Uniforma za policiju - nekad

17

Uniforma za policiju - nekad

• VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • VJ 
  • Legendarni građanin

• VJ 
  • Legendarni građanin

• Pridružio: 04 Apr 2006

1. Ko je proizvođač maskirnog kombinezona za Jso, na slici gore iznad?
2. Da li neko ima sliku i podatke o tamno plavom kombinezonu Policije Srbije (Ne Tigerstripe) , intervetne jedinice i sl, koji je na desnoj strani imao oznaku čina?

• Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Нађох једну моју (ретку). Приштина новебар-децембар 1982. године, 17 смена. Бригада милиције БГ. У тој смени били смо ми из Старог Града и Новобеограђани. Мој позорнички реон био је готово целу смену (месец дана) у другој станици милиције ''Дарданија'', баш код студентског дома. Иначе, прошао сам све три станице (Центар и Сунчани брег).

• Pridružio: 16 Jan 2024

Sirius ::Нађох једну моју (ретку). Приштина новебар-децембар 1982. године, 17 смена. Бригада милиције БГ. У тој смени били смо ми из Старог Града и Новобеограђани. Мој позорнички реон био је готово целу смену (месец дана) у другој станици милиције ''Дарданија'', баш код студентског дома. Иначе, прошао сам све три станице (Центар и Сунчани брег).

Jeste morali nositi te godine pancire u patroli i duge cevi.

Ноћне смене су биле с дугим цевима обавезно. Иначе, већ од 1982. године то су биле рутинске смене. Ипак, на неким теренима примењивана је тактика из 1981. године - нису се носили никакви чинови. Интересантно је да су ту тактику примењивали први милиционари из Покрајинског супа. Ми смо то видели од њих.

Прве године (1981) носили смо на почетку панцире, али само кад се ишло у интервенцију. Ја сам имао онај бели (''кошуљу'') који никад нисмо облачили испод униформе (није било времена, а ни потребе јер се нисмо ни од кога крили). Бели су служили за нас из штаба, снајпере, итд. Црни панцири (с плочама напред и позади које би се стављале кад се навуче ''прслук'') су били за први ред кордона.

ПС
Кад већ спомињем кордоне било их је више врста: брана, лествица, клин, вериге. Зависило је од тактичке ситуације.

• Pridružio: 16 Jan 2024

Sirius ::Ноћне смене су биле с дугим цевима обавезно. Иначе, већ од 1982. године то су биле рутинске смене. Ипак, на неким теренима примењивана је тактика из 1981. године - нису се носили никакви чинови. Интересантно је да су ту тактику примењивали први милиционари из Покрајинског супа. Ми смо то видели од њих.

Прве године (1981) носили смо на почетку панцире, али само кад се ишло у интервенцију. Ја сам имао онај бели (''кошуљу'') који никад нисмо облачили испод униформе (није било времена, а ни потребе јер се нисмо ни од кога крили). Бели су служили за нас из штаба, снајпере, итд. Црни панцири (с плочама напред и позади које би се стављале кад се навуче ''прслук'') су били за први ред кордона.

ПС
Кад већ спомињем кордоне било их је више врста: брана, лествица, клин, вериге. Зависило је од тактичке ситуације.

Hvala Sirius , nisam bio dovoljno star da tada ucestvujem , ali bi me interesovalo (pa ako mozes da napises nesto o tome u nekoj drugoj temi, da admin ovde ne pravi probleme) oko tih godina , znam da je uz RSUP i SSUP imao jedinice iz svih republika , posebno bi me interesovalo kako su se slovenci bili odnosili prema kolegama iz pokrajnskog sup-a , jer znam da se jedinica SSUP-a raspala posle njihovog povlacenja iz pokrajine...

Имамо ту негде тему, потражићу је. Нешто је и писано.

• VJ 
  • Legendarni građanin

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 824 korisnika na forumu :: 27 registrovanih, 2 sakrivenih i 795 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 16114 - dana 07 Apr 2026 22:02

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 10x10.9, 357magnum, berste23, bobomicek, Bosnjo, bozzo27, Colt D, DJUNTA, Draganeli, Duk011, EVIDENTICAR, farabut, gaga23, gobrad, Istman, kolle.the.kid, kutija11, mat, Mićko, mnn2, Mzee, Parker, Penzula, PlayerOne, VBoss, voja64, zlaya011