"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1570

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • Pridružio: 27 Jun 2013
  • Poruke: 892
  • Gde živiš: Van vidokruga jednookog

flash12 ::Ovi na Prvoj krenuli sa igrom prekrajanja granica pa se malo razmahali sa davanjem teritorije 'zelenima', pogledajte samo taj koridor od Majke Turske do ostatka zelenih zemalja Laughing

+ +

"Док га Брана једног дана није гумом избрисао" Mr. Green

Душко Радовић.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32514

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom zahteva kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se počne s radom na obeležavanju granice između Kosova i Srbije, da između centralne Srbije i Kosova ne postoji granica, već administrativna linija i da ne može doći do demarkacije.

“To je pozorište u kući, zaostali su u vremenu. Ne vređam ih, jer oni ne prate dešavanja u svetu. Oni obeležavaju Klintonov rođendan, a velike promene su se desile u međunarodnoj politici. Kosovo je fikcija koja ne postoji u realnosti međunarodne politike", naveo je Dačić.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1434178

Fogo je podsetio da je Kfor deo NATO i da ima mandat da deluje kao treća instanca na KiM, nakon kosovskih institucija i policije i Euleksa, a u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN koja predviđa da ta organizacija održava bezbedno okruženje i slobodu kretanja.

"To radimo vrlo dobro i nemam sumnje da ćemo nastaviti, bez obzira na sve buduće izazove koji mogu da proizađu iz ovog dijaloga u narednih nekoliko meseci", rekao je Fogo.

Upitan da kaže šta bi se desilo ukoliko bi došlo do konflikta oko granice, budući da Albanija koja je članica NATO zagovara brisanje granice između te zemlje i Kosova, Fogo ističe da su granice zacrtane međunarodnim sporazumom, kao i da za održavanje bezbednog okruženja nisu zaduženi samo NATO i Kfor, već i Vojska Srbije sa kojom te organizacije imaju dobre odnose.

"Lično imam veoma dobre odnose sa načelnikom Generalštaba VS generalom Ljubišom Dikovićem i znam da skoro svakodnevno razgovara sa komandantom Kfora, generalom Salvatoreom Kuočijem, i tu nema drugog interesa osim održavanja mira i stabilnosti u regionu. Dakle, postoje dve strane granice, obe su odgovorne za mir i nemam neka druga očekivanja, bez obzira na bilo koje neslaganje u političkom dijalogu", rekao je Fogo.
http://www.rtv.rs/sr_lat/politika/komandant-nato-g.....44164.html

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija daleko od rešenja za Kosovo i da je daleko od toga da joj neko nudi sever Kosova.

"Daleko smo mi od toga... Daleko smo mi od bilo čega", rekao je Vučić novinarima u Zrenjaninu.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018.....id=1434333

U kabinetu kosovskog predsednika Hašima Tačija tvrde da će "Preševska dolina" biti na stolu narednog sastanka u Briselu, a u isto vreme kosovski premijer Ramuš Haradinaj napominje da Tači nema njegovu podršku za razgovor o granicama.
Zahtev Albanaca iz "Preševske doline" da se pridruže Kosovu biće tema predstojećeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Tačija u septembru, tvrde u kancelariji kosovskog predsednika, prenose Zeri.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika.....iselu.html



offline
  • Pridružio: 27 Feb 2015
  • Poruke: 529

А шта ћемо са овом 5. колоном? Како искоренити овај канцер?

offline
  • Pridružio: 16 Okt 2016
  • Poruke: 100

boksi ::

Sanjam da stignu radosne vijesti tog dana. Probudim se i vidim BREAKING BREAKING : "Aleksandar Vucic imao susret sa novim Obilicem".

Al nazalost , uz ovoliku dozu propagande , srbi ce na kraju, sami sebi zabiti poslednji ekser u kovceg pa i putem referenduma kojim ce nam ponistiti taj veliku kosovski mit na kojem opstasmo. Od skoro ni to necemo imati jer eto, srbi su sami svojevoljno prodali Kosmet. Tuznu tuznu igru su nam namijenili, psiholosko lomljenje od kojeg se nikad necemo oporavit. Dobro im je poznato da ratom nije moguce slomiti ovaj narod, istorija je to pokazala, al ovakvu psiholosku izdaju velicanstvenog kosovskog mita nas narod nece prezivjeti.

Ostaje nada da sa tog Kosmeta ,9 septembra odjekne puska oslobodjenja , srbima bi to bilo dovoljno da preuredimo ovu okupiranu zemlju.

offline
  • boksi  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Jun 2008
  • Poruke: 7818

@Nomenklatura
Pazi sta pises BIA ti nadje IP adresu i eto ih kuc kuc.

offline
  • Pridružio: 20 Feb 2017
  • Poruke: 785
  • Gde živiš: Beograd

On želi i nada se, ima na to pravo. Nikom ne preti.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

Па ако смо дотле дошли да му БИА куца на врата због поста на форуму, онда су се много уплашили. И треба да се плаше, знају шта им следи.

online
  • pein 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 09 Jan 2012
  • Poruke: 32514

offline
  • Pridružio: 01 Jun 2013
  • Poruke: 2467

NenadG ::On želi i nada se, ima na to pravo. Nikom ne preti.

Zeleti I cvece brati... nije isto. I ja bih kafanu castio da se njegove zelje ispune ali mislim da je glupo uopste pisati takve stvari . Ako bi u USA,UK,FRA...neko na najvecem vojnom forumu napisao tako nesto , makar umotano metaforom, budi siguran da bi u najmanju ruku bio pod lupom a vrlo verovatno I priveden na informativni razgovor. Nisu to stranacka-sendvicarska posla vec postoje ljudi,profesionalci koji primaju platu za to da bezbednost predsednika ne bude ugrozena. Ako neko misli da vredi zbog posta na internetu da mu uznemiravaju porodicu,cimaju komsije da budu svedoci na pretresu I da ga privode onda neka pise. Jedino grdje od Vuciceve politike je cinjenica da je Srbija puna ocajnika sa tetovazama Principa, Kosovskog boja,Ostroga I svih Svetih koji bi unistili zivote svojih najblizih uvereni "da ce uci u istoriju" kad vec ne mogu u farmu I parove.

offline
  • Pridružio: 28 Mar 2015
  • Poruke: 1097

Slazem se, koliko god bilo glupo, ne treba se igrati time. Koliko se sjecam, Andrej Fajgelj je privodjen u policiju prije nekoliko godina zbog nekog pominjanja snajpera.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 983 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 7 sakrivenih i 921 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., amstel, Andrija357, Apok, babaroga, bankulen, Ben Roj, BlekMen, bojcistv, Boris90, Brana01, Bubimir, cenejac111, CHARLIE JA., dankisha, darios, Denaya, Dimitrise93, djboj, djordjekec, Dorcolac, esx66, Georgius, HrcAk47, hyla, Istman, Koridor, kunktator, mercedesamg, Mercury, milenko crazy north, Mixelotti, mrav pesadinac, Nemanja.M, Nobunaga, panonski mornar, Panter, pein, prashinar, randja26, Ripanjac, slonic_tonic, sombrero, Steeeefan, Tandrkalo, Tas011, theNedjeljko, trajkoni018, Tvrtko I, uruk, vathra, Vlada1389, vobo, šumar bk2