"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

1597

"Nova" istorija Kosova i Metohije, 2009-2021. godina

offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7071

Neka sto ode Kosovo nego bi Prvousti da utali i par opstina centralne Srbije.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • kljift 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 11 Okt 2009
  • Poruke: 7071

pein ::“Gospodar Kosova”, čovek iz senke, šef obaveštajne službe OVK, lider Demokratske partije Kosova (DPK), predsednik kosovske Skupštine i, kako se sumnja, organizator blokada na putevima ka selu Banje na KiM tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića... Rečju, to je Kadri Veselji, čijem “liku i delu” još treba pridodati i pretnje koje je prethodnih dana, ali i ranije, upućivao na račun Srbije.

Upravo on je označen kao organizator barikada i haosa na trasi kojom je srpski predsednik u nedelju trebalo da prođe, u čemu su inače učestvovali veterani takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Ta teroristička organizacija je tokom ratnih sukoba na Kosovu imala i svoju tajnu službu, a na njenom čelu bio je upravo Veselji. Istovremeno, Veselji je i čovek koji je uoči Vučićeve posete Kosovu uputio otvorene pretnje hapšenjem predsedniku Srbije, ukoliko se odluči da poseti Gazivode.
https://www.blic.rs/vesti/politika/krvavi-tragovi-.....-i/c15q92t

Kro kap šipusa nema ni blizu 2 miliona na KiM-u šta više nema ih ni milion i nemamo mi šta uzimati KiM je naše jer imamo TAPIJU koju oni nemaju da nema te TAPIJE davno bi oni imali stolicu u UN-u.
Uostalom što se Hr nije odrekla Republike Srpske Kraine jer je u njoj živelo skoro pola miliona Srba???

Zbog ovog snimka Marko Đurić optužen da je KLOVN, a on odgovorio: POZDRAV HEJTERIMA!
https://www.blic.rs/vesti/politika/zbog-ovog-snimk.....ma/x40j725


Sumnjam da kosovski Albanci imaju pik na Vucica. Suvise dobro radi za njih.



offline
  • Pridružio: 19 Feb 2006
  • Poruke: 11156
  • Gde živiš: Banja Luka

@kljift...
Citat:Sumnjam da kosovski Albanci imaju pik na Vucica. Suvise dobro radi za njih.

Ja mislim da je A. Vucic najbolji predsednik kojeg su Siptari imali do sada.
Vekovna je ideja da se KiM oduzme od Srbije i pripoji Albaniji. A. Vucic im pomaze u tom smislu azurnije, zustrije, suptilnije i lukavije, bolje od Rame, ili onih zlocinaca sa KiM.

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2018
  • Poruke: 129

Markoni29 ::
Ево га још један "паметан". Bebee Dol Bebee Dol Bebee Dol
Одакле испадате?

КосМет је више од територије. Он је суштински везан за српски народ. И као такав неопходан за опстанак српског рода.
Ја не могу да очекујем да ви то схватите. На космету живи мали број Срба као последица систематског уништавања и етничког чишћења. Исто као и на осталим територијама као напр. у Хрватској. На многим територијама су Срби били већина а онда су постали минорна мањина.
Већина становника Србије јесте малодушна. Већина је систематским тровањем доведена на ниво стоке. Али постоји о она права Србија. То су Срби који вреде и који не желе да отуђе ни педаљ српске земље ма по коју цену. А те приче о економском просперитету у случају прихватања отимање КосМета нису приче за овце него приче за свиње.

И требало би нешто да вам буде јасно. Екстремни шовинисти који су деведесетих заговарали рат никада нису радили у интересу српског рода. Они су радили против интереса српског рода па налогу непријатељског факотра. А демаскирали су се за већину када су од екстремних шовиниста постали екстремни еуро-фанатици и глобалисти. Најбољи пример је онај политичар са брадом који је кум ономе што се тека сада демаскира.

Дакле нису они схватили било шта као што ви мислите. Они по налогу раде све време против не само српског народа него против свих народа на овим просторима.



Ok. Kad je on pametan. A kako bi ti to riješio kad si pametniji? Lako je pljuvati. Čovjek ima svoje mišljenje i treba ga poštivati. A da čujemo tvoje mišljenje. Ako šiptara dolje i nema 2 milijuna kako se razmnožavaju za 20godina će ih biti. Ja ovdje iako nisam Srbin potpuno razumijem predsjednika Vučića. Hoće uzeti bar nešto jer očito je da sve Srbija nikada neće dobiti. Dok god Albanija sniva veliku Albaniju a snivati će je idućih ohoho godina i dok god američki vjetar puše u leđa šiptarima Srbija ma koliko to teško zvuči može zaboraviti cijeli teritorij Kosova. Rat ne dolazi u obzir jer Srbijanska vojska kao i vojske iz regije nije sposobna za napadajne mogućnosti. Isto tako dolje je etnički skoro čist teritorij pa VS ne bi imala pomoć stanovništva. Isto tako Albanija će slati terorističke bande da sabotiraju, rade diverzije i slično. Srbiji je jako opasno uzeti ovakvo Kosovo jer bi se tada stanje u Srbiji sigurnosno pogoršalo. Pretpostavljam da građani Srbije na cijelom teritoriju ne bi imala mira od terorizma kojeg bi Albanija širila tada. Tako da neko razumno riješenje se ne vidi bar neko da zadovolji obe strane. A Kosovu se ne žuri. Vrijeme radi za njih. Mi dok ovdje tipkamo napravilo se dolje 1000 malih šiptara a u Srbiji 50. Ja kao Hrvat razumijem da su svi značajni manastiri dolje, sa je srbijanska povijest dolje ali ljudi situacija se promijenila. Za 20 godina Srpskog stanovništa dolje neće ni biti. Tako da treba naći razumno riješenje a ne pozivati na nove ratove i šuškanje oružjem. Jer Srbija taj rat ne može dobiti. Dogoditi će se opet 1998/99 a VJ je tehnički i logistički bila 3 puta jača od VS sada. Ja ne vidim pametnije i realnije riješenje osim ovoga što gosp.pred. Vučić radi. A uvijek će biti nezadovoljnih.

offline
  • Pridružio: 16 Jun 2010
  • Poruke: 3152
  • Gde živiš: bela crkva banat

CroCop ::Vučić u suštini nije loš političar. Vidio je što je donijela politika rata 90-tih godina i da od toga nitko nije imao koristi. Vodi politiku bolje uzet nešto, nego izgubit sve kad je u pitanju Kosovo i to je u redu. Šta će Srbija ionako sa 90% Albanskog stanovništva, ne bi parlament mogao funkcionirat bez njih ni država da se nalaze u okviru pravnog sustava Srbije. Na kraju bi mozda i predsjednik Srbije ili premijer bio Albanac pa bi imali situaciju ko u Makeodniji i još veću nestabilnost nego sada. Ovako sjever Srbiji, eventualno juzni dijelovi Srbije gdje je albansko stanovnistvo u većini Kosovu i mir za sva vremena. Uz to sagraditi jedan zid poput Gaze i to je to. Lako je pljuvat po Vučiću, al treba biti u njegovoj koži. Trudi se izvući najbolje što može. Ako se zanemare "patriote i domoljubi", uvjeren sam da je većini stanovnika u Srbiji puna kapa Kosova i Albanaca i da samo zele normalan zivot i ekonomski prosperitet i da u suštini većina stanovnika Srbije ni nebi htjela 2 miljuna Albanaca kao svoje sugrađane unutar suvereniteta Srbije.

нешто нисам чуо такав говор '95. везано за рск...

offline
  • amstel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Maj 2012
  • Poruke: 2526
  • Gde živiš: Hiljadu milja od topolivnice

CroCop :: Ako se zanemare "patriote i domoljubi", uvjeren sam da je većini stanovnika u Srbiji puna kapa Kosova i Albanaca i da samo zele normalan zivot i ekonomski prosperitet i da u suštini većina stanovnika Srbije ni nebi htjela 2 miljuna Albanaca kao svoje sugrađane unutar suvereniteta Srbije.
1) nije vecini srba puna kapa Kosmeta
2) daleko su oni od 2 miliona
3) nece biti normalnog zivota(zbog sebe samih),odrekli se mi Kosmeta ili ne
4) ekonomski prosperitet bi imali kao romuni i bugari,a eu kupi kajmak i dalje,sto u jeftinoj radnoj snazi,sto u kamatama od kredita, itd...
5) albanci su oduvek bili sugradjani(dobrim delom lojalni),dok ih zapad nije nahuskao

offline
  • LUDI 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 18 Maj 2011
  • Poruke: 462

pein ::

Gledam ovaj video i setim se price od prosle godine,nije sasvim isto ali svejedno. Moj kolega iz Slovenije ide kroz Kosovo, da poseti jednog svog kolega u Srbiji. Razlog, da ide kroz kosovo je nesto iz djetinstva,.. Na povratku su mu oduzeli sve dokumente i tako on ceka na granici 3. dana. Bez jednog objasnenja ili navedenog razloga.. Zadnji dan njegovog prisilnog boravka na granici bilo mu dovolno svega i trazi, da mu dozvole, da zove ambasadu jer mu je sada dosta...
Ocigledno mu je rec ambasada pomogla jer je za manje od 15. minuta vraceno sve od dokumenata i omogucen mu put dalje. Jos danas mu nije jasan razloga i zasto mu nisu dozvolili dalje.

offline
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 545

Kad bi priznali KiM, ostali bi bez istorije, onda bi bili isti ko Hrvati. A to ne zelimo. Mozda bi vi to i priznali pod pritiskom, ali tu se mi razlikujemo.


Uostalom drago mi je da neki Srbi vide ko podrzava Vucica. Hrvati i Albanci. Pametnom dosta.

Ne, siptari se ne radjaju kao pre i nema ih ni milion. A Srba ce biti sve vise.

Lep pozdrav.

rip
  • natrix 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 8179

http://mondo.rs/a1131347/Info/Srbija/Arno-Gujon-Kosovo-zabrana-pretnje.html

Samo još jedan dokaz licemerne svetske politike, nepravde. Arno Gujon je Francuz. Čovek koji je osetio dušu srpskog naroda, koji je oduševljen kulturom, istorijom tradicijom srpskog naroda, sakralnim pravoslavnim objektima, gde se i kristio, oduševljen srpskim jezikom. Kad si na pravoj strani i na strani pravde, i uz to imaš saosesaćanja za narod na Kosovu i Metohiji i shvataš suštinu dešavanja, onda si na suprotnoj strani od ostalih to je definitivno. Sva sredstva su im dozvoljena i obilato se koriste istima... Gde je sad svet da osudi ponašanje prema Gujonu, gde je Francuska, EU, Međunarodna zajednica....

offline
  • Pridružio: 14 Apr 2018
  • Poruke: 129

CyberWarrior ::Kad bi priznali KiM, ostali bi bez istorije, onda bi bili isti ko Hrvati. A to ne zelimo. Mozda bi vi to i priznali pod pritiskom, ali tu se mi razlikujemo.


Uostalom drago mi je da neki Srbi vide ko podrzava Vucica. Hrvati i Albanci. Pametnom dosta.

Ne, siptari se ne radjaju kao pre i nema ih ni milion. A Srba ce biti sve vise.

Lep pozdrav.



Prijatelju treba sagledati stvari realno. Pusti priče partizani, ustaše, četnici...gluposti. Evo ja kao Hrvat pitam sve ovde a većina je Srba kako Vi vidite rješenje Kosovske krize jer u biti to i je kriza koja traje jako dugo i nema naznaka koliko će još trajati.
Ok. Razumijem srce je jedno ali realnost i stvarnost je sasvim nešto drugo.
Al mene zanima kao nekog sa strane kako razmišlja prosječni Srbin, građanin, radnik... Kako on vidi rješenje?

E i ne zavaravaj se. Pogledaj prirast Albanaca u zadnjih 20 godina a pogledaj Srbije pa i Hrvatske. Naše obitelji imaju po 1,2 maksimalno 3je djece a oni imaju 4,5,6. Ja bi osobno volio da je istina što ti pričaš i da stvarno se junački razmnožavamo al na žalost to nije istina.
I što je najgore mladost se iseljava i nema namjeru za povratak.
Sve u svemu jedna katastrofalna demografska slika.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1153 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 8 sakrivenih i 1104 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3195 - dana 09 Nov 2023 14:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, 9k38, A.R.Chafee.Jr., airsuba, AK - 230, Andrija357, Apok, babaroga, bojanM84, Buzdovan, darios, Denaya, Dimitrise93, djboj, flash12, hyla, ikan, Istman, Karla, kikisp, kjkszpj, Krvava Devetka, ksyyaj, kunktator, kybonacci, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, milenko crazy north, Milometer, nemkea71, novator, procesor, robertino, Sale.S, Srle993, Stoilkovic, theNedjeljko, Tvrtko I, virked, W123