Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

1254

Rat Rusija-Ukrajina 2024 - komentari

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2881

Украјинци су објавили снимак кретања нашег јуришника у Волчанску.

Успели смо да утврдимо да контролишемо цео север је већ наш.

Последњи борбени контакт забележен је у близини парка Џержински

video iz centra Volchanska:
https://t.me/geromanat/26490



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 24 Maj 2005
  • Poruke: 1136
  • Gde živiš: Beograd

Pehota u Volčansku



https://t.me/jnb_news/48506

Citat:Наша контрола у Волчанску је бар до улице. Авијација.

Citat:У рејону села Бугроватка наше трупе су стигле до Северског Донца.

https://t.me/jnb_news



online
  • Pridružio: 29 Jun 2011
  • Poruke: 1170

Posetilac1 ::Konačno je došlo vreme da neko odgovara za to što nema dva miliona kompleta uniformi.
Ako uspeju da naprave čistku i sprovedu reformu vojske a samim tim i celog državnog aparata od Rusije će zaista drhtati Evropa.

A možda im samo otmu većinu pokradenog u zamenu za blage kazne, a dođu druge lopine na njihova mesta.

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3237

https://twitter.com/ozrenac/status/1790322507699900737

GP":
Iz Volčanska stižu operativne informacije o borbama koje se vode u središtu grada u blizini parka Dzeržinski.

Tako je sjeverna periferija grada, do Zrakoplovne ulice trenutno pod stabilnom kontrolom RU vojske."

Mapa. Ruje došli skoro do rijeke koja ide preko grada.

offline
  • Luka 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Mar 2011
  • Poruke: 3174

Posetilac1 ::Ako uspeju da naprave čistku i sprovedu reformu vojske a samim tim i celog državnog aparata od Rusije će zaista drhtati Evropa.Pre nekih godinu ipo su masovno mobilisani svi mogući bezbednjaci, povlačeni su i penzioneri, posebno oni su dobro poznavali personal na ukrajinskoj strani. Sad, ako sam za to čuo ja koji sam 2000 km daleko od Rusije sigurno su još bolje znali i ti likovi o kojima se sada priča (i nebrojeni manje atraktivni). Očigledno da je pohlepa jača od straha, savesti i svega ostalog. Nu eto vsjo normaljno Wink

offline
  • x9  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 1170
  • Gde živiš: Vienna

mali off@
Odem na odmor a nasi krenu ofanzivu na Harkov, Veleizdajnik obeca pomoc Ukrajini, kao da je ne dajemo dovoljno preko tih , ovde , od nekih kolega, do zadnje kapi krvi branjene, "privatnih" firmi, Devetka otvori dusu, Nemci placu jer im Rusi ubise jeftinu cenu struje,a Rusi sto reko moj drug Denis iz S. Peterburga, napreduju i napreduju..все нормально
Turci tj. Turska sve vise otezava produzavanje viza Ukrajincima, u Alanji nikad vise ukrajinskih tablica ali se ne kupuju nekretnine jer se ceka nova novcana pomoc iz USA i EU.
Inace Srbi pored Norvezana i stanovnika Fidzija placaju najveci porez u Turskoj. Za bilo sta. Toliko o tome kako imamo dobar odnos sa zemljom koja bi nam mogla biti veoma dobar ekonomski partner. Politicar(i) lazu ?
Ali oni ne daju mito kroz EU fondove.
EU? Izgubila kompas, jedino sto moze da jos uradi je da postrojava sitne duse i politicare tipa "nalepnica na uskrsnjem jajetu" i ostala buranija.
Mi koji zivimo preko, ne zivotarimo, znamo koliko je EU u prknu.I bezimo nemilice.


Rusi i Ukrajinci, ista crkva za Vaskrs iznad Alanje, jedan narod, ista vera isti jezik, razlicite tablice.
Srbin , Rus i Turcin na pecanju a nije vic.I sva trojica imamo isto misljenje gde sve ovo vodi.
i onda neko napise rusi tj, VVP je napravio gresku sa ovim ratom. Mozda je ovo bio iznudjen potez rusa, ali i ako jeste bogme ga usavrsavaju svaki dan.

I na kraju, ja jos cekam strane trupe, da im Rusi izbuse ....
off ende
Koleginica mi je iz Harkova, Ukrajinka , banderovka. Otac joj je ostao, majka i ostala zenska familija su ovde. kaze da oni ocekuju pad Harkova cim ruske trupe pridju obodu grada..

offline
  • Pridružio: 24 Nov 2021
  • Poruke: 2881

🆘🆘🆘Units of Troop Group North have liberated the village of Bugrovatka in Kharkov region, the Russian Defense Ministry reported🆘🆘🆘

https://t.me/i20028843/203535

У рејону села Бугроватка наше трупе су стигле до Северског Донца.

https://t.me/jnb_news/48510

offline
  • Pridružio: 26 Mar 2022
  • Poruke: 3237

https://twitter.com/AMK_Mapping_/status/1790336260713955824

GP":Geolocirane snimke pokazuju da su ruske snage napredovale u središte Vovčanska, zauzele ukrajinsko uporište u školi broj 1 i napredovale do visokih zgrada. Očekujte uskoro urušavanje sjevernog dijela grada.

Crveno = Potvrđena ruska kontrola
Žuto = Rusi napreduju u posljednja 24 sata
Ljubičasta = ruska kontrola"

Tako ukro twiter (prije podne piše, da ukri čiste grad ali sada...), koji priznaje da če sjeverni pojas grada uskoro pasti.

online
  • Pridružio: 21 Maj 2008
  • Poruke: 14891

На скоријим снимцима удара Ланцетом, попут доле приложеног, може да се примети једна новост.
https://lostarmour.info/news/lancet_24_05_14_01_rusich-army

Горе у средини има ознака "Цељ захвачена".
Мислим да видимо у примени АИ систем за праћење циља у завршној фази.
Тиме је олакшан не само посао оператера јер је најтежи део аутоматски, већ и олакшана обука оператера.

Треба пратити и снимке са ФПВ дронова, да ли и они користе.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2022
  • Poruke: 468

"Konačna spoznaja Zapada: Rusiji nije u interesu zauzeti cijelu Ukrajinu – čak i ako je za to sposobna"
https://www.geopolitika.news/vijesti/konacna-spozn.....-sposobna/
Napokon na zapadu prosvijetlilo da Rusi možda ne žele cijelu Ukrajinu pa da im dođu Ukri na grbaču ekonomski i da imaju stalno neke gerilske napade na sebe. Skužili da Rusi žele dio s ruskom populacijom i Krim, a ostatak tampon zona.


Također zanimljiva teorija kakve će zadatke Belusov dobiti, kažu da je on uz Putina progurao da se sve više privatnih firmi uključi u proizvodnju dronova i da to daje rezultate.
Citat:Prema ruskim novinarima, Kremlj želi transformirati rusku industriju i gospodarstvo u blisku vezu između ruske vojske i privatnih tvrtki i istraživanja. I to s ciljem stvaranja masivnog vojno-industrijskog kompleksa koji će moći profitirati i povećati nacionalni BDP iz dugih i dugotrajnih ratova na točno isti način kao što to može i čini američki vojno-industrijski kompleks. Apsolutno je evidentno da Vladimir Putin želi kopirati ovaj model, tako da se vojni sektor poveže s cjelokupnom ruskom industrijom i cjelokupnom ekonomijom na način da vojne operacije Rusije u svijetu, ne samo u Ukrajini, nego i u Africi i na Bliskom istoku generirati rast ruskog BDP-a umjesto njegovog pada.
https://politicke-analize.blogspot.com/


Sad se opet vraća na to kako napraviti da Ukrajina bude tampon zona, činjenicom da konstantno tinja neki sukob koji će Ukrajinu spriječiti da uđu u NATO, a Rusi početi izvlačiti dobiti iz ratova kao što Ameri rade. Tako da izjave nekih da se Rusi spremaju na dugotrajan sukob i izjava Lavrova da NATO slobodno dođe u Ukrajinu da je Rusija spremna, daju objašnjenje zašto je Belusov izabran.
Možda je to sve krivo, a možda će @devetka prije u penziju nego što ovo završi.


Na kraju vezano uz događanja oko Harkova i na CNN-u kažu da je to noćna mora za Kijev
https://edition.cnn.com/2024/05/13/europe/russia-s.....index.html
https://www.rt.com/russia/597542-ukraine-nightmare-battle-kharkov/

Citat:The town of Lyptsi is at risk, say some military bloggers, and from there Russian forces could hit Kharkiv with artillery. This is a nightmare for Kyiv for two reasons: firstly, they liberated this land from Russian forces 18 months ago, yet failed, clearly, to fortify the area enough to prevent Moscow sweeping back with the ease with which they were swept out.

And secondly, Russia can again tie up Ukraine’s over-stretched army with constant and grinding pressure on Kharkiv, exacting a toll with crude shelling on a vast urban center. Then there is the rest of the front, where progress in Kharkiv region has been mirrored by old, exhausting fights suddenly seeing new Russian success. This should be the greatest cause for concern to Kyiv, as it suggests a coordinated bid to push in all directions and leave Ukrainian President Volodymyr Zelensky with ugly choices about where to send limited resources, and where ultimately to sacrifice.


Ne znam kako će ovo sve završiti, ali ako ima nešto u tim tumačenjima uvezivanja državnog i privatnog u vojni kompleks i da država ubuduće zarađuje na tome, onda mi se čini da je zapad bockao medvjeda i bacao kamenčiće u špilju, a sada se malo iznenadili jer su iz pećine izašli i tata i mama i mladi medvjedići, a jako gladni nakon dugog sna...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 693 korisnika na forumu :: 23 registrovanih, 4 sakrivenih i 666 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, acatomic, Aleksa 3215, aramis s, bladesu, Denaya, draganca, DragoslavS, Komar03, lord sir giga, mb1213, Ne doznajem se u oružje, nenad81, Nikolaa11, novator, operniki, panzerwaffe, Pohovani_00, tmanda323, Tvrtko I, vathra, zillbg, 79693