GPS/GSM/GPRS/3G/RF Jammers/Blokatori

9

GPS/GSM/GPRS/3G/RF Jammers/Blokatori

offline
 • vrabac 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 30 Dec 2010
 • Poruke: 4985

A ti pričaš sa stanovišta postavljača IDE a ne deminera i bezbednjaka?
Ti u stvari pričaš o AKTIVIRANJU mine iznenađenja a ne o borbi protiv nje?Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • Pridružio: 30 Maj 2011
 • Poruke: 438
 • Gde živiš: Šabac

Napisano: 21 Jun 2012 17:08

On priča o tome ili smišlja Smile i sam reče da mora neki predajnik staviti,a to znači da isti mora odavati signal...jer da ga aktivira treba mu žica ako je frekvencija predajnika BLOKIRANA ali sumnjam da razume najbolje blokatore i kako funkcionišu...ili misli da je npr. daljinac od TV-a izuzet,a zapravo se zbog daljinaca i svega bežičnog što mora odavati i odaje neku frekvenciju,jammer-i i prave...Ljudi idu po svemiru,popravljaju satelite,hoće da zidaju na Mesecu,a neko će u poluvremenu utakmica na EP da nacrta i osmisli šemu kojom sve što su najveći umovi Ruski,Izraelski,Kineski i svi drugi radili zadnjih pola veka , baca u vodu i počinje revolucionarna epoha u kojoj je terorizam tehnološki ispred celog sveta...

Dopuna: 21 Jun 2012 17:14

EXOCET ::Niste vi mene razumili.Ne mislim ja laserom unistavati uredaje okolo ili otkrivati zice.Koliko vidim jammeri se vecinom koriste da bi se sprijecilo aktiviranje IED pomocu nekog radio uredaja.Ako je radio uredaj blokiran onda koristimo neki drugi nacin za aktivirati IED,a to moze biti fitilj,zica,opticko vlakno itd.

Mislio sam da se napravi prijemnik IR zraka koji bi aktiviro IDE kada se ozraci IR svjetlosti(isti pricnip kao i kod TV,u daljinskom je IR dioda koja salje IR svjetlost prijemniku koji je u TV).Posto se na ebay-u mogu kupiti laserske IR diode snage 1+W koje imaju domet vise kilometara(naravno fokusirana laserska zraka),tako da mozemo na IED staviti prijemnik IR svjetlosti a kada je potrebno da aktivirano IED samo laserom ozracimo prijemnik.Ovaj oblik aktiviranja IED nije tako lako ometati.Kao sto sam reko sve se ovo moze napraviti u kucnoj radinosti,kada ufatim slobodnog vramena budem napravio pa vam demostriro.

p.s. Evo zanimljiv projekt koji se iskoristava u mirnodobske svrhe,a radi na isti nacin.

http://alturl.com/gdpy6


Pa zar ne vidiš u naslovima FM i po slikama neki signal ?Daljinci rade na 250Mhz -450MHz a jammer-i blokiraju od 10-20Mhz , pa sad' ti gledaj koliko si daleko... Questionoffline
 • Pridružio: 17 Feb 2012
 • Poruke: 465

vrabac ::A ti pričaš sa stanovišta postavljača IDE a ne deminera i bezbednjaka?
Ti u stvari pričaš o AKTIVIRANJU mine iznenađenja a ne o borbi protiv nje?


Pa ja o tome ja trubim cijelo vrijeme kako zobici jammer.A i nevidim sta ima u tome lose biti,jer su Tito i partizani improviziranim sredstvima odbranili drzavu.


@ reklamerko

Ja tebe ne kontam nista kao da pricas na nekom drugom jeziku.Ako mozes malo pojasniti sta si mislio reci.

offline
 • Pridružio: 30 Maj 2011
 • Poruke: 438
 • Gde živiš: Šabac

Dao si link gde prvo što vidiš piše FM
Drugo ispada da si mislio da predajnik ma koje snage ne odaje signal i nema frekvenciju
Pominješ daljinac za tv i sve drugo,a oni rade na debelo pokrivenim frekvencijama

Ako nisi razumeo nije smak sveta,nisi ništa propustio...

offline
 • Pridružio: 17 Feb 2012
 • Poruke: 465

reklamerko ::Dao si link gde prvo što vidiš piše FM
Drugo ispada da si mislio da predajnik ma koje snage ne odaje signal i nema frekvenciju
Pominješ daljinac za tv i sve drugo,a oni rade na debelo pokrivenim frekvencijama

Ako nisi razumeo nije smak sveta,nisi ništa propustio...
To na linku je samo primjer da se lakse shvati na sto mislim,ta je laserska zraka frekventno modulairana(FM) i tako prenosi zvuk u tom primjeru koji sam naveo.A posto mi necemo laesrkom zrakom prenositi zvuk ona ce biti modulirana od elektronickog predajnog sklopa.Predajnik je laserska dioda i on odaje infracrveni trag i ima frakvenciju od 808nm.
Daljinac samo spominjem kao primjer da bi lakse shvatili na kojem principu radi.I ovaj se nacin ne moze ometati jammerima koji se spominju u ovoj temi jer oni ometaju RADIO valove a ne SVJETLOSNE valove(infracrveni laserski snop).

offline
 • vrabac 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 30 Dec 2010
 • Poruke: 4985

Može, nije da ne može, mada ćeš,se izenenaditi koliko to brzo gubi snagu no ONO GLAVNO:
Jelo verni robote moj išturi periškop
jer optički zraci ne prolaze kroz zemlju, limarujau automobila ili kontejnera, zidove itd itd. pa ćeš morati ili ceo pakleni apart da držiš praktično neskriven ili da ISTURIŠ periškop za prijem tih optičkih komandi.
Doduše ako se izvede kao Zonnen blume ili Muškatl ...
Ma boli te, samo ti radi, ne slušaj matore konzervativce GO FOR IT.
I dobro, širom otvori oči.

offline
 • Pridružio: 17 Feb 2012
 • Poruke: 465

GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid

offline
 • Pridružio: 30 Maj 2011
 • Poruke: 438
 • Gde živiš: Šabac

A može li svetlosni val da aktivira IED baš kada ti kažeš SAD tj. bude okidač za detonator ?

Izračunaj frekvenciju za tvoju šemu...jer zračenje postoji...


Talasna dužina, označavamo je s lambda, udaljenost je između dva uzastopna talasa i izražava se u metrima, odnosno što je puno zgodnije u nanometrima (nm = 10 exp. –9 m). Talas ima četiri svojstva: amplitudu - što je stručni izraz za visinu talasa, talasnu dužinu, frekvenciju i brzinu širenja. Brzina širenja elektromagnetnog zračenja u vakuumu iznosi 300 000 km u sekundi, ta se brzina označava s c, a zovemo je brzinom svetlosti i prirodna je konstanta. Brzina se smanjuje kad svetlo prolazi kroz neki providni medij.

Elektromagnetno zračenje pokriva veoma veliki spektar energija, a svetlost je samo onaj deo ukupnog spektra na koji je osjetljivo ljudsko oko. Taj se deo proteže od 400 – 700 nm talasne dužine (u literaturi se mogu naći različite vrednosti, u rasponu od 380 pa sve do 800 nm).

Svetlost talasne dužine ispod 400 nm ima višu energiju, a onaj deo spektra najbliži vidljivom, koji se proteže od otprilike 100 do 400 nm (opet se u literaturi navode različite vrednosti) zove se ultraljubičasto zračenje ili UV zračenje, od engleskog naziva “ultra violet”. Ispod 100 nm dolaze x-zraci (rendgenski zraci), gama zraci i ostali tipovi zračenja visoke energije. Svetlost talasne dužine iznad 700 nm nosi manju energiju, a onaj deo najbliži vidljivom delu zove se infracrveno zračenje, skraćeno IC ili kako je uobičajeno IR od engleskog naziva “infra red”. Taj deo spektra proteže se sve do talasne dužine od 0.08 mm. Što više idemo prema kraćim talasnim dužinama ponašanje elektromagnetskog zračenja bolje opisuje teorija o česticama, dok je zračenje dužih talasnih dužina lakše opisati talasnim modelom.

offline
 • Pridružio: 17 Feb 2012
 • Poruke: 465

Nemam vise snage za naduravanje.Nego budem fino napravio sklop i testirao.I opet ponavljam da se radio valnim ometacima ne mogu ometati svjetlosn signali(laserska zraka).Svjetlosni signali se mogu ometati samo svjetlosnim signalima(tj. ometanjem prijemnog sklopa drugom laserskom zrakom).

offline
 • vrabac 
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 30 Dec 2010
 • Poruke: 4985

Laser ti svakako niko neće ometati, mada možeš umesto njega i da seposlužiš usmerenim radio relejima malog dometa sa frekvencijama iznad 30 GHz. Istina oni su podložni izviđanju mada i sam lasrski zrak je podložan izviđanju, no u oba slučaja za mine izenenađenja to izviđanje će u ovom trenutku biti skoro potpuno neefikasno.
Međutim, laser, pogotovu male snage će imati veliku osetljivost na svaku vrstu peska, prašine, magle, sumaglice i kiše. No ako to nije problem i ako možeš da obezbediš direktnu liniju vidljivosti bez prepreka i napraviš prijemnik laserskih zraka koji ne demaskira minu izneneađenja toje zaist abolji izbor od trenutno popularnih radio upaljača protiv kojih su razvijeni vrlo snažni sitemi ometanja na malim distancama.
Srećno....
bivši pripadnik JSO

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 573 korisnika na forumu :: 1 registrovan, 3 sakrivenih i 569 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 2918 - dana 22 Nov 2019 07:48

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bane san