Rat u Siriji, 2011-2015. godina

1178

Rat u Siriji, 2011-2015. godina

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

virked ::Se.. mi se vise od ovih Rusa!
Stalno nesto lazu i mazu, te dali su s300 te nisu dali, sad odlazu za godinu dana. Bitno da su lovu uzeli! Niti smrde niti mirisu.
Sa Amerima makar znas na cemu si, znas da su smradovi Very Happy
Sve vise mislim da Rusi i Ameri duvaju u istu tikvu.
Igraju se dobrog i lose policajca a u stvari su udilu. Dobro jednima, dobro drugima.
Narod se zamlacuje sa demokratijom, ljudskim pravima, pricama o boljem zivotu, vikiliksom, snoudenliksom i ostalom ekipom.


Sta ja pricah svo ovo vreme u vezi Rusa. Rusi su opipali puls Amera. Slaba tacka Amera je S-300. Igrace Rusi jos na tu kartu. Jednostavno "pecaju". Za Ruse bi bilo sada mnogo dobro kada bi ubrzali sa otvaranjem baze na Kipar, neka kooperacija sa Turcima ili da se prosire, bar prividno, na Egipat.
Da imaju cime da trguju kasnije i da pokazuju zube Amerima.
Jbga, Asad je zeznuo sve: Rusi crpe naftu, a Kinezi obnavljaju Siriju. Ima li bolje ponude od ove? I Rusi i Kinezi su sada na potezu. Ili ce izgubiti kintu ili profitirati.

Poseta nesrecnog Saudijca je verovatno iz sledecih razloga:
- SAD: Ameri opipavaju teren (Saudijska Arabija (= KSA) je proxy Amera u zadnjih 20ak godina)
- unutrasnji problemi: nesto zestoko pogadja Saudijsku Arabiju iznutra pa zele da okoncaju finansijsku podrsku drekavcima. Koliko god imali nafte ipak kinta presusi Smile. KSA ne ratuje samo protiv Basara vec ratuje protiv: uticaja Katara, saveza Kina-Rusija (zamajac koji ce biti pokretac svetskih desavanja u narednih desetak godina, tj. BRICS), Irana koji polako ali sigurno preuzima vodjstvo u Zalivu i stavlja sapu na Irak, teznja da se bezbolno otarase Amera i da mogu da vode svoju politiku stvaranje islamske drzave na arapskom poluostrvu i sire svoj uticaj. Od svega ovoga saudijskog sheikha boli glava, a kafetin-tablete mu nece resiti probleme Smile.
- interes KSA: videli su da su Ameri pukli u svetu pa sada pokusavaju da se polako odvoje od njih, a za uzvrat traze da Rusi njima popuste. Zamislite trik: "veci uticaj cete imati na Bliskom istoku". Od toga nema nista jer KSA ma koliko god bila jaka (nafta/kinta) ne moze da garantuje kako ce se ponasati jedan Jordan, Kuvajt, UAE, Katar i sl. (za sebe moze da garantuje). Da su toliko jaki podrivali bi oni Iran koji im je arhineprijatelj.

Istorija: slicno je radio i saudijski kralj 30ih godina. Tajno se ulizivao SAD i Hitleru (obecavajuci im koncesije za eksploataciju nafte i sirenje uticaj) kako bi se otarasio Britanaca i Francuza. Metodi se nisu promenili ni danas.

Sto se tice Rusa:
Ovo je samo jos jedan dokaz onim kratkovidim koji misle da je Rusija majka u koju treba da gledamo. Sem Prvog svetskog rata, mada i tad, Rusi nisu stali uz nas (= Srbija) zato sto su nam braca vec zato sto su imali interesa. Diplomatija jbga.
Ali ok, verovatno pisem zato sto sam ja izdajnih naseg otacastva Smile.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • fin 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 06 Nov 2012
  • Poruke: 725

Citat:Slaba tacka Amera je S-300
ne, ne,.. dovoljni su već Buk (i Oniks protiv brodova) ili ako toga nema, onda obogaćen U.
Ustvari bilo koji moderniji sistem koji može da prati više ciljeva od jedanput i navodi više raketa prema cilju (ciljevima).
Tu naravno spada i stari F-14 Smile



offline
  • Pridružio: 09 Mar 2013
  • Poruke: 8

Jednostavno po nekoj mojoj logici. Rusi su htjeli to priznati ili ne ipak u ratu ali ratu koji diriguju zapadne sile u cilju ovladavanja svjetskim resursima. Svjetski rat nece da vode jer bi unistili planetu, zato te ekonomski uniste, osvoje trziste, pokupe ti radnu snagu, (otmu) kupe resurse a ako ne saradjujes malo te i bombarduju.
Osvajaju djelic po djelc planete pod uticajem Rusa. Svakog saveznika ma ko to bio Rusi treba da ojacaju svim sredstvima ako misle da opstanu svoji na svom.

offline
  • Mačak
  • Zavarivač
  • Pridružio: 30 Dec 2011
  • Poruke: 2596
  • Gde živiš: Čačak

Ljudi šta vam je, pa OSAM Ruskih brodova se nalaze u Sirijskim vodama , odmah ste okrenuli na teorije zavere.

offline
  • Pridružio: 26 Jan 2013
  • Poruke: 46
  • Gde živiš: Near to Hell, near to Heaven, far away from all delusion!

darios ::Vazdusni napadi Izraela na Siriju u ovoj godini.




Zanimljivo... Vrlo zanimljivo.

- Među Srbljima (kao i među Bošnjama i Hrvatima) nađe se čtava vojska onih koji su spremni da u trenu popljuju aktuelnu rusku politiku zbog jedne IZJAVE koja u osnovi ne mora ništa da znači. Da ne pominjem da se previđa elementarna činjenica da bi ova tema bila zatvorena prije dvije godine da nema te i takve Rusije (koja se olako pljuje)...

- Ali se zato nađe ČITAVA ARMADA fanova, advokata Izraela koji olako prećute ovakve mape. Gospodo, ova mapa je elementarni dokaz POTPUNE KOORDINACIJE i sadejstva Izraela i S. Arabije, Izraelske armije i vehabijskih terorista. I na tu temu ni riječ, samo muuuuk.


A sad nastavite da pljujete po Kremlju, izvinjavam se na digresiji.

offline
  • Pridružio: 14 Avg 2011
  • Poruke: 6592

Rusi uvek rade tacno ono sto im je u interesu. Dobijace razne diplomatske i trgovacke privilegije zato sto ne isporuciju S 300. S druge strane Amerikanci se pomalo i zrtvuju za svoje saveznike, vise finansijski, jer im se ne gine previse, ali u Koreji su i ginuli. Naravno Rusi se ne mesaju u unitrasnja pitanja druge zemlje, a od Amera se ne mozes odbraniti.

offline
  • vrabac 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 30 Dec 2010
  • Poruke: 4963

Hi hi hi ... Čelendžer, dobro došao na realno stanje u zemljama Srbalja i ostalijeh ...
Taki vakat i naopak zeman.
Bujrum.

offline
  • Pridružio: 18 Jan 2012
  • Poruke: 636
  • Gde živiš: Split

Upravo to - stalno nešta neko pribotunava Rusiji dok je ona jedina zaslužna da u vijeću sigurnosti nije proša ni jedan zakon kojim su tili zbombat Assada na vlast. Jedini su dovukli brodove pred Siriju i dali Assadu političko podršku odnosno kišobran unutar kojeg Sirijska vojska može neometano (od strane intervencije) djelovat po banditima i teroristima.

offline
  • Pridružio: 31 Dec 2011
  • Poruke: 5397

Draga mi je Rusija jako, i taj narod i ta kultura. I uživam svaki put kad sam tamo. Vole ih i sirijci, često smo igrom slučaja bili ''Rusi'' tamo i pravo te uvažavaju.
Ali ljudi...gdje nestade ono..teško onom kog Rus hrani i Kinez brani, vrijedi i obrnuto.
Sve se ipak svodi na interese. Pa zar mislite da je Gruzija 2008. bilo slučajno, da je sad ovo srčevito branjenje Assada iz ljubavi i odanosti.
Google maps...pa lagano gledate gdje su ležišta plina i nafte, pa koje su moguće tranzitne rute. Sjever Iraka i preko turskog kurdistana zaboravite, Iran priča za sebe, Suez se lako zakomplicira...e a preko Sirije i Turske i eto Evrope.
A tu Rusija itekako ima koristi, to su njeni tenkovi, avioni, brodovi sada.
Prošla su vremena kad je rat dobijao onaj koji je imao više tandžara.
Bez ljutnje, ali nema tu ničega plemenitog i za divljenje. Svi ''veliki'' su isti, pitanje je samo koji od njih te dokači. Nafta se prije zvala crno zlato, sirijcima je sada crno zlo.

offline
  • Pridružio: 05 Jul 2012
  • Poruke: 1250

С300 како каже Асад је у Сирији(један део који не знамо али на теми о С300 има документ где се види да је део С300 у Сирији и да ће 2014 остатак бити испоручен),а са друге стране Русија игра на карту С300 од почетка рата,а зашто разлог је прост,Сирија има изузетно савремен ПВО,коме једино фали систем великог домета(С300). Било која интервенција НАТО-а би за последицу имала оборени 500- 1000 авиона што САД и НАТО није спреман да поднесе.

Сирији не требе С300 тренутно њима требају Миг29 М2 и маса вођених пројектила да могу да са великих висина праше Дрекавце.

Русији се сад не исплати да С300 сад испоручи Сирији јер после тога неће имати чиме да уцењује запад,а С300 би на западу изазвао јединино да повећају количину оружија Дрекавцима што значи већи проблем и за Русију и за Сирију,а овако Запад почне причу о испоруци оружија Дрекавцима Руси крену са С300,а Израел одма зове запад и моли да ови моле Русију да то не уради,а Руси са сложе,али ови морају да прекину доставу оружија Дрекавцима,а Асаду то одговара.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 903 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 9 sakrivenih i 845 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: anbeast, BlekMen, bojank, Boris Bosiljčić, Boris90, cifra, comi_pfc, darcaud, Dimitrise93, djboj, Dorcolac, DPera, dragoljub11987, FileFinder, flash12, Gargantua, HogarStrashni, Karla, Klecaviks, kybonacci, ladro, lord sir giga, Mercury, milenko crazy north, Milometer, mnn2, mrav pesadinac, Nemanja.M, nikoladim, nobutado, novator, nuke92, oldtimer, prashinar, raf87, raketaš, raptorsi, rovac, sabros, sasakrajina, Shinobi, simazr, Sirius, Smajser, Srle993, stemark, Trpe Grozni, šumar bk2, Čivi