"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1464

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32565

Predsednik Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga Ginter Krihbaum navodi da Kosovo nije jedini problem sa kojim se Srbija suočava.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1394350



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Pa uvijek će nešto novo pronaći. Da se sutra Kosmet riješi. Pa će i Vučić ući u red razočaranih srpskih političara koji su bili spremni na kompromis sa "Zapadom".
Ali bez obzira ne to, zanimljiva je ova savremena Njemačka. Zanima me kako bi se ona odnosili prema Njemačkoj iz 1957. godine kada je formirana EEZ.
Podijeljena država, pod okupacionom zonama. Teško bilo naći nekoga bez nacističke prošlosti na visokim pozicijama... I eto njih u osnivanju nove Evrope nakon malo više od deset godina.
Možda je problem u onom kompromis, nego treba kapitulacija pa na okupacione zone podijeliti. Pa da se krene putem Njemačke.

Ne može se porediti Kipar i Kosmet, ali nikako. To je toliko loš argument. Iza dijela Kipra stoji Turska, sve više za njih odmetnuta država. Iza Kosmeta države duge demokratske tradicije. Zar oni sebe u isti koš sa Turskom stavljaju.



online
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17753

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32565

Evo i Fabrici ponavlja ko papagaj ya [vabom
Kosovo je ključni element za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, ali ne i jedini, kaže šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodaje da nema promene formata dijaloga Beograda i Prištine i uključivanja drugih strana.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/fabrici-kosovo-k.....19661.html

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32565

Vogel dalje navodi da je razočaravajuće da nije učestvovao na samitu španski premijer zbog Kosova, te da sve to pokazuje da EU nije snažno reafirmisala svoju privrženost proširenju na Balkan.

To su lideri zemalja regije svakako primili k znanju i delovaće u skladu sa tim, dodao je Vogel.

Prema Vogelu, iluzorne su ideje da bi Srbija i Crna Gora mogle postati članice 2025.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1394767

Među prvima, u talasu koji je potom uzeo maha, oglasio se Ivica Dačić. Dan posle objavljivanja stava Crkve, isprva, gostujući na televiziji, on je ukazao na opasnost od napada na sever Kosova i upitao: “Da li smo svi mi spremni da reagujemo i učestvujemo”. Potom je tokom dana, na pitanje “Blica”: Ko hoće da napadne sever Kosova ili kako je to zaključio iz Saborskog stava Crkve, ublažio svoj stav.

- Nisam mislio zaista na napad, kao ni da će do njega doći. Nisam ja to govorio o Crkvi. Ja se zalažem da se ne prizna Kosovo čak i po cenu da to zakoči naše evropske integracije, ali da li su svi spremni na to - rekao je Dačić za “Blic”.
Do sada ipak najglasniji u osudi Crkve su Čedomir Jovanović (LDP) i Vuk Drašković (SPO). Jovanović je između ostalog rekao, da su sa blagoslovom Crkve počinjeni zločini širom Kosova. Drašković koji je bio sklon zapaljivim izjavama devedesetih je naglasio: Vek iza nas opominje nas da je SPC među krivcima za najveće tragedije”... Iako je i sam jedno vreme bio saradnik režima Miloševića, Drašković je osudio: “Crkva račun za gubitak Kosova nije ni pokušala da ispostavi Slobodanu Miloševiću", “kao i da vladike ne zanima hoće li, ako se posluša glas ‘majke Crkve’, biti ijednog Srbina”.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/kriva-im-je-crkv.....to/2fjlxh7

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Zanimljiv članak na portalu Blic-a.

Citat:Srpska pravoslavna crkva poslednjih dana optužena je za ratove, stradanja, patnju, da je među krivcima za najveće nacionalne i državne tragedije. Sa navodom o zveckanju oružjem počeo je šef diplomatije Ivica Dačić, a retoriku su dodatno zaoštrili predsednici političkih partija LDP i SPO Čedomir Jovanović i Vuk Drašković.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/kriva-im-je-crkv.....to/2fjlxh7

____________________

Evo i odgovora Vučića.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktu.....cke-odluke
Ali ovo je zanimljivije od botovskih komentara.
Citat:„Mi smo sekularna država i veoma poštujem crkvu. Nisam veliki vernik, ali jesam vernik. Ne mislim da sam malo učinio i lično, i kao predsednik vlade i države... Teško da će se pronaći neko da je više napravio za srpsku crkvu“, poručio je on u izjavi novinarima u Bakuu..
Sveti AV, a Crkva tako mu vraća... Nema šta, konstuktivni unutrašnji samoJAdijalog.

offline
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7589
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

https://eadaily.com/ru/news/2018/04/05/ekspert-ser.....a-v-kosovo

Ne znam da li je bila ova analiza ...

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Сад и САНУ рекла Великом Везиру да мало о'лади:

Глас чланова САНУ против лажи, заблуда и страха о Косову и Метохији:

https://stanjestvari.com/2018/05/21/sanu-protiv-lazi-o-kim/

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32565

Crkvi se ne osporava pravo da iznosi svoje mišljenje, ali ja ne moram da se sa svakom izjavom predstavnika crkve saglasim, rekao je Aleksandar Vučić. Ističe da je u Bakuu iskazano ogromno poštovanje prema Srbiji. Ocenjuje da u svetu nikada nije bila ovako komplikovana situacija, pa čak ni u vreme pred Prvi svetski rat.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....rbiji.html

offline
  • Pridružio: 04 Jul 2007
  • Poruke: 128

Kubovac ::@vasaw

Nisam siguran u verodostojnost tih informacija, jer mi ovaj sajt nije poznat....
Ipak, ako uzmemo da je to sve tačno, kod mene nema dileme da bi bespilotna letelica trebala bila oborena bez pardona i ne vidim da bi to predstavljalo neki problem. Inače kada se obore bespilotne letelice ili čak izviđački avioni strane zemlje nad tvojim nebom, obično se ne diže prašina.
Mi imamo specifičnu situaciju na KiM i prostor zone zabrane letenja, ali ako bilo koja neprijavljena letelica, izviđačka, a pogotovo bespilotna, uđe "duboko" u našu teritoriju kako sajt kaže, ne vidim problem da se obori niti mislim da bi se neko mnogo oko toga uznemirio...
Sa avionima je malo drugačije jer postoji opasnost pogibije pilota i onda svaka država (tu ne računam velesile, osim kada su u situaciji "jedna naspram druge"), gleda da bude malo obzirnija i prvo se pokušava radio kontakt, pa se šalje lovačka para da izvidi šta je (dakle ni ta para neće odmah obarati avion) i da pokuša stupiti u kontakt sa pilotom, pa se ide na to da se letelica ako je moguće "isprati" iz tvog VAP-a i tako....Ne ide se na obaranje pilotirane letelice tek tako...

Ipak, da skratim priču, ne vidim razlog zbog koga bespilotna nije oborena...

PS. Takođe, ne vidim da je poletanje par orlova i njihovo kruženje jugom Srbije vezano za tu bespilotnu, jer mislim da je to zadatak lovačke avijacije i nadam se da to nije neka nezvanična potvrda da lovci nisu bili ispravni taj dan ili te dane....


Epa Kubovac gde ima vatre ima i dima, danas je ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic potvrdio da je ipak bilo upada bespilotnih letelica i to u dva navrata, jedna iz pravca Rumunije a druga iz pravca Bosne i letele su na visinama od 800m. Mi smo pak pokazali neodlucnost i izgleda da niko nije hteo da preuzme na sebe odgovornost za obaranje letelica i time sahrani svoju politicku karijeru. Voleo bih da cujem tvoj i Cezarov komentar na ovo!

Evo sadrzaja danasnjeg clanka iz Kurira:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bilo preleta bespilotnih letelica iznad Srbije, ali da nisu obarane jer nisu ugrožavale bezbednost zemlje.

Stefanović je tokom rasprave u Skupštini Srbije rekao da su identifikovani tada određeni preleti, ali da oni nisu nikada bili iznad Beograda.

On je o tome govorio pošto ga je Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe "Pokret za spas Srbije-Nova Srbija" pitao da li su tačna pisanja medija da je tokom marta bilo preleta bespilotnih letelica navodno NATO pakta preko Beograda i drugih područja, a da država nije reagovala.

"Identifikovali smo određene prelete, nisu nikada bili iznad Beograda, bili su na jugu Srbije. Pripadnici Vojske Srbije su tehničkim sredstvima, radarima i ratnim vazduhoplovstvom ispratili kretanje tih letelica, procenili njihovo potencijalno ugrožavanje bezbednosti Srbije i ispratili ih iz našeg vazdušnog prostora", rekao je Stefanović.

[url=]Tekst za link[/url]

STEFANOVIĆ POTVRDIO PISANJE KURIRA: Bilo je preleta bespilotnih letelica iznad Srbije!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 737 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 6 sakrivenih i 687 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, cavatina, ccoogg123, CikaKURE, comi_pfc, crnitrn, darkangel, deLacy, Dimitrise93, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, dushan, Georgius, HogarStrashni, Jahorina, Krusarac, Krvava Devetka, kuntalo, kybonacci, ljuba, madza, Marko Marković, mercedesamg, Mi lao shu, MiroslavD, mnn2, NoOneEver Dreams, panzerwaffe, ruger357, saputnik plavetnila, Smiljke, Srle993, StepskiVuk, TheBeastOfMG, uruk, vathra, VJ, vlajkox, wolf431, xaver, YugoSlav, žeks62