"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1407

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

Мали видео запис као подсећање на догађај који се "није догодио". Надам се да неће бити оквалифијковано као дневнополитиканство.
https://www.youtube.com/watch?v=XIZKouLbZfY&featur.....hnAQ&t=333



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Sim.a ::
Citat:Za proterivanje ili slične blistve ideje, osim što su pogrešne, mi nemamo ne samo sile već ni ljudi. Ti bi za tako nešto mogao da skupiš šačicu psihopata ali ako oni ne krenu sami što se zapravo ovi internet manijaci nadaju, baš me zanima koliko vas ovde bi bilo spremno da ubija ljude pred kućama?

Naveo si da namo ljudstva za ,,proterivanje", imamo ljudstva za ratovanje kao sto smo imali i pre sto godina tako i sada. Ko ovde kaze da treba sakupljati psihopate i ubijati ljude na kucnom pragau? Da li sam ja to ikada napisao ili ta tvoja glava vec pravi neki scenario slican onima kako su nas devedesetih opisavili popud BBC, SNN itd, tj. izmisljali o nama svake pogane stvari . Ako pratis sta ja pisem onda mozes da procitas da civile nikada ne treba ubijati, prema ratnim zarobljenicima se treba ponasati po Zenevskoj konveciji. Na prvo mesto iz svakok rata treba izaci kao covek i sacuvati ljudskost u sebi. Siptari su tokom rata 1999 godine u velikom broju napustili Srbiju kao ,,izbeglice" nakon sloma UCK-a. Bugari sa turcima resili problem na veoma lep nacn i to, hoces da si Turcin i ne priznajes drzavu Bugarsku onda ajde deportacija, i tako sa vise od 20% Turaka do 1997 godine sada su se sveli na 9% nacinalne manjine koja se izjasnjava Bugarima turskog porekla.
Drugi put kada komentarises moje postove seti se sta sam ti odgovorio zbog tvojeg paranoisanja.



offline
  • Pridružio: 12 Jan 2013
  • Poruke: 416

Ne vidim sta je sporno u deportaciji ilegalnih imigranata? KiM je sastavni deo Republike Srbije privremeno pod medjunarodnom upravom i svi doseljeni na isto nakon 1999 godine jesu ilegalni imigranti bez prava na drzavljanstvo R. Srbije. Takodje, smatram da je Bugarski metod prihvatljiv, ko ne zeli da bude gradjanin ove drzave, ne mora, izvolite u drzavu u kojoj zelite.

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10344

Mirna integracija KiM nazad po okrilje drzave Srbije, model Kadirov i slicna resenja su bila moguca mozda 1997/8 ( veliko mozda, i tad su bili u poziciji da ne prihvataju nista jer im se obecalo mnogo vise ).

Od momenta kada smo povukli nas aparat sile sa te teritorije a njima data sopstvena policija, a sada i vojska, pozicija im se znatno promenila stoga mislim da je vojno resenje jedino moguce.

Pitanje je samo kada ce ono biti moguce i kako cemo mi u trenutku kada to bude izvodljivo izgledati kao drzava. Koliko ce nas biti i sa kakvom ekonomijom. I da li ce uopste postojati svest da je KiM deo Srbije.

offline
  • 13892 
  • Super građanin
  • Pridružio: 15 Jun 2009
  • Poruke: 1423

vranjanac29 ::
Naveo si da namo ljudstva za ,,proterivanje", imamo ljudstva za ratovanje kao sto smo imali i pre sto godina tako i sada.


Sumnjam da bi pre vise od 100 godina imali ovakve rezultate ankete u vezi Kosova.

ANKETA Čak 73 odsto Srba ne bi ratovalo za Kosovo!

Da ne bi trebalo ići u rat zbog KiM smatra 73 odsto anketiranih, 17 odsto "ne zna" a 10 odsto smatra da bi trebalo.

Velika većina građana Srbije smatra da ne bi bilo opravdano ući u oružanih sukob da bi Kosovo i Metohija ostali u sastavu Srbije, pokazuje istraživanje Beogradskog centra za bezbednosnu politiku

Kada je reč o pripadnicima stranaka, 70,6 ispitanika iz SNS smatra da nije opravdano ući u oružani sukob kako bi KiM ostao u sastavu Srbije, kod DS je taj procenat 86,5 odsto, a ovakav stav ima i 70,2 odsto ispitanika is koalicije SPS-PUPS-JS.

Za Kosovo ne bi ratovalo 57,5 odsto ispitanika iz Dveri, 87 odsto iz LDP, SDS i LSV kao ni 50 odsto iz SRS.

http://www.alo.rs/cak-73-odsto-srba-ne-bi-ratovalo-za-kosovo/95410

offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2982
  • Gde živiš: Zemlja čuda

@vranjanac
Nisam ja pisao ovo: Da ih trebe ko vaske i to temeljnom dezinsekcijom do poslednje gnjidice.Naravo posle toga deratizicija za svaki slucaj.
Sećaš se zar ne?
Nema tu paranoje. Znam ja da je sve to prazna priča. Sama kad je već tako bar da je neka.
Svi ti koji se nadaju da će Albanci napustiti Kosovo zapravo plaše mečku rešetom. Planovi se zasnivaju da će oni sami da krenu a onda britki um stratega samo napravi popis i zavede novo stanje. Jedino što to ne biva baš tako lako na javi kao u snu što se čini.

offline
  • djox  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 23 Nov 2010
  • Poruke: 96554

Amerikanac srpskog porekla komanduje Bondstilom
Citat:Pukovnik Nik Dučić, Amerikanac srpskog porekla, novi je komandant baze Bondstil kod Uroševca i Multinacionalne brigade Kfora Istok, javljaju kosovski mediji.
"Prvi sam američki oficir srpskog porekla koji komanduje Multinacionalnom borbenom grupom istok", rekao je pukovnik Dučić, navodeći da će trupe pod njegovom komandom nastaviti da pomažu razvoj stabilnog Kosova, prenosi RTS.
Na Kosovo je stigao kao komandant 79. pešadijske brigade Nacionalne garde Kalifornije i danas preuzeo dužnost od dosadašnjeg komandanta Istočnog sektora pukovnika Majkla Spraginsa.
Nik Dučić je završio je ratni koledž 2014. godine, a magistrirao je na Univerzitetu Merilend kao nuklearni inženjer. Visoko školovanje počeo je na Kalifornijskom politehničkom univerzitetu.
Bio je angažovan i na projektu obuke ukrajinske vojske, smišljene kako bi oružane snage te države do 2020. godine bile u skladu sa NATO standardima, navodi se na njegovom Linkedin profilu.
Po fotografijma na internetu vidi se da je boravio i u Iraku 2011. i 2012. godine.
Na Fejsbuk profilu pukovnik Dučić je, između ostalog, lajkovao stranice srpske crkve svetog Đorđa u San Dijegu i srpski klub Oplenac iz Toronta.

Arrow https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1371573

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

Ovaj nije više Srbin on je odgojen kao amerikanac tako se i oseća.
Pukovnik Nik Dučić, Amerikanac srpskog porekla, novi je komandant baze Bondstil kod Uroševca i Multinacionalne brigade Kfora Istok, javljaju kosovski mediji.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1371573

offline
  • djboj  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2010
  • Poruke: 1278

Код Истока претучен Србин повратник Благоје Зувић


ПРИШТИНА - Благоје Зувић из Доњег Драгољевца код Истока, претучен је нешто након поднева.
Према сазнањима косовског Министарства за заједнице и повратак са терена, Зувића су претукле комшије Албанци на улици, надомак његове куће, а мотив напада јесте проблем око имовине.
Осумњичени за напад је ухапшен.
Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић оценио је да је ово наставак притиска на повратнике како би напустили своја имања и да поједини делови Косова остану без Срба и етнички чисти.
„Већ је постало очигледно да Срби повратници у Клини, Истоку, сметају појединцима који желе ове делова Косова без Срба. Напад на Благоја Зувића има за циљ његово протеривање и то је оно што је у овом тренутку сасвим сигурно. Лично нећу дозволити да овакви инциденти нанесу несагледиву штету на процес повратка и да повратничка места остану без Срба”, навео је Јевтић у саопштењу.
Он истиче да је већ разговарао са министром унутрашњих послова у Приштини о овом инциденту, и да је добио уверавања да су истражне јединице већ на терену, као и да очекује што скорије привођење правди оних који су за овај немили догађај одговорни.
Јевтић апелује да се предузму јаче мере заштите повратника, јер ако се овако настави, 2018. година би могла бити лошија година када је у питању повратак у односу на претходну, што, наглашава, никако није добро. (Танјуг)


http://www.politika.rs/scc/clanak/400445/Kod-Istok.....goje-Zuvic

offline
  • Pridružio: 08 Avg 2014
  • Poruke: 1379

Jadna mu majka, mislio sam na ovog pukovnika Nika

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 829 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 823 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: DragoslavS, mrav pesadinac, Nobunaga, sokojet, Srle993, 125