"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1394

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2011
  • Poruke: 483

WS2 ::niko ne postaje precednik sa 27, nego sa 51.У Србији се годинама уназад постаје власт са око 26-27% од укупних гласова који су потпомогнути са ~50% апстинената. На свим нивоима.
Чисто ради јавности..



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32558

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Tirani izrazila je razočaranje izjavama albanskog premijera Edija Rame o mogućnosti da Albanija i Kosovo u budućnosti imaju zajedničkog predsednika, navodeći da bi "retoriku iz prošlih vremenu trebalo izbegavati".
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/11/region/.....-rame.html



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32558

Москва обеспокоена планами создания Великой Албании и пассивностью ЕС по этому поводу, заявил глава МИД РФ Сергей Лавров на пресс-конференции с президентом Сербии Александром Вучичем.
Источник: http://rusvesna.su/news/1519246330

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

cezar 35 ::radionica1 ::

Nego, hipoteticki, ako se prizna pre promene ustava sta to znaci ?
Neko ce morati na robiju ili pred zid, ali priznanje ne vazi ili...

Koiko shvatam, nista nije moguce pravno pre nase promene ustava, zar ne ?

Istina i Ustav bi trebali biti najveca religija svakog politicara i drzavne institucije. Ali, ko jos mari za to kad cela planeta zivi u lazi, a pravo se namece silom. Ustav Srbije i ne samo njen, vise puta je grubo narusen i niko, sem pojedinaca, nije o tome zvanicno govorio.
Krivicna dela te vrste (izdaja i veleizdaja) ne zastarevaju iako su izbrisana iz zakonodavstva Srbije. Narod ima tu moc da pamti i kaznjava.

Ja ne verujem da neko u Srbiji ima toliko politicke i licne hrabrosti da se odluci na takav cin. To moze samo lud covek, ili onaj sposobni manipulator koji ce staviti narod ispred licne odluke. Medjutim, srpski narod nije glup i prepoznace takav pokusaj.
Vec postoje neke indicije da se ide u smeru priznanja Kosova bez promene Ustava i bez referenduma Srba. Naime, ako je za verovati, ugledni srpski naucnik dr. Velimir Abramovic je, pre desetak dana, javno rekao da je AV vec deponovao potpis koji garantuje stolicu Kosova u UN.
Deponovanje potpisa jos uvek nista ne znaci i mislim da je to politicki manevar AV, koji sve cesce prica o referendumu Srba u odnosu na pravno obavezujuci sporazum, kako ga Brisel retoricki upakova.



Potpis se ne moze deponovati, postoje obecanja i tacno je da sve ide u tom smeru. To je jasno svakom iloe pametnom coveku koji barem prati medije i ima sposobnost da analiticki posmatra svarnost.

Na referendum se nece ici, icice se na izbore na jesen gde ce vlast steci ligitimiet sa donosenje takvih odluka. Posto su mediji vec godinama uguseni od proleca do jeseni ce biti vremena da se javnost preparira i bez vecih otpora obavi sto je obecano.

Upozoravao sam na to godinama cak i ovde na forumu, vodi se veoma perfidna politika. Sa jedne strane u javnom nnjenju se formira slika o patrotskoj vlasti, a tamo preko se govori nesto sasvim suprotno.

S-300, Mi-24, T-72, Bukovi, Smercovi koje licno doprema Putin na naslovne strane lista Informer i u usi i oci gledalaca Pink televizije.


Ali nije to samo obmana ima u tome i licemerja naroda srpskog, govori se da vladajuce stranka ima 700 000 clanova, 2 000 000 glasaca...Znaju oni dobro gde to vodi, ali svesno saucestvuju zarad stinih ili ne tako sitnih privilegija.

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2016
  • Poruke: 100

Sve je to u redu ali najveci zbunjujuci momentat u cijeloj prici je ovako visok stepen saranje izmedju ruske administracije i AV-a. To mi je najveca nepoznanica posto ispada da su rusi debili jer nemaju pojma da se svako malo sastaju sa izdajicom kao i ruske sluzbe koje nisu obavijestile sefove da se radi o izdajici ,marioneti, ucijenjenom covjeku itd itd. Nije tu sve cisto i jasno kako mi mislimo . Pogotovo nakon sto se sjetimo kakav je bio odnos te iste ruske administracije prema zutima i Tadicu. Ali slazem se da ce neorganizovanje referenduma rasprsiti nade da nije sve izgubljeno.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

hawkeye ::+ *

+ *
Na referendum se nece ici, icice se na izbore na jesen gde ce vlast steci ligitimiet sa donosenje takvih odluka. Posto su mediji vec godinama uguseni od proleca do jeseni ce biti vremena da se javnost preparira i bez vecih otpora obavi sto je obecano.

+ *

И сâм тако размишљам, још откако је.Милогорска власт злоупотребила изборе да, под баш овим изговором, на силу угура Црну Гору у злочиначки војни савез.
Тиме су створили преседан. Поставили су шаблон и отворили простор Великом Везиру да делује по истом принципу.

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

hawkeye ::
Ali nije to samo obmana ima u tome i licemerja naroda srpskog, govori se da vladajuce stranka ima 700 000 clanova, 2 000 000 glasaca...Znaju oni dobro gde to vodi, ali svesno saucestvuju zarad stinih ili ne tako sitnih privilegija.


ali mnogo više ima onih koji su jednostavno glupi i/ili neinformisani

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

Nomenklatura ::Sve je to u redu ali najveci zbunjujuci momentat u cijeloj prici je ovako visok stepen saranje izmedju ruske administracije i AV-a. To mi je najveca nepoznanica posto ispada da su rusi debili jer nemaju pojma da se svako malo sastaju sa izdajicom kao i ruske sluzbe koje nisu obavijestile sefove da se radi o izdajici ,marioneti, ucijenjenom covjeku itd itd. Nije tu sve cisto i jasno kako mi mislimo . Pogotovo nakon sto se sjetimo kakav je bio odnos te iste ruske administracije prema zutima i Tadicu. Ali slazem se da ce neorganizovanje referenduma rasprsiti nade da nije sve izgubljeno.

To su protokolarni sastanci koji zapravo imaju obostranu korist, srpskoj vlasti da se prikazuje kao proruska i patriotska, a ruskoj dobro dolaze u trenucima izolacije.
Rusija u Srbiji ima privredne interese pre svega u energetskom sektoru i potencijalnoj izgradnji neke verzije Juznog toka. U ostalim domenima Srbija je potpuno van domasaja Rusije. Od kako su Rumunija i Bugarska usle u NATO pakt, a prakticno jos od sloma SSSR Balkan je van ruske sfere uticaja.

OVo oko izdajstva se zapravo i ne tice mnogo Rusije. Niti je Kosovo njihov problem niti se Rusa mnogo tice konacni epilog oko Kosova. Kosovo je Rusima vazno jer je u tom trenutku 1999. i 2008. napravljen medjunarodni presedan na stetu Srbije koji ce se ticati medjunardnog prava i odnosa sirom planete. Zapravo je Kosovo dobar argument i karta u rukama Rusije koji koriste protiv zapada i koji ce potegnuti u nekom trenutku po pitanjima koja su njima vazna, pre svega oko Ukrajine.

offline
  • Pridružio: 16 Feb 2008
  • Poruke: 393
  • Gde živiš: kragujevac

Bio u prilici da razgovaram sto bi rekli u cetri oka sa nasim politicarima koji za vreme 2004-2008-me bili glavni i odgovorni za pitanje KiM u tadasnjim vladama...mislim da je bila 2009 ili deseta godina. Na moje pitanje sta mozemo da ocekujemo od Rusa sto se tice KiM i uopste ako se pogorsa nas odnos sa Eu i Nato, dali bi otvoreno podrzali anti nato i eu stranke u srbiji na nekim izborima. Dobio sam odgovor da su isto otvoreno to pitali ruse pre proglasenja nezavisnosti i posle kosova, rekli su im da je ruska interesna zona postsovjetski prostor bez zemalja istocne evrope, da sem podrske u un i drugim svetskim institucijama, i neke politicke podrske u borbi za kim ukoliko je srbija nastavi nista vise ne moze da se ocekuje.I da oni nece da se meseju u unutrasnji politicki zivot i da ce da saradjuju sa svakom vlascu koja bude u srbiji...Mislim da je taj njihov stav verovatno sada korigovan jer ne bi bili u Siriji Smile
Od pokojnog Predraga Simica na jednom seminaru cuo sam, ako me secanje nevara, 2004-te nam je data ponuda da budemo primljeni u NATO blanko bez ikakvih uslova, koju je Kostunica odbio.I jos jedna zanimljiva prica o njegovom pokusaju da pridobije francuze za nasu stvar na KiM, mislim da je pominjao to i u nekoj emisiji. Isao je pricom da smo bili saveznici u dva rata i svim onim stvarima koji su govorili o prijateljstvu dva naroda, a dobijao je odgovor vi ste pomagali alzircima da se otcepe od nas!? Kad bi im odgovorio da je to radila bivsa zemlja, dobijao je odgovor sve je to isto!

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32558

Predsednica Skupštine Maja Gojković zahvalila je šefu diplomatije Gambije Usainu Darbou na najavi ponovnog razmatranja odluke o priznanju nezavisnosti Kosova.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1362297

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 944 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 8 sakrivenih i 895 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, arton, babaroga, cavatina, darcaud, Denaya, Dimitrise93, djboj, Fog of War, h8propaganda, havoc995, Karla, ksyyaj, Kubovac, kubura91, lord sir giga, Marko Marković, MiGac, milenko crazy north, Milometer, MiroslavD, mkukoleca, mnn2, nemkea71, nenad81, nextyamb, opt1, pacika, Panter, robert1979, savaskytec, Shinobi, slonic_tonic, Srle993, StepskiVuk, t84dar, Toper, virked, zillbg, |_MeD_|, šumar bk2