"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1508

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2016
  • Poruke: 100

Sima izgleda uopste nije ni cuo kako i zasto je skovan termin "teorija zavjere" .
Skovan je upravo da bi se neke ranije izjave ili dogadjaji obesmislili i porekli a najlakse ih je poreci proglasiti nekog ludim. Cak je nedje i wikiliks izbacio top secret dokument o samom nastanku termina teorija zavjere al ne znam kako to da iskopam sad. Ne djeluju mi kao ni malo lazne ove rijeci Alana D.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

"Vučić je rekao novinarima da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata, "što tajnih, što javnih", i da će pred narod izaći sa predlogom kad bude znao šta je maksimum koji možemo da dobijemo."

a u međuvremenu sa kristijanom radi hiljadu sklekova i trbušnjaka



offline
  • Sim.a 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 29 Avg 2009
  • Poruke: 2992
  • Gde živiš: Zemlja čuda

Ne postoji nikakva Dalsova doktrina.
Nikakvo razvodnjavanje nije u pitanju. Izmišljeni tekst pripisan čoveku koji je postojao je neki povod za priču? Može gluplje od toga?
Živimo u svetu prevara i laži a onda se od toga branimo tako što lažemo i filozofiramo o toj izmišljotini kao da je realna? Neki prosto žele da budu lagani i drugačije i ne mogu da žive izgleda. Jednu laž i što je još gore besmislicu zamenjuju drugom. Providno je do... Znaš zašto sam uopšte i potražio nešto i izvor u originalu za tu priču koji si okačio? Zato što šef CIA a i bilo ko iz obaveštajne zajednice zna kakav je komunizam u to vreme i nikakve filmovi u bioskopima nisu mogući za utiču. Cela priča je klimava i odmah mi je po stilu zaličila na laku litgeraturu ili naknadnu pamet smišljenu u vreme kad komunizam već ne postoji a ima i interneta. Providlo i zapravo je mamac za one koji slično i žele da čuju bez obzira što je izmišljeno. Zato i ne traže izvor.
Ako napišeš
"Ne znam koliko vam je poznat Alan Dals (ili Dalas) i cesto citirana "Dalsova doktrina", vec duboko primenjena u borbi protiv Srba i pravoslalja uopste."
bilo bi dobro da ti poznaješ onda to što navodiš toliko da nam daš izvor u originalu. Drugo i još važnije cela priča je zapravo izmišljena u Rusiji i montirana za Ruse. A upecali se Srbi ko…

offline
  • Pridružio: 19 Nov 2017
  • Poruke: 303

_Petar ::Ja i dalje ne mogu da verujem u to da je neko spreman da u istoriji bude okarakterisan kao izdajnik.

Ima nas svakakvih, a ovi su toliko odani svom poslu pa im nije bilo mrsko da pronadju medju nama one sa najmanje obraza. Uvijek su ih pronalazili, nije to ništa novo. Ja sam ubijedjen da će on to ipak pokušati da potpiše, pod obrazloženjem da smo "izvukli koliko smo mogli", e sad, da l' će to da mu prodje. Izgleda da mu gori pod nogama. Pogledajte koliko odugovlači, da bi uvjerio narod da se čeka povoljna prilika za nas, i onda kad ta "prilika" dodje, bam, ode. A kad potpiše, možemo milom bogu plakat, možemo mu radit' šta hoćemo, teritorija je otišla. Posjeduje medije, posjeduje novine, posjeduje patrijarha... stavite se u ulogu penzionera koji se informiše isključivo preko toga. Neutral

Ako masa ljudi stvarno popuši tu priču o našoj pobjedi prilikom potpisivanja, onda stvarno i ne zaslužujemo bolje.

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

su27 ::"Vučić je rekao novinarima da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata, "što tajnih, što javnih", i da će pred narod izaći sa predlogom kad bude znao šta je maksimum koji možemo da dobijemo."

a u međuvremenu sa kristijanom radi hiljadu sklekova i trbušnjaka

Кад већ "чита" 600 страна докумената дневно, могао је да прочита и текст из Бриселског тзв "споразума", у коме је потписао да се ЗСО оснује по "уставу" лажне државе Косово. А не да се бламира и лупета ко отворен прозор, тврдећи:

"ако то тамо тамо (у "Косовскм "уставу") - [sic] пише, е онда ће морати да ми покажу, јер ја "Бриселски уговор" знам напамет, и то нигде не пише..."

(А пише на неколико места)....
Врло је индиктивно да на ово његово дрчно разметање и очигледно велику глупост НИЈЕДНО, ама НИЈЕДНО, ама ниједно гласило није указало, што нам речито говори ко их СВЕ контролише.

offline
  • Pridružio: 20 Maj 2017
  • Poruke: 2474

A protiv Srba baš ništa od toga nije primenjeno i stvarno ne znam kako ih nije sramota.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32745

Novinarka Ljiljana Smajlović je u Jutarnjem programu Prve televizije govorila o pregovorima Beograda i Prištine, evropskoj budućnosti, Trampovim ljudima...
“Postoji teorija da je bilo razgovora o zameni teritorije, ali su Amerikanci rekli Srbima da to ne može da se dogodi, a sve u vezi sa krimskim pitanjem. Sa druge strane, Albancima su rekli da ne moraju Srbima da daju nikakve ustupke jer su Srbi krivi za rat i sve ostalo... Davanje stolice u UN za obećanje o brzom članstvu Srbije u EU mi se čini vrlo lošom trgovinom. Ne možemo brzo da postanemo članica EU, ni da smo 2008. priznali Kosovo, danas ne bismo bili deo EU. Jasno je da se EU bori za opstanak i da neće biti nikakvog brzog proširenja. Oni su nam zamahali šargarepom pod imenom “2025.“, ali ništa od toga nije ušlo u budžete EU. I hajde da priznamo – brzog članstva nema“, navela je Smajlovićeva.
""Ona navodi i da je jedini mogući način za rešavanje kosovskog problema, ukoliko predsednik Srbije i vladajuće partije Aleksandar Vučiću namerava da predstavi neku dramatičnu promenu situacije, poput stolice za Kosovo u UN – referendum.

“Zanimljivo je da se opozicija tome protivi. Rekli su da se Vučić krije iza referenduma i da hoće da narodu uvali vruć krompir. Ako Vučićevo rešenje nije drugačije od statusa kvo, onda nema potrebe za referendumom – znamo kakvo je raspoloženje. Ako je predlog nekakva dramatična promena, čini mi se da je referendum jedini način za to. Za opoziciju je to riskantno i Vučić je rekao da se oni plaše svojih birača. Ako on predloži rešenje za koje su i opozicioni glasači, mislim da bi za opoziciju bio problem da se protive tom rešenju i zbog svojih birača i zbog Zapada”, rekla je Smajlovićeva. ""
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1416829

offline
  • Pridružio: 18 Feb 2007
  • Poruke: 1090
  • Gde živiš: Republika Srpska,Banja Luka

Некако је прошло незапажено да на површину почињу испливавати докази да је Оливера Ивановића убила наша мафија која је у директној вези са влашћу у Србији.Оливер Ивановић је био човјек који је могао дићи српски народ на КиМ када Вучић одлучи да КиМ-у да коначну независност и зато мислим да је Оливер и убијен.
Брутално претучен новинар који је открио неке од детаља убиства:
https://www.danas.rs/drustvo/stefan-cvetkovic-pretucen/

Сасвим друга екипа истраживачких новинара дошла до сличног открића као и овај горе новинар:
https://vidovdan.org/info/producenti-rikoseta-u-ub.....script=lat

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2017
  • Poruke: 785
  • Gde živiš: Beograd

I ja mislim da je ovo što je kolega Aljoša naveo najverovatniji razlog ubistva Olivera Ivanovića.

Inače, interesantna je Vučićeva priča poslednjih nedelja kako "će on raspisati referendum kad bude nešto imao da ponudi narodu na odlučivanje". To "nešto" je tobože nešto na šta bi šiptari trebali da pristanu i popuste pa da onda mi vidimo da li prihvatamo to. Ali nikako da pomene našu stranu pogodbe i šta je to na šta bi mi trebali onda da pristanemo.

A jasno je svima šta je to. To je dozvoljavanje državi kosovo da dobije stolicu u UN i što je najgore, pripremaju se da do predstave kao neki kompromis. Kao da je moglo gore (valjda ful priznanje) ali su se izborili da ne bude formalnog priznanja nego samo naše dozvoljavanje kosovu da bude članica UN.

Referendum nema zašta da se raspisuje jer ne može nešto što je Ustavom rešeno referendumom preinačavati. Taj referendum, ako do njega i dođe, biće neustavan i samim tim ništavan.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

aljosa7 ::Некако је прошло незапажено да на површину почињу испливавати докази да је Оливера Ивановића убила наша мафија која је у директној вези са влашћу у Србији.Оливер Ивановић је био човјек који је могао дићи српски народ на КиМ када Вучић одлучи да КиМ-у да коначну независност и зато мислим да је Оливер и убијен.
Брутално претучен новинар који је открио неке од детаља убиства:
https://www.danas.rs/drustvo/stefan-cvetkovic-pretucen/

Сасвим друга екипа истраживачких новинара дошла до сличног открића као и овај горе новинар:
https://vidovdan.org/info/producenti-rikoseta-u-ub.....script=lat

Skakljiv je ovaj teka o Oliveru Ivanovicu i njegovom ubustvu. Znajuci siptare kakvi su i koliko se plase naseg podizanja na otpor, pre bi rekao da su ga oni skinuli a ne mi, kao sto pise u tekstu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1070 korisnika na forumu :: 73 registrovanih, 6 sakrivenih i 991 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, Alexandar-1973, Andrija357, anta, Apok, Belac91, Ben Roj, bojank, Bubimir, cavatina, ccoogg123, dane007, darios, DejanSt, djolew, Dogma21, dragoljub11987, dulleo, Frunze, GenZee, Goran 0000, Hans Gajger, hyla, Insan, JOntra, Još malo pa deda, Karla, kikisp, kybonacci, Leonov, loon123, LUDI, mackenzie, Mad Serb, MB120mm, Mi lao shu, milenko crazy north, Milometer, milos97, milutin134, moldway, mushroom, Ne doznajem se u oružje, nenad81, nobutado, opt1, ostoja, Petarvu, Polemarchoi, Posmatrac77OKB, rasok, rodoljub, rovac, Sančo, Shinobi, Sirius, skvara, SlaKoj, slonic_tonic, Srle993, styg, Sumadija34, Trpe Grozni, tubular, Vitomir, VJ, vladulns, wizzardone, Yellow Pinky, YU-UKI, Zerajic, zixmix, 125