC-DC, anbeast, Asparagus, Bane san, bobomicek, bokisha253, Bubimir, cenejac111, comi_pfc, darios, Denaya, Dorcolac, Duh sa sekirom, dulleo, elenemste, flash12, gomago, goxin, hyla, Kubovac, kubura91, laurusri, Lazarus, loon123, MB120mm, mercedesamg, milenko crazy north, Oscar, Panter, panzerwaffe, pein, RJ, ruger357, S2M, Shinobi, stagezin, theNedjeljko, Tvrtko I, W123, wizzardone, Zoca, Čivi