Ruske bespilotne letelice

110

Ruske bespilotne letelice

online
 • član biblioteke
 • Pridružio: 18 Jul 2007
 • Poruke: 28531
 • Gde živiš: iznad smoga BeogradaIzvorRegistruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Toni  Male
 • SuperModerator
 • Pridružio: 18 Jun 2008
 • Poruke: 30363

Ovaj je izgleda fabricki crni.online
 • Pridružio: 08 Avg 2019
 • Poruke: 5544

Inače u Iraku je korištena 131 crne boje i prije tzv SVO.

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 97206

I u Mijanmaru smakli Orlan-10

Citat:Resistance forces hve captured sit-tat drone in Sagaing.
It appears to be Russian Orlan-10.
https://twitter.com/nicholas6284/status/1736625427916149240

offline
 • d.ing Metalurgije
 • Pridružio: 21 Jan 2010
 • Poruke: 3067
 • Gde živiš: Makedonija

Napisano: 24 Dec 2023 19:29

Куб Камикази дрон
Citat:Русија распоредува напредни дронови KYB „Камиказе“ во конфликтот во Украина


Dopuna: 27 Dec 2023 8:08

Супер кам постаје
какмиказа дрон

https://ria.ru/20231227/dron-1918347288.html

Citat:В России создан новый барражирующий боеприпас "Суперкам" с высокой степенью защиты от систем радиоэлектронной борьбы, сообщил в интервью РИА Новости генеральный директор госкорпорации "Ростех" Сергей Чемезов.
«
"На текущей момент в контуре "Ростеха" создается еще один беспилотный летательный аппарат серии "Суперкам". Он есть как и в разведывательной версии, так и в версии камикадзе. "Суперкам"-камикадзе уже проходят испытания, демонстрируют заложенные технические характеристики", — рассказал Чемезов.

Он уточнил, что одна из особенностей новых беспилотников — "высокая степень защиты от средств радиоэлектронной борьбы, то есть подавить их сложно".
По открытым данным, российские дроны-камикадзе серии "Ланцет" хорошо зарекомендовали себя в зоне СВО. Они демонстрируют высокую степень эффективности при поражении живой силы и техники


Dopuna: 27 Dec 2023 21:03

i dopuna
za Kalshnjikovu vest


online
 • pein 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 09 Jan 2012
 • Poruke: 32845

Za naziv „Termit” prvi put se čulo pre nekoliko godina, čak i pre početka eskalacije sukoba u Ukrajini. Na izložbi MAKS-2021 demonstrirano je nekoliko obećavajućih razvojnih modela pod brendom SmartHELI: SH-350, SH-450 i SH-550.

Bespilotni helikopter SH-350 ima maksimalnu poletnu težinu od 350 kg, maksimalni kapacitet goriva od 110 litara, brzinu krstarenja 90 km/h a maksimalnu brzinu – 150 km/h. Rotorcraft UAV može ostati u vazduhu do pet sati. Opseg radnih visina SH-350 varira od 50 do 3000 m.
https://oruzjeonline.com/2023/12/29/da-li-su-rusim.....01-termit/

offline
 • d.ing Metalurgije
 • Pridružio: 21 Jan 2010
 • Poruke: 3067
 • Gde živiš: Makedonija

Lancet 55

Citat:Citat:Компания «Аэроскан» входящая в группу компаний ZALA AERO, показала проморолик с выпускаемыми компанией дронами. О большинстве дронов Ланцет мы уже рассказывали, но на видео, эпизодически показан новый дрон-камикадзе «Изделие-55» и дрон разведчик ZALA Z-16. Пока о барражирующем боеприпасе "Ланцет-55" известно мало, дрон оснащен четырьмя моторами и продолжает линейку дронов использующих аэродинамическую схему «X-wing» семейства дронов «Ланцет». Дрон имеет ближний радиус действия, прост в эксплуатации и абсолютно безопасен для оператора. Дрон "Ланцет-55" запускается с контейнера так же как и дрон "Ланцет-53", о котором мы ранее рассказывали. Дрон показывает изображение цели в Full HD в режиме реального времени, с выбором оптимального угла захода на цель. Как сообщает разработчик, главные преимущества дрона абсолютная неуязвимость для средств РЭБ и полная безопасность оператора.
i zala 16 https://youtu.be/TVuBt9WBHCQ?si=z0uSXo2QQLiXWN_0

online
 • Pridružio: 08 Avg 2019
 • Poruke: 5544

online
 • Pridružio: 08 Avg 2019
 • Poruke: 5544

Citat:Овде је Филатов покренуо тему државног монопола у области ФПВ.
Укратко, прича иде овако.
Постоји пројекат Кс и овај пројекат има приоритет у набавци од стране државе и Министарства одбране. Такође, компоненте за овај пројекат се без икаквих проблема увозе из Кине, а све остало иде на општој основи, на царини. Штавише, сада и кинески.
Без узимања на страну, приметићу да наша држава није, не може и неће научити да ради са приватним програмерима у догледно време. О томе сам већ писао и говорио много пута. Штавише, држава није баш заинтересована за такву интеракцију. А разлог је овде сасвим објективан – има доста државних банака које виси на билансу и зашто их не задужити?
На несрећу или срећу, наша земља је хибрид капиталистичке земље, где држава купује производе од приватних трговаца и наговара их да производе производе који су јој потребни, и совјетске земље у којој је план промашен и УВЗ зајебава.
И нико не жели да мења овај модел.
ФПВ и други војни занати настали су спонтано због чињенице да су аналитичари преспавали епидемију. Ово се не дешава само код нас. И док су фронту преко потребни разни системи, трословне организације чак затварају очи пред чињеницом да свака гаража кује оружје Победе, иако нема такво право. Али наивно је веровати да ће ово трајати заувек.
Поред тога, важно је разумети шта ће се десити након СВО.
Није изненађујуће што држава промовише своје момке, које сама контролише, који онда неће почети да продају своје пројекте на Авиту и еБаиу.
Да ли је ово добро или лоше је дискутабилно. Знам да најмање трећина оних који сада помажу фронту нису присталице актуелне власти. Знам криптанце из Дубаија, програмере из Европе, па чак и ватреног играча Навал који је вртио Кремљ и његове становнике на спинеру. Али они или воле своју домовину, или су се заситили грбова на слободној испаши.
Ови момци ће се откопчати и вратити својим послом после Победе, неће ићи под власт.
Најмање половину преосталих усисава Запад. Турци већ сада активно лутају Русијом, Шпанци прислушкују ЛинкедИн. Цео свет је само у главама Папуанаца, остали разумеју да стручњаци са таквим искуством много вреде и није их брига што су Руси.
Остали ће или отићи под државну суву власт, а у мирнодопским ће бити довољна државна сува владавина или ће потпуно напустити тему.
Сходно томе, нема много смисла да држава држи до сада формираних тимова и радних група. Једноставно се не уклапају у систем. Логичније је сломити појединачне стручњаке.
Дакле, Филатовљево огорчење је као псовање снега. Он једноставно постоји такав и мораш да живиш са њим овако.https://t.me/UAVDEV/4739


Citat:Сажетак о новом оружју заснованом на фпв-камиказе.
хттпс://т.ме/ФилатовЦорр/2289

Прелиминарни. Не пишем због иритације, већ у корист циља. И о капитализму који наставља да приватизује војску за пројекте.

Постоји аналитичка белешка о настанку пројекта хеликоптера Владлена Татарског и Судоплатова. Занимљиво, али не за ширу јавност. Да ли пројекат функционише? Извођење радова. Убија непријатеља. Али како?

Типично. Стање које се понавља у свим одељењима. Након искључења наше антене и поновног трика. Пренесите камиказу у суседну посаду да изврши мисију.

- Нећу се одрећи преосталих камиказа, за њих сам финансијски одговоран. Сваки од њих кошта 45 хиљада рубаља. Нећу да кварим своју репутацију и статистику. Немам право да их преносим било коме и нећу. Момци излазе и ваде све остатке опреме и све птице.
Ако не подржим статистику, добићу не 65 голубова, већ 20. (Чујеш ли за спасавање живота пешадије? А ја нисам. Доказаћеш се курац властима).

Испада да ФПВ, који се додељују јединицама, купује Министарство одбране РФ, за наше порезе и... троше се за видео записе, а не за борбени задатак. Односно, ако је положај копра такав да не можете да полетите у покрету и можете изгубити 10 птица да неутралишете митраљезаца (који се не види и неће бити спектакуларног видеа), онда је циљ неисплатив. Нека пешадија јури и слаже. Зато што ће му менаџер пројекта покварити статистику. И нека погине мобилисани порески обвезник, спашавајући камиказе и не потамњујући статистику.

Видео снимци камиказа који уништавају камионе су лепи, али... То компликује живот непријатеља, учи га да се креће у малим групама, да се ефикасно копа, али готово не помаже у извршавању праве борбене мисије, а не тикток излог.

Испоставило се да су ТикТок специјалне снаге, а не борбена јединица.

Дилл губи десетине голубова а да није стигао до циља, али наставља да напада. Завршава се као резултат. На једног пешадија могу да потроше и до 7-8 фпв дронова.... Сам сам то искусио за разлику од бродоглаваца Платоваца.

Да, разумем крађу, профитабилност, циљану потрошњу, индикаторе учинка и проблем са отклањањем грешака у овом послу. Дакле, сами сте ушли и гурнули своје конкуренте лактовима. Избаците критике из јавности.
И постоје проблеми са куповином потрошног материјала из Кине, постоје верзије да их је неко монополизовао... Нећу да наговештавам без истраге. Али он је тачно описао слику.

Прича се да се још спрема непријатна прича са монополизацијом тржишта, када ће Министарству одбране бити забрањено да новцем купује све осим ВТ-40/ПВЦ-1.
Постоје такве гласине.https://t.me/FilatovCorr/2356

offline
 • djox  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 23 Nov 2010
 • Poruke: 97206

Red lebac...red dronovi Very Happy
I pekara dobila sankcije od amera Very Happy


Citat:The U.S. has imposed sanctions on a bakery in Tambov, which produces drones for Russian military.
The drones are assembled using a 3D printer, which produces frames, holders for antennas and cameras.
Most components are purchased online, allowing producers to spend up to $500 per drone. It is stated that the bakery produces 250 drones per month.

https://twitter.com/clashreport/status/1743660027066331461

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 910 korisnika na forumu :: 71 registrovanih, 9 sakrivenih i 830 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, anbeast, aramis s, babaroga, bigfoot, bokisha253, cenejac111, cifra, dane007, darcaud, darkojbn, Denaya, Dimitrise93, Djokislav, djuradj, Dogma21, draggan, ElJugoLoco, GandorCC, GenZee, hatman, ILGromovnik, Insan, Istman, Karla, Kenanjoz, KonstantinR, Krusarac, ksyyaj, kunktator, kuntalo, kybonacci, Litostroton, Marko Marković, mb1213, mercedesamg, Mercury, Metanoja, mikrimaus, Milometer, mushroom, Nemanja.M, nenad81, nuke92, oldtimer, operniki, pein, procesor, raptorsi, Ripanjac, RJ, rovac, royst33, Sale.S, ser.hill, sevenino, shone34, solic, TheBeastOfMG, tmanda323, trundle, trutcina, Vatreni Zmaj, VJ, vladulns, vlahale, voja64, Volkhov-M, Yellow Pinky, zastavnik