"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1376

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

RTV: Novi podaci o ubistvu Ivanovića, MUP traži da Euleks uključi Srbiju u istragu

http://www.rtv.rs/sr_lat/hronika/novi-podaci-o-ubi.....86210.html

Naši traže učešće organa Republike Srbije u istrazi. Podrška stiže iz Rusije.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • WS2 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 01 Okt 2012
  • Poruke: 4076

Gvozdansko ::sekretar ::Morate shvati da je KiM duboko kriminalna sredina, pa ni sever nije izuzetak, ko ga je ubio prilično sam siguran da se neće otkriti bar ne za javnost, u potpunosti se slažem sa Gamom ko god da ga je ubio to moraju biti Albanci.

Čekajte samo malo, zar je samo meni nenormalan ovaj komentar? Tko god ga je ubio, ubio ga je s razlogom. Koliko god bolna bila nekome istina ili zeli politicki ili bilo kako drugacije profitirati na smrti ovoga covjeka, treba odgovarati za to, i on i nalogodavci. Politicari, kriminalci, Srbi Albanci..svejedno, nekome je smetao. Zasto? Tko profitira njegovom smrcu kljucno je pitanje i vec sam ga ranije postavio?
Istina oslobada. Laz nece dobro donijeti nikome, ponajmanje Srbima na Kosovu.


mislim da nisi shvatio komentar. Wink



offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

victoria ::Njegovim nestankom na dobitku su svi osim običnog naroda . .. pogotovo srpskog! Još jedan zločin za koji će trebati vreme da se razbistri . . . kao ono u kafiću u Peći 1998-e.Neka mu je laka zemlja koju je očigledno mnogo voleo.

Znaci ti mislis da smo mi ubili nasu decu u kaficu ?
Ja ne mislim, ali ako je tako ili treba pobiti mnogo nasih iz drzavnog aparata - preki sud i cao ili treba da nestanemo i kraj.
Nemamo nikakve dokaze za to sem muljanja sadasnjeg predsednika.


Gama ::
Ko zna, možda sam ja od pro-NATO/EU postao ruski lobista Smile.


Bogami, toliko nahvalih tu tvoju promenu u par nekih postova, da me sad blam ako si presao na tamnu stranu predsednika Smile

sekretar ::...u potpunosti se slažem sa Gamom ko god da ga je ubio to moraju biti Albanci.
Sa druge strane već se vidi korišćenje njegovog ubistva za beogradske, valjda im je svima najbitnije ko će svoje da uvalja u komunalna preduzeća. Koriste ga i Vučić koji ga je pred i u toku opštinskih izbora satanizovao, čovek koji sigurnim korakom ide ka priznanju nezavistnosti, a koristi ga i opozicija koja mu je utrla put za sve ovo, koriste ga i oni koji se tek sete da je KiM deo Srbije tek kad se ovako nešto desi pa da pljunu vlast, a ostalim danima podržavaju nezavisnost.


Odvratno koliko svi koriste Ivanovicevu smrt za licnu promociju.
Ne kao, nego izgleda da svima odgovara njegova smrt.
Koliko je predsednik jadan sa svojom konferencijom, toliko i ovi sto pale svece kod hrama, a do juce su bili na FejsBuk akciji "Kosovo je dobar sused Srbije".
Sve odmah u rijaliti kod Vojtehovske.

Mogao je biti i Papuanac, i oni su ih priznali.
Verovatno je Albanac, ali ko je dao nalog ?
Mogli su i sva 3 faktora lepo da se dogovore da ga likvidiraju, zar ne ?

Kad ono treba da glasaju za ukidanje suda ?
Tad ce stvari da krenu ovako ili onako.

offline
  • Pridružio: 17 Feb 2016
  • Poruke: 1442

Kao što sam rekao sumnjam da će se ikad otkritiuostalom, uostalom koje je ubistvo na KiM imalo kao epilog sudsku presudu.
Na njegovom ubistvu svi će pokušati da profitiraju, na višem interesu Srbija i Kosovo, na nižim nivou političke stranke u borbi za vlast. Problem je što će se neki zarad nižeg interesa priključiti višem interesu Kosova.
Što se istine tiče sumnjam da je istina o Račku ikog oslobodila.

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Rebić: Trag srpske policije vodi ka vozilu korišćenom za ubistvo Ivanovića
Još nema odgovora Euleksa i Unmika povodom zahteva Srbije za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića, kaže za RTS direktor policije Vladimir Rebić. Vlasnik automobila zapaljenog u Mitrovici je Srbin iz Austrije, koji je odavno preminuo, potvrdio je Rebić."

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/683376/Re.....-Ivanovica

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

http://www.danas.rs/politika.56.html?news_id=368186&title=Rada+Trajković%3a+Da+li+će+Vučić+izolovati+mafiju

Rada Trajković: Da li će Vučić izolovati mafiju
U vreme kada nažalost nema pravog dijaloga, kada nema razmena argumenata, pucanje je jedini argument, ocenila je za Danas Rada Trajković, bivša poslanica u skupštini Kosova.


17. januar 2018. 23:18


Nakon ubijanja (Ivana) Stambolića i (Zorana) Đinđića mislila sam nikada više ni jedan lider neće biti ubije. Ne želim da spekulišem o motivima ubistva i niko ne treba da pravi hajke ni prema kome dok se istraga ne završi. Istina nam je potrebna, jer ovo je za nas veliki gubitak, kaže Trajkovićeva.

Nešto kasnije Rada Trajković je gostovala na tv N1 i omentarišuči odstustvo lokalnog rukovodstva sa ispraćaja Ivanovića, ona je rekla da su Srbi morali danas da budu jedinstveni u poštovanju pijeteta i pružanju pomoći porodici ubijenog lidera SDP-a. Ona je ocenila i da bi ubistvo Ivanovića moglo da bude faktorizacija mafije na prostoru Kosova i Metohije, odnosno diktiranja pravila od strane mafije, jer je severna Mitrovica, kako tvrdi, danas nejnebezbedniji deo prostora na kojem žive Srbi.

“Ako smo nekada govorili 'Sever slobodan', daleko je od slobode. Posebno posle Briselskog sporazuma, kada suštinsku vlast sprovodi Milan Radojčić koji u međunarodnoj zajednici važi za čoveka iz mafije, onog snažnog regionalnog nivoa. On kontroliše potpuno život na severu, određuje i dobro i zlo”, tvrdi sagovornica N1.

Očekuje, kako kaže, da predsednik Aleksandar Vučić prilikom predstojeće posete Kosovu objasni da li će izolovati ljude koje, kako tvrdi, predvodi Radojčić.

“Time bi napravio dvostruku korist - nama napravio slobodu za narod, a s druge strane, bi se skinula moguća optužnica da srpska država, podržavajući takve kriminigone elemente, stoji iza nečega što se dešava na Kosovu i Metohiji, a to je strahovito nasilje”, poručila je Trajković.

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2008
  • Poruke: 393
  • Gde živiš: kragujevac

zdrebac ::mene zanima jedna stvar.
nikad nisam bio tamo dole u mitrovici.

posto svi govore da taj sever mitrovice koji je naseljen srbima i nije neka velika teritorija (par km kvadratnih)..pa me zanima da li tamo albanci mogu da ulaze kako im se prohte?

da li se te ubice ako su albanci mogli to da urade pa i jos da zbrisu bez ikakvih problema?


Mogli su kako hoce, kao sto desetine ako ne i vise njih dnevno dolazi u severnu mitrovicu, jer od 2013- te se opet gradi bratstvo i jednistvo silom ili milom... nema barikada.... Mogu pesaka preko glavnog mosta, automobilom preko onog u bosnjackoj takodje autom preko mosta u suvom dolu, ima pesacki most i svakodnevo se njima prelazi....
A sto se tice automobila koji je neregistrovan, ko zna odakle, takvih ima mali milion na severu, koje jednom bio verovatno je to primetio!

offline
  • Pridružio: 14 Jul 2013
  • Poruke: 1097

jazbar ::Krivi su Rusi!?
V. Orban: "Dobar i pravi Europljanin" mora kritizirati Rusiju, a sve ostalo je rizično.

Link??

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32508

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom privremenih institucija Prištine Hašimom Tačijem. Tokom razgovora, predsednik Srbije je zatražio da se u istragu ubistva Olivera Ivanovića uključe srpski organi. Tači saopštio da su prištinski organi spremni da sarađuju "u skladu s važećim zakonima".
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....fonom.html

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32508

Снова вспыхнула напряженность вокруг бывшей сербской провинции Косово. Давний конфликт между сербами и албанцами, которые воевали в 90-х, разбередило убийство 64-летнего лидера косовских сербов Оливера Ивановича.
Источник: http://rusvesna.su/news/1516212753

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 879 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 6 sakrivenih i 830 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Aleksandar Tomić, aleksmajstor, Apok, Atomski čoban, Ben Roj, Brana01, cavatina, cenejac111, crnitrn, darionis, darkojbn, Dimitrise93, Fog of War, galijot, Georgius, hooraay, jackreacher011011, Kibice, kolle.the.kid, Krusarac, Kubovac, ladro, Lieutenant, Marko Marković, mercedesamg, moldway, naki011, nenad81, NikolaGTR, ozzy, procesor, rovac, Skywhaler, Srki94, Srle993, vathra, vobo, x9, yrraf, zeo, Zerajic, 79693