"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1412

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2016
  • Poruke: 100

Ovaj 'slucajno' koordinisani boravak i Av i hašima u SAD je nazalost los znak. Covjek je ladno iskoristio kcerku za vadjenje,sto je jasan indikator u koliku je paniku upao nakon otkrivanja da boravi u SAD. Jedan period sam, valjda zavaran ruskim pojacanim uticajem, mislio da av balansira, vrda, prezivljava al da ce u jednom trenu stat na pravu stranu ... prosto ne mogu da shvatim da neko jasno srlja u to da u istoriji ostane zabiljezen kao brankovic posle brankovica (ne ulazom u tacnost tog predanja) ...jebite mi sve ako polako ne pocinjem da mislim da su istinite one idiotarije o bioloskom ocu albancu... podmetanje albanskog sina da potpise konacnu predaju ?! to bi bio šah mat zapada nad nama . Jebena teorija zavjere al ne mogu drugacije da shvatim cin predaje kosova osim jednom ovakvom podmetacinom zapada koji je izgradjen na podmetačini i diverziji .



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jan 2014
  • Poruke: 1263
  • Gde živiš: Srbija

Meni sve deluje da ce se Tramp i Putin dogovoriti da Dacic bude novi premijer, a on ce vec znati kako da Mogerinijevu...

On je preziveo sve vlasti i sve kofere.
Pozeljan je i za USA i za Ruse i za Kineze.
To mu se vec desilo sa kohabitacijom i taj period.

Vucic mi deluje kao potrosan materijal.
Nesto kao Djindjic.
Bice sranja i ako prizna i ako ne prizna.

Vidimo to i iz medija, tipa Dacic njemu jel' sam ti reko...

Nemam neke argumente, samo osecaj, jbg.
A i mislim stvarno, da trazim neke argumente za Dacica...
Smile



offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7590
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

Albanci idu na sukob , ili cjelo Kosovo ili sukob ....
U slucaju rjesavanja problema ( priznavanja Kosova ) samo ce prebaciti lopticu na Jug Srbije....
Tako su se i u Makedoniji postavili kao faktor....

Sad da li ih neko podstice na to ili je njihova genijalna ideja....

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktu.....-PRIZNAMO-Citat:LAZNU-DRZAVU-Zapad-preti-crnom-listom-zbog-Kosova

NOVOSTI SAZNAJU: TRAŽE DA PRIZNAMO LAŽNU DRŽAVU: Zapad preti crnom listom zbog Kosova
E. V. N. | 23. mart 2018. 07:55 | Komentara: 0

U pripremi i ekonomski mehanizam pritisaka kako bi primorali Beograd da prizna lažnu državu. Evropska komisija mogla bi da svrsta Srbiju u zemlje s rizičnim poslovanjem

ZAPADNI centri moći pripremili su novi mehanizam pritisaka na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića kako bi naša zemlja poklekla i formalno ili neformalno priznala Kosovo - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, sa političkog terena ta lukava igra prebacuje se i na ekonomski teren, a cilj je da se Beogradu jasno stavi do znanja šta ga čeka ukoliko ne pristane na nepristojnu ponudu koju su gotovo jednoglasno Vučiću servirali u Londonu, Parizu, Berlinu i Vašingtonu: da zaboravimo na bilo koji deo teritorije KiM i da je Zajednica srpskih opština najviše što možemo da dobijemo.

U tom smislu, vrlo je indikativno i upozorenje koje je u četvrtak na sednici Vlade iznela premijerka Ana Brnabić. Kako saznajemo, ona je ministre obavestila da je Srbija u poslednjem izveštaju međuvladine organizacije FATF, koja obaveštava članice G20 (najrazvijenije zemlje sveta) i Evropsku komisiju, svrstana među 11 država u svetu sa visokim rizikom kada je reč o pranju novca i sigurnosti poslovanja.

Ovakav stav FATF nije zvanično obrazložio niti je jasno koji su kriterijumi korišćeni, ali je taj podatak prosleđen Evropskoj komisiji i u narednim mesecima, kada će se još jače lomiti koplja oko statusa KiM, može biti jedna od batina u rukama Zapada. Da ne govorimo o pretnji prekida pregovora sa EU, koja se sve više pominje kao opcija, ako Srbija ne prihvati uslove oko južne pokrajine.

Bez obzira na ogoljene ucene zapadnih moćnika, potpredsednik Vlade Rasim Ljajić ne misli da je Srbija udarila u zid, ali očekuje da će biti još teže, a pritisci sve veći.

- Predsednik Vučić sve vreme i govori o toj realnosti, a ona je sada samo postala očigledna, opipljiva. Pregovaračka pozicija Srbije nije sjajna. Ovo nije ni 1996. ni 1997. godina, kada je možda bila poslednja prilika da Srbija na povoljan način reši kosovski problem, jer je tada imala i faktičku vlast i potpunu jurisdikciju nad tom teritorijom. Posle 1999. situacija se drastično promenila i sad bukvalno vadimo kestenje iz vatre i pazimo da se ne opečemo. Moramo naći način da izdejstvujemo najmanje loše rešenje - kaže Ljajić za "Novosti".

DEMANTI OD 4,2 MILIJARDE EVRA

PARADOKSALNO je da su se u minula dva dana, dok se FATF i EK s podozrenjem odnose prema poslovnom ambijentu u Srbiji, ovde obavila dva kapitalna privredna dogovora. Najpre je "PPF grupa" postala novi vlasnik "Telenora" u Srbiji, a u četvrtak je potpisan i sporazum o koncesiji za Aerodrom "Nikola Tesla". Obe transakcije "teške" su ukupno 4,2 milijarde evra. Ulagači su stranci, pa je nejasno zašto bi oni rizikovali svoj kapital u "nebezbednom poslovnom" okruženju.

On podseća na svoj predlog za rešavanje kosovskog pitanja, koji bi išao u tri faze i obuhvatio bi pregovore o ekonomskoj saradnji, srpskoj imovini i ZSO i prijem Prištine u međunarodne organizacije, osim UN. Posle petogodišnjeg perioda nadgledanja primene sporazuma, na međunarodnoj konferenciji, uz učešće SAD, Nemačke i Rusije, razgovaralo bi se o statusu Kosova.

- Da ovaj problem može da se reši bez Srbije, oni bi ga rešili odavno. Svako nametnuto rešenje neće staviti tačku na probleme, a to ne odgovara ni EU - upozorava Ljajić.

Povodom najnovije "nepristojne ponude" Zapada, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže, za naš list, da Srbija nije na prodaju:

- Sila kojom raspolažu nije dovoljna da nas nateraju da napustimo svoju zemlju i svoj narod. Vučić nije čovek koji popušta pred silom i zato ga Srbija i voli. Dolaze teška vremena, na nama je da pokažemo da smo vredni borbe.

Po mišljenju političkog analitičara Dragomira Anđelkovića, Srbija nema pravo da pravi dalje ustupke u dijalogu sa Prištinom. Iako smatra da je najbolje da se vodi izbalansirana politika, u ovakvoj situaciji, kako kaže, treba se okrenuti onima koji nas ne ucenjuju, odnosno Rusiji:

- Srbija treba privremeno da izađe iz dijaloga i poništi sve ustupke koje je napravila. Ako se od nje traži priznavanje Kosova, može da se okrene Rusiji. Toga se Zapad plaši, a Rusija je spremna da nas podrži. Osim evropskih integracija postoje i evroazijske, a moglo bi se ući i u vojni savez sa Rusijom, odnosno u ODKB. Takav potez bi obezbedio očuvanje makar minimuma nacionalnog interesa, jer se Priština u tom slučaju sigurno ne bi osmelila da silom integriše sever KiM.

ŠPANIJA KAO OSLONAC

NEPOKAZIVANjE spremnosti zapadnih zemalja da se dugoročno reši kosmetski problem, kako smatra predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun, ohrabruje Prištinu da nastavi sa neprihvatanjem dogovora oko ZSO:

- Moćne zemlje misle da mogu da rade šta hoće i krše rezolucije koje same donose. Moramo da se oslonimo na zemlje koje razumeju našu poziciju, kao što je recimo Španija.


Koje spinovanje i zamena teza, na datu listu smo stavljeni pre dva meseca, upravo zbog sistemske korupcije i pljačke sredstava iz budžeta od strane vladajuće garniture preko fiktivnih javnih nabavki ili ugrađivanja u iste, ne postajanja nezavisne kontrole i sudstva, odnosno stavljanja nezavisnih institucija koje to rade pod političku kontrolu. Ta informcija je bila na vladi još u februaru , kad je zabranjeno da se o njoj govori, od štampanih medija prenele su je samo NIN, Vreme i Danas.

Ovo mi sad već liči da dil o Kosovu koji je AV postigao sa njima dolaskom na vlast , sad pokušava da izvrda jer nije dobio što je mislio da zamaže oči javnosti i mislim da je shvatio da ga otpisuju njegovi zapadni mentori, jer kad završi na šta je pristao sledi pritisak da se Srbija uredi kao normalna država ako će u EU, što znači da mnogi koji su sad na vlasti moraju da krivično odgovaraju, a ne da ostane lopovska džamahirija, a kao takvi neuređeni nikad nećemo u EU, u svemu na kraju win-win situacija za zapad, pogotovo za one koji smatraju da nam nije mesto u EU, jer ovi sadašnji vlastodršci ni u ludilu to neće dozvoliti, što znači odošmo mi opet pod sankcije, a vizija Tome Nikolića o rupi na evrposkom tepihu se ostvaruje...

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1097

Nomenklatura ::prosto ne mogu da shvatim da neko jasno srlja u to da u istoriji ostane zabiljezen kao brankovic posle brankovica (ne ulazom u tacnost tog predanja) ...jebite mi sve ako polako ne pocinjem da mislim da su istinite one idiotarije o bioloskom ocu albancu... podmetanje albanskog sina da potpise konacnu predaju ?! to bi bio šah mat zapada nad nama . Jebena teorija zavjere al ne mogu drugacije da shvatim cin predaje kosova osim jednom ovakvom podmetacinom zapada koji je izgradjen na podmetačini i diverziji .
Ma ne treba mu nikakva podmetacina. Covjek jednostavno toliko voli vlast da ga nije briga sto unistava drzavu i narod, sve dok on ostane na vlasti. A nije da nismo vec imali takvih u skoroj istoriji. Ovaj je toliko godina bio u opoziciji i sad kad se docepao vlasti nece je lako pustiti. Vjerovatno su ga procjenili stranci i skontali da je on pravi da odradi ovaj posao. Drugi par opanaka je sto smo mi kao narod apaticni i ova izdaja ce proci bez ikakvih posledica. Mozda Zavetnici i Dveri naprave protest sa 200 ljudi i to je to.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi danas u Briselu da se sastane sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem kako bi razmotrili ukupno stanje u odnosima Beograda i Prištine, primenu postojećih sporazuma i razmenili stavove povodom nove faze dijaloga o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/vucic-i-taci-o-p.....03583.html

Šta je novi Trampov savetnik govorio o Kosovu još 2008.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1372615

Sad će parole i plakati Boltone Srbine da se lepe po gradovima. Bebee Dol

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

jesmo li ono pominjali Vidovdan kao mogući datum? Wink

https://www.danas.rs/politika/vucic-ima-rok-do-juna-da-predstavi-plan-za-kosovo/

offline
  • boyce 
  • Super građanin
  • Pridružio: 05 Nov 2007
  • Poruke: 1072

radicr ::Nomenklatura ::prosto ne mogu da shvatim da neko jasno srlja u to da u istoriji ostane zabiljezen kao brankovic posle brankovica (ne ulazom u tacnost tog predanja) ...jebite mi sve ako polako ne pocinjem da mislim da su istinite one idiotarije o bioloskom ocu albancu... podmetanje albanskog sina da potpise konacnu predaju ?! to bi bio šah mat zapada nad nama . Jebena teorija zavjere al ne mogu drugacije da shvatim cin predaje kosova osim jednom ovakvom podmetacinom zapada koji je izgradjen na podmetačini i diverziji .
Ma ne treba mu nikakva podmetacina. Covjek jednostavno toliko voli vlast da ga nije briga sto unistava drzavu i narod, sve dok on ostane na vlasti. A nije da nismo vec imali takvih u skoroj istoriji. Ovaj je toliko godina bio u opoziciji i sad kad se docepao vlasti nece je lako pustiti. Vjerovatno su ga procjenili stranci i skontali da je on pravi da odradi ovaj posao. Drugi par opanaka je sto smo mi kao narod apaticni i ova izdaja ce proci bez ikakvih posledica. Mozda Zavetnici i Dveri naprave protest sa 200 ljudi i to je to.


Zavetnici?!?! Teško, oni su njegove dveri...

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@...

Ovih dana preds. Tranp je, na mesto savetnika za nacionalnu bezbednost, postavio Dzona Boltona.
Reklo bi se jos jedan sluzbenik Bele kuce, medjutim zanimljiv je njegov stav o KiM.
Neki od njegovih stavova:
Citat: Bolton je 2007. rekao da je politika SAD prema Kosovu "pogrešna" i da bi "SAD pogrešile ako bi priznale nezavisnost Kosova." 2008. je izjavio da bi "nezavisnost Kosova bila opasnost za stabilnost na Balkanu", da je "pozicija SAD i Evrope po pitanju Kosova kompromitovala pregovore Beograda i Prištine" i da "Rusija u tom smislu treba da igra veću ulogu".

2009. je rekao da "pitanje Kosova još uvek nije završeno", 2010. je rekao da presuda Međunarodnog suda pravde po pitanju Kosova nije ni na šta stavila pečat, "niti je razjasnila situaciju na Balkanu". Poslednjih godina je više puta ponovio svoju rezervu prema ideji nezavisnog Kosova.

Dal' ce mu nova pozicija promeniti misljenje, ostaje da se vidi.

Upravo je i Sputnik objavio vest:
https://rs-lat.sputniknews.com/komentari/201803231115005290-dzon-bolton-kosovo/

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32581

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je za RTS da ne očekuje ništa spektakularno od današnjih razgovora u Briselu. Mogu da kažem u svoje ime, u ime Vlade i Vučićevo ime da Srbija nikad neće prihvatiti jendostrano proglašenu nezavisnost Kosova, istakao je Dačić.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....atum-.html

Juniorske rukometašice sastaće se od 16 časova u Sportskom centru "Kovilovo" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Turnir na kom učestvuju još Norveška i Slovačka je trebalo da se igra u Kragujevcu bez nacionalnih obeležja, publike i predstavnika medija, ali je posle loše atmosfere u javnosti premešten u Kovilovo.
http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2018&mm=03&dd=23&nav_id=1372646

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1241 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 7 sakrivenih i 1197 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Atomski čoban, Ben Roj, Bluper, bojank, Boris Bosiljčić, Boris90, Buzdovan, ccoogg123, cenejac111, comi_pfc, Demostant, Denaya, doktor1964, Dr.Strangelove, Excalibur13, flash12, FOX, ILGromovnik, ivica976, Joja, Karla, Kriglord, kunktator, laki_bb, MB120mm, mercedesamg, Mixelotti, Mlav, Ne doznajem se u oružje, nenad81, procesor, Srki94, Stoilkovic, YU-UKI, |_MeD_|, 1107