"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1483

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2826
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Kako je lako na ovom forumu izmamiti 5 kolonicu i Ljoticevce kao ni na jednom drugom. Ali to je dobro, barem znamo da smo zanimiljivi sirokom audotorijumu.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Konstruktor
  • Pridružio: 01 Nov 2013
  • Poruke: 1247

Imam utisak, da se i sami natovci i EU ekipa ljute što smo još pre više od 20 godina raširili tu informaciju o njihovim namerama, a koje su samo nekim (meni krajnje nejasnim) ljudima i dalje nevidljive. Svi ovde na severu u Vojvodstvu Srpskom, u ovom trenutku ne vereuju da postoji ta sila, koja bi odvojila sever od centra Srbije, ali mislim se nešto u poslednje vreme, ako ovaj odrod još dugo bude jahao po vlasti, neko će prosto popizdeti i reći da treba sever spašavati od juga, a to je po meni samo čin sujete. Ovde smo od svoje sujete i nepokajanja izgubili mnoštvo zapadnih teritorija, a pokušaće baš na tu foru da nam oduzmu i KosMet. Jednom kad se ta fora primi i u mirnim uslovima, otvoriće se našim neprijateljima sasvim nova vrata.



offline
  • Pridružio: 19 Nov 2017
  • Poruke: 303

versus ::Ako Rusi jednog dana ojačaju i preuzmu nama okolne zemlje onda bi po sličnom principu valjalo otarasiti se američkog uticaja i prihvatiti ruski.

Ne znam da li ti je to bila namjera, ali si u ovom komentaru detaljno opisao mentalitet jednog naroda zapadno od nas...da ne imenujem, pronaće se sami. Very Happy Uglavnom, to da se ugledamo na njih je nešto zadnje što bih poželio srpskom narodu, ma kakvi god mi bili. Vjerujem da si neki troll iz susjedne zemlje, pa ću se tako i odnositi prema tebi, jer ne vjerujem da je jednom Srbinu ili gradjaninu Srbije ovoliko izgorio mozak. Smile Kosovo se ne smije priznati, kao što i ti sam znaš, ili možda ne znaš. To onda povlači mnoga pitanja, ako smo priznali Kosovo, zašto ne priznati i Vojvodinu, pa na kraju krajeva i Sandžak? Priznanje Kosova bi moglo ići u našu korist jedino u slučaju kada bi Amerika (i njene sluge u Evropi) dala garanciju da će priznati nezavisnu Republiku Srpsku (uz dužno poštovanje svima, ja ne bi imao ništa protiv te nagodbe), ali to se neće desiti, jer Amerika ne želi širenje srpske države, opet kao što to i sam znaš. To tvoje "prebacivanje" (ajde da damo du**ta ovima, dok ovi ne dodju) ne drži vodu, jer mi prvenstveno nismo sposobni za to, kao naše komšije. Na kraju krajeva, mi nismo sposobni izgubiti dva svjetska rata a pri tome u oba slučaja proširiti svoju državu, to ostavimo drugima. Uostalom, nema potrebe za ikakvim "prebacivanjem", treba sačekati još samo malo, ruski uticaj jača iz dana u dan, kako u Srbiji, tako i u okolnim zemljama. Ziveli

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

Путин објаснио разлику између Крима и Косова и Метохије веома дрском Аустријском водитељу, који је својим агресивним питањима покушавао да га нон - стоп прекида и не допусти му да одговoри на његова питања.
Новнар је својим понашањем зарадио надимак "rude presstitute" (безобразна новинарска к*рва):



Едит: постоји превод на Руски, треба их само укључити.

offline
  • Pridružio: 06 Nov 2010
  • Poruke: 11646
  • Gde živiš: Vranje

versus ::
I Knez Miloš je rekao da je Turcima pokoran na putu ka nezavisnoj Srbiji a i to što si naveo je bila usputna stanica Hrvatskoj ka nezavisnosti. Bugari su uradili isto i provukli se kroz 2. sv. rat bez većih žrtava, gubitaka i rata na svojoj teritoriji. A vidi nas dokle smo mi stigi 90ih pod vođstvom mozgova ispranih ruskom propagandom.


Ја бих, да имам такав став, пљунуо свој лик у огледалу сваки пут кад се видим при бријању. Срећом, немам твој став а и не бријам се.

Заиста си нашао са киме ћеш да поредиш српски народ! Додај тој дичној листи још неког које у стању да скине гаће, клекне и повиче "Помоз Бог чаршијо, на све четири стране!". Има таквих свуда.

Заиста, хоћеш ли се наћи на листи "100 безчасних и безобразних"?

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Код нас се укоренила слика о томе да је Милош Обреновић био премудар владар који је све радио у интересу Србије.
Међутим довољно је само присетити се Хаџи Проданове буне. И то само ради сагледавања личности кнеза Милоша.
А о последицама његових политичких одлука потребна је озбиљна студија. Јер је све животу узрочно последично.
Као на пример. Да је Карађорђе подигао устанак 1817 год. можда би доста народа страдало. Али би можда Срби избегли стравично страдање и геноцид у 20 веку?

Моје је мишљење да никако није добро добровољно прихватање ропства, вазалства и сличног.
Да није добро "дупелизање" и слично. И да такви поступци можда могу да сачувају главу данас. Али да много више коштају сутра!

offline
  • VJ 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 16 Apr 2014
  • Poruke: 17652

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane za Srpsku listu je manifestacija tzv. velikoalbanske politike, što potvrđuje potrebu najhitnijeg sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Beograd kritikuje odsustvo reakcije međunarodne zajednice.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....omije.html

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32325

Hoće li dijalog Beograda i Prištine menjati format, pitanje je koje je nametnuto nakon informacija, doduše nezvaničnih, o zahtevu pojedinih zapadnih zemalja da se uključe u finalnu fazu dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, koji se vodi uz posredovanje Brisela, odnosno šefice evropske diplomatije, Federike Mogerini, čiji mandat ističe naredne godine.
Dijalog Beograda i Prištine traje već 12 godina, a ove je prosto nemoguće prevideti da Zapad vrši pritisak da se on privrede kraju.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/dijalog-beograda-i-pristine-(ne)menja-format_925118.html

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

versus ::pein ::Ako sam dobro razumeo Versusa u poslednjem postu trebalo bi da se ugledamo na susjede iz Hrvatske pa kao i oni da nepriajtelja dočekujemo sa cvićem u sred Beograda kao nekoć oni u sred Zagreba tamo 41. Bebee Dol GUZ - Glavom U Zid


I Knez Miloš je rekao da je Turcima pokoran na putu ka nezavisnoj Srbiji a i to što si naveo je bila usputna stanica Hrvatskoj ka nezavisnosti. Bugari su uradili isto i provukli se kroz 2. sv. rat bez većih žrtava, gubitaka i rata na svojoj teritoriji. A vidi nas dokle smo mi stigi 90ih pod vođstvom mozgova ispranih ruskom propagandom.


O kakvoj ruskoj propagandi 90-tih je rec? Sta su to Rusi propagirali I na koga iz voDJstva su uticali? Za svu decu koja o 90-tim uce iz priloga VICE,DW I ostalih glasova Amerike : Rukovodstvo Rusije I SSSR-a u raspadanju se ka Beogradu odnosilo " bezite od nas I nista nas ne pitajte jer ni sami ne znamo gde je levo". Vrh idiotizma je stavljanje Rusije u kontekst nekog ko je imao bilo kakvog uticaja na Srbe u sukobima 90-tih u smislu poturanja neke svoje agende.
Da nismo sami izborili slobodu u ww2 (pocevsi od demonstracija bolje grob-nego rob) I mi bi se "provukli" poput Bugara koji su samo izgubili drzavnost I narednih 50 godina bili pod Sovjetskom cizmom. Da smo pristupili trojnom paktu Sovjeti bi I nas jahali 50 god I to sa punim pravom jer bi smo bili deo saveza koji je ubio 30 mil gradjana SSSR I ostavio hiljade km spaljene zemlje.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 923 korisnika na forumu :: 19 registrovanih, 4 sakrivenih i 900 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, cikadeda, Dimitrije Paunovic, Djordje29, DPera, dragoljub11987, HrcAk47, ILGromovnik, Karla, Kriglord, krkalon, Krvava Devetka, MilosKop, opt1, powSrb, raykan, slonic_tonic, sovanova95, styg