"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1556

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 03 Jun 2016
  • Poruke: 1492

U novinama danas več se poznaje posjeta Zaharove.

Dačič, več priča...ovaj razgraničenje je samo opcija, i tako napred.

Sve u svemu, bitno je da se konačno rješenje odugovlači, dok Srbija vojno ne ojača. Ali sve mi ide nekako sporo.

Više manje, po mom mišljenju ZSO neče biti, bar niti slovo O. Neka šipci pričaju svoje bajke, pa tek da nisu napravili, pa rade danunočno statut, pa biče u zadnji tren.....

Razgraničenja neče biti, jer onog momenta kad Šipci dobe Preševo, u Srbiji če doči do pobune naroda. A vlast pada odma.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 22 Jul 2018
  • Poruke: 3503

danijell ::Znači sve je do Kosmeta... da nije ovog problema, kao i mnogih ranije koji su u nekom vremenu bili ti koji su bili kočnica... Srbija bi bila kao Švajcarska. Samo, meni se čini da prvim put čujem za ovu agenciju. Ne bi me čudilo da pokažu kako će ulaskom u EU Srbija da doživi demografski i ekonomski boom, kao niko u okolini.

https://www.blic.rs/vesti/politika/odlaganje-kosov.....ka/6n99c3c

Стара прича у коју више нико са грамом мозга не верује, да ће нам у ЕУ цветати руже а ван ње ћемо помрети од глади. Али на оне са мање од грама који чине већину гласачког тела делује. Потпуно је јасно да оваква ЕУ ускоро више неће постојати, а шта ће је заменити то нико не може да зна. Од 2000. смо наводно у сјајним односима са западом стално неке инвестиције итд. па је животни стандард реално тек мало виши него 90-их. А цена која је за то плаћена разарањем свега што једну државу чини државом је неуопредиво већа. Део о демографији је просто безобразлук. На примеру свих околних држава се види да улазак у ЕУ још горе делује на број становника јер је исељавање далеко веће. Једино ако мисле да нам то надоместе насељавањем Авганистанаца и Сомалијаца. Хвала лепо. Улазак Србије у ЕУ са или без КиМ је смрт за Србију. Да нам понуде да врате КиМ а да заузврат уђемо не треба прихватити. У ЕУ ће цела Србија доживети судбину КиМ. Као уосталом и цела западна Европа.



offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32528

Renoje izglea da je Dača slab na plavuše trebalo bi Marija češće da dolazi u BG. Mr. Green

Treba prvo da vidimo da li je ideja o razgraničenju sa Albancima uopšte prihvatljiva, a ako jeste, onda treba sesti i videti na koji način ona može konkretno da se realizuje, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uz konstataciju da ne znači da će ta ideja uopšte biti prihvaćena.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/prvo-da-vidimo-j.....41928.html

Evo se oglasila i bakuta Merkel izričita da ništa nema od menjanja granica doduše ovde se radi o BiH u tekstu mada ima veze i sa KiM, sad ostaje da se vidi šta će Putin da se dogovori sa bakutanerom za vikend iz zatvorenih vrata. Mr. Green
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Berlinu da na Balkanu neće biti promena granica i da to "izgleda svaki put mora da se ponavlja".
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1430457

Такую позицию в интервью сербскому изданию «Новости» выразил итальянский генерал Фабио Мини, командовавший с 2002 по 2003 год международными миротворческими силами в Косово (КФОР). Итальянец окончил военную академию на родине, прошёл обучение в США, занимал различные должности в итальянской армии, имеет и опыт дипломатической работы — был военным атташе в Китае.
Фабио Мини объясняет, почему, по его мнению, Белграду не следует присоединяться к Североатлантическому альянсу.
Источник: http://rusvesna.su/news/1534176784

offline
  • djboj  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 06 Jul 2010
  • Poruke: 1278

Bogoslov ::У току је припрема сточног фонда у држави за будуће догађаје.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2008
  • Poruke: 2832
  • Gde živiš: U vecnoj Srbiji

Bracala, nema nista od podele kosmeta a ni od razgranicenja, to je cista politicka patka nasih politicira.
Da se razumemo, EU nije potrebna drzava na balkanu koja gaji tesne odnose sa Rusijom, mislii su da ce Djindjic predati kosmet bez razmisljanja, medjutim on je dao pare za bazu Jug, trebala je je i baza Istok da se izgradi i da nema nikakve veze sa NATO-m, tj. njihove posete nama itd. Njena osnovna zamisao je bila da bude pandan Bonstilu, posto su zapadnjaci shvatili da je Djinjidc daleko vüeci pateiota od Milosevica, da je zeleo pripajanje R.Srpske Srbiji i borbu za kosmet oni su ga skinuli. Posle njega samo su dolazili politicari koji se zapadom nisu zamerali, vesto su izbegavali pritiske ali i kukavicko drzanje nakon progona naseg zivlja sa kosmeta, ko bi ga znao, mozda nisu dobili garancije od Rusije da ce nas braniti u slucaju ponovnog bombardovanja. Vucic je upao kao tyrojanski konj, nas ili njihov, po njegovim izjavama vidim da je ozbiljan i po podeli i po eventualnom sukobu sa kozojebima, medjutim ne verujem da je toliko glup pa da ne vidi da zapad ne zeli da o tome pregovara, e ako zapad ne zeli ,,kompromisno" resenje onda bi imao argumenta za bilo koju nasu oruzanu intervenciju ,,jb. mi smo hteli kompromis i normalni ljudski dogovor ali vasi puleni i vi niste hteli. Eto siptari su nasilno usli na Gazivode i sever kosmeta i mi smo intervenisali sve do Pristine.
Mi smo hteli da budemo civilizovani a vi ne.
Tako da je meni sve ovo delimicno jasno sta se deseva nakon izjave Merkelove da pomeranje granica na Balkanu ne moze, znaci imamo argument, niti je kosmet priznat kao legetimna drzava niti je 3/4 covecanstva priznaje: Kina, Rusija,Indija, Iran.
Erdogen vise i ne pominje kosmet, niti ga isti zanima. U zadnjoj njegovoj izjavi rekao je: Sa SAD bili smo smo patrenri u Afganistanu, BIH,Iraku i Libiji, kosmet nije nije ni pomenuo. Tako da je moje misljenje, da su nasi politicari opipavali puls i nista vise.

offline
  • Pridružio: 30 Mar 2011
  • Poruke: 2682

Dok ne bace potpis na neki dogovor, za sada je sve priča, patka, pošalica... Ali jedno je sigurno. Nekoga vuku za nos. Narod. Zapadne "prijatelje". Istočne saveznike... Ko god bude povučen, biće posljedica. Osim ako narodu ne isperu još ono malo mozga što je ostalo...

offline
  • su27 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 28 Dec 2012
  • Poruke: 2492

informer ne zna više kud udara...

Koalicioni partneri Dragana Đilasa, Boško Obradović i Vuk Jeremić, večeras slave jer su uspeli u nameri da sačuvaju celovitost lažne države Kosovo

Kako Informer saznaje, lider Dveri Boško Obradović u svojoj kući u Čačku, zajedno sa svojim saradnicima, proslavlja stav nemačke kancelarke Angele Merkel da se na Balkanu ne smeju menjati granice, kojim je ideja o razgraničenju Srba i Albanaca na KiM, koju zastupa predsednik Srbije Aleksandar Vučić, praktično postala nerealna.

Slična slavljenička atmosfera večeras vlada i u stranci Vuka Jeremića, gde, kako saznajemo, ne kriju zadovoljstvo zbog toga što će lažno Kosovo ostati celovito, uprkos nastojanju predsednika Vučića da Srbija u sporu sa Prištinom ne ostane praznih ruku.
Podsetimo, danima unazad lideri srpske opozicije su pozivali na vojni udar i sukobe na ulicama Beograda i drugih srpskih gradova. Nevladine organizacije sa Natašom Kandić i Sonjom Biserko na čelu besomučno su slale pisama u Brisel u kojima su decidno tražile da se sačuva multietničko i celokupno Kosovo.
Njima su se pridružili i bivša liderka Srba sa Kosova Rada Trajković i iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, koji su se borili da Srbija ne dobije ništa u pregovorima sa kosovskim Albancima. Verovatno je za celu ovu družinu, koju su sabrali mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ljubav prema novcu i funkcijama, kao nagrada odjeknula vest da je Angela Merkel izjavila da nema promena granica na Balkanu.

offline
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32528

Kako pišu "Novosti", Moskva je već nezvaničnim kanalima i Beogradu i Banjaluci poslala signal da je sa velikom pažnjom primljen Dodikov čvrst stav da će, ukoliko Priština dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama ili dogovor oko KiM bude podrazumevao bilo koji sličan aranžman i Srpska krenuti putem osamostaljivanja.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/moskva-spremna-d.....42033.html

offline
  • Bili smo vojnici
  • Pridružio: 19 Maj 2009
  • Poruke: 4983
  • Gde živiš: Beograd - Srbija; Novi Grad - Republika Srpska

pein ::Kako pišu "Novosti", Moskva je već nezvaničnim kanalima i Beogradu i Banjaluci poslala signal da je sa velikom pažnjom primljen Dodikov čvrst stav da će, ukoliko Priština dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama ili dogovor oko KiM bude podrazumevao bilo koji sličan aranžman i Srpska krenuti putem osamostaljivanja.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/moskva-spremna-d.....42033.html


Pazi, da ne bude obrnuto. Srpska nema celokupnu teritoriju, po sredini je podeljena Distriktom Brčko. Osim toga, to što jača policiju može da obesi mačku o rep. Sve te njegove priče isto. Može da sprovede referendum o otcepljenju, ali mu zatim ujutro da osvane NATO snage u Banjaluci. Isto ko što je došao na vlast na tenkovima NATO, može i da ode. A da Rusi uopšte ne mrdu malim prstom. Narod, normalno neće ništa uraditi, kao što nije ništa ni uradio kad je ukidana VRS. Malo ćemo da demonstriramo, kenjamo na sva zvona, busamo se u junačka prsa i ništa. Prošlo je vreme stradanja za laži i prevare.

offline
  • Pridružio: 09 Okt 2014
  • Poruke: 2844

Нису Руси луди. Знају да уколико Србија капитулира Косово постаје чланица нато-а. Нема шансе да запад дозволи да Република Српска псотане независна. Већ супротно. Укинуће РС а потом БиХ улази у нато. И на крају и Србију убацују у нато без икаквог референдума као што је ушла ЦГ.

пс: Оно што пише информер је за затвор.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1135 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 7 sakrivenih i 1076 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, A.R.Chafee.Jr., Acivi, Alibaba1981, amaterSRB, Atomski čoban, babaroga, BlekMen, Bobrock1, BORUTUS, comi_pfc, dankisha, darcaud, darkangel, deimos25, Dorcolac, Georgius, Gosha101980, ikan, Istman, jukeboxer, karevski, Kibice, kokodakalo, Komentator, Kubovac, Levi, Lieutenant, madza, mgolub, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, opt1, Oscar, ozzy, Parker, prle122, Rakenica, raso7, S2M, Sančo, slonic_tonic, SR-3m, Srki94, Srle993, Stoilkovic, styg, suton, Vlada1389, voja64, wolverined4