"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1468

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

rip
  • natrix 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 8179

Tema o Kosovu i Metohiji, je dnevno politička uglavnom i ne bi ni trebala da postoji jer nije po pravilniku.
Al apsurdno je da postoje teme o Siriji i Ukrajini, a da ne postoji tema koja obrađuje pitanje naše zemlje i toga šta se dešava na našoj teritoriji.
Bitnije od dnevne politike je, već duže vreme bitnije je kako se ona vodi, bitnija je država i njen suverenitet, teritorijalni integritet, narod i njegovo jedinstvo i dostojanstvo i moral, i borba protiv, raznih nametanja sa strane /EU, SAD, i članica EU koje stalno ucenjuju Srbiju/. Da se ne priča ovde o drugim stvarimima a tiču se raznih manipulacijama informacimama, medijima, prekrajanjem mnogih stvari iz kulture, prošlosti, istorije, a da nikad do sad nismo imali strategiju odbrane od svega toga.
Uz to mediji, -novinari i svi i svako, su postali stručni za sve i svašta /kriminal, politiku, socijalnu politiku, s druge strane truju mozak trivijalnostima i sadržajima koji nemaju vrednost. O tome je trebalo misliti mnogo ranije.

To da će Srbija završiti u EU je zavaravanje koje moze proći kod mediokriteta i omađijanih šarenim lažama. EU neće ni egzistirati - postojati, kao tvorevima do 2020-25. Do tad će se u Evropi izdešavati još svašta.

Zemlja sama treba da se pozabavi svojim unutrašnjim pitanjima i dekontaminaciom počevši od vrha države, svih institucija pa do pojedinca - radnika, seljaka, omladinca, a ne da se tim stvarima bave NVO, druge zemlje i savezi, mediji i domaći i strani, ovi oni dušebrižnici...

To padanje na ucene EU i ostalih, nezavisno koji je razlog, -strah od raznih sankcija ili dodvoravanje isl. , pokazuje samo slabost, nedostatak ličnosti i hrabrosti i dostojanstva i nacionalnog identiteta i nepoštovanje njenog suvereniteta i teritorilanog integriteta.
Teško se stvari, nažalost, ispravljaju ako se krene od posledica, a ne od uzoroka al nije nemoguće.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 28 Jan 2008
  • Poruke: 518

U uslovima totalne medijske dominacije i beskrajne propagande ce proci apsolutno sve.
U to budite sigurni, covek je napravio deal na zapadu i dobio odresene ruku u Srbiji za ovo sto sprovodi.
Ono sto je licemerno je sto vecinu tek sada boli, a dok se predsenik Srbije izivljavao po opoziciji, medijima i novinarima vecini je to prijalo. Dok je gusio svaki drugaciji glas, svakoga ko drguacije misli proglasavao za izdajnika i ubicu( setite se koliko je puta bivsi ombudsman bio na naslovnoj strani kao ubica) vecina je cutala.
Gutali ste price u Vladimiru Vladimirovicu, koji salje rakete i stiti nas od Hrvata i koga jos ne...Koliko je samo teksta prosuto o avionima koji samo sto nisu stigli, nabolji avioni 4++ generacije, kojima nema ravnih.

E pa braco, saucesnici ste, ukljucujuci i moderaciju koja je je iz kukavicluka brisala sve sto ne ide uz dlaku pozeljnoj slici, uostalom ovaj podforum je i dalje poluslobodan za pisati.



offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

cezar 35 ::@...

Nije on lud, vec dobar manipulator. On zna sta narod misli, al' zeli da narodu promeni misljenje.
Kako?
Neubedljivom pricom o rastu BDP-a? Neubedljivoj brizi o sudbini nasih potomaka? Neubedljivoj socijalnoj i nacionalnoj politici?
Ako nastavi s ovakvom pricom, bojim se da ce ostati sam....bez zastite stranke i glasaca koji su mu poverovali.

PS
Moram priznati da sam i ja verovao da je AV duboko nacionalnog opredelenja i da mu je sva prethodna prica, zapravo, manevar bez losih posledica po srpski nacionalni interes. Kako vreme prolazi, sve cvrsce verujem da je AV obecao nekokome ono sto ne moze izvrsiti. Prosto receno, preigrao se, a ta vrsta igre debelo se placa....dal' glavom, ili nestankom pol. uticaja, sve jedno je. Kao humanista, zelim mu nestanak politickog uticaja.

Од кад пратим форум чини ми се прва цезарова *сумњива* процена.
Ја се не бих баш упуштао у прогнозе типа,хоће-неће,само бих рекао следеће.
-Чисто сумњам да су Руси баш толико *необавештени* те се сарадња одвија на мора се признати завидном нивоу.То што се неке ствари дешавају *испод радара* невидљиви за нас/али можда и за још неког/не може бити не знам какав аргумент.Што би се рекло *на крају се мртви броје*
Даклем не знам! Оно што могу да видим чујем,региструјем то је да је у СБУН све под контролом,кристално јасно! никаквих недоумица нема.Изјаве дневно-политичке за страну/западну јавност/,домаћу исл.не бих узимао преозбиљно.Неки доле у кантини каче разне наслове из информера,губљење времена.Једном већ рекох да ми се чини...Игра гамбит! Да парафразирам Александра Ракојевића,окачих клип испред пар постова.Он каже *Можда Вучић уствари једно прича а друго ради.Он до сад није ПОВУКАО ни један погрешан потез којим би реално...итд.у смислу угрозио Национални интерес.
Кроз сличну призму посматрам и све изјаве Ивице Дачиће/осим оних на седницама СБУН.Тамо нема за*ебавања,тамо је све јасно!/.
Оно у шта сам међутим апсолутно сигуран,то је чињеница да би претходна гарнитура уколико би се којим случајем вратила на власт брзином светлости завршила све што Америка тражи.
*Без унутрашњег дијалога,ма шта то значило,а значи по мени куповину времена.
*Без референдума,са 2/3 у Скупштини,напабирчених било како,по узору на Хрватску,Црну Гору...
*Без икаквог окретања главе на Исток,војно-техничке сарадње,без било каквих авиона,хеликоптера,тенкова,улагања у наменску...итд.Без сад скретања по систему,ништа још не лети,је ли Огањ саИНС-ом оперативан,...итд.Ово је ноторна чињеница у поређењу са временом у ери Тадић/Шутановац.
*И ту је одговор на питање,зашто народ упркос неким евидентним стварима типа,незапошљеност,приватни извршитељи,комунална полиција ,партократија итд...има се заиста шта још замерити,даклем упркос свему томе не излази на улицу!,па још и не носи г*вњиву мотку,па да одемо корак даље објективно нема ауторитета који на улицу може да изведе више од 10.000 људи/Бгд./а да не помињем унутрашњост.Елем уколико је АЛТЕРНАТИВА оличена у проценту гласова које добијају ликови типа,Саша Јанковић,Вук Јеремић,Б.Тадић па све то смешано и смућкано са ликовима...Ч.Јовановић,Н.Чанак...итд.ЈАСНО је да би у том случају судбина Србије била
-Апсолутно јасна!
-Бесповратна
-без дилема које тренутно себи постављамо,и такође корисна само страначким бојовницима спремним на све/било шта/,осим интересовања за Интерес Србије.У овом моменту то макар није довољно јасно,а кад ће бити...видећемо.

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

MB120mm ::
Оно у шта сам међутим апсолутно сигуран,то је чињеница да би претходна гарнитура уколико би се којим случајем вратила на власт брзином светлости завршила све што Америка тражи.


netačno, možda bi probali (mada sumnjam da bi imali hrabrosti) ali problem je što oni nisu držali pod kontrolom nacionalističke (ili kvazinacionalističke) partije i organizacije kao što drži ovaj, takođe ne bi bili dovoljno bezobrazni (osim možda čedomira narkomana koji je i sad uz vlast) da se silom suprotstave narodu dok bi to ovi uradili bez pardona

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32530

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući to što Priština ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, istakao je da moramo da znamo da živimo u dvostrukim standardima i da ne treba da očekujemo da će biti mnogo bolje, već da će biti teško.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....tesko.html

Na belim kopačkama kompanije 'Najki' dominiraju zastave reprezentacije za koju nastupa, ali i takozvane i samoproglašene države Kosovo.
Šaćiri je rođen u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji, često objavljuje radikalne i neprikladne fotografije ili statove u vezi sa ovom temom, a njegov rođeni brat Erdin Šaćiri nastupa upravo za Kosovo*.
https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=20.....id=1396926

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

MB120mm ::*Можда Вучић уствари једно прича а друго ради.Он до сад није ПОВУКАО ни један погрешан потез којим би реално...итд.у смислу угрозио Национални интерес.

Како онда називаш његово потписивање Бриселске Бруке?
Када је потезом пенкале погасио институције државе Србије на том делу њене територије? И предао то мучено становништво на милост и немилост шиптарским бандама? (што је и његова пудла Ђукић имао прилике да искуси преко својих леђа).
Допринос нашем националном интересу? Како ли онда тек изгледају потези који га угрожавају?!

Сад капирам да ми стварно немамо шансе... Sad

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

su27 ::MB120mm ::
Оно у шта сам међутим апсолутно сигуран,то је чињеница да би претходна гарнитура уколико би се којим случајем вратила на власт брзином светлости завршила све што Америка тражи.


netačno, možda bi probali (mada sumnjam da bi imali hrabrosti) ali problem je što oni nisu držali pod kontrolom nacionalističke (ili kvazinacionalističke) partije i organizacije kao što drži ovaj, takođe ne bi bili dovoljno bezobrazni (osim možda čedomira narkomana koji je i sad uz vlast) da se silom suprotstave narodu dok bi to ovi uradili bez pardona

Ја ипак мисим да је МБ120 у праву, није ли ономад (и то у више наврата) Тадић рекао да би и он сада потписао издају ("легално обавезујући споразум")?
Они једино нису имали јаја да ТАДА опослују ту издају (потценили су дубину сутерена на коју смо се Срби као нација срозали).
Сада би то урадио не изгубивши миран сан.

Проблем је што су заиста сви исти (осим пар часних изузетака, који су или преслаби, или ништа не значе, или оба).
Бојим се да нема политичара којима би народ могао да препусти решавање КиМ и да мирно спава. То је борба коју ми грађани морамо решити сами, а постоји и начин и то безбедан (грађанска непослушност).
Али мора неко то и да уради.

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2013
  • Poruke: 6178

Eyes Wide Shut ::MB120mm ::*Можда Вучић уствари једно прича а друго ради.Он до сад није ПОВУКАО ни један погрешан потез којим би реално...итд.у смислу угрозио Национални интерес.

Како онда називаш његово потписивање Бриселске Бруке?
Када је потезом пенкале погасио институције државе Србије на том делу њене територије? И предао то мучено становништво на милост и немилост шиптарским бандама? (што је и његова пудла Ђукић имао прилике да искуси преко својих леђа).
Допринос нашем националном интересу? Како ли онда тек изгледају потези који га угрожавају?!

Сад капирам да ми стварно немамо шансе... Sad

Ја сам цитирао нашег еминентног историчара.Што се тиче Бриселског споразума,ја сам вероватно једини са форума био на два протестна скупа поводом потписивања истог,док сад жуте еминенције нападају исти-са задршком.Но исти није ратификован јел тако. Нисам имао намеру да се упуштам детаљно али ајде кад сам већ прозван Wink .Потписао је Дачић да будемо прецизни.Иницијалима,тако кажу.
Бриселски споразум има своје негативне конотације,превенствено кроз тачно рече колега ускраћивање институција Државе Србије на Северу Космета./Космет ипак није само Север,јел тако/.Но добро Он/Бриселски споразум/ као приказује Србију као земљу про ЕУропски настројену и *отворену за дијалог*.Без овог под наводницима,код мене звездицама јер ме мрзи да се арчим по тастатури...итд.у старту на неко време смањује притиске на земљу,којој је алтернатива да /крутим инсистирањем на Уставу,резолуцији1244,итд./буде дефинисана као знамо већ,имамо пример С.Кореје у знатно драстичнијој форми./Земља неспремна на дијалог,нормализацију...итд.остала свирања рацку! Оно на чему се овде потенцира међутим,а то је став да се нађе*компромисно решење*,којим нико није потпуно задовољан...итд.уствари јесте ГАМБИТ.Нуди се *отровни пешак*као жртва,а унапред се зна да друга страна/а то је Америка/ни под тачком разно неће пристати да то уопште разматра.Значи ризик није велики,такорећи не постоји,са друге стране *нешто се нуди*,за нешто што опет није ништа!,али ни то ништа не дају *изузетни*.Тако да обрни окрени уз званично прокламовани став да се не прихвата признавање самопроглашене *државе*косова,имамо шта...замрзнути конфликт,само што се не зове тако,а и позиција је знатно измењена.Е сад нисам ја баш сигуран да се све то ради без знања,или сагласности Руса,јер ,не бих писао о нечему што ми је речено,али не мора да цури...Развучени су Руси на доста страна,не жури им се да и овде уђу у маказе/барем не пре ,него ли мора!/.Искрено ја ипак не верујем да Србија/Вучић/има толику аутономију да дозира динамику процеса који се могу отргнути и прелити се у Глобалне.Уважавам сваки другачији став,смислен и неострашћен.Поз.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ РАСКРИНКАО ПРЕВАРУ: Бриселски споразум поново пред Уставним судом?


Хмм... Наслов није баш у складу с штивом, јер онај ко превару чини, не може и да је раскринка Smile
Ево извода из текста, па просудите и сами:

Citat:У обраћању јавности приликом посете г. Дејвида Мекaлистера, он је 24. маја 2018., јавности Србије изнео пуну истину о овом противуставном споразуму: јавно је изрекао да је Бриселски споразум „међународноправни споразум“.

Председник Србије г. Александар Вучић учинио је важан корак у раскривању истине о злогласном Бриселском споразуму из 2013. године.

"Цитирам г. Вучића: „…јер ако неко неће да поштује међународноправне споразуме, какав је Бриселски споразум…“.

Сада у Србији нико више не може да каже да не зна да су лажна сва тврђења да је Бриселски споразум од 19. априла 2013. само „политички споразум“ а не правни акт! Милиони људи су на ТВ екранима могли да виде и чују г. председника. Маске су пале, г. Вучић је српској јавности разоткрио истину. Чекали смо пет година али смо дочекали.

Када је група од 25 посланика (углавном из ДСС-а) покренула питање неуставности Бриселског споразума, тадашњи (2014. г.) министар правде г. Никола Селаковић изјавио је на расправи у Уставном суду да је то политички а не правни акт."


Arrow https://srbin.info/2018/05/25/predsednik-vucic-ras.....nim-sudom/

online
  • goxin 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 20 Dec 2013
  • Poruke: 7586
  • Gde živiš: Srpsko Sarajevo

"...To је борба коју ми грађани морамо решити сами, а постоји и начин и то безбедан (грађанска непослушност).
Али мора неко то и да уради..."

@Eyes wide shut
A kada je to narod ikada ista rjesio ? Masa je sklona manipulacijama , obicno kad se pokrene tok dogadjaja uopste ne ide u planu u kojemu je isao . Kako god okrenes uvjek je sam sebi skocio u stomak.

Napisi par svjetlih primjera...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 953 korisnika na forumu :: 19 registrovanih, 4 sakrivenih i 930 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bato, dane007, darkojbn, Djokislav, Fog of War, goxin, havoc995, kybonacci, Milos82, nemkea71, Nikolaa11, novator, pein, Sir Budimir, slonic_tonic, Tas011, vaso1, wizzardone, zlaya011