"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1537

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • alchemy
  • Pridružio: 06 Jul 2009
  • Poruke: 4934
  • Gde živiš: Novi Sad

Досадашње искуство каже, све што су шипуси говорили се остварило, што су ови наши мајмуни говорили увек је било контра. Наша војска и полиција не смеју да уђу и да направе рацију у Великом Трновцу а не на Косово да оду. А чим су се намерачили на Бујановац, Врање...ако ове наше не растерамо говњивом мотком будите сигурни да ће се и остварити то...



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

vranjanac29 ::danijell ::Operacija "Oluja" je počela 4.8. Vučić govorio da neće dopustiti novu Oluju. Ako se stvarno sutra desi upad KPS uz podršku KFOR-a.... znači jedino o čemu Vučić može pregovarati sa "partnerima" je ono što je Tači spominjao. "Korekcija granice sa Srbijom"
Ne nece da pregovara o korekciji granica vec po njegovoj izjavi moracemo da branimo i narod i Gazivode.


Gde si procitao da moramo braniti silom ili vojno pa izvukao zakljucak da se krece do samog kraja?
Organizuju cirkus kako sipci cine sve da sprece ZSO I kako se on mudrom politikom bori za stvaranje ZSO I na kraju ce biti ZSO sto ce on proglasiti velicanstvenom pobedom diplomatije I predati KIM. Taci I Haradinaj bi sutra dali ZSO u zamenu sa to sto se Vucic sprema da potpise ali im treba tenzija da oni shatro ispadnu gubitnici a AV shatro pobednik . Kobajagi ih ZSO strasno muci I smeta da bi se AV predstavio kao diplomata pobednik I kao takav progurao pitanje na referendumu i dao im sve.



offline
  • Pridružio: 16 Jan 2012
  • Poruke: 291

Citat:Procitaj bolje sta je rekao.

Besmisleno je citati, a kamoli pazljivo i sa anlizom ono sto govori Vucic, jer je toliko puta otvoreno slagao, prevario, reko jedno uradio drugo, reko jedno, pa za par dana sasvim drugo, da je samo slusanje, a kamoli detaljna anliza njegovih reci potpuni besmisao!

Govorio je o Briselskom sporazumu kao velikom diplomatskom uspehu - pocinio je izdaju koju ni Tadic nije hteo i ukinuo srpske institucije na KiM
Govorio je o tome da nece siptarska vojna cizma krociti na sever - ROSU je usla na sever i blokirala njegov sareni voz
Govorio je o tome da Srbija garantuje bezbednost ljudima na severu i da nece dozovliti upad naoruzanih formacija - ROSU je upala na sever, divljacki pohapsila Srbe, a onda i clana srpske vlade vodala po Pristini kao mecku!
A sta je govorio za vreme 90-tih, a sta sada radi?......to je vec za zlatnu medalju u konvertirstvu!


Citat:Kako mislis politiom da odbranis goloruk narod i Gazivode u slucaju napada.

Pa ne misli da ih brani....u tome i jeste stvar.
Vec samo da svojim izjavma lozi priprost narod da je on neki faktor i otac nacije, da ljude ispranog mozga Pinkom i Informerom svakodnevno sludjuje svojim beskonacnim tiradama, a da cela sustina bude u tome da preda Kosmet jer je ucenjen i jer je obecao to da bi ga zapad podrzao i pravio blesav i corav na besprizornu doktaturu koju sprovodi u zemlji.

Sustina je vrlo jasna - Menjacemo Kosmet (mozda i Presevo) za jos 4 godine mirne diktature Vucica.

Ziveli Ziveli

offline
  • Pridružio: 21 Jul 2008
  • Poruke: 10347

Bogoslov ::
КФОР, чији је један од задатака подршка формирању КСБ (Косовске снаге безбедности), хитно јача трупе на северу.


Kazu da su u pitanju madjarske snage, oni su bese neka rezervna takticka grupa? Interesantno mi je da od svih idu Madjari, nekako su mi oni ''najprijateljskiji'' pored Italijana od svih dole prisutnih okupatora

offline
  • Pridružio: 11 Dec 2016
  • Poruke: 2621
  • Gde živiš: Beograd

Vranjanac, i sam sam verovao i nadao se reakciji nasih ranije ove godine, prosle godine...svaki put kad je bila onvako slicna kriza kad ovaj saziva savet za bezbednost. Jednom bese isao i konvoj zandarmerije sa sve bestrzajicama pre godinu i po. Zaboravih oko cega je tad uopste i bila kriza. I sta bi, nista.
Tako da, tesko da ce biti bilo kakve reakcije. Ako nije bilo '95, 2004, 2011, svaki put kad je Srbin ginuo, a kamoli kad nije, nece biti ni sad. Pogotovo kad neposredno pre najavljenog napada cujes u istoj recenici fraze ''pregovori'' i ''nasa vlast''. Kombinacija da se najezis, uvek.

Ako se ista 'vojno' desi bice namestaljka i unapred dogovoreno izmedju Beograda i Pristine, kako sam napisao.

A sto se tice spremnosti na ''rat'' dovoljno je procitati komentare na bilo kojim portalima gde oni malobrojni koji su zaista pali na foru medija i stvarno ocekuju rat, vec krecu sa izdajnickom defetistickom kuknjavom ''haha ma koja vojska, mi nemamo vojsku'', ''mene uniforma nece videti'', ''e nece moj sin da gine za tamo nekog''...Za ono sto se u bolja vremena islo pred streljacki vod, danas dobijes tapsanje po ledjima i pohvalu kako ne padas na 'nacionalisticke fore'.
Sta mozemo da ocekujemo sa takvom atmosferom medju narodom, bilo da zaista predstavlja stav vecine, u sta sumnjam, ili predstavlja glasnu manjinu koja uporno i uspesno siri defetizam, mozda cak i organizovano.

Kao sto neko slicno pomenu par stranica ranije, Srbiji treba zamrznut konflikt od jos nekoliko decenija, istovremeno jedan dobar reset u drustveno-politickom smislu a onda nekoliko decenija intenzivnog nacionalnog preporoda, vracanja sluzenja vojske i brisanja defetizma u narodu. Kao sto su Francuzi 43 godine 1871-1914 ucili svoje skolarce da je Alzas ''crna mrlja na casti Francuske, i da ce mozda bas oni biti generacija koja ce ga povratiti'' i tako pola veka mentalno pripremali narod za taj cas. A eto kod nas vec 20 godina imamo kombinaciju ponasanja kao da je sve ok i Kosmet nase (Nije obelezeno kao okupirano, Pristina i dalje zivi kroz vremensku prognozu), i defetizma u formi ''Srbija nece vise nikad ratovati''.

A u ovoj konkretnoj situaciji, najsrecniji bih bio a verujem i svi, kada se sutra ne bi desilo apsolutno nista, ili kada bi nekim cudesnim spletom okolnosti doslo do prekida pregovora i zamrzavanja konflikta pa makar na 100 godina.

offline
  • Pridružio: 20 Sep 2014
  • Poruke: 1969

То су снаге тактичке резерве команданта КФОР, из базе Маршал Латр де Тасињи, код Новог Села. Чини је мађарски контингент. Иначе, ако нису дигнуте снаге оперативне резерве, онда не треба очекивати ништа друго до уигране позоришне представе, налик оној од раније.

offline
  • Pridružio: 11 Okt 2016
  • Poruke: 178

Нису само Мађари.

KFOR izvodi „planirane vežbe“ širom Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – ovom porukom se NATO vojna misija na Kosovu i Metohiji obratila javnosti uz fotografije i video snimak svojih jedinica kako krstare putevima. Vidljivi su – američki hameri, jedinice italijanskih Karabinjera, pripadnici ukrajinske vojske. Američke jedinice viđene su tako posle dužeg vremena i na Jarinju. Kadrovi kretanja jedinica KFOR-a dolaze u jeku spekulacija, ali i upozorenja o mogućim nemirima na Severu. kossev.info/kfor-izvodi-vezbu-sirom-kosova/

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32576

Kosovski Albanci za subotu ujutru pripremaju upad na sever Kosova i zauzimanje akumulacije Gazivode kako bi onemogućili da Srbi dobiju bilo šta na Kosovu, saznaje Kurir. A Prva televizija i Blic javljaju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao za subotu u 8 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/albanci-se-sprem.....39633.html

Kako javlja RTS, u koloni je bilo najviše vojnih džipova, te kamiona i po neki oklopni transporter. U koloni je bilo i teške mehanizacije, kao i vozila za hitnu medicinsku pomoć.

Inače, iz komande Kfora sinoć je saopšteno da se radi o isplaniranim vežbama širom Kosova, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/rts-vojnici-kfor.....va/nxztglc

Niko od Srba na KiM neće preduzeti ništa što bi pružilo izgovor Albancima ili delu međunarodne zajednice da protiv Srba preduzmu neke akcije.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1426774

Jedna fotka koja opisuje nekako ovu celu situaciju

offline
  • Pridružio: 17 Nov 2008
  • Poruke: 244

Drugari opustite se . . .

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1097

Ma kako da se opustimo kad nas prevodi zedne preko vode. Naravno da nece biti nikakvih sukoba, ove zajebancije im je sigurno smislio Toni Bler pa ce nekako izvesti da je ovo nasa pobjeda a Kosovu stolica u UN. Tesko je gledati kako gubimo dio teritorije i to uz pomoc predsjednika drzave.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 858 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 9 sakrivenih i 817 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Aleksandar Tomić, Apok, Ben Roj, bojank, bokisha253, comi_pfc, doloress, draggan, HrcAk47, ILGromovnik, Krvava Devetka, kunktator, milenko crazy north, ostoja, Parker, Romibrat, saputnik plavetnila, sasa87, Sir Budimir, Sićko, slonic_tonic, sovanova95, SR-3m, stalja, tubular, uruk, vaso1, VojvodaMisic, wolverined4, zlaya011, šumar bk2