"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1441

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

radionica1 ::Sad gledam Erdogana na N1, bogami ozbiljno prozivanje i napad na Haradinaja.

Ova desavanja imaju i siru igranku.


Turska i Njemačka nisu baš u ljubavi, a zna se čiji je štićenik Haradinaj.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 19 Sep 2013
  • Poruke: 3373

"Nemačka štampa oštro o tenzijama na Kosovu: Šta hoće Srbija? Glavom kroz zid?
Nakon novih tenzija na Kosovu i Metohiji, štampa u najmoćnijoj članici Evropske unije postavila je ozbiljno pitanje Srbiji - Da li vi to idete glavom kroz zid? U analitičkim tekstovima, nemački mediji zaključuju da je situacija na KiM pokazuje dve stvari - nemoć EU i opasnosti od ruskog uticaja u regionu."
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/692504/Nema.....m-kroz-zid



offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

radionica1 ::https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=03&dd=31&nav_category=640&nav_id=1375789


700 nevladinih organizacija u Srbiji za propagiranje EU i atlantizma, sunce ti je...

Pa ovo je komotno vojna jedinica...udarna propagandna brigada.

Bar su se sami popisali, da se zna.


Били су окупљени на једном месту...

offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2524
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

radionica1 ::Sad gledam Erdogana na N1, bogami ozbiljno prozivanje i napad na Haradinaja.

Ova desavanja imaju i siru igranku.


sad je trenutak da u ankaru ode dacic i da lobira za povlacenje priznanja "drzave kosova".

rusi i turci nikad bolje.ameri,nemci sa turcima nikad gore.

offline
  • Gama  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 14 Jun 2004
  • Poruke: 4389

amstel ::
sad je trenutak da u ankaru ode dacic i da lobira za povlacenje priznanja "drzave kosova".

rusi i turci nikad bolje.ameri,nemci sa turcima nikad gore.


Ne znam da li će moći. Na infuziji je bio jer se prejeo kozjeg gulaša tokom posete Burkini Faso Smile.
Ali mogao bi da se prošeta do Turske, i eventualno otpeva Osman-agu za početak.

offline
  • Pridružio: 14 Jan 2012
  • Poruke: 852

Власти Србије очигледно спремају терен за нуђење столице у УН тзв. Косову. И већ криве Русију што ће се томе противити.
Изјава посланика СНС-а:
Moskva bi se protivila i eventualnoj odluci Beograda da odobri posmatrački status Kosova u UN, tvrde diplomatski izvori i sagovornici Danasa

Dragišić: Interes Rusije u Srbiji je sukob

Rusija se ne bi složila sa eventualnom odlukom Srbije da odobri ni posmatračku stolicu Kosovu u Ujedinjenim nacijama, rečeno je Danasu u više diplomatskih izvora.



Piše: L. Valtner - S. Čongradin 31. marta 2018. 11.59 Izmenjeno: 11.55



S obzirom na rusku geostratešku politiku u odnosu na Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države, kada je reč o regionu, odnosno Srbiji, Rusiji ne bi bilo u interesu normalizacija odnosa između Srbije i Kosova. To se jasno vidi, tvrde sagovornici našeg lista, iz podrške koju Rusija iskazuje svaki put kada se Srbija sukobi sa EU i SAD zbog Kosova. Pitanje je i kako bi se Rusija javno postavila kada bi srpska vlast donela odluku da prihvati Kosovo u formi posmatrača ili punopravnog članstva u UN, ali je izvesno da to nije u njenom interesu, jer smirivanjem situacije i tenzija, kao i normalizacijom odnosa, gubi snagu koju crpi upravo iz tog konflikta.

Tvrdnje Danasovih diplomatskih izvora potvrdio je donekle i Zoran Dragišić, poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije i profesor na Fakultetu za bezbednost.

– Rusija jedinu snagu ima u Srbiji preko sukoba. Ima jak interes da bude prisutna ovde, a uticaj ne može da ostvari ni preko privrede, ni preko kulture, jer je ekonomski u jako lošoj poziciji. Zato je ona živa i živeće i dalje na sukobima ovde – ocenjuje Zoran Dragišić za naš list.

On ističe da bi za Srbiju bilo najbolje da se dovede u poziciju u kojoj na njene odluke, pogotovo ovako krupne, poput rešenja za kosovski problem, ne bi niko mogao da utiče. To se odnosi, smatra Dragišić, i na Rusiju.

– Najbolje bi bilo kada bismo zauzeli takav stav i odnos da se Rusija ni za šta ne pita. Dakle, ne samo Rusija, već svi. Rusija pokazuje snažnu želju da bude proaktivna ovde i to jeste problem jer se uticaj oseća kroz interes da se sukobi i problemi ne rešavaju – kaže sagovornik Danasa.

Dragišić ponavlja da Rusija ne može drugačije da napravi prodor na Balkan osim da podstiče tenzije, koje, kada bi nestale, istisnule bi i uticaj te države.

Upitan kako komentariše navode o tome da bi se Rusija protivila eventualnoj odluci Srbije da pristane na posmatračku stolicu Kosova u Ujedinjenim nacijama, Iljir Deda, poslanik Alternative u Skupštini Kosova, osvrće se isključivo na formalni stav ruskih zvaničnika da se ne bi protivili i da bi podržali svaki dogovor koji Srbija napravi sa Kosovom. On, međutim, navodi da nema kompromisa oko načina na koji bi Kosovo ušlo u UN.

– Vaše pitanje prejudicira stav da bi Kosovo prihvatilo posmatrački status u UN. Kosovo teži za punopravnim članstvom u UN, i oko toga neće biti kompromisa. A što se Rusije tiče, zvanična Moskva je bezbroj puta ponovila da će prihvatiti svaki dogovor Kosova i Srbije – zaključuje sagovornik našeg lista.

Bebee Dol GUZ - Glavom U Zid
Arrow https://www.danas.rs/politika/dragisic-interes-rusije-u-srbiji-je-sukob/

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

radionica1 ::Sad gledam Erdogana na N1, bogami ozbiljno prozivanje i napad na Haradinaja.

Ova desavanja imaju i siru igranku.

Da, na zalost.
Pribojavao sam se toga. Postalo je ocigledno da je Srbija gurnuta na liniju vatre, a KiM je postao poligon u globalnom geopolitickom napadu Zapada na Rusiju.

Sve ovo sto se desava na KiM je nastojanje Zapada da pomeri teziste price od sustine u konfuziju i da nas u stanju konfuzije konacno slome. Kad kazem "nas", u tom paketu sloma Srbije vidim i RS kao deo srpskog korpusa na Balkanu.
Nas izlaz je da izbegnemo konfuziju i predjemo na dela.
Srbija je dobro zategla stvar, zategla, a nije prekinula kontakt. Prvo delo je formiranje ZSO, drugo bi bilo povratak naroda na KiM i resavanje pitanja imovine. Pitanje statusa KiM prolongirati maksimalo i cekati povoljan geopoliticki trenutak koji dolazi.

offline
  • boksi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Jun 2008
  • Poruke: 7818

offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

boksi ::
Kukavica kuka na rodnoj tresnji.
Slavuj peva i na suvoj grani.

Drugi komentar nemam.

offline
  • j22  Male
  • Građanin
  • Pridružio: 17 Apr 2017
  • Poruke: 293
  • Gde živiš: Beograd

geopolitičke prilike za kosovo su nikad bolje, putin će biti na vlasti još 6 godina a i da ne bude on svim rusima je preko glave germanskih sankcija i svakakvih pro.eravanja po rusiji kao da je ona tamo neka libija, srbija i sl banane, rusi nikad bolje nisu stajali vojno, ameri i ostali stagniraju ili čak idu dole, u sad-u su na vlasti ljudi koji ne znaju šta će i gde će, da li sirija, bliski istok, iran, koreja, šta če sa rusima i pravo je vreme da zaborave na kosovo.

največi problem je u srbiji, niko posle djindjića nije hteo da rešava kosovo tako da bude u korist srbije, sad bi neko da rešava ali čisto da se reši i kurtališe brige pa kako bude ne uzimajući u obzir istorijske konsekvence niti prepoznavajući aktuelne geopolitičke prilike i najvažnije, geopolitičke promene koje se upravo dešavaju

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 864 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 7 sakrivenih i 807 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Andrija357, Bokiboks, Brana01, cavatina, dane007, darionis, darios, Denaya, Dimitrise93, djboj, DonRumataEstorski, DPera, FileFinder, flash12, FOX, Ivica1102, kolle.the.kid, KOV, Krvava Devetka, kybonacci, laganini123, Leonov, Lieutenant, MB120mm, mercedesamg, milenko crazy north, milos.cbr, milutin134, MiroslavD, Mixelotti, Mlav, mocnijogurt, mrav pesadinac, MrNo, naki011, nemkea71, ozzy, pein, procesor, RJ, Sirius, slonic_tonic, Srle993, stegonosa, uruk, Vatreni Zmaj, Vlad000, vlajkox, vukdra, zeo